bebeğimi eğitmek

yaseminalan

Nirvana
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2009
23
7
İki yaşına girmek üzere olan bir yigenim var son zamanlarda çok değişik davranışlarıni farkettim.ak dediğimize illaki kara diyo.bende acaba yanlış bir davranışta bulunuyoruz da onun etkisimi diye düşünmeye basladim.oğlum henüz bir yasında ama şimdiden kendimi gelistireyim ki oğlum büyürken bilinçli bir anne olayım geç kalmis olmayim dedim.bilmem yersiz mi erken mi hareket ediyorum.bunun için gelişim kitapları aradım ama daha çok okul öncesi dönemine ait şeyler buldum.bi takim sitelerde belirli markaların şu ürünümüzu kullanın zeka açıyor gibi reklamlarıyla dolu.bana onereceginiz bir kitap rehber varmıdır şimdiden tesekkurler.

İki iki buçuk yaş bebeğin çocukluğa geçiş dönemiymiş. Yani bi çeşit ergenlik sendromu gibi huzursuzlukların olması normalmiş. İnat etmek tutturmak memnuniyetsizlik ..

Benim kızımında bir yaşına girmesine bir hafta var. Çok ayrıntılı olmasada bakmıştım İki yaş sendromu yazınca netten birsürü bilgi çıkacaktır.

Dahi Çocuk Yetiştirmek ve Montessorri Yöntemi ile Harika Çocuk Nasıl Yetiştirilir bu iki kitabı okudum ama kitapla gerçek hayatı pek bağdaştıramadım genel anlamda zira her çocuğun karakteri farklı. Ben sadece kizımında birey olduğunu,istekleri ve kararları olabileceğini kabullendim. Böylece sağlıklı iletişim kurabiliyoruz. Yemek yemek istemediginde zorlamiyorum,yiyeceği yemeği secmesine ve miktarına kendi karar vermesine müsade ediyorum,giyim konusundada kendi seçiyor,çoğunlukla müdahale etmiyorum şu an 33 ayı bitirdi. Birbirimizle inatlaşmadan,yıpranmadan sürdürüyoruz ilişkimizi.
2 yaşında bir çocuğun inatlasması gayet normal,erken ergenlik deniyor 2 yaş için.
Sizde birey olarak görerek,onunla güzel bir iletişim kurarak,anlamaya çalışarak kolayca atlatırsınız diye düşünüyorum.
Sağlıkla büyütün bebeginizi.

insanın çocuğu oldumu mükemmel olsun istiyor,biz anneler neler neler yapıyoruz çocuklarımız için ben 2 çocuktan sonra öğrendim herşeyi zamana bırakmayı hiç bir şey için acele etmeyin ,bazı şeyleri zamana bırakmak lazım çok uzun bir süreç çocuk bakımı ,önce gaz sancısı,sonra emekleme,sonra uzun bir dönem diş çıkarma problemleri birde çocuğu eğitme işi çok yoruyor insanı ama şurası bir gerçek ne öğrenirlerse o şekilde yetişiyorlar Allah tüm annelerin yardımcısı olsun..

2 yas sendromu diye bisey var. Kendini tanima ve herseyi kendi yapma istegi oluyor. Baya inatci oluyorlar. Ama bir donem sonra gececektir.

Yanlış yetiştirmeye alakası yok 2 yaş dönemi çocuğun kendi bağımsızlığının farkına vardığı ilk dönem. Bu nedenle sürekli sınırlarını denemeye çalışırlar. Inatçı, sabırsız ve bazı konularda takıntılı davranabilirler. Eşyalarını paylaşmaz beğendiği herşeyi sahiplenmeye çalışabilirler. Gerçekten sevimsiz bir dönemdir. Yabancılar terrible two ( korkunç iki) derler hatta bu döneme. Terbiye vericem diye çocukla inatlaşmamanız tutturma anlarında dikkatini başka birşeyler ile dağıtmanız daha iyi sonuç verir.

İki yaşına girmek üzere olan bir yigenim var son zamanlarda çok değişik davranışlarıni farkettim.ak dediğimize illaki kara diyo.bende acaba yanlış bir davranışta bulunuyoruz da onun etkisimi diye düşünmeye basladim.oğlum henüz bir yasında ama şimdiden kendimi gelistireyim ki oğlum büyürken bilinçli bir anne olayım geç kalmis olmayim dedim.bilmem yersiz mi erken mi hareket ediyorum.bunun için gelişim kitapları aradım ama daha çok okul öncesi dönemine ait şeyler buldum.bi takim sitelerde belirli markaların şu ürünümüzu kullanın zeka açıyor gibi reklamlarıyla dolu.bana onereceginiz bir kitap rehber varmıdır şimdiden tesekkurler.
benim de 2 yasında bi oglum var elimden geldigince ilgilenmemme ragmen benim dediğimin tam tersi ni yapıyor :KK43:

Yegeniniz 2 yaş sendromu geciriyordur muhtemelen, uzmanlar bu dönemde cocukla inatlasilmamasi gerektiğini savunuyor. Her cocugun gelisimi farklı, her donemlerinin farklı zorluklari var. Bunlar ancak yasayarak ogreniliyo malesef. Bence zamana bırakın herseyi

Buna 2 yaş sendromu deniyor canım.18-36 ay arasında çoğu Çocukta Görülüyor.
-inatlaşma
-kendini ispatlama
-eşyaları yere Fırlatma
-bağırma
Vesaire vesaire bir çok etkisi var. Benim kızım 23 aylıkken başladı bunları yapmaya. Halbu ki Öncesinde hiç bu tarz seyleri yoktu. Şimdi yemesini istiyorsak yeme diyoruz yiyor. Oturma diyoruz oturuyor :) 2 yaş sendromu diye aratırsan bulursun nette. Bunun pek Eğitimle alakası yol yalnız. İçgüdüsel bi durum

Benim de bir tanıdığımın bebeği 2 yaşında epey bi değişti. 1 yaşındayken uyumluydu şimdi her şeyi kendi yapmak istiyor laf dinlemiyor. Endişelenmeyin bence.

2 yaşında oğlum var bikaç tavsiyem olacak sana ona şakasına da olsa vurmayı öğretmesin vurunca gülmesin kimse 18 aydan sonra tuvalet farkındalığı kazandırmaaya başla lazımlık al otursun oynasın oyuncak doldursun amaç birden bire taanışmış olmasın lazımlıkla sen vc giderken götür onuda bezini değişirken arada lazımlığa oturt birden bire geçiş zor olur sık sık yaşıtlarıyla aynı ortama sok oyuncaklarını paylaşmayı teşvik et, yemeği masada oturtarak yedir aklıma gelenler bunlar

Tesekkur ederim yorumlariniz gerçekten aydınlattı iki yas sendromu diye biseyden haberdar degildim.hemen arayıp yigenim için abimlere de anlattım .yigenim ogluma vuruyordu sürekli bizde yapma diye üzerine çok gittik.oğlumu yigenimden uzak tutmaya çalışmak da istemedim.simdi daha bilinçli olmaya calisacagiz insallah

X