bebeğiniz hangi elini daha çok kullanıyor?

msl2014

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2015
4
0
42
Kızım 6 aylık..Herhangi bir nesne uzattığımda bazen iki elini bazen de sağ yada sol elini uzatıyor ama sanki sol elini daha çok tercih ediyor gibi..Belki bu aylarda net olarak belli olmaz ama bu solak olabileceği ile ilgili bir sinyal olabilir mi,sizlerin bebekleri bu aylarda daha çok hangi eliyle uzatılan birşeyi almayı tercih eediyor?

merhabalar...
ben oğlumda yaşadım bu durumu ve pek ciddiye almadım şimdi 6 yaşında ve sol elini kullanıyor sürekli,yazı yazmaya çalışırken v.s problem oluyor.şimdiden sağ eli kullanmasını sağlamalısınız diğer türlü sola dada meyilli çocuklar

Benim kizimda oldu olasi sol elini kullanirdi simdi 6 yasinda solak..yazi yazarken evet daha cok zorlaniyor ama pedagoga goturdum ve kesinlikle mudahale edilmemeli dedi beyninin hangi tarafini kullandigiyla ilgiliymis degistirmeye calismak ozguvenini zedeler dedi

Benim bebegim heraeyi sol eliyle yapar ama bu durum beni rahatsiz etmiyor zira sol elini kullanan bebekler daha zeki olurmus beynin kullanilmayan kismini dakullandiklari icin

Yorumlarınız için tşkler arkadaşlar...Ben de solağım..Genetik bi geçiş olabilir mi acaba die merak ettim...

Benim oglumda 29 aylik hep sol elini kullaniyor onunda yaotugi herseyi daha rahat yapabiliyor 3 gasa kadar belli olmazmis ama simdilik sol ole devam

şimdiden belli olmaz, oğlum o aylarda sol elini kullanırdı, şimdi ise bir sağlak.

Kızım 4 aylık. Şimdi iki elini de uzatıyor nesnelere. Sağ ya da sol el kullanımı genetik diye biliyorum ben de. Değilse şimdiden dikkat etmek lazım :)

X