Esra kacinci haftadasin bence onemli olan bebegin kafasi ilk once kafasi cikiyor.eger druna guveniyorsan sorun yok.4 kilo ise bebek suan normal dogum olabilir evet son haftalarda kilo alimiartiyo ama ultrasonun yanilma payida var.birde cati muayenesi yapmadan sezeryan karari verme derim. Bende cati muayenesi yapilmadi sezeryan karari vermistik cunku. Dogumdan bir hafta once ultrasonla bakmisti dr catin normal dogum icin yeterince genis demisti. Buna ragmen sezeryan oldum
36-5te sesaryanla dogum yaptım 3450gr dogdu ogllum kafası biraz iri ama dr nin dedigi kadar degil normal olabilirmiş yani neyse herşeyin hayırlısı normal dogum başlattı dr suni sancı ile düzenli sancılar gelince suyumu boşalttı ama yavrumun kalp atışları zayıflayınca acil sezaryana alındım 5 dakka icinde korkulacak bişey degilmiş girdim çıktım o kadar 3 kere kordon dolanmış boynuna çok ısrarcı olmamak lazım dr bırakmalı kendini
39+1 oldum şu an.doktoruma güveniyorum kesinlikle ama yine de içimdeki korku geçmiyor.baştan beri normal doğum istedim,dr da o yönde destekledi ama çatı muayenesi yapmadığı için içim rahat etmiyor.neye göre sen bu bebeği rahat doğurursun diyor anlamıyorum.sadece normal ultrasondan bakıp kemik yapın müsait diyor.ben de doğum sırasında sıkışır havasız kalır diye çok korkuyorum.kalçası geniş olanlarda sorun çıkmıyor diyor ama benim kalçalarım gerçekten dardı,hamilelikte kilo aldım biraz genişledi,bu yeterli mi bilmiyorum ki....
Bi taraftan da içimi rahatlatmaya çalışıyorum,kader sonuçta ben englleyemem olacakları diye ama işte gel de anla...
mrhb cnm ben bişi sorucam bebegının kafasının kucukluguyle alakalı dr un ne soledi yada ust duzey usg falan yapıldımı bnm bebegımınde kafası şuan 10 gun falan gerıden gelıyormuş dr um yuzde 95 yapısal dedi ama yın ede tgedbrlı olalım usg yapalım dedi b enıde korku sardı yarın detaylı usg ye grıcem 24 haftalık hamıleyım bana cvp verırsen sevınırım sanada ii dogumlar dılerım allahın ıznyle
merhabalar,
doktorum bana o dönemde bebeğin kafası küçük derken şunu da söylemişti 'koca kafalı,sıkışacak büyüklükte değil'
hiçbir ileri tetkik yapılmadı.zaten günü dolmasına rağmen aşağı inmemesi ve kilosunun normal doğum sınırını aşmaya başlaması nedeniyle sezaryen oldum ,19 aylık şu an
Kafasıyla ilgili de bir sıkıntı yok,normal ebatlarda,güzel,tatlı bir kız işte
Kontrollerine dikkat et,hiç aksatma,inşallah hiç bir sıkıntı yaşamadan dünyaya getirirsin bebeğini.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?