• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğinizin ENGELLİ olacağını bilseydiniz.....onu aldırırmıydınız?

sagol canım benım tşkler...
acıkcası gunahından cok kendı vicdanımla basbasa kalmayı goze alamadım.. yasama ıhtımalı varsa ya sakat değilse amann sakat olsun ama yetrkı dogsun benım olsun zaten allah oyle bi sevgı verıyorkı bbegınıze hiç bi şkılde kıyamıyorsunuz ben bu yuzden eşimle kavga ettim konusmafım 1 hafta kustum..
dusuk oluncada esımı yanıma yaklastırmadım nede olsa uzuntumu ben bılıyorum içimde.. ama esım de benım uzuldugume uzuldu ve her ne olursa olsun oda üzüldü yani..
aminn canım Allah benım bu durumumu kımseye yasatmasın.. banada tekrarını gostermesın ınsallah amin...

Amin inş. canım..Emin ol sen en doğrusunu yapmışsın..Rabbimin nazarında da bir annenin nazarında da bence en doğrusu bu..Alnından öpülesi birisin emin ol..Anne olmayan belki bu sözümü çok saçma bulabilir ama dediğin gibi senin içinde ve en çok sen değer veriyorsun esirgiyorsun hamilelik boyunca..Eşine de kızma o bunu asla anlayamaz bir erkek olarak bu duyguyu asla tadamaz..Çünkü meleğin senin içinde ağrısını sancısını tekmesini gece dürtmelerini hepsini sen hissediyorsun..Ona da kızma..Geçmişi unut ve sende eşine sarıl..Rabbim inş. Bir bebiş nasip eder kollarına alırısn ve mutlu haberini bana da verirsin..

herkeze merhaba herkezin fikrine saygim sonsuz ama ben kesinlikle ve kesinle aldirmazdim hem dinen hem vicdanen bebek bana gore ha dogmus hada anne karninda hic farketmez kalbi atiyomu mu atiyo kolu bacagi varmi var gozu burnu varmi oda var her turlu organi var sadeece aglamiyo diye alinmayi hak etmiyo bence hayat mucizelerle dolu ben bun inanirim.ben amerikda gecirdim hamileligimi doktorum 2li 3lu test yaptircakmisin diye sordu dedimki onlar ne icin gerekli doktorumd bebekde risk varmi yokmu diye dedi kesin mi souclari dedim hayir tabiki dedi peki dedim tedavi edilebilenbirseymi hayir peki yaptirirsam sonuc kotu cikarsa nolcak aliriz dedi ben istemiyorum aldimayi hersekilde kabulum yinede yaptirmaliyim dedim hayir zaten kesin sonuc vermez dedi bende yaptirma geregi bile duymadim.

gelelim anneme anem bana hamile kaldiginda kistide varmis butun doktorlar bnim alinmam gerektigini soyemis ama babam asla aldirma taraftari olmadigi icin doktor doktor gezmisler en sonunda bakirkoyde cok iyi bir dr bulmuslar o dr alrmana gerek olmadigi ama kontrole sik glmesi gerektigini soylemis benim gelisimeme bakmislar eger kist buyurse ben gelismicekmsim neyse doktor benim buyudugumu kisti bastidigimi soylemis ama bu sefrde kist patlayabilirmis vs vs bir suru sorun oldu ama Allaha sukur ne anneme nede bana hicbirsey olmadi annem o doktora veridgimiz parayla istanbulun en luks semtinde ki en luks evi alirdik ama herseye ragmen deydi diyo iyikide aldirmamisim diyo.bnde 2 sene sonra da kardesime hamile kalmis annem onada birsuru sey dmeisler yasamaz olur alalim diye yine beni goturdug drlye gitmisler annem aldirmamis 6 aylik dogmus 4 gun yasayip olmus ama gunahina annem girmemis bir sorunu yokmus erken dogmus sadece ve dayanamamis.en kucukm kardesime hamileyken annem 2li 3lu test ne varsa yaptirdi sonuc cok riskli cikti ama kardsim sapasaglam Allaha sukur aneminde imtihani buymus cok sukur gecdi.

yani ben aldirmazdim sonucda kesin diye birsey yokdur eger oyle birsey varsada ulkemiz bence cok guzel adimlar atiyo bu konuda onun icin elimden geleni yapardim.hicbirseyi bilmiyoruz illaki ben ondan once olecek degilimki olum genc yasli cocuk hastas saglamm biliyormu ki?bana birsey olursa bebegim esime emanet o mukemmel bir baba ona cok iyi bakcagindan eminim tabki gozum arkda yinede kalir ama yapacak birsey yok eger saglam da olsa bebegim yinede gozum arkada kalir kimin kalmazki sadece turk insani yeteri kadar engelli insalra onem vermiyo herkez degil tabiki dalga gecme curretinde bile olan var esime vasiyet ederdim onu amerikaya gotursun orda yasasin orda tam olarak nasil bilmiyoyum vicdan yonunden vs filn ama kimse asagilayici bi sekilde bbakmaz oda yeter

