Bak ne buldum milliyette yazıyordu:
Temizlikte kabartma tozu kullanın
Yazar Selen Özarslan Aktar, "Ekolojik Yaşam Rehberi" kitabında, temizlikte Arap sabunu kullanılmasını önererek, kabartma tozunun parlak yüzeyleri çizmeden, bulaşıklar ve mutfak yüzeylerindeki yağ kalıntılarını kolayca temizlediğini belirtti.
Aktar’ın, Yeni İnsan Yayınlarından çıkan "Ekolojik Yaşam Rehberi" kitabı, okurla buluştu.
Kitabında, küresel ısınma tehlikesiyle boğuşan dünyada türlü hastalıklarla mücadele eden insanlara hem kendilerini, hem de dünyayı kurtarmanın ipuçlarını veren Aktar, kadınlara "Evinizi temizlerken hem ekonomi yapın, hem doğaya zararlı atık bırakmayın" çağrısı yaptı.
Aktar, temizlikte doğal mutfak ürünleri ile harikalar oluşturulabileceğini, masrafların da yarıya indirilebileceğini belirtti.
AA muhabirinin kitaptan derlediği bilgilere göre, Aktar’ın, ev temizliğinde kullanılabilecek ekolojikve ekonomik tavsiyeleri şöyle: "- Ev temizliğinde anneanne usullerine geri dönüş başlasın. Yani temizlik ürünleri satan şirketlerin etkili pazarlama faaliyetleri sonucu her yüzey için farklı temizlik malzemesi kullanımına son. Arap sabunu, bilhassa kokusuz olanları tercih edilmeli, hem oldukça etkili bir temizlik ürünü hem çok ekonomik, hem tüm yüzeylerde olumlu sonuç veriyor.
- Mutfakta pasta börek yapımında sıklıkla kullandığımız kabartma tozunun temizlik yaparken de en yakın dostlarınızdan biri olabileceği kuşkusuz daha önce aklınıza gelmemiştir. Oysa kabartma tozu asidi etkisizleştiren yapısı sayesinde parlak yüzeyleri çizmeden temizler, tesisatları açar ve temizler, bulaşıklarda ya da mutfak yüzeylerindeki yağ kalıntılarını sizi de uğraştırmadan kolayca temizler. Buzdolabında, halılarda ya da evdeki tekstil yüzeylerde oluşan kötü kokuları giderir. Yine kabartma tozuyla alüminyum, krom, mücevher, porselen, gümüş ve cam eşyanızda oluşan lekeleri temizleyip onları parlatabilirsiniz.
- Elma sirkesi. Meyve sebze yıkadığınız suya birkaç damla damlatmanız halinde hem mikroplardan hem de sık yapraklı marul ya da ıspanak gibi yeşilliklerde yaprak aralarına sıkışmış minik böceklerden kolaylıkla kurtulursunuz. Elma sirkesi çaydanlık ve tencerelerde kireç sökücü olarak kullanılabildiği gibi çay lekesi olmuş fincanları da temizler. Hatta renk atmayacağını düşündüğünüz çamaşırlarınızda bile elma sirkesi kullanabilirsiniz.
- Koku gidericiler yerine limon suyu kullanılabilir. Bulaşıkları ister elde, isterseniz makinede yıkayın ekleyeceğiniz yarım limon suyu ile balık ve yumurta kokusu dahil tüm kötü kokulardan kurtulabilirsiniz. Ayrıca limon suyu ile kabartma tozunu karıştırırsanız hem oldukça pahalı, hem de bilhassa akciğerler için oldukça zararlı ve kullanımı sırasında yapılacak ufak bir hata ile ciltte ciddi yanıklara neden olabilecek lavabo açıcıları kullanmanıza gerek kalmayacak.
Çünkü tıkanan tesisat borularını ve muslukları açmak için limon suyu ve kabartma tozunu karıştırıp kullanabilirsiniz.
- Yemek tuzu ile paslar ve pas lekeleri giderilebilir. Ovarak temizlemeyi gerektiren pek çok yüzeyde yemek tuzunu güvenle kullanabilirsiniz. Ayrıca sirkeyle karıştırdığınızda yine oldukça maliyetli bir işlem olan pirinç materyallerinizi parlatabilirsiniz."
çok mu kötüymüş kötü diye duymuştum ama:120::120: allahımmmm şuan hayıt tohumu demledim içiyorum bir tat ancak bukadar kötü olabilir.
Çayını demlemeyın,hapını alın bence insanın içesi varsada içemez.
