bebeğim ne giymeli

emrcgdm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2015
35
14
34
Iyi günler hanımlar 3 aylık 10 günlük bebeğim var evimizdeki oda sıcaklığı 25 derece sizce yazlık giydirmeli miyim

TE="littleaniqa, post: 41000317, member: 662915"]Havalar sıcak ince şeyler giydirmeye başlamalısın bence..[/QUOTE]
İnce derken şort kısa kol mu ince pijama mı

Benim kız iki yaşında mart doğumlu.. Bu aylarda kısa kollu giydiriyordum. Altına da uzun ince pijama giydiriyordum.
Hatta genelde elbise altı kilot giydiriyordum. :)
Bunalırlar hava çok sıcak..

Oglum 4 aylik. Aman usumesin dedim kalin giydirdim (zibin ustu pijama/tulum) 1 ay once sonuc isilik zeminli mantar. 1 aydir onunla uğraşıyorum. Tecrubesizlik iste.

Iyi günler hanımlar 3 aylık 10 günlük bebeğim var evimizdeki oda sıcaklığı 25 derece sizce yazlık giydirmeli miyim
Allah bağışlasın. 25 derece olan bir evde tek kat ince giyecekler giydirmelisiniz. terleyen bir bebekse kısa kollu da olur, terlemeyen bir bebekse uzun ama çok ince giydirmelisiniz.

ince pijama, yeterli olacaktir. Zaten bebegini kontrol etmelisin. eger terliyorsa daha ince giydirebilirsin. Cocugun teni sicaksa biraz daha az giydirmelisin demektir. Ilik olmali yani. Cunku terliyen bebek hasta olabilir. Ve sicak bebek atesi cikabilir.

Biz yetiskinler nasilsak bebeklerde oyle. bizden 1 kat daha sicak giyinebilirler. mesela biz tisortle dolasiyorsak bebek ince bir pijamayla durabilir.

canım doktorların bebek giyimi için söylediği sen nasıl giyiniyorsan bebeğin senden 1 kat fazla giyecek..
benim evim çok güneş almıyor 20derece içerisi.. ama ben içimde atlet üstünde tişörtle dolaşıyorum evde.. bebeğime de atlet, ince üst bir de ince yelek giydiriyorum..
yani nasıl alıştırırsan öyle gider.. çok sıcak tutarsan isilik de olur ki zararlı..

Doktorumun bana tavsiyesi ve ben kızımda böyle yapmıştım.. Hareketlenene kadar senden bir fazla giysin demişti. Hareketlendiğinde seninle aynı olsun.. Hatta çok hareketliyse terleyeceğini göze alarak çok kalın giydirme.. O da bi insan sen nasılsan o da öyledir derdi.. Ben hep ben nasılsam öyle giydirdim.. Asla kalın giydirmedim.. Şu an kızım sıcağı hiç sevmiyor.. Asla kalın giyinemez.. Yani nasıl alışırsa öyle gidiyor.. Bi yiğenim var.. Sağolsun gelinimiz o çocuk üşür diye çocuğu kat kat giydiriyor. Hepde hasta çocuk.. Hiç iyi olduğunu görmedim.. Sonunda astım bronşit oldu.. Çok alıştırma canım sende kat kat giydirmeye..

Ayaklar önemli ama havaların tam düzeni yok yağmurlu günlerde soğuk oluyor.ayaklarında hep çorap olsun derim.ben bir badi birde pijama takımı goydiriyorum.

ince giydirsen acaba hasta olur mu dersin kalin giysen terletirsin... bebekleri gecis mevsimlerinde giydirmek sikinti oluyor .

Duruma göre bir yelek bulundurun.serin olunca giydirir sıcak olunca çıkarırsınız.ayaklarını ellerini yüzünü yoklamak lazım.ayaklarını her zaman sıcak tuttum ben.başını ev sıcaksa örtmeyin.bizimki hiç örttürmedi zaten.

X