Ne kadar kötü bir ikilem. Allahım kimseye bu sınavı yaşatmasın :(

Dünyaya getirsen bir türlü. Dünyaya getirmesen başka türlü :( Düşünmek bile istemiyorum.

açıkçası ben kesinlkle aldırırdım çünkü o çocuk hep yenık olacak hayata karşı ona her baktıgımda üzülücem ben göze alamazdım

hiç kimse başına gelmeden bilemez Rabbim kimseye yaşatmasın ama öyle çok zor, ben bebeğimi aldırdım yürüyemez altına kaçırır felç olur dediler spine bifidası vardı yani omur iliğinde açıklık, ben gebeyken sakat olsada aldırmam diyordum çünkü yaradan onu öyle yaratmış yapılacak bişey yok diyordum ama sonra sakat oldğunu öğrendiğimde ağlaya ağlaya sonlandırılmasına izin verim çünkü ona bakamamaktan ona kötü davranmaktan korktum Rabbim kimseye böyle bi acı yaşatmasın evlat sevgisi gerçekten çok farklıymış 16 hafta tek taşıyabildim onu ama onu çok sevdim eğer kendime güvenim olksaydı bakabilmeyi göze aldaydım keisnlikle aldırmazdım onun yaşam hakkına son vermek çok kötü hiç unutamıyorsunuz ve acısı hep var hayatım boyuncada olcak sanırım ama onun yürüyemiyeceğni kendi ayaklarını yıkayamayacağını düşünmekte çok acı Rabbim dileyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlart versin bazen düşünüyorum aldırmasaydım sağlıklı dogarmı diye ama o rsiki göze alamadım demem o ki kimse büyük konuşmasın şöyle yapcam böyle yapcam demesin konuşmak ve yaşamak çok farklı çünkü

