Bebek istiyorum ama eşim henüz istemiyor.:(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

hazychampagne

Guru
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2010
374
543
34
Merhaba arkadaşlar.:KK54:
Kısaca kendimden bahsetmem gerekirse; henüz 4 aylık evliyim. 25 yaşındayım ve 10 yıllık bir ilişkinin ardından üniversiteyi bitirir bitirmez dünya evine girdik. Mutluyuz da çok şükür :KK28:

Evlenmeden önce eşimle olan konuşmalarımızda evliliğimizin 2.yılında bebeğimiz olur gibi hayaller kuruyorduk. Hemen çocuk yapmama konusunda hemfikirdik.
Evlenmeme yakın ise biyolojik saatim mi daha yoğun işlemeye başladı, bir çeşit hormon mu salgıladım artık bilmiyorum içimde çok büyük bir bebek aşkı oluştu.:KK51:
Yani içime bu sevda aniden düştü ama kendimi hep sakinleştirdim. Evliliğin oturması gerek, birbirimize karı-koca olarak zaman ayırmamız gerek vs. gibi...
Çünkü evlenir evlenmez lak diye çocuk yapanları hiç anlamıyor ve eleştiriyordum önceleri.. (kınadıklarım da hep başıma gelir zaten :oops:)

Fakat ilk bir ay bittikten sonra içimdeki bu ateşin çok daha harlı yanmaya başladığını anlayınca küçük küçük eşimi yoklamaya başladım. Eşim ise beklediğim tepkilerin aksini verdi. "Aman Allah korusun, daha 2 senesi var, ev almadan olmaz, henüz çok erken, biz daha genciz" gibi. Hatta öylesine muhabbet olsun diye "bebeğimiz olsa adı ne olur?" gibi masumane konuşmalardan bile itinayla kaçtığını gördüm çok üzüldüm. Ki kendisi yolda çocuk görse seven bir adamdır, çocuklara adeta bayılır, ablasının kızına deli gibi düşkündür. Bense tam tersi çocuklarla iletişimi zayıf, mesleğini bile bu yüzden hakkıyla icra edemeyen bir insandım.:KK33:

Bende ona hak veriyorum aslında kendimden bile beklemezdim bu konuya bu kadar takacağımı ama olan oldu işte. Çok istiyorum ve şimdi beklemek zorundayım:KK61: yani bebek yapmak tek kişinin isteğiyle olacak bir şey değil. Belki de bir yıl göz açıp kapayana dek geçer ve eşimde artık kendini denemek için hazır hisseder diye kendimi avutmaya çalışsam da sanki bir yıl sonra da bana aynı mazaretleri sunacak gibi hissediyorum. Sizce bu konuyu o gelip bana "istiyorum tamam"diyene dek kapatmalı mı ve unutmalı mıyım? Yoksa kendi arzumun ne kadar yoğun olduğunu onunla tekrar mı paylaşmalıyım? Siz olsanız ne yapardınız?:KK72:

Şimdiden fikirler için teşekkürler.

canım ya sende haklısın eşinde haklı, hakkınızda ne hayırlıysa o olsun ama sen biraz daha sabretmeye çalış,belki eşin kendiliğinden ister

canım ya sende haklısın eşinde haklı, hakkınızda ne hayırlıysa o olsun ama sen biraz daha sabretmeye çalış,belki eşin kendiliğinden ister

Eşin istemeden bebek sahibi olursanız bu sorumluluğu kaldıramayabilir.
İki tarafında rızası olmalı birbirinizi zorlamayın.

Fikirler için teşekkür ederim bebeğinizi sağ salim kucağınıza alın inşallah. Allah analı babalı büyütsün.:-*

evliliğin keyfini çıkar. tam yıldömünunde gel bir daha konuşalım

En mantıklısı bu sanırım:) teşekkür ederimm.:)

Ortak bir karar aldiysaniz tekrar dillendirmenin mantigi yok. Olumsuz cevap alip uzuleceksiniz.
Once mal mulk sahibi olmak daha dogru. Cocuk bi tek sevgyle buyumuyor, ilerisi de var.
Yasiniz cok genc.

