• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek alışverişi

senemsls

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2024
1.336
541
43
26
Kızlar selamm bebek alışverişine başladım temel şeyleri aldım sayılır ama atladığım bir şey var mıdır merak ediyorum olmazsa olmaz almalısın dediğiniz ürünler var mı ?

Bende şuracıkta bekliyim bende liste yapıyorum çok karmaşık 😭

Kızlar selamm bebek alışverişine başladım temel şeyleri aldım sayılır ama atladığım bir şey var mıdır merak ediyorum olmazsa olmaz almalısın dediğiniz ürünler var mı ?
Bu biraz sürece de bağlı ama her duyduğunuz almayın bence bazı şeyler hiç kullanılmıyor çünkü şampuan nemlendirici küçük ebatlar alın ben alıp alıp koydum bebeğim atopik dermatit doğdu önceden aldığım deterjan şampuan vs hiç birini kullanamadik süreçte de ekleyeceğiniz şeyler olur hastane çantasını eksiksiz hazırlayın tek tavsiyem

Kendine liste yap mutlaka ve chatgbtye sorabilirsin
Kendin içinde iki üç tane pijama götür bence ben iki tane götürdüm ama yetmedi evden tekrar ayrı gertirtirdim kanamadan dolayı baya kirleniyor bebek için de kendine bi liste yapman şart ben yanıma aldıklarımı sayayım sana belki işine yarar
Tulum
Zibin
Eldiven
Şapka
Bornoz ve kendin için de havlu
Şampuan
Bez (hastanede verdiler kendimkine hiç dokunmadım)
Battaniye biri kalın biri ince
Müslin örtü
Ağız mendili
Biberon emzik(emzik sayesinde memeyi kabul ettirdik )

BEBEK İHTİYACLARI

• 5-6 adet alt-üst takım
  • 4 Ayaklı tulum
  • 2 yelek
  • 4 adet uzun kollu zıbın takım
  • Bere
  • Eldiven
  • Çorap-patik
  • 2 adet kundak
  • 2 adet dış tulum
  • 4 adet uyku tulumu
  • Emzik
  • Biberon
  • Alt değiştirme bezi
  • Temizleme pamuğu
  • Bez
  • Pişik önleyici krem
  • Bakım çantası (ev için)
  • Reflü yatağı
  • Emzirme yastığı
  • Ağız mendili
  • Omuz bezi
  • Havlu seti
  • Banyo süngeri
  • Şampuan
  • Losyon
  • Masaj yağı
  • Tırnak makası
  • Alez
  • Nevresim takımı
  • Battaniye
  • Sling
  • Anne-Bebek çantası
  • 6-7 Zıbın
  • Müslin örtü

Anne İhtiyacları

• Emzirme sütyeni
  • Emzirme atleti
  • Meme ucu kremi
  • Gümüş kapak
  • Pijama takımı
  • Çorap
  • Yetişkin için emici külot
  • Terlik

benim listem böyleydi. hastaneye fazladan pijama alın. ben iki tane aldım ama yetmedi. bebeğe de fazladan kıyafet alın. ilk kakaları biraz olaylı oluyor 😂

meyve suyu alın yanınıza. vajinal doğumda sıvı alımı dısında bie sey yemenize izin verilmiyor. ben vişne suyu almıştım bol bol.

Kendin içinde iki üç tane pijama götür bence ben iki tane götürdüm ama yetmedi evden tekrar ayrı gertirtirdim kanamadan dolayı baya kirleniyor bebek için de kendine bi liste yapman şart ben yanıma aldıklarımı sayayım sana belki işine yarar
Tulum
Zibin
Eldiven
Şapka
Şampuan
Müslin örtü
Ağız mendili
Kiz bu liste çok az değil mi

Bu biraz sürece de bağlı ama her duyduğunuz almayın bence bazı şeyler hiç kullanılmıyor çünkü şampuan nemlendirici küçük ebatlar alın ben alıp alıp koydum bebeğim atopik dermatit doğdu önceden aldığım deterjan şampuan vs hiç birini kullanamadik süreçte de ekleyeceğiniz şeyler olur hastane çantasını eksiksiz hazırlayın tek tavsiyem
Çok teşekkür ederim dediklerinizi 1 er kutu aldım sadece çamaşır deterjanını 2 kutu aldım bende dediğiniz gibi başta ne olacağını bilmediğimden öyle yaptım sağlıkla büyüsün evlatlarımız inşallah 🙏

BEBEK İHTİYACLARI

• 5-6 adet alt-üst takım
  • 4 Ayaklı tulum
  • 2 yelek
  • 4 adet uzun kollu zıbın takım
  • Bere
  • Eldiven
  • Çorap-patik
  • 2 adet kundak
  • 2 adet dış tulum
  • 4 adet uyku tulumu
  • Emzik
  • Biberon
  • Alt değiştirme bezi
  • Temizleme pamuğu
  • Bez
  • Pişik önleyici krem
  • Bakım çantası (ev için)
  • Reflü yatağı
  • Emzirme yastığı
  • Ağız mendili
  • Omuz bezi
  • Havlu seti
  • Banyo süngeri
  • Şampuan
  • Losyon
  • Masaj yağı
  • Tırnak makası
  • Alez
  • Nevresim takımı
  • Battaniye
  • Sling
  • Anne-Bebek çantası
  • 6-7 Zıbın
  • Müslin örtü

Anne İhtiyacları

• Emzirme sütyeni
  • Emzirme atleti
  • Meme ucu kremi
  • Gümüş kapak
  • Pijama takımı
  • Çorap
  • Yetişkin için emici külot
  • Terlik

benim listem böyleydi. hastaneye fazladan pijama alın. ben iki tane aldım ama yetmedi. bebeğe de fazladan kıyafet alın. ilk kakaları biraz olaylı oluyor 😂

meyve suyu alın yanınıza. vajinal doğumda sıvı alımı dısında bie sey yemenize izin verilmiyor. ben vişne suyu almıştım bol bol.
Tulum
Zibin
Eldiven
Şapka
Şampuan
Müslin örtü
Ağız mendili
İkinize de çok teşekkür ederim görünen o ki çoğu şeyi almışım 1 2 eksiği kaldı sadece gecelik sabahlık olarak iki takım aldım kendime yeter diye ama öyle diyorsanız bir çift de pijama ekleyeceğim tavsiyelerinize uyarak ❤️

Back
X