Bebek İsteyen, Bebek Bekleyen ve Bebeklerine Kavuşmuş Arkadaşlar

kociş gelicek birazdan ben kaçıyorum kızlar
hepinizi öpüyorum kendinize iyi bakın

Ben geldim yine nasılsınız?
sivatan canım hayırlısı olsun üzme kendini bir dahaki ay görürüz çift çizgiyi.

Bak ne buldum milliyette yazıyordu:

Temizlikte kabartma tozu kullanın
Yazar Selen Özarslan Aktar, "Ekolojik Yaşam Rehberi" kitabında, temizlikte Arap sabunu kullanılmasını önererek, kabartma tozunun parlak yüzeyleri çizmeden, bulaşıklar ve mutfak yüzeylerindeki yağ kalıntılarını kolayca temizlediğini belirtti.

Aktar’ın, Yeni İnsan Yayınlarından çıkan "Ekolojik Yaşam Rehberi" kitabı, okurla buluştu.

Kitabında, küresel ısınma tehlikesiyle boğuşan dünyada türlü hastalıklarla mücadele eden insanlara hem kendilerini, hem de dünyayı kurtarmanın ipuçlarını veren Aktar, kadınlara "Evinizi temizlerken hem ekonomi yapın, hem doğaya zararlı atık bırakmayın" çağrısı yaptı.

Aktar, temizlikte doğal mutfak ürünleri ile harikalar oluşturulabileceğini, masrafların da yarıya indirilebileceğini belirtti.

AA muhabirinin kitaptan derlediği bilgilere göre, Aktar’ın, ev temizliğinde kullanılabilecek ekolojikve ekonomik tavsiyeleri şöyle: "- Ev temizliğinde anneanne usullerine geri dönüş başlasın. Yani temizlik ürünleri satan şirketlerin etkili pazarlama faaliyetleri sonucu her yüzey için farklı temizlik malzemesi kullanımına son. Arap sabunu, bilhassa kokusuz olanları tercih edilmeli, hem oldukça etkili bir temizlik ürünü hem çok ekonomik, hem tüm yüzeylerde olumlu sonuç veriyor.

- Mutfakta pasta börek yapımında sıklıkla kullandığımız kabartma tozunun temizlik yaparken de en yakın dostlarınızdan biri olabileceği kuşkusuz daha önce aklınıza gelmemiştir. Oysa kabartma tozu asidi etkisizleştiren yapısı sayesinde parlak yüzeyleri çizmeden temizler, tesisatları açar ve temizler, bulaşıklarda ya da mutfak yüzeylerindeki yağ kalıntılarını sizi de uğraştırmadan kolayca temizler. Buzdolabında, halılarda ya da evdeki tekstil yüzeylerde oluşan kötü kokuları giderir. Yine kabartma tozuyla alüminyum, krom, mücevher, porselen, gümüş ve cam eşyanızda oluşan lekeleri temizleyip onları parlatabilirsiniz.

- Elma sirkesi. Meyve sebze yıkadığınız suya birkaç damla damlatmanız halinde hem mikroplardan hem de sık yapraklı marul ya da ıspanak gibi yeşilliklerde yaprak aralarına sıkışmış minik böceklerden kolaylıkla kurtulursunuz. Elma sirkesi çaydanlık ve tencerelerde kireç sökücü olarak kullanılabildiği gibi çay lekesi olmuş fincanları da temizler. Hatta renk atmayacağını düşündüğünüz çamaşırlarınızda bile elma sirkesi kullanabilirsiniz.

- Koku gidericiler yerine limon suyu kullanılabilir. Bulaşıkları ister elde, isterseniz makinede yıkayın ekleyeceğiniz yarım limon suyu ile balık ve yumurta kokusu dahil tüm kötü kokulardan kurtulabilirsiniz. Ayrıca limon suyu ile kabartma tozunu karıştırırsanız hem oldukça pahalı, hem de bilhassa akciğerler için oldukça zararlı ve kullanımı sırasında yapılacak ufak bir hata ile ciltte ciddi yanıklara neden olabilecek lavabo açıcıları kullanmanıza gerek kalmayacak.

Çünkü tıkanan tesisat borularını ve muslukları açmak için limon suyu ve kabartma tozunu karıştırıp kullanabilirsiniz.