Hele benım gibi mıdenız hassassa
bende hapını alacağım bu böyle olmayacak çünkü
görürsün canım çift çizgiyiselam kızlar. bugün benim 17.günüm. bu ay ilk kez ovülasyon testi kullanıyorum ama henüz net 2.çizgiyi görmedim hep silik 2.çizgi var. geçen aylara baktığımda genelde 18.gün yumurtlamışım bu 2.çizgi çıkınca kaç gün duruyo 1 gün çıkıp gidiyomu? yani yrn çıkıp kaybolucakmı yoksa bugündemi çıkması gerekiyordu? bu ay hiç yumurtlama belirtimde yok benim( bebek düşünmeden önce hep akıntıyı görürdüm kasık ağrımda olurdu o zaman yumurtlama belirtisi olduğunu bilmiyordum bende acaba bir sorunmu var diyordum meğer yumurtlama belirtisiymiş ama şimdi hiç bişey anlamıyorum kendimi çok dinliyorum ondanmı acaba diyorum.
ferdaaaaa önerdiğin pozisyonda çalışmalarımı sürdürüyorum:)) bakalım bu ay inş. olur pek umudum yok ama
canım değerleriniz kötü değilsperm konsatrasyonu :57 mlyn
total molilite %77
hızlı hareketli: -
yavaş hareketli 63
yerinde hareketli 14
hareketsiz 23
sperm morfolojisi
normal %3
baş anomalisi %65
boyun anomalisi 28
kuyruk anomalisi 4
bunlar cnm ilk yaptırdığımız normal çıkmıştı.doktor tüp bebek merkezinde istedi sonrada unlar çıktı..
kese görüldü demek ikiz değilgeçen seferkide tekti.. buda tek kese.. bakalım sonu nasıl olacak. saolasın
geçmiş olsun canımkızlar giremedim yine bu aralar..hastaneyle uğraşmaktan babamı yine yatırdık..dua edin bizim için...birde megcim adet oldum ben 25 kasım gerçek oldu yani anlayacağın öbür aya inşallah
öğretmen olup da doğumu yaza gelsin isteyen tek seni gördüm heben ne diyim yeni evlide değilizdüşünmeye başladık falanmı desem. öğretmenim doğumun hazirana gelmesini istiyodum ama olmadı herkesede bunu söylüyodum zamanını ayarlıyorum daha düşünmüyoruz falanda artık onuda söyleyemem offf bu ne böyle yaaa
imanamıyorum yaa nasıl olurki böyle bişeykızlar aradılar sonuç negatifmiş 0,100 müş malesef
neyse kısmet artık hayırlısı olsun
sağlık olsun canımkızlar dün yaşadıklarımı kısaca özet geçeyim,bildiğiniz gibi ovulasyonda bikaç gündür çift çizgi görüyordum cumada adet günümde neyse sabah kalktım gebelik testi yaptım ne tek çizgiydi sonra biraz uzandım daraldım fln dışarı çıkayım bi hava alayım dedim çıkmadan çöpüğde toparladım bi baktım testde 2.çizgim var silikte olsa sonra elim ayağıma dolandı koşturdum saatte geçti.dedim yakında biyer vardı orda test yaptırıp hemen doktora gideyim neyse özel bi polikliniğe girdim 1 gün sonra veriyoruz dediler bende çıktım hastaneye yola koyuldum ne bi otobüs ne bi taksi yok yoldan araç geçmiyor resmen neyse bi taksi buldum gittim hastaneye allahım herşey böyle bi yavaş işliyor kanımı alıcak hemşire çene yapıyo giriş yapıcak kadında öyle çıldırmamak için zor tuttum kendimi önce doktorun istemesi gerek yoksa ücret ödersiniz dedi.indim hemen dokttoruma kadına testi gösterdim hilalllll bu pozitif dedi yüzünde güller açtı kadının resmen .gidip kanımı verdim 1.30 saat nasıl bekledim valla bilmiyorum sonuç 00000000000000000
%99 doğruluk payı olan bu testlerin %1 lik kısmı beni bulmuşneyse doktor üzülmek yok fln dedi vs vs.hastaneden çıkmadan bi lavaboya gireyim dedim baktımki geldi kırmızılar içerde ağladım sessizce bi çıktım millet bakıyo yüzüm gözüm kıpkırmızı olmuş.eşimde beni ehliyet kursunda sanıyo ondan aramıyor ben aradım hastanenin yakınında kipa var ordayım dedim geldi anlattım o da şok oldu dava açalım fln dedi teste moralimi düzeltmeye çalıştı bütün gece.