Doğru söylüyorsunuz ne zaman konu açılsa üzülüyorum zaten tekrarlamanın mantığı yok. Teşekkür ederim.

esiniz hakli. basta öyle anlasmissiniz tekrar tekrar konuyu acip esinizi iyice cocuk fikrinden sogutmayin.
vardir Bunda da bi hayir. daha yeni evlenmissiniz esinizle tadini cikarin

aynı bız ama durumlar ters 10 senedir birlikteyiz cocukluk askı.
ama ben esınızım sızde benım esım. lutfen esınıze bu konuda baskı yapmayın ya..
banada ısrar edıldıkce soguyorum. hazır degılım ıstemıyorum suanda. kendımı hazır hıssedınce olucak zaten.
onun cocuga hazır olması yeterli degıl bunu anlatmayı basardım bence sızde ustune gıtmeyın.

ve evliligin genclıgın tadını cıkarın.. zamanı gelınce hersey olur.

Bence esiniz hakli daha 4 ay olmus cok erken

Bende erken olduğunu farkındayım sadece içimdeki istek bunu anlamak istemiyor.:) Ama tabi ki bekleyeceğim... Zorlamayacağım teşekkür ederim.

esiniz hakli. basta öyle anlasmissiniz tekrar tekrar konuyu acip esinizi iyice cocuk fikrinden sogutmayin.
vardir Bunda da bi hayir. daha yeni evlenmissiniz esinizle tadini cikarin

Konuyu en az bir yıldan evvel tekrar açmayacağım :) çok teşekkürler.

aynı bız ama durumlar ters 10 senedir birlikteyiz cocukluk askı.
ama ben esınızım sızde benım esım. lutfen esınıze bu konuda baskı yapmayın ya..
banada ısrar edıldıkce soguyorum. hazır degılım ıstemıyorum suanda. kendımı hazır hıssedınce olucak zaten.
onun cocuga hazır olması yeterli degıl bunu anlatmayı basardım bence sızde ustune gıtmeyın.

ve evliligin genclıgın tadını cıkarın.. zamanı gelınce hersey olur.

:):) doğru söylüyorsunuz saygı duyup bekleyeceğim tabi ki ama lütfen siz de çok katı olmayın bu konuda eşinizi çok iyi anlıyorum çünkü :)

En başından 2 sene çocuk yok diye anlasmissiniz. Şimdi oyun bozanlik yapmanın anlamı yok. Hem daha 4 ay olmuş evleneli.

Bu bir anlaşma değildi öyle bir öngörüydü aslında hani bi iki yıl yapmayız filan gibi ama hep sanki o daha erken isticek diye bi hissim vardı içimde kendisi çok çocuk düşkünü olduğu için. Heralde onu çok katı görmek kırdı beni. Ama onu da anlıyorum ve beklemek bu konuyu rafa kaldırmak en iyisi gibi duruyor teşekkür ederim.

:):) doğru söylüyorsunuz saygı duyup bekleyeceğim tabi ki ama lütfen siz de çok katı olmayın bu konuda eşinizi çok iyi anlıyorum çünkü :)
ve ben 3 senelıkte evlıyım yanı ona ragmen dıpnot olsun :)
bızım fıkrımızde hep bı yapma ıhtımalı var ama sızınkınde gerı donusu olmayan bı sorumluluk
bende sızın esınızı cok ıyı anlıyorum lufen sızde ısrarcı olmayın dogru yoldasınız:))))

ve ben 3 senelıkte evlıyım yanı ona ragmen dıpnot olsun :)
bızım fıkrımızde hep bı yapma ıhtımalı var ama sızınkınde gerı donusu olmayan bı sorumluluk
bende sızın esınızı cok ıyı anlıyorum lufen sızde ısrarcı olmayın dogru yoldasınız:))))

umarım benimkinin bu fikri üç yıl sonra da sabit kalmaz bak korktum şimdi :KK70::KK70:
Allah mutluluğunuzu daim etsin. Çok teşekkür ederim.:-*

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X