Bebek Beslenmesi Bebeğime su vermelimiyim

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sibel_5481

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2009
2
0
50
Selam Arkadaşlar Benim 75 günlük Ayşıl Sena isminde dünyalara tatlısı bi kızım var. Maalesef sütüm yetmediği için mama veriyorum acaba su vermelimiyim lütfen yardımmmçok az meme emiyo:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgü:çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm::çok üzgünüm:nüm:
 
slm canım bildigim kadarıyla mama ile beslenen bebeklere su vermek gerekiyor..ne kadar verecegin konusunda bir hekime danışsan bence daha saglıklı olur..
 
anne sütü almıyorsa su vermelisin
bebeklik çağında su almayanlar yetişkinlikte böbrek problemleri yaşıyorlar
 
Bebeğini güle güle büyüt. Seni en iyi doktorun yönlendirecektir ama benim bildiğim mamadan sonra 1 çay kaşığı bile olsa su vermen gerektiği. Hem pamucuk olmaz, hem de yemek artıkları kalmaz ağzında. Düşün, biz büyük insanlar bile yemekten sonra dişlerimizi fırçalayıyoruz veya fırçalayamayacağımız bir yerdeysek bir yudum su içiyoruz.
 
ayyyy kendimi hatırladım bu konuyla ilgili danışmadığım yer kalmamıştı ama sonuç eğer bir ölçek bile mama veriyosan kesinlikle su vermelisin bende hani anne sütü alan bebek su içmez derler ya senin gibi hem mama hemde süt verdiğim için her mamadan sonra su niyetine emzirdim ama ne büyük hata yapmışım 3 aylıkken kum döktüydü yavrum öyle 1 kaşık falan değil her mamadan sonra biberonla içebildiği kadar su ver tatlım ama mutlaka kaynayıp soğutulmuş olsun su bu vücuda hiçbir zararı yok bebek bile olsa içebildiği kadar içer o
 
ben de su vermedim daha önce. oglum simdi 4,5 aylik. suyu agzina bile almiyor tükürüyor. cok vermemek kaydiyla sanirim önceden biraz tadina alistirmam gerekti. 5 gr bile icse en azindan tadina asina olur.
 
Mama icen bebeklere kesinlikle 3-4 cay kasıgı su verilmeli bence ver canım
banada doktorum mama verirsen mutlaka ver dedi ...
 
Emzirilmeyen bebeklere su verilemesi gerekiyor...Ara ara ufak miktarlarda su vermeye calis.Hastalik dönemlerinde (ates,ishal gibi) su miktarini biraz arttirki cocukta ic kurumasi olmasin...
Ama su verirken dikkat edilmesi gereken 6 ayliktan kücük bebeklerin sulari mutlaka kaynatilip sogutulduktan (oda isisi) sonra verilmelidir..
 
X