Bebek Beslenmesi bebeğinize hazırladığınız mamaları ertesi günü de kullanıyor musunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

tavsancan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
2.630
1.191
123
42
Kızlar bebeğinize mama hazırladığımızda ertesi gün veya diğer gün de bunu kullanıyor muyuz yoksa günlük mü olacak?
Ben çok yapmışım da kaldı bir kavanoz, onu kendim içerim sorun yok ancak bebeğe ertesi gün de içirir miyiz yoksa hemen vitamini kaçıyor mu bu konuda ne düşünüyorsunuz?

9 aya kadar yaptıklarım hep günlüktü sonra kalan çorbaları ertesi güne vermeye yoğurdunuda 2 günlük yapmaya başladım...

Bir seferde hazırladığımızı o gün ve ertesi gün verebilirsiniz demişti doktor.

Cam kavanozda buzdolabında saklayın, çıkarınca da ocakta değil kaynar suyun içine kavanozu koyarak ısıtın.

Ben de 1 yaşına kadar her ne olursa olsun (yoğurt hariç) günlük hazırladım.. Şimdi ise sebze yemeklerinde en fazla 2 gün yediriyorum.. Kendimiz için bile 2 günlükten fazla olacak şekilde yemek yapmamaya gayret ediyorum... Her şeyin olabildiğince tazesi makbul... İllaki vitamininde azalmalar olacaktır.çünkü gıdaya işlem uyguluyoruz.... ayrıca bebekler vücutları için ihtiyacı olan gıdaları içgüdüsel olarak severek tüketiyorlar (kendi şahsi fikrim)bu yüzden olar için bence çeşit sunup onların isteklerine göre hareket etmek lazım...

Beklemiş gıdada en önemli şey doğru ve kısa süreli muhafaza etmek (bence de en fazla 2 gün).. (zehirlenme gibi bir duruma sebebiyet vermemek için)
Dikkat edilmesi gerekenler sütle hazırlanan gıdalarda bekletmemek
Et tavuk veya balık gibi gıdalarda da bekletmemek lazım.. bu 3 gıdada her zaman dikkatli olmak lazım.. bunlar günlük hazırlanıp tüketilmeli...

Ben Öğünlük hazırlıyorum hiç tekrar ısıtmıyorum size de tavsiye ederim.

nasil birsey yaptiginizi merak ettim. corba falan mi ? kendim icerim demissiniz ya o bakimdan merak ettim. Ama benim bildigim fazla yaptigniz bebeginizin yemegini buzluga koyarsaniz daha uzun sure muhafaza edebilirsiniz. bunda bir sakinca yok. ama arkadaslarin dedigi gibi normal buzdolabinda fazla bekletmeyin. Ayrica calisan bir anne degilseniz lutfen gunluk taze yapin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…