Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebegim oturamiyor

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Bütün kayinvalidelerde hatta anneannelerde bile "bu çocuk basamiyor,bu çocuk oturamiyor,sütün yaramıyor,bu çocuk konuşamıyor' gibi gibi söylemler bolca mevcuttur.Kendileri çocuk buyuteli yıllar olduğu için zaman kavramları karışmıştır.Bir iki ay arasinda bile ne kadar fark var oysaki...
Sorsan hepsinin çocuğu 1 yaşında bezi bırakmıştır

Abartıp abartmamaktan ziyade bu aylar dönüm aylaridir iyi gözlem yapmak çocuğu takip etmek önemlidir..
Içinizde en ufak bir acaba varsa çocuk Dr.unuza danisin o gerekli görürse nöroloji takibi önerir..

Benim bebeğim 10 aylık. 8. Aya kadar destekli otrdu, 8 den itibaren desteğe ihtiyaç duymadı. 9 ay 5 günlükken emekledi. Bizim eski pediatrist 6. Ay sakın yere bastırmayın eğrilik olur demişti. 7 buçuk aya kadar bastırmadık. Önce oturması, o kas bütünlüğünü gerçekleştirmesi bekleniyor, sonra bacak üstüne basması. bu arada 5. Ay da destekli oturtmaya çalışıyordum, omur eğriliği olur erken henüz, oturtma dedi.

Bu arada desteksiz oturması için 6. Ay erken. bakma sen ‘’bebeğim 6. Ay desteksiz otrdu, 7. Ay yürüdü bla bla’’ diyenlere. Millet abartıyor.

Aynen hepsini diyor :/

Kayınvaliden haklı normalde 6 aylık çocuk 20 kg içi dolu kovayi da tutarak engelli koşusunda rekor kırıyor olması gerekti her engel 30 cm yükseklikte olacak

Kız Allah iyiliğini versin :) unutmuş o belli dinleme kimseyi normal çocuğun :)

esim gibi birini yetistirmesinden belli ne kadar iyi oldugu zaten

Benim kızım 8 aylıkken oturabildi çok geç aslında değil mi ?
Hiç emeklemedi direk yürüdü
10 buçuk aylıkken yürüdü
1 yaşında kendi kendine çatal kaşık kullanarak yemeye başladı
Şuan çok düzgün konuşuyor 2 yaşına 1 ay sonra girecek

4 yaş kıyafet giyiyor boyu ve kilosu yaşından baya büyük

Tuvalet alışkanlığını kazanali 2 ay oluyor böyle bir çocuk düşün

Benim kızıma bu kız hiç gelişmemiş dediler !!!

:)

Hatta 1 yaşında kaşıkla çorba yerken döktü diye döke saça yiyor öğret öğrenmesi lazım dediler !

Her çocuk farklıdır hepsinin bambaşka meziyetleri var
Çocuğunu sen bilirsin başkasını boşver

Evet tutabiliyor ,iyi fikir :)

Şimdi oturmayı değil, dönmeleri geliştirecek. Sırt üstü, yüz üstü geçişleri hızlanacak. Dönmeler tam gaz başlasın, sana uyku yok 1 ay. Yatkta debelensin dursun:) Sonra oturma, sonra emekleme, en son da yürüme hallolunca belki uyku uğrar sana:) şimdi ben yürüme kısmını bekliyorum gariiii:) her bekleme süresi çok heyecanlıydı. Bir insanın büyüdüğünü görmek harika bir şey.
7. Aydan sonra iletişim ve kas kabiliyeti arttığından onlarla vakit geçirmek çok zevkli oluyor. Hele bir sarılmaya başlasın sana.

Sarilmak zaten en muhtesem duygu

Sadece arastir bil ve bebegini takip et mudahele etme . Gerisini benegine birak .. zamanu gelince orurur da emekler de yurur de... ayrica her cocuk bir degil kimi daha erken yurur oturur kimi daha gec

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…