Çocuk Hastalıkları bebeginde süt alerjisi olan anneler

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sue1

Rabbim sana emanetiz
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2011
954
149
Merhaba kızlar. 2.5 aylık bir oğlum var. Doğduğunda sarılık oldu ve 4 gün fototerapi gördü. Yaklaşık 1.5 aylıkken şiddetli pisik problemi yaşadık. Bezden denildi 2 tane bez değiştirdik. Bu arada kabızlık problemi çıktı. Kakada kan gördük kılcal damar şeklinde birkaç defa. Makatta çatlak denildi. Bu arada sutum olmadigi için aptamil mama kullandık. Kabızlık nedeniyle conformil mamaya başladık. Önce kabizligi düzeldi ama sonra tekrarladı. Pisiklerimiz yeni yeni gecti. Bebeğim sık sık kusmaya başladı ve hala kabiz. Bu arada sık sık hickirik tutuyor.uykuya damada güçlük var. Şiddetli gaz sancısı ve surekli aglama var. Sizlerin tecrubelerine göre bebegimde süt alerjisi olabilir mi? Bu kadar kucukken nasıl teşhis konabilir? Lütfen yardım edin

Son düzenleme:
Bunu bnde düşünüyorum bi yakinim tvde canan karataydan duymus bide Emzirdikten sonra kasinti oluyormu diye sormuştu bana bi netten bakin iatersen

Geçmiş olsun, kolik olabilir. Ben pişik için hakiki zeytin yağını pişirip (asitini alır) hep onu kullanmıştım. Uykuya geç dalıyorsa bebeğinizi kundaklamanızı tavsiye ederim, hem gazı için hem de uykusuna iyi gelir. Hafif müzik dinletebilirsiniz, saç kurutma makinesi vs. Bebeğinizde süt alerjisi belirtisi yok gibi ama doktorunuza danışmanız daha sağlıklı olur. Kaşıntı, kızarıklık, sümüksü veya kanlı kaka süt alerjisi belirtileri olabilir. bunlar var ise hemen doktorunuza görünün bence. Tekrar geçmiş olsun

X