Bebek Beklerken

acaiberry

İyi ki varım..
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
61
11
96
45
Sevgili anne adayları, hepimiz hamileliği öğrendiğimiz günden itibaren tatlı bir telaşın içine girdik,.Kimimimiz bu süreci çok kolay geçirirken kimimiz çeşitli sağlık problemleri mücadele ederek bu yolu yürüyoruz. .Durumumuz her ne olursa olsun içinde bulunduğumuz süreç hem çok güzel hem bir o kadar zahmetli . forumda bakıyorum hepimiz sağlık problemlerimizden,ne yesemden ne giysemden oluşan bir gündemini var. Olsun da. Ancak bu güzel tatlı telaşın içerisindeyken çoooook önemli bir ayrıntıyı atlama ihtimalimizi düşünerekten bu konuyu açma gereği duydum.
Şimdi, ortalama ömrü 60-80yıl olan bir canlının bedensel ,ruhsal, zihinsel temellerinin atıldığı bu süreçte yavrularımızı sağlıklı bir bedenin yanında güzel bir insan olabilmesi için de elbette yapabileceğimiz çok şey var. Gelin birlikte bu konuyla ilgili farkındalık oluşturalım ve bebeğimizin iyi bir evlat iyi bir kul iyi bir insan olabilmesi için bir anne adayı olarak erkenden çeki düzen vermemiz gereken herşeyimizi yeniden birlikte gözden geçirelim ve bu konuda nasıl bir çaba içerisindeyiz neler yapıyoruz, neleri başarabildik paylaşalım ne dersiniz?

Kesinlikle haklisiniz gelecegin burokratlarini da bilim adamlarini da katillerini de yetistiren annedir. Bu yuzden en cok dikkat etmemiz gereken konu gercek bir "insan" yetistirebilmemiz.

Ben hayvan sevgisine cok önem veriyorum cunku hayvan seven bir insanin samimiyetine her zaman guvenmisimdir. Bebegimin Allah'ın yarattigi her canlıyı seven, samimi, durust, merhametli bir birey olmasi icin elimden geleni yapmak istiyorum. Bu yuzden oncelikle hayvanlarla icice hayvan sevgisiyle buyutmek istiyorum.
Sizler ne dusunuyorsunuz bebeginiz icin? Fikir alisverisinde bulunalim ki unuttugumuz ya da gormedigimiz ayrintilari atlamayalim.

tabikide şuan herkesin aklından geçen budur nasıl yetiştiricem nelere dikkat edicem ben şimdiden oğluma kız nasıl isticem diye onları bile düşünüyorum ama ilk olarak evlatlarımıza merhameti çocukluklarında paylaşmayı bol bol sevdirmeliyiz ki bencil birey olmasınlar en çok istediklerimden biri çok güleryüzlü olması somurtan insanlardan değilde herkese karşı her zorluğa karşı onu güldürmeye alıştırmak çok istiyorum

Kesinikle katiliyorum.
Her ne kadar gozardi edilse de bir hayvan beslemek bir insana hele ki bir cocuga cok sey katiyor kesinlikle.
Suan minnos bi oglusum var bizimle yasiyor 1 yildir. Sokakta bulduk eve almasak olecekti.. Suan bebek bekliyorum allah hayirli saglikli evlatlar nasip etsein insallah etrafimdaki herkes 'at gitsin,gonder sunu,bebek mikrop kapar,cocugu cirmalar,tuyu hasta eder' gibi bircok sacmalikla beni vazgecirmeye calisiyorlar. Halbuki o da artik evimizin bi ferdi ve ben kesinlikle bebegimin onunla buyumesini istiyorum. Sorumluluk duygusu ve merhamet bir cocuga asla baska bir yolla bu kadar iyi ogretilemez bence.. Diger artilarini saymiyorum bile..

Anne baba güleryüzlü olunca bence cocuk da guleryuzlu olur aslinda cocugun karakterinin sekillenmesinin her safhasinda anne ve baba hareketleri var. Ben bir ogretmen olarak cocuga baktigimda nasil bir aileye mensup anlayabiliyorum. Bu yuzden biz nasilsak cocugumuz da oyle oluyor tabi istisnalar yok degil.

Ayy cok guzel harika valla tebrik ederim sizi duyarliliginiz icin. Benim de annemin ve kardesimin kopusleri var. Ben de calismiyor olsam aslinda bir tane kopekcik sahiplenmek istiyorum ama gunun buyuk kismi evde olmadigim icin kıyamıyorum. Bebisimi de annemin ve kardesimin kopusleri ile buyutmek istiyorum. Kesinlikle kimsenin sozune kulak asmayin bircok hayvanseverin evinde evcil hayvani var ve harika cocuklar yetistiriyorlar.

