herkes de sürçü olmus masallah. dinlemeyin kimseyi. bizim bebekte de sarılık vardı. ben de doyduğundan emin olamıyordum, cevrem de çok baskı yapıyordu. internette 15 dk bir meme, 15 dk bir meme emzirilmeli diyorlardı ama benim bebeğim tek memeyi 5-10 dk emip uyuyordu zaten. ağladım, zırladım emzirmek istemedim. mama verelim en azından binerondan ne kadar yediğini görürüm dedim. sağ olsun esim dinlemedi ben

ağlaya ağlaya emzirmeye devam ettim. her kontrolde bebeğim çok iyi kilo aldı. doktorumuza bile ağlayarak “doyuyor mudur?” diye sordum

doktor da emerken uyuyorsa doydu demektir dedi. (ama ayrımı iyi yapmak lazım, benim bebeğim emerken uyuyordu ama 2-3 saatte bir kendiliğinden uyanıp meme istiyordu, yani baygın gibi uyumuyordu)
bir ara mama da verdim 25 günlük falandı. sürekli ağlıyor diye aç diye düsündüm. verdiğim tüm mamayı geri kustu. “e tok demek ki” dedim

ondan sonra saldım zaten. mamayı kusan cocuk, sütümle doyuyor demek ki diye. hatta 2.ay kontrolümüzde çok fazla kilo artışı vardı. doktor bile sadece anne sütü alan bir bebeğe göre çok iyi kilo aldı demişti.
yani salın. bir kaç ay sonra bu dediğimi anlayacaksınız ama evhamlarınızı sustursanız bir çok iyi anlayacaksınız çocuk aç mı, tok mu, uykusuz mu? o yüzden sakin olun. siz emzirmeye devam edin. ben bazen on dakikada bir dahi emzirdim. bildiğiniz mememde yasıyordu çocuk. bebeğiniz aç olduğunda emin olun anlarsınız