bebeginde carpik ayak (club foot) gorunenler yada crpikli ayakli bebek sahibi olanlar

öncelikle geçmiş olsun..Abimin oğlu çarpık ayak sendromlu doğdu..ayağının biri içe doğru dönüktü..Hamileyken farkedilmedi.Doğduğu zaman öğrendik hepimiz..İlk başta normal bir ortepedi doktoruna gittik.. Bebek 7 günlükken alçıya almaya başladılar..Amaç küçük küçük ayağı çevirerek normal düzeye getirmekti..Haftada bir alçı değişiyordu..Bebeğim küçücükken kaldırırdı kocaman alçıları..Yaklaşık 2- 3 ay bu iş böyle devam etti..En sonunda doktor benim yapacağım birşey yok başka doktora gidin deyip bizi kapı önüne bıraktı..Dah asonra bir prof dr'ye gittik keşke daha önce gitseymişiz..Bebeğimiz aylarca alçılarda kaldı ayağı..Prof bu iş alçıyla olmayacağını ameliyat olması gerektiğini ameliyattan sonrada ayağının bir süre özel ayakkabıda kalması gerektiğini söyledi..Dediği gibide ameliyat yaptı ..Bebeğin tendomu kesilerek düzeltildi..Çok zor bir ameliyat değildi..Ama yıprtatıcıysı..Çocuk konuşamıyor..falan filen anlarsın işte..daha sonra doktor bebeğe bir ayakkabı verdi..Normal ayakkabı iki ayakkabı arasında bir demir var ve buda ayağın sürekli doğru pozisyonda durmasını sağlıyordu..bir süre sürekli onu kullandı..Şimdi ayağı gayet sağlıklı , normal..Sadece çarpık olan ayağı diğerinden biraz daha ince..Doktorda bir ayağının daha ince olacağını baştan söylemişti bize..Çokta bir fark yok , olsada önemli değil bence..Kendine stres yapma korkma erken öğrendiğiniz için çok şaslısın bence..Bizim yaptığımız hatayı yapma iyice doktoru araştır..Profa git.. Bu dönemde abimin eşi çalışıyordu..O yüzden ben baktım bebeğe..Hastaneye ameliyata alçıya ben götürdüm evde bakımınıda ben yapıyordum..O yüzden aklına takılan birşeyler olursa sorabilirsin.. Yardımcı olabilirsem ne mutlu bana

Back
X