Keske bu konuda herkesi bilinclendirebilsek..
Kesinlikle sevgi delisi canlilar o yuzden calisiyorsaniz gercekten bidaha dusunun cunku yalniz kalamiyolar.
Aslinda ben de kopuslere bayilirdim ama bu kedicik once davrandi evin sahibi o oldu sonra da cesaret edemedim bi baska canli sahiplenmeye :) kesinlikle kimseyi dinlemeyi dusunmuyorum o da benim cocugum gibi asla vazgecemem.
Bebegimin de bu hisleri tatmasini istiyorum eminim ruhunda cok guzel seylere yer acacaktir.

ben oğluma doğduğu andan itibaren dinini ve nasıl salih bir kul olabileceğini öğretmeye çalışıyorum peygamberimizi s.a.v. anlatıyorum sünnetleri yaşatarak yaşayarak öğretmeye çalışıyorum Allah ın razı olduğu salih bir kul olur inşallah işin özü bu bence bunu başarırsa inşallah geri kalan güzel herşey bunun içinde saklı bence

Evet haklisiniz iste calistigim icin cesaret edemiyorum. Yine de sokaktaki her can bizim aslinda. Katılıyorum size hayvan dostlarimizla yetisen cocuk dunyaya farkli bakabiliyor ve dostlukları bircok seyden daha gercek oluyor.

kesinlikle öyle canım

Ben malesef evimde hayvan besleyemiyorum. Çünkü oglumun tüylü hayvanlara karşı alerjisi var. Birde aşırı derecede köpek korkusu var. Sık sık dürüst olmasını, yalandan uzak durmasını, yardımsever ve paylaşımcı olmasını tembihlerim. Kendi bildiklerim dogrultusunda dinimizi ogretmeye çalıştım. Allaha cok şükür cevrem ve ogrentmenlerimiz tarafindan takdir edilen ve örnek gosterilen bir evladim var.Evladinin hal ve hareketlerinden dolayi tebrik edilmek kadar güzel bişi yok bence. Rabbim vatana ve millete hayırlı evlatlar yetistirmeyi cumlemize nasip etsin insallah

Anlasılan kimse bu yönünü önemsemiyor.Peki o zaman
Ben çok önemsiyorum ama bu konuyu görmemiştim. herşeyi düşünüyorum.sonra herşeyi kontrol edemem diyorum.daha anne karnındayken çocuğun karakteri şekillenmeye başlıyormuş anne mutlu olursa mutluluk hormonları salgılıyor ve bu bebeğin ruh halini etkiliyor sinirli stresli hamilelik geçiren annelerin çocukları da doğduğunda agresif oluyormuş.ben stresten uzak durmaya çalışıyorum. sağlıklı besleniyorum.bebeğimiz erkek olacak.terbiyeli ahlaklı yetiştirmek istiyorum.bizim toplumda erkeklerin nasıl yetiştirilirdiği malum.etraftan etkilenecek diye çok korkuyorum.bazen oğlumu herkesten uzak tutabilsem keşke diyorum.ya da benim gibi yetiştirmeye çalışan birkaç anne bulsam sadece onlarla görüşsek.

Ben hayvanlarla iç içe büyüdüm böyle olduğu için çok mutluyum. kesinlikle merhamet sahibi oluyorsun.şimdi 2 tane kocaman köpeğimiz var.doğar doğmaz onlarla tanıştırmak için heyecanlanıyorum.beraber çimlerde yuvarlansınlar istiyorum :) hem hayvanlarla büyüyen çocukların bağışıklık sistemi de güçleniyor.

Güçlü bir karakteri olsun çok isterim, herşeyine evet demeyeceğim gibi, herşeyine hayır da demeyeceğim kısmetse.Dengelemem lazım. Dağ gibi güçlü olsun isterim ama, insanlarla bir arada kırılmadan dökülmeden yaşamak çok zor :/ Dinini, Allah'ını, Peygamberini bilsin isterim bağlı olsun yani.Saygılı olsun ama koşulsuz saygılılardan değil, hak edene karşı. Evimde oğlum (kedim) var, ona abilik edecek.Balıklarım, kaplumbağa ve kuşlarım da mevcut, hayvan sevgisini doyasıya yaşayarak büyümesi en büyük temennim.

Aslinda cok sabırlı ve dikkatli olmamızı gerektirecek bir surec bizi bekliyor. Bir dusundugunuzde hicbir sey hakkinda bilgisi olmayan ve sizin davranislarinizla dusuncelerinizle büyüyup gelisecek bir canli yani ne ekersek onu bicicez her sey bizim elimizde.
Bebegimin büyüdüğünde farkli kulturlere açık, araştıran, kendi fikirleri, dogrulari olan ve meraklı bir birey olmasini da cok isterim ama bu konuda rol model olmaktan ve sorumluluklar vermekten baska bir sey pek aklima gelmiyor.

En önemlisi rol modeli olmak.cocuklar söylediklerinizden çok davranışlarınızdan etkilenir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…