bebeğim ve atopik dermatit :(

gulferr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2015
143
76
48
31
merhaba arkadaşlar benim 11 aylık bir kızım var birkaç ay once özel hastaneye gittik yüzünde kızarıklıklar falan oluyo diye. atopik dermatit(alerjik egzama) dedi bi kaç ilaç verdi yolladı sorduğum sorularada hiç tatmin edici cevap alamadım hiç ilgilenmediler yani. şimdi pzt günü için araştırma hastanesinden randevu aldım oraya götüreceğim. Acaba nedir bu atopik dermatit tedavisi varmı yok mu ne yapmam lazım bileniniz varmı. Allah başka dert vermesin ama cok üzülüyorum. bi lokma çikolata yalatsam yada baharatlı bi çorba versem hemen agzı yuzu kızarıyo kaşınıyo.dünde sadece iki kere dudaklarına dondurma sürdüm yedirmedim bile sadece dudaklarından yalandı hemen agzı cenesi kıpkırmızı oldu. bu daha bebek büyüyecek çocuk olacak hiçmi çikolata dondurma yiyemeyecek hep mi böyle olacak

11 aylık bebeğe cikolata ve baharatlı corbamı
13 aylık kızım var yeni yeni az az tuz atmaya başladım daha bırak cikolatayı şeker tadı bilmiyo pekmez veriyorum

Çocuğun neye alerjisi olduğunu öğrenmelisiniz. Araştırma hastaneleri mutlaka yapıyodur bu testleri.
Benim kızımın kollarında kırmızı lekeler oluşmuştu. Kremler geçirdi ama tekrar çıktı. Dalin şampuandan kaynaklandığını fark ettim. Başka şampuana geçtim. Bir haftada tamamen kayboldu.
Ama yiyecek içecek biraz sıkıntılı sanırım Ankara'ya gönderiliyor bazı tahliller.
Yanlış yönlendirmiyim öyle duymuştum.

merhaba geçmiş olsun
benim bebeğimde de hafif şiddette egzama var.
bir tedavisi yok diye biliyorum, bebeklik ve çocukluk döneminde görülüyormuş sonra birçoğunun kendiliğinden kayboluyormuş.
bize doktor, deterjan şampuan kullanmamamızı tavsiye etti. ben bebekler için özel deterjan ve yumuşatıcı kullanıyordum onları yasakladı, sadece sabun tozu önerdi.
haftada bir kez şampuanla yıkıyorsan diğer günler sadece su ile yıka dedi ve her gün duş yaptırma iki günde bir yaptır dedi. çünkü cildinin kurumaması gerekiyormuş, kuru ciltte oluyormuş egzama
birde yaraları için kortizonsuz bir krem yazdı çok iyi geldi, iki kez sürdüm tüm yaralar geçti. şimdi de o kremi ara sıra nemlendirici olarak kullanıyorum bebeğimin cildine.
belki bebeğiniz dondurma çikolata için henüz küçük olduğundan şiddetli yaralar çıkmıştır ağır gelmiştir. bir süre vermemelisiniz bence

benm bebegiminde alerjik egzaması vardı 3.ayda ortaya çıktı şuan 8 aylık egzaması yok ama alerjisi devam ediyor.alerji yapan şeyleri vermiyorum önceden muza yumurtaya ve süt üürnlerine alerjisi vardı .şimdi sadece süt ürünlerine alerjisi devam ediyor doktor iki yaşına kadar sürer dedi.ben mustelanın atopik kremini aldım çok faydasını gördüm kortizonlu krem vermişti doktor kullanıyrdum geçince bırakıyrdm tekrar çıkıyordu kortizonu bıraktım.

bu yaşlarda alerji testleri doğru sonuç vermeyebiliyor.

Oğluma bir sürü alerji testi yaptırmıştık ama hepsinde alerjisi yok çıktı.

Ama doktor alerjisi var sebebini bulamadık demişti. Alerjisi kesinmiş.

Sizin durumunuzda sebep de belli, zaten büyüdükçe geçiyormuş bir çok kişide, o yüzden şimdiden büyüyünce ne olacak diye dert etmeyin.
Belirlediğiniz ürünleri 2 yaşına kadar falan hiç yedirmeyin mesela.