ALDIRMAZDIM ALDIRMADIMDA...
Günüm geçmişti sabahı bekleyemeden gece test yaptım pozitif çıktı.doğru muydu bu inanamadım sabahı zor bekledim bir daha test yaptım ve sonuç gene pozitif...eşimle çıktık yola rastgele muayene alabileceğimiz bi dr.bulmaya zorla bulduk...adam ultrasyonda gebelik kesesi falan oluşmuş hamilesin dedi ben hala şokta emin olmak için kan testi yaptırdım pozitif...inanamıyordum bir bebeğim olacaktı sevdiğim adamdan, iki candan bir beden...içimden şükürler olsun sana Ya Rabbim dedim!içim içime sığmıyordu...bir an önce günlerin geçmesini istiyordum onun kokusunu duyabilmek için...günler geçti artık bebeğimin kalp atışlarını duyabiliyorduk...Allah'ım bu bile ne kadar mutluluk verici bir şeydi anlatmama kelime bulamıyorum...rutin testleri yaptırma zamanı gelmişti...ve o sıra şehir dışındaydık çok iyi bir hastanede tavsiye üzerine bir dr. bulduk testleri yaptırdık bir hafta sonra sonuçları almaya gittik eşimle birlikte içimiz kıpır kıpır...kötü bir haber duymayı aklımın ucundan bile geçirmedim nedense...heyecanla içeri girdim dr testlere bakınca suratı değişti o an anladım bi aksilik var hiç bir şey diyemedim dr. ultrasyonla muayene etmesini bekliyorum...etti ve çok üzgünüm her an düşük yapabilirsiniz bebeğiniz düşmese dahi doğduğunda sakat olma ihtimali çok yüksek diyebildi ben sadece eminmisin dedim ve bian sessizlik oldu anladımki yanlış duymamış bu kulaklar, inanmak istemedim ama mecburdum yapabileceğim bir şey olsun istememe rağmen hiç bir şey yoktu hiç bir şey...bir şey söyleyemedim..sadece onu dinliyorum çaresizce...zorlukla dışarı attım kendimi eşimde anlamıştı ohalimi görünce bir terslik olduğunu...hemen yanıma koştu sıkı sıkı sarıldı yavaş yavaş yürüdük...eşim korku ve merakla ne diyeceğimi bekliyordu.ama söyleyemedim o kadar zorduki bunu dile bile getirmesi...eşim beni bi yere oturtdu ben konuşamıyordum o yüzden hemen dr.yanına gitti.olanları dr.anlattı.Allah'ım donup kaldım dünya başıma yıkıldı kendimi bir boşlukta hissediyordum ayaklarım yerden kesildi...eşim yanıma geldi bana öyle sıkı sıkı sarıldıki o an hıçkıra hıçkıra ağladık...ailem merakla tel.ediyorlar ama ben açamıyorum nasıl söylenir böyle bir şey dilime bile konduramıyorum...yaşadıklarımın bir rüya olmasını istiyorum ama uyanamıyorum...uzun bir süre orada kaldık ikimizde konuşamıyoruz derin düşüncelere daldım bi an...aklımdan bin tane şey geçiyor.evet sonunda kabul etmiştim ya bebeğim düşecekti ya ben düşürecektim ya da Rabbi'e tevekkül edecektim.Allah'ım çok zor bir karardı bu...hayatımda hiç bu kadar çaresiz kalmamıştım...onu içimde hissederken o artık benden öte bi can olmuşken nasıl kıyardım ona...ya kıyamayıpta onu aklı erdikce nasıl hayata tutundururdum...bir anne hayatta isyan etmez dil söylesede kalp buna müsade etmez ama ya o isyan ederse...isyan dediğim şey ileride yaşayacakları ya da yaşamaya mecbur bırakılacakları şeyler içindi...sonra düşündüm Rabbim dedim Rabbim sen bize sabır ver isyan edenlerden kılma...her zaman yaptığım şeyi şimdi daha fazla iman kuvvetiyle yapıyorum sana tevekkül ediyorum...sen hakkımızdakinin hayırlısını ver hakkımızdaki hayırlı olanı da gönlümüzü razı kıl...bu benimde eşiminde doğacak bebeğiminde imtihanı...kaderde varsa bunu yaşamak yaşarız...sağlıklı bir bebek dünyaya getirip sonradanda sakat olabilir...sadece bunu en başta bilmek insanı çok ürkütüyor ve bi anlık endişeye kapılıyor insan ister istemez...diye içimden dua ettim hep...burada bebeği aldırırım diyen ve aldırmam diyen çoğu arkadaşın yazdıklarının bir çoğu aklımdan tek tek geçti...ve ben sonunda bir karar verdim onu Rabbim verdi ancak O alabilir...sonuçta gelmişi geleceği bilen yalnızca O'dur o yüzden O'na sığındım...kendimizi toparlamaya çalıştık.eşimde benim gibi düşünüyordu...sonraki muayenelerimde testlerimde her şey yoluna girdi...şu anda gayet sağlıklı bir bebeğim var Rabbimin takdiri...sakat bir bebeğim olmadı o yüzden sonrasını bilemem belki insan zamanla isyana girer bilmiyorum...ama bu duyguları yaşamak okadar zorki kızlar çok zor tarif etmenin bir yolu yok...Ben sadece çaresizlik içinde zamanın bize ne göstereceğini bilmeden tek bir şeye sığındım dua ettim bizleri Yaradan'a...Aldığımız nefes için bile şükürler olsun sana Rabbim.Senin adaletinden sorgu sual olmaz...
maşallah ya cesaretinize inancınıza hayranım keşke bende sizin gibi cesur davranabilseydim belki bebimde bebeğim sağlıklı olurdur ve şimdi kucağımda olurdu ama yapamadım ve yapamadık eşim annem hepsi aldır dediler ehmen keşke bende kendime güvenseydimde hepsini boş verip aldırmasaydım ama aldırdım şimdi vicdan azabı çekeiyorum

hamileliğin 12. Haftasında bir 2'li test diye bir teste giriyorsunuz, anneler bilir anne olacaklar için bu anlattıklarım. Kan tahlili ve ayrıntılı ultrasonla bebeğin sakat olma ihtimaline bakıyorlar. Sıra beklerken kendi kendime "eğer sakatlığı varsa aldırırım. O acıyı ne ona ne kendime yaşatamam" diyordum. Nihayet sıram geldi ve doktorun yanına girdim. Doktor ultrasonla bebeğime bakıyordu; ben de tavana. Bir anda doktorun sesiyle irkildim: "bak" dedi "nasıl yüzüyor içeride". Ekranı bana doğru çevirdi: evet bebeğim bir sağa bir sola yüzüyordu. Kulakları, minicik kolcukları vardı. Yalnız arkası dönüktü. Onu öyle görünce ne olursa olsun bedeli doğurmaya karar verdim. Kendimi evlat, onu da anne sevgisinden mahrum bırakmaya hakkım yoktu. şimdi avatarımdaki dünya güzeli oğlanın annesiyim. Sakat da olsaydı durum değikmezdi inanın...

