Bebeğimle ilgili vicdan azabı çekiyorum

Ruhudeli

Kadrolu Deli
Pro Üye
26 Temmuz 2016
1.458
1.157
Valla arkadaşım bende ilk doğum yaptığımda millet sakın mama verme bırak aç kalsın bak nasıl emer dedi ama yavrum 29 günlükken açlıktan sarılık olup uyanmayıp hamur gibi elimde kalınca o konuşanların hiçbiri olmadı yanımda ki ben onları asla dinlemedim doktorun yanlış yönlendirmesinden aç kaldı yavrum saatlerce emerdi meğerse açmış bi damla süt gelir diye emermiş sonra başlarım sütüne dedim yok işte gelmiyor herkes anne sütüyle beslenmek zorunda değil sonuçta yeterki doysun yavrum dedim verdim mamayı bence kendini suçlu hissetme önemli olan çocuğun doyması sağlıklı olması....Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin cümle evlatlarımızı(amin)
 

TheQueeninthenorth

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
8.512
12.194
Ya bizimki de mamadan sonra fışkırarak kusuyor. Gerçi meme yiyince de kusuyor. Dün gece saat başı kustu 90 cc mama verince memeden sonra. Aklıma hep alerji geldi ama umarım değildir. Başka nasıl belirtiler olur ki?
kakası kanlı olur genelde. bazılarının vücudunda döküntüler de oluyor. oğlumun hep kanlı ve mukusluydu kakası. hiç huzurlu uyumazdı. 20 dk da bir uyanırdı yeni doğanken bile. anca bayılır gibi içi geçerdi sonra hep ağlardı. ben netten okuduklarımla alerji olabileceğinden şüphelendim ve diyet yaparak durumu anladım. dr lar pek önemsemiyor. 1 yaşa kadafr bebeklerin çoğunda görülebilen br durum ama bazı çocuklarda daha fazla da sürebiliyor. oğlumun alerjisi 1.5 yaş civarında tamamen kayboldu çok şükür, şu anda bildiğim herhangi bir şeye alerjisi yok. ama özellikle ilk 1 yıl neler çektiğimi ben bilirim. öncelikle inek sütü içeren her şeyi diyetinden çıkararak deneyebilirsin.
 

bubendegilim

Özümde iyi birisiyimdir.😇
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2021
2.689
8.850
O zaman ben gidem kendimi asam. Bebeğim açmış ben anlamamışım :KK70: bide kızıma kızıodum ne istiosun sen diyee:KK70: çocuk açmış. Şimdi gülüyorum ama o zaman çok ağlamıştım. Zaten sonra sütüm gitti ve mamayla besledim. Kimse istemez sütü olmasın ama napalım yani. Şimdi yeniden sütüm geldi şükür. Emzirme danışmamından yardım almalısın bence. Ben öyle yaptım :) ama yoksa da yoktur. Hem anamızın karnından ana olarak doğmadık. Annelik galiba hep bi eksik hissetmek yaw.
 

derinss

Guru
Pro Üye
26 Eylül 2007
15.156
17.864
Annelik = Ölene dek sürecek Bitmek tükenmek bilmeyen vicdan azabı , bu gerçeği kabul ederseniz içiniz belki rahatlayabilir. Hepimiz neler yaptık ve bunları en en iyisini yapmak isterken yaptık. Siz mükemmel bir annesiniz bu konuda emin olabilirsiniz.
 

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
25.053
16.746
Merhaba hanımlar,
Şu an kendimi çok kötü hissediyorum.
Aşırı bir vicdan azabı içindeyim.
45 günlük bir oğlum var. Doğduğunda yüksek risk grubunda diye meme artı mama ile besledik. Sütüm gelmiyordu, sarılığı artmasın diye.
Sonraki kontrollerde mama miktarı yarıya düştü ama hep vermeye devam ettik.
Ben çevrem sürekli mama mı ooo tü kaka şeklinde tepkiler aldım. Zaten lohusa kafasındayım. Mama vererek kötülük yapıyormuşum gibi hissettim.
1 ay kontrolünde mamayı bırakmak istediğimi söyledim.
Doktor bırakma ama sayısını azalt, her memeden sonra verme ama günde 4 kez ver dedi. 2 hafta sonra kilo kontrolüne gel dedi.
Bu arada oğlum aşırı gazlı ve gazdan sürekli ağlayan bir bebek.
Ben de öyle yaptım. Geçen hafta iyiydi ama bu hafta çok kötü geçti.
Gece gündüz asla uyumadı. Sürekli mememde durmak istedi. Çekince ağladı. Biz hep gazdan ağlıyor zannettik çünkü ayaklarını çeke çeke ağlıyordu.
Mama da hem yarım doz hem de az miktarda veriyorduk.
Mememde 1 saatten fazla duruyordu. 20 dk uyuyup tekrar mememe yapışıyordu. (Bu arada sütüm hala çok az 50 cc zor çıkıyor sağınca)
Bunu söylediğim tecrübeli çocuk sahibi arkadaşlarım hep bana dedi ki: aç olsa uyumaz, pompa ile bebek emmesi aynı değil, memenden çekiyordur o.

Bugün sonuç, oğlum sadcee 50 gram kilo almış. Aç olduğu için uyumuyormuş. Sütüm yetmiyormuş meğerse. (Tabi bu 1.ihtimal. diğer ihtimal bir hastalık sebebiyle kilo almaması ama bu düşük bir ihtimal dedi)
2 hafta boyunca aç bırakmışım. Aslında sürekli elini vs emiyordu. Ağzını silerken bile bezi emmek istiyordu. Ama doktor emme güdüsü yüksek, emerek rahatlıyot emzik verin dediği için beslenme zamanlaro dışında hep emzik verdim. Onu da ağlaya ağlaya alıyordu. Biz yine gazı var dedik.

