Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
6 aylık bebeğime demir damlası vermek benim için kabus

içmek istemiyor.
sizler nasıl içiriyorsunuz bişeyle beraber veriyormusunuz?
sɹǝʇnqıqpunloʎʎǝs
Kayıtlı Üye
benim de bebeğim 6 aylık çay kaşığına damlatıp ağzına tıkıveriyorum. tadı çok kötü ama napalım onun iyiliği için..
prensesim ben !
Kayıtlı Üye
sağlık ocaklarının verdkleri ferro sanol berbat.. eczaneden aldım ferrum tadı kötü değil ayrıca ben ilaçlarını kaşıkla vermiyorum artık çünkü kaşığa karsı antipati oldu oğlumda daha kaşığı görür görmez başlıyo kafasını çevirmeye.. medikal ürünleri satan yerlerden ( yada eczaneden istetebilirsiniz biz öyle yaptık ) tedarik edebileceğiniz ilaç pipetleri ( şırınga benzeri birşey ) satılıyor onlardan alırsanız hiç sorun yaşamadan içirebilirsiniz
slm..ben kaşığa 4er damla damlatıp veriyorum.yağ gibi olduğu için kaşıkta kalmıyor.az miktarda verdiim için kızım geride çıkaramıyor.bir sorun yaşamıyorum şimdilik.ama hiç sevmiyor yüzünü buruşturuyor verince yazık

♥iki küçük sevdamm♥
Kayıtlı Üye
sağlık ocaklarının verdiği damlalar iğrenç devit markasının bakanlıkça toplatıldığını okudum damlaların içerikleri beni memnun etmedi ben bir süredir kullanmıyorum eğer benim gibi devam maması veriyor balık yağı kullanıyor hergün bir öğün et veya balık ve mutlaka pekmez veriyorsanız damlaya ne hacet onlar sonuçta ilaç yan etkisini gözardı etmemek lazım
kızım ferro sanolu zorla içiyordu doktora sorduk ferrum verin dedi tadı daha güzel ben sırınga ile veriyorum hem ilaçları hem de demir ilacını büyüyünce minadexfer vermeye başladım
bebeğim 4 aylık. Bu ay demir damlası vermeye başladım .sağlık ocağından vegaferon damlası verildi. günde 9 damla. iki yada üçe bölerek kaşıkla veriyorum. birazı ağzından çıkarıyor ama çoğunu içiyor.
Arkadaşlar
ben de ilk gün napacak diye 9 damla verdim çay kaşığıyla ama tüm bebekler gibi hepsini geri çıkardı haklı bebeğim aynı pas gibi kokuyo tadı da berbat neyse ,bebeğim 4,5 aylık sadece anne sütü alıyo,artık şu şekilde veriyorum içiyo ağzını buruştura buruştura

sağlık ocağında suyla verebilirsin demişti ;çay kaşığına biraz su ,suyun içine de önce 5 damla koyup içiriyorum ,hemen arkasından yine suya bu sefer kalan 4 damlayı veriyorum böylece 9 u tamamlamış oluyoruz.
sağlık ocaklarının verdkleri ferro sanol berbat.. eczaneden aldım ferrum tadı kötü değil ayrıca ben ilaçlarını kaşıkla vermiyorum artık çünkü kaşığa karsı antipati oldu oğlumda daha kaşığı görür görmez başlıyo kafasını çevirmeye.. medikal ürünleri satan yerlerden ( yada eczaneden istetebilirsiniz biz öyle yaptık ) tedarik edebileceğiniz ilaç pipetleri ( şırınga benzeri birşey ) satılıyor onlardan alırsanız hiç sorun yaşamadan içirebilirsiniz
aynı sorun bizde de var tam ek gıdalara alıştırmıştım ki kızımı hastalandı şuruptu damlaydı derken şimdi kaşığı görür görmez kafasını çeviriyo onun yüzünden ek gıdalardan da oldum, şimdi yeniden alıştırıyım diye damlasını vermiyorum çoğu zaman ama öneriniz çok işime yarıycak inşallah bugün alıcam damlayıda pipetide bide böyle deneyim bakalım