Herkesin empati yapması lazım. Yayadan arabalıya herkes uyanık ve bu çok sinir bozucu bir şey.
Ben de mesela, yola pat diye atlayıp, arabalar durmak zorunda kalsın diye, kendinden önce bebek arabasını süren annelere çok gıcığım
Hatta bir tanesini geçen fena haşladım. Geniş ve oldukça yoğun bir ana yol, arabalara yeşil ışık yanmış, önüme bebek arabasını sürüyor.
Geçirmedim yoldan, arabayı kenara çekip inip kavga ettim. Bir insan bu kadar mı ferasetsiz olur? Sokak olsa, sakin bir yol olsa oncelik onun olsun ama Biri hızla gidiyor olsa, duramasa, görmemiş olsa, ona değil bebeğe mi carpsin? Bu mudur mantık? Ve pek çok bebek arabalı kişinin yaptığı bir şey bu.
Herkes kendi önceliğin bakıyor, avm de asansör bekliyoruz yuruyemeyen annemle. Biz asansöre binemeden pek çok kişi doldurdu birden, çünkü ağır hareket ediyoruz. Onları da indirdim. Az ötede yürüyen merdiven var, siz oradan gidebilirsiniz ama biz gidemeyiz diyerek.
Bir de engelli otoparkına kapıya en yakın nokta oldugü için park edenler!..neden acaba en yakın yerler engellilere ayrılıyor? Hiç mi dusunmuyorlar anlamıyorum.
Herkeste bir uyanıklık.