hamileliğin 12. Haftasında bir 2'li test diye bir teste giriyorsunuz, anneler bilir anne olacaklar için bu anlattıklarım. Kan tahlili ve ayrıntılı ultrasonla bebeğin sakat olma ihtimaline bakıyorlar. Sıra beklerken kendi kendime "eğer sakatlığı varsa aldırırım. O acıyı ne ona ne kendime yaşatamam" diyordum. Nihayet sıram geldi ve doktorun yanına girdim. Doktor ultrasonla bebeğime bakıyordu; ben de tavana. Bir anda doktorun sesiyle irkildim: "bak" dedi "nasıl yüzüyor içeride". Ekranı bana doğru çevirdi: evet bebeğim bir sağa bir sola yüzüyordu. Kulakları, minicik kolcukları vardı. Yalnız arkası dönüktü. Onu öyle görünce ne olursa olsun bedeli doğurmaya karar verdim. Kendimi evlat, onu da anne sevgisinden mahrum bırakmaya hakkım yoktu. şimdi avatarımdaki dünya güzeli oğlanın annesiyim. Sakat da olsaydı durum değikmezdi inanın...

Allah bagislasin oglunuzu masallah cok tatli.bizde hamileyken cok kotu gunler gecirdik hemde hamileligimin 35.haftasinda zaten 36 haftada dogum yaptimburda bir bolum var hamilelrden haberler sorular ve sorunlar diye ben okudum orda ayni bnim oglumun rahatsizligindan olanlar vardi doktorlar o bebekleri aldirmis aynisi basima geldigi icin diyorum aldirmazdim ve cok sukur aldirmadim size yemin ederim ki oglum dogdu normal dogum yaptim kucagima alamadan aglama sesini duymadan aldilar oglumu benden ogluma gozumun onunde kalp masaji vs vs yapildi dogdu aglamayinca niye aglamiyo yasiyomu dedim kimsede ses yok.oglum 20 gun yogun bakimda olum kalim savasi verdi yasamz olur diye yuzume haykiran doktorlara inat yasadi benim dunylar tatlisi oglum suan 10 bucuk aylik kurban oldugum Rabbim onu bize bagisladi sukurler olsun hastanede de mucize bebek dendi hep hic beklemiyoduk yasicagini dediler isde gercekden bir mucize yaratti Rabbim Ona sonsuz sukurler olsun

Allah bagislasin oglunuzu masallah cok tatli.bizde hamileyken cok kotu gunler gecirdik hemde hamileligimin 35.haftasinda zaten 36 haftada dogum yaptimburda bir bolum var hamilelrden haberler sorular ve sorunlar diye ben okudum orda ayni bnim oglumun rahatsizligindan olanlar vardi doktorlar o bebekleri aldirmis aynisi basima geldigi icin diyorum aldirmazdim ve cok sukur aldirmadim size yemin ederim ki oglum dogdu normal dogum yaptim kucagima alamadan aglama sesini duymadan aldilar oglumu benden ogluma gozumun onunde kalp masaji vs vs yapildi dogdu aglamayinca niye aglamiyo yasiyomu dedim kimsede ses yok.oglum 20 gun yogun bakimda olum kalim savasi verdi yasamz olur diye yuzume haykiran doktorlara inat yasadi benim dunylar tatlisi oglum suan 10 bucuk aylik kurban oldugum Rabbim onu bize bagisladi sukurler olsun hastanede de mucize bebek dendi hep hic beklemiyoduk yasicagini dediler isde gercekden bir mucize yaratti Rabbim Ona sonsuz sukurler olsun

Allah yavrunu sana bağışlamış, Allah ömrünü uzun etsin inşallah. Ben de çok zor bir hamilelik geçirdim. Daha hamileliğimden haberim bile yokken annemi kaybettim, 9 saatlik yola gittim ve yıkıldım. İki hafta sonra da adet göremediğim için doktora gittim ve 1 aylık hamile olduğumu öğrendim. Sonrası daha da kötü oldu. Kanamalar, ilaçlı serumlar... düştüm bir de bebeğin başı doğum kanalına girdi, ani bir hareket doğumu başlatabilirdi 7. aydaydım. Eza da gördüm vs vs. Doğacak olana kimse engel olamaz. Herkesin bir görevi vardır. Görevini ifa edeni Allah yanına alıyor. Kimsenin dediğine bakmamak lazım. Yüreğimiz ne diyorsa o; anneyiz çünkü biz.

