bebegimin gözü avizede :(

zeynepelam

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2015
75
51
arkadaşlar bebeğim doğduğundan bu zamana kadad avizelere bakmaktan kendini alamıyor. Sürekli olarak engel olsanda ışık onu mutlu ediyor onunla konuşuyor heyecanlaniyor. Benin bile gözüm kısa süre baksam agriyo ken bu dakikalarca bakıyor engel olsamda nafile ve ışık herzaman sakinlestiriyor onu ağlıyorsa mesela görünce hemen susuyor araştırdım ama lakin pek birsey bulamadim zarari olurmu suan 5. Ayimız biticek. Ayni durumda olan anneler ve bunun bilimsel bir yanini bilen üyeler sizden bilgi bekliyorum

Hiç böyle bir şey duymadım.
Çamaşır makinesi falan izleyenler otizm ile ilişkilendiriliyor ama... bu durum daha farklı. ışık açıkken mi bakıyor? gündüz ışık yanmazken de mi?

gördüğüm bebeklerin hepsi aynı endişelenmeyin :)

2 oğlum var biri 28 aylık biri 6,5 aylık ikisi de aynı dönemden geçti. arkadaşlarımın bebekleri de aynı şekildeydi

Refleksle alakalı sanıyorum
peki doktora goturdunuzmu? nörolog filan

Benim oglumda 21 aylık ışığa çok bakardı ne yapasam yapiyim engelleyemedim bir süre sonra bırakıyorlar merak etme hicbir problemimizde yok çok şükür endiselenme .

arkadaşlar bebeğim doğduğundan bu zamana kadad avizelere bakmaktan kendini alamıyor. Sürekli olarak engel olsanda ışık onu mutlu ediyor onunla konuşuyor heyecanlaniyor. Benin bile gözüm kısa süre baksam agriyo ken bu dakikalarca bakıyor engel olsamda nafile ve ışık herzaman sakinlestiriyor onu ağlıyorsa mesela görünce hemen susuyor araştırdım ama lakin pek birsey bulamadim zarari olurmu suan 5. Ayimız biticek. Ayni durumda olan anneler ve bunun bilimsel bir yanini bilen üyeler sizden bilgi bekliyorum

benim annem ışığı açar yerdki mindere beni koyar komşuya gidermiş ben o ışığa baka baka uyuya kalırmışım.sorun yok bence o ışık harekelerini anlamdırıyordur.biraz zeki olacak sanki

Benim kizimda genelde oyleydi. Bide evdeki bir tabloya gozunu diker 1 saat bakardi. Ilgisini cekiyor rahatsiz edecegini dusunmuyorum ama iciniz rahat edecekse doktorunuzada sorun derim.

Herkese yorumlari icin tesekkur ederim Doktorumuz güldü cevapta vermedi :) internetten araştırdım lakin birseyde bulamadim aslinda endişem gözlerini bozarmi acaba çünkü ışıga oylece bakıyor normal insan dayanamazki goz bebegi hicmi yorulmuyor diye düşünüyorum demek tüm bebekler böyle :)

Herkese yorumlari icin tesekkur ederim Doktorumuz güldü cevapta vermedi :) internetten araştırdım lakin birseyde bulamadim aslinda endişem gözlerini bozarmi acaba çünkü ışıga oylece bakıyor normal insan dayanamazki goz bebegi hicmi yorulmuyor diye düşünüyorum demek tüm bebekler böyle :)

Tüm bebekler böyle değildir ama bakışlarını bir yere sabitleyememesi, göz kayması gibi sorunlar için dikkatli olun, bazı anneler bunları aman ne olacak diye görmezden gelebiliyor. :KK43:

Bizimkide öyleydi ışık kapalı olsun olmadın nerde bi avize görsün ona bakıp bakıp gülüyodu.Zararı olur diye akşaö hep karanlıkta oturduk bi süre. Baktık olacak gibi değil açtık geri. Şuan9 aylık 2 aydır unutmuş durumda

kesinlikle telaşlanmayın bebeklerin çoğu böyledir, yatar pozisyondan oturur pozisyona geçtiği zamanlarda bakmayı bırakacak.. gözlerinde bir sıkıntı oluşmaz çünkü gözünü ağrıtacak kadar bakamaz.. yine de rahatsız oluyorsanız ; ya ışığı kapatın ya da onu oturur pozisyona geçirin

sevgiler..

Cok normal bebekler icin.
Endiselenmeyin gozu agrir diye.
Daha 5 aylik bebeginiz.
Gozleri zaten bulanik goruyor hala.

Benim kizim da eltimin ogluda avizeleri çok seviyo bence normal

Hiç birşey olmaz bebek bunlar onların ne hissettiğini bilemeyiz benim yiğenim bize geldiğnde odaya girer girmez avizeye çıldırır kahkahalar atar uçmak ister.bebek bunlar bir küçük ip parçasıyla bile saatlerce oynayan masum varlıklar o yüzden hiç takmayın engellemeyin baksın doya doya herşeyide bu kadar kafanıza takmayın

X