Bir de nemli kalması önemli.
kotanjant ın dediği gibi haftada bir şampuanla yıkamak, diğer günler sadece su ile. Bir de bizim doktorumuz bazı çocuk şampuanlarının cildi kuruttuğunu söylemişti. Bize bir kaç marka önermişti, bunları kullanın diyerek, aklımda nivea kalmış, biz de onu almıştık zaten. Bir de banyodan sonra cildini nemlendirmesi için çocuklara özel dermatolojik bir krem kullanmamızı tavsiye etmişti. Orada da birden fazla marka önermişti ama ben La Roche almıştım.

Ee yani sende bi tuhafsin,11 aylik bebeye cikololata tattirmak neyin nesi allasen,hele baharatli corba ve bu mevsimde dondurma yapma allah aşkına biraz dikkat et atopik dermatitte ne yedirdiğin cok önemli çok daha dikkatli olman gerekiyor

Allah şifasını versin. verdiğiniz besinlere alerjisi var demek ki. verme onları... nelere alerjisi var az çok fark etmişsinizdir.

çikolata dondurma çok mu önemli yemesin. minicik zaten. dikkat ederseniz büyüyünce geçer inşallah.

Belli bir tedavisi yok malesef. Neye alerjisi olduğunu anlamak için bir süre koba niyetine deneyip duracaksiniz. Ne yediğinde yada hangi zamanlarda arttığını gozlemleyip önleminizi ona göre almalısınız. Mesela benim oğlum şampuanı değiştirince(linola sampuan aldik su bazli oldugundan) bide elbiselerini deterjanla değilde Granül sabunla yıkayınca daha iyi oldu. Ha bide coresatin krem kullandık çok iyi geldi kirmiziliklarina. Her gün illaki ılık bir duş aldiriyorum bide cildini hep nemli tutuyorum. Çok geçmiş olsun. Yaş ilerledikçe kendiliğinden geçer dediler 3.5 yaşına geldi ama geçmedi bizde. Umarım geçer.

Biz 4 ay çektik sonra bitti, kimi bebekte 1 2 yaşa kadar kiminde ergenlik sonuna kadar devam eden alerjik bünyeli ve daha çok beyaz tenli bebeklerde görülen bir durum. Tecrübelerime dayanarak yattığı odayı hep temiz ve ferah tutun, şampuan olarak mustela'dan memnun kaldık, alerji testinin bebeklerde yapılmadığını söylemişti doktorumuz ama çok araştırmadık erkenden bitince ama siz yine de gösterin ki gıda alerjileri varsa bilin, bir de kökten çözüm değil ama kızarıklık ve kaşıntıları anında geçirmesi açısından Coresatin'den çok memnun kaldık.

oglumun ve benımde alerjık egzamamız var
ama neye alerjısı oldugunu bılmıyoruz ogrenmemıze gerek yokmus cunku sakınamayacagımızı dusunuyor doktorlar
ama muhtemelen bızımkı toza karsı
ayrıca 11 aylık bebege cıkolatamı? 5.5 yasındakı cocugum bayramdan bayrama cıkolata goruyor

ben yuzde 95 bu illetten kurtuldum.hemde ilaçsız çaysız kremsiz.öncelikle hepinize allah yardımcı olsun çok zor.ben oğluma hamileyken baş gösterdi bu illet.8 yıldır uğraşıyorum.herşeyi kullandım.çaylar yaptım içtim yetmedi tum vucuduma surdum.biodermenın jelini kremini kullandım v.s v.s uzatmıycam.hatayda bir sabun kullanılıyo.doğal zeytinyağından yapılıo.deneyim ne kaybederim dedim.bundan bir yıl önce başladım.yapan bulduğum güvendiğim her yerden aldım denedim.yaşlı bir amca var saf şekilde en az katkılı ve içerisine bazı bitkisel karışımlar bulunan bi sabun yapıo sadece o sabun la her ıkı gune bır tum vucudumu sabunluyorum.sadece size ait bir lifle ama.baska bır dus jelı sabun bulasırsa faydasını gormezsınızz.7 yasında oğlum var dalinle yıkıyodum onuda bu sabunla yıkıyorum.kilosu 50 tl.sabunun kuru veya yas olmasına baglı olarak kıloya 5 yada 6 tane düşüyo. kılosu 30-35 e de var ama dedımya onları denedım olmadı .denemek isteyen olursa size temin edebiliri.kortizonlu kremlerden kurtuldum şükür.ama duzenli kullanmalısınız ıkı gune bır.haftada bır felan olmuyo tekrarlıyo.kesemide yapıyorum epey sıcak suylada banyo yapıyorum.bır saate yakın banyo keyfıde yapıyorum artık.

