Merhaba arkadaşlar benim 14 aylık bir oğlum var son zamanlarda yaklaşık iki aydır kucagimdayken emzirme esnasinda yada beraber oyun oynarken suratima göğsüme tirnaklarini geçiriyor hani kediler tirmiklar ya o şekilde ilk başlarda işi sakaya vuruyordum sempatik geliyordu oyun yapıyor sanıyordum ama farkettim ki sadece bana yapıyo babasına babaannesine yada başka birine yapmıyor öyle sinirli sinirli yapiyorki korkutuyor beni bu kadar küçük yaşta şiddete mi eğilim gösteriyor diye düşünüyorum aranızda böyle bir durum yaşayan varmı ?
bebegim,in uyguladigi siddet diye okuyunca aman dedim :)
yapar onu cocuklar.
bgenelde sadece anneyegosterirler bu tur iclerinde birikmis negatif duygularini.
ustune gitmeyin derim,
ama anliyacagi sekilde annecim aciyor diyin, eninde sonunda anlayip yapmaz.
mesela kizim nerdeyse 4 yasini bitiricek, ve bana yaptigi cadiligi kimseye yapmaz, babasina da yapmaz.
yaptigi cadiliklar da, bir seye uzulmusse, ya da uykusu gelmisse, karni acikmissa, o zamana denk gelir.
hemen anlarim ve sorarim noldu kizim. derdini anlarim, ve soylerim amam boyle bana davranmaman lazim, soyleyebilirsin derdini diye.
esim benim simarttigim icin oyle oldugunu soyluyor ama ben oyle dusunmuyorum.
Annenin sefkatinden emin oldujlari icin, iclerinde birikmis olan, bikkinlik ofke, artik ne dersen, duygulari anneye gosteriyorlar.
yazik baska kime nazlari gecicek ki.