- Yemek tuzu ile paslar ve pas lekeleri giderilebilir. Ovarak temizlemeyi gerektiren pek çok yüzeyde yemek tuzunu güvenle kullanabilirsiniz. Ayrıca sirkeyle karıştırdığınızda yine oldukça maliyetli bir işlem olan pirinç materyallerinizi parlatabilirsiniz."

süper paylaşım canım benim
bende bi yandan yemek tatlı yapıyorum bi yandan buraya bakıyorum
burada evde balık yaparken evin kokması içinde küçük bi kaba yumuşatıcı koyup kaynatmamız lazım haberiniz olsun

çok mu kötüymüş kötü diye duymuştum ama
neyse canım hapını alırsın baktın içemiyorsun

görürsün canım çift çizgiyi
devam et yapmaya
4 saat sıvı tüketmiyorsun değil mi?
pozisyona devam, gelecek inşallah

canım değerleriniz kötü değil
ileri hareket olmasa da yerinde hareket baya var
ilişkiden sonra ayaklarını kaldır hareketi kolaylaştır sen
morfoloji biraz düşük ama %1 bile olsa şans var biliyorsun
hem eklemeden geçemicem ben tüp bebek merkezlerinde tahlil yapılmasına karşıyım
güvenilir bir labaratuvara yaptırmalısınız diye düşünüyorum

geçen seferkide tekti.. buda tek kese.. bakalım sonu nasıl olacak. saolasın
kese görüldü demek ikiz değil
hayırlı olsun canım
umarım devamı da gelecek sağlıklı şekilde

kızlar giremedim yine bu aralar..hastaneyle uğraşmaktan babamı yine yatırdık..dua edin bizim için...birde megcim adet oldum ben 25 kasım gerçek oldu yani anlayacağın öbür aya inşallah
geçmiş olsun canım
yeni batını verirsen eklerim

öğretmen olup da doğumu yaza gelsin isteyen tek seni gördüm he
en ideal doğum nisan ayı bence
bana da bebek işini çok soruyorlardı
bigün tak etti canıma, tamam yarın yapar getiririm dedim
bidaha sormadı o kişi

kızlar aradılar sonuç negatifmiş 0,100 müş malesef

neyse kısmet artık hayırlısı olsun
imanamıyorum yaa nasıl olurki böyle bişey
sanırım kimyasal gebelik geçirdin canım
değer idrarda daha geç çıkıyor ya
idrarda çıkıp kanda çıkmazsa kimyasal gebelik oluyor
çok üzüldüm ama diyecek bişey yok maalesef

sağlık olsun canım
çift çizgi çıkmıştı evet ama sanırım süre geçtikten sonra olduğundan geçersiz saymalıymışız
üzüldüm canım ama fazla yıpratma kendini

cnm bnm evet testler bazen insana oyun oynayabiliyor..senin için herşeyin hayırlısı arkadaşım..
inşallah gelecek ay gelecek bebişin üzme ne olur kendini..

Son düzenleme:

cnm bnm bunu devlet hastanesinin tüp bebek merkezinde yaptırdık..karışımımız bitsin 3.ye yaptırıcaz bakalım..
birtane daha yaptırmıştık ilk tahlilimiz yani o da devlet hastanesinde yapıldı o normal çıktı.
normal olmayan zeynep kamilde yapıldı..sana bnm değerlerimide yazmak istiyorum doktor normal dedi ama bir gör isterim cnm..

TSH 0,938

PRL 16,0

LH 4,77

FSH 6,65

E2 34,6

FT4 1.03

cnm değerlerim bunlar..doktor normal demişti..

hoşgeldin canım
iyiyim ben kendi adıma
uyku bastırdı azcık sadece
sen nasılsın test falan yapmıyosun artık di mi

yapmaz miyim ferda her sabah yapiyorum
kendim de yavas yavas ikna oldum sanirim hamile olduguma.. pazartesi de doktora gitmek istiyorum bi arayalim bakalim..
bi de guya kimseye demicektim ama anneme soyledim cok cekiniodum onun tepkisinden okula da baslayacagim icin..
valla kendine guveniosan ne diyim dedi bizde severiz didi
hayirlisi olsun bakalim.. ama belim cok rahatsiz edio beni normal mi sence ??

TSH 0,938

PRL 16,0

LH 4,77

FSH 6,65

E2 34,6

FT4 1.03

cnm değerlerim bunlar..doktor normal demişti..

evet canım sonuçların gayet iyi
ama tsh değerine bakarsak şu an referans aralığında görünse de hipertiroit olmaya yatkınsın
gerçi hipertiroit gebe kalmaya engel değil zaten
ama hamile kaldığında tsh tahlili yaptırmayı ihmal etme olur mu?

öylemiiii???
doktor hiç bahsetmedi bana bundan yaaa...sonuç olarak iyi diyorsun yani değil mi?

ben tekrar ettirmeyi düşünüyorum cnm bnm.1,5 sene önceki değerlerim bunlar bnm..

çok sağol ferdacım..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…