Taşıdığım genetik hastalık nedeni ile erkek çocuğum olursa yüzde 50 engelli olma ihtimali var.
Bana hamile kal bakarız erkek olursa alırız diyen doktorlar oldu.
Nasıl bu kadar rahat söyleyebiliyorlar anlamıyorum.
İçime düşmüş, Rabbimin gönderdiği bir cana nasıl kıyabilirim.
Daha sonra sağlıklı doğacak yavrumun (Allah göstermesin) engelli olmayacağını nereden bilebilirim.
Bunun hesabını nasıl veririm ahirette.
Allah hiç kimseyi bu ikilemde bırakmasın.
Çok zor bir durum.
Sağlıklı evlatlar nasip etsin Rabbim herkese.

Rabbim sağlıklı eli ayağı düzgün versin inşallah
ama ben yine de aldıramazdım
kuzenimin ve ablamın bebeğine çeşitli teşhisler kondu; ablam asla aldırmayı düşünmedi ama kuzenim çok gidip geldi
2 bebeğimiz de sapasağlam sağlıklı doğdular
yaşanan çok şey var ama kuzenim bebeği normal bir çocuk olunca aldırsaydı sapasağlam bir cana kıymış oalcağını düşündükçe utanıyordu
binde bir ihtimal bile inanmaya değer

Asla aldırmazdım.allah nasıl uygun gördüyse öyle olur.ayrıca doktorların engelli deyip sapasağlam doğan yada sağlıklı deyip engelli doğan birçok bebek var.allahın kullarını nasıl ve neyle sınayacağı belli değildir.bu bir sınavda olabilir.allah öyle nasip etmişse allaha şirk koşup onu aldırmak çok büyük bir günahtır. Bu benim düşüncem tabii herkesin düşüncesine saygı duymak gerek.

nerden bilebilirizki engelli olmayan bebeğimizin ileride engelli olup olmayacağını...

her insan engelli adayıdır...kaldıki doğmadan bunu % 100 tahmin edemezler tahmin etmeleri için çok çeşitli testler var ama % 100 değil..

ALLAH ONU BANA LAYIK GÖRDÜYSE ASLA ALDIRMAZDIM.... BİZ BU DÜNYAYA KEYFİ GELMEDİK...

SINAVA SINANMAYA GELDİK....

Yaşamadan kesin birşey söylemek zor o an neler hisseder anne adayı bilemiyorum ama
şuan ki düşüncem evet aldırırdım
çok yakın bir arkadaşım aldırmama kararı almıştı eşi ile birlikte,
fakat şimdi en büyük düşüncesi bana bir şey olursa yavrum ne olur
kendi ihtiyaçlarını karşlayamayacak ve hayatı boyunca bakıma ve ikinci bir kişiye ihtiyaç duyacak bir çocuk geliyor dünyaya
ve annenin daha genç yaşında bana birşey olursa korkusu anlatılacak birşey değil

asla aldırmazdım aldırmayı düşünmezdim bile bana göre bebek aldırmak evlat katili olmak demek sağlam olunca benim sakat olunca özürlü olunca benim değil mi eksiğiyle fazlasıyla o benim canım, 13 aylık bir oğlım var tüp bebek gebesiydim 9 ayın cogu hep hastanede gecti cok sorunlu bir hamilelikti bütn testlerim ulştrasınlarım normaldi ama bebeğimin sağ eli 2 parmak eksik dogdu ve doğumda öğprendik hayatımda yaşadığım hem en acı gün hemde en mutlu gündü sag eli hariç başka hiç bir problemi yok bazen diyorum ki yavrumun eli böyle olmasaydı muhakkak cok severdim ama bu kadar cok sevemezdm herhalde bu acıyı hergün her dakika hep yaşıyorum ama allahım böyle yaratmış elden ne gelir şükür rabbime bana böyle dünyalar güzeli bir ogul verdi...

Aldırırdım...

Otistik oğlum var onu çok seviyorum çok da gurur duyuyorum ama sağlıklı olması için ömrümü verirdim ona..Yaşayan bilir o kadar acı bir durum ki bir anne için..

Şimdiden bir şey söylemek zor ama aldırmak en mantıklısı, ben kendimi feda edip ona bakarım diye düşünebilir anneler, ama o anne öldüğünde engelli birey ortada kalır, hem maddi hem manevi açıdan. Buna ne hakkımız var ki?

Allah yaşatmasın böyle birşey...ama aldırırdım. engelli çocuğu olanlara da Allah yardım etsin, bakımı zor....

Back
X