Çocuk Hastalıkları bebeğinde gözyaşı kanal tıkanıklığı olanlar

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

nesrin111

hayat boş boş boş
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2008
3.852
18
Merhaba.bebeğime 3gun önce (16 aylık) gözyaşı kanal tıkanıklığı sebebi ile sondalama yapıldı.2damla verildi.ama hala gözyaşı ağlarken akıyor.bazense aglamasa bile akıyor.sondalama işlemi ise yaramaz diye korkuyorum.yaptıran arkadaşlar , sizin bebeginizde hemen yaşarma geçti mi.?su anda durum normal mi?

gözyaşı kanalı tıkalı olan göz pınarına masaj yapmalısınız doktor göstermedi mi? benim kızımda da birkaç aylıkken vardı geçti. antiseptik bir göz kremi vermişti doktor onu peçeteye sürüp sürme gibi çekiyordum gözüne bir de göz pınarını ovalayarak göz altına doğru kavis çizerek masaj yapıyordum günde birkaç kere.

Devamlı masaj yapılmalı damlası kullanılmalı. Ameliyat bile diyenler oluyor. Bir kaç doktora gösterin mutlaka. 2 yalına gelince geçiyor inşaallah.

Benimde oglusumda vardı dogdu sürekli gözleri capaklaniyordu öyle ki.. Bazı sabah uyandığında acamiyordum gözlerini capaklar birbirine yapışmış düşün yani bi daha doktora görürdüm gözyaşı kanallari tıkalı dedi yukarıdaki ark. Dediği gibi masaj gösterdi krem verdi çok şükür 3-4 aylıkken geçti inş. Rabb im senin evladinasa sığasını verir

X