Ne güzel kilo almaz ilerde black99 ablası gibi olmaaz ;(
Allah sıra versin geçmiş olsun ama gerçekten o yaşta bebeğe çikolata dondurma çok yanlış.Belki onlarda etkiliyordur azaltın derim ve çok baharat vermeyin

6 Yaşında ve 7 aylık oğlum var ikisinde atobik dermatit. Benimkilerin detarjan, sabun Islak mendil gibi şeylere alerjisi var. Tesavisi yok canım Büyüdükçe ataklar azalıyor. Daha seyrek çıkıyor. Neyin tetiklediğini, bulur uzak durursan biraz rahat edersin. Çok hastanelere götürdüm. Benim çocuklarda 1 aylık bile değildi çıktığında. İlaçların ÇOĞU kortizon içerdiği için tehlikeli. En son bir kremde çare bulduk. Dr hiç bi yan etkisi yok dedi.

Corasatin ve mustella kuşanıyoruz şu sıralar rahatız çok şükür

Ilerde duzelebilir korkmayin ama cikolota dondurma yemese daha iyi.Bence her seyi elinizd yapin ve organik beslemeye calisin.Maddi durumunuz varsa 1500tlye bir test var her seyini ortaya cikartiyor.Benimde cok alerjim var ama maddi durumumuz olmadigi icin test yaptiramiyorum.Dogal besleniyorum simdilik iyiyim ama en ufak katki maddesi yedigimde fena oluyorum

Kortizonlu kremler kullanmayın derim. Yani kullanmayı gerektirecek hale gelmeden müdahale etmelisiniz. Her gün düzenli olarak nemlendirin en azından. Benim bebeğimde de seboreik dermatit var. 30-40 günlükken başlamıştı. Doktorlar hiç bir işe yaramadı. İmmünoloji profesörüne götürdük, yok bir şeyi, 3 yaşına kadar geçer, bu da bir cilt tipi deyip yolladı. O bilinen kremlerden veriyor doktorlar ancak.
Ben de ilk zamanlar süt alerjisi falan sandım. Beslenmemi yeniden mi düzenlesem dedim. Aman portakal suyu içmeyin diyorlar... domates yemeyin falan... süt ürünlerini tüketmeyin... hiç alakası yokmuş meğersem. Bitkiler ve esansiyel yağlardan anlayan ve 15 yıldır egzamayı tedavi eden birinden bir karışım aldım ve sorun çözüldü diyebilirim. GÜnlük olarak nemlendiriyorum sadece. Haftada bir kez de o bitkisel karışımı sürüyorum, cildinde hiç bir şey kalmıyor. Neydi o ensesi, boynu, koltuk altı falan kızarık kızarık... Sinirlerim altüst oluyordu. Alerjik falan değilmiş yani. Öyle testlerle yormamalı çocuğu. Daha detaylı bilgiyi blogumda yazdım. Merak edenler için link veriyorum. Hatta oğlumun ilk ve son halinin fotosu da var.

http://arayanbulurmus.blogspot.com.tr/

Oncelikle gecmis olsun.. Simdi yazdimlarimi dikkatli okuyun lutfen benim kizimda da ayni sorun vardi yogurt yesin hemn cenesini kizariyodu nereye deyerse yanagina agzina hemen kizariyodu ve bacaklarinda kuruluk vardi guc yumusak degildi cok sertti.

Daha sonra cildiyeye goturdum atopik dermatit dedi 11 12 yasina kadar devam eder dedi ve hic tatmin olmadim sizin gibi uzuldun durdum napcaz diye bi dunya krem yazdi pahali bayagi tabi. Esimle konustuk ilaclarin hicbirini almadik sampuanimizi degistirdik dalin, johnes baby bunlar kurutuyor ve kizartiyormus sari renkli olduklari icin bitkisel sampuana gectik bubchen ve sebamed kullaniyoruz bunlar hassas ciltli bebekler icin cok isimize yaradi kuruluk kizRiklik gitti bacaklari yunusacik oldu. Siz hangi sampuani kullaniyorsunuz? Maalesef bebeklerin cildi hassas olabiliyor bizimkilerde o grubun icinde allah baska dert vermesin

Benim Oğlumun yanaklarında vardı kıpkırmızı ve uçları sulanıyordu çok kötüydü.bepanthol kullandık geçti sayılır çok az kaldı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…