Of ben kötü bir anneyim sanırım. Beceremedim bu işi.

Kilo almaması değil üzüntümün sebebi.
Aç olduğunu anlayamamam. Onu aç bırakmam. Çevreyi dinlemem, iç güdülerime güvenmemem.

Halbuki ben hiç mama karşıtı olmadım.

Doktordayken 90 cc mama verdik. Bir huzura erdi, tam bitiremeden anında uykuya daldı ve 2 saat oldu hala uyuyor.
Yarın tekrar kilo kontrolümüz var. Bir günde kilo almışsa hastalık ihtimalini eleyeceğiz.
Bugün hep 3 saatte bir meme ve alabildiği kadarıyla 90 cc mama ile gideceğiz.

Şu an o kadar huzurla uyuyor ki...
2 haftadır hiç böyle uyumamıştı. Resmen rahatladı çocuk ama ben nasıl rahatlayacağım onu bilmiyorum :KK43:
benim kızım doğumdan sonra ne yaptıysam beni emme di ama gayet sağlıklıydı ve de zeki , o kadar da kendinizi suçlu hissetmeyin , emmeyen çocuklarla ilgili o kadar yalan yayın varki hepsi yalan bunu kızımda yaşadım ,manipülasyon çok
 

Noona_noona

Bol dua,az keşke...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2014
1.355
1.933
İlk 1 ay bende meme ve mama verdim kızıma. Öncelikle şu kafadan çıkmanız gerek bebeğiniz mama ile de büyür bunu vicdan haline getirmeyin ki vücudunuz mamayı stres haline getirip süt uretimini azaltmasın
Ben dediğim gibi mama ve süt verdim ilkbasta
siz gibi az az geliyordu, Allah razı olsun annem ilgilenirdi bebekle ki ben uyuyabileyim çünkü sütü arttıran en önemli şey uykudur mümkünse. Ve bol su içtim. Sonra mamayı bıraktık süt artınca

Siz kimseyi dinlemeyin lütfen, o sizin bebeğiniz ve siz onun için en iyisini yaparsınız zaten . Her emziren süper anne değil ki, yani emzirmek anneliğin bir ölçüsü değil. Lütfen anneliginizi bu şekilde değerlendirmeyin. Siz çok güzel bir annesiniz unutmayın, sağlıkla büyütün bebeginizi🌺
 


Vücut Kitle İndeksim (VKI) tavsiye edilen VKI değer aralığının üstünde.
Boyuma göre tavsiye edilen VKI aralığında olmam için ağırlığımın 53 Kg. ile 72 Kg. arasında olması gerekir.
Boyum : 170 cm. Başlangıç Kilom :76.54 Kg. Şimdiki Kilom :74.5 Kg.

Muhtelif Evhamli Hatun

Nirvana
Anneler Kulübü
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
8.257
29.434
O zaman ben gidem kendimi asam. Bebeğim açmış ben anlamamışım :KK70: bide kızıma kızıodum ne istiosun sen diyee:KK70: çocuk açmış. Şimdi gülüyorum ama o zaman çok ağlamıştım. Zaten sonra sütüm gitti ve mamayla besledim. Kimse istemez sütü olmasın ama napalım yani. Şimdi yeniden sütüm geldi şükür. Emzirme danışmamından yardım almalısın bence. Ben öyle yaptım :) ama yoksa da yoktur. Hem anamızın karnından ana olarak doğmadık. Annelik galiba hep bi eksik hissetmek yaw.
Mantıklı bir damışmana yazacağım :)
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 113 gün geçti.



Vücut Kitle İndeksim (VKI) tavsiye edilen VKI değer aralığının aldında.
Boyuma göre tavsiye edilen VKI aralığında olmam için ağırlığımın 53 Kg. ile 72 Kg. arasında olması gerekir.
Boyum : 170 cm. Başlangıç Kilom :65 Kg. Şimdiki Kilom :48 Kg.

Muhtelif Evhamli Hatun

Nirvana
Anneler Kulübü
Doğa Severler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
8.257
29.434
kakası kanlı olur genelde. bazılarının vücudunda döküntüler de oluyor. oğlumun hep kanlı ve mukusluydu kakası. hiç huzurlu uyumazdı. 20 dk da bir uyanırdı yeni doğanken bile. anca bayılır gibi içi geçerdi sonra hep ağlardı. ben netten okuduklarımla alerji olabileceğinden şüphelendim ve diyet yaparak durumu anladım. dr lar pek önemsemiyor. 1 yaşa kadafr bebeklerin çoğunda görülebilen br durum ama bazı çocuklarda daha fazla da sürebiliyor. oğlumun alerjisi 1.5 yaş civarında tamamen kayboldu çok şükür, şu anda bildiğim herhangi bir şeye alerjisi yok. ama özellikle ilk 1 yıl neler çektiğimi ben bilirim. öncelikle inek sütü içeren her şeyi diyetinden çıkararak deneyebilirsin.
Kanlı mukuslu kaka hariç hepsi var bizde de. Ben de tek peynir yiyorum süt ürünü olarak. Arada da yoğurt. Bir deneyeyim hemen. Gerçi doktora söyledim ama bilemedim şimdi
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 113 gün geçti.



Vücut Kitle İndeksim (VKI) tavsiye edilen VKI değer aralığının aldında.
Boyuma göre tavsiye edilen VKI aralığında olmam için ağırlığımın 53 Kg. ile 72 Kg. arasında olması gerekir.
Boyum : 170 cm. Başlangıç Kilom :65 Kg. Şimdiki Kilom :48 Kg.