,bütün bunlar bana ders oldu sonuçta:2:
kızlar dün yaşadıklarımı kısaca özet geçeyim,bildiğiniz gibi ovulasyonda bikaç gündür çift çizgi görüyordum cumada adet günümde neyse sabah kalktım gebelik testi yaptım ne tek çizgiydi sonra biraz uzandım daraldım fln dışarı çıkayım bi hava alayım dedim çıkmadan çöpüğde toparladım bi baktım testde 2.çizgim var silikte olsa sonra elim ayağıma dolandı koşturdum saatte geçti.dedim yakında biyer vardı orda test yaptırıp hemen doktora gideyim neyse özel bi polikliniğe girdim 1 gün sonra veriyoruz dediler bende çıktım hastaneye yola koyuldum ne bi otobüs ne bi taksi yok yoldan araç geçmiyor resmen neyse bi taksi buldum gittim hastaneye allahım herşey böyle bi yavaş işliyor kanımı alıcak hemşire çene yapıyo giriş yapıcak kadında öyle çıldırmamak için zor tuttum kendimi önce doktorun istemesi gerek yoksa ücret ödersiniz dedi.indim hemen dokttoruma kadına testi gösterdim hilalllll bu pozitif dedi yüzünde güller açtı kadının resmen .gidip kanımı verdim 1.30 saat nasıl bekledim valla bilmiyorum sonuç 00000000000000000
%99 doğruluk payı olan bu testlerin %1 lik kısmı beni bulmuşneyse doktor üzülmek yok fln dedi vs vs.hastaneden çıkmadan bi lavaboya gireyim dedim baktımki geldi kırmızılar içerde ağladım sessizce bi çıktım millet bakıyo yüzüm gözüm kıpkırmızı olmuş.eşimde beni ehliyet kursunda sanıyo ondan aramıyor ben aradım hastanenin yakınında kipa var ordayım dedim geldi anlattım o da şok oldu dava açalım fln dedi teste moralimi düzeltmeye çalıştı bütün gece.
,bütün bunlar bana ders oldu sonuçta:2:
çok mu kötüymüş kötü diye duymuştum ama
neyse canım hapını alırsın baktın içemiyorsun
görürsün canım çift çizgiyi
devam et yapmaya
4 saat sıvı tüketmiyorsun değil mi?
pozisyona devam, gelecek inşallah
canım değerleriniz kötü değil
ileri hareket olmasa da yerinde hareket baya var
ilişkiden sonra ayaklarını kaldır hareketi kolaylaştır sen
morfoloji biraz düşük ama %1 bile olsa şans var biliyorsun
hem eklemeden geçemicem ben tüp bebek merkezlerinde tahlil yapılmasına karşıyım
güvenilir bir labaratuvara yaptırmalısınız diye düşünüyorum
kese görüldü demek ikiz değil
hayırlı olsun canım
umarım devamı da gelecek sağlıklı şekilde
geçmiş olsun canım
yeni batını verirsen eklerim
öğretmen olup da doğumu yaza gelsin isteyen tek seni gördüm he
en ideal doğum nisan ayı bence
bana da bebek işini çok soruyorlardı
bigün tak etti canıma, tamam yarın yapar getiririm dedim
bidaha sormadı o kişi
imanamıyorum yaa nasıl olurki böyle bişey
sanırım kimyasal gebelik geçirdin canım
değer idrarda daha geç çıkıyor ya
idrarda çıkıp kanda çıkmazsa kimyasal gebelik oluyor
çok üzüldüm ama diyecek bişey yok maalesef
sağlık olsun canım
çift çizgi çıkmıştı evet ama sanırım süre geçtikten sonra olduğundan geçersiz saymalıymışız
üzüldüm canım ama fazla yıpratma kendini
nasilsiniz kizlarrr
hoşgeldin canım
iyiyim ben kendi adıma
uyku bastırdı azcık sadece
sen nasılsın test falan yapmıyosun artık di mi
TSH 0,938
PRL 16,0
LH 4,77
FSH 6,65
E2 34,6
FT4 1.03
cnm değerlerim bunlar..doktor normal demişti..
evet canım sonuçların gayet iyi
ama tsh değerine bakarsak şu an referans aralığında görünse de hipertiroit olmaya yatkınsın
gerçi hipertiroit gebe kalmaya engel değil zaten
ama hamile kaldığında tsh tahlili yaptırmayı ihmal etme olur mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?