• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek kilosu hakkında

eymendninnannesi

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2025
117
36
13
26
Kızlar bu ikinci gebeliğim ilkinde bebek kilo alsın diye çok yedim daha ilk aylardan kilo almaya başladım bu ikincide bunu yapmıyorum doğan zaten büyüyor kendime yazık ediyor gibi hissediyorum doğum sonrası da kolay kilo verebilen biri değilim pcos olanlar az çok beni anlar diye düşünüyorum kilo almak çok kolay ama vermek çok zor hele birde lipödem rahatsızlığınız varsa şuan 20 haftalık oldum miğde bulantısı vs yaşamadığım için gebeliklerimde şuan +2 kilodayım oğlumda doğuma kadar 20 kilo almıştım şuan haftası ile uyumlu ileri de değiş geri de değil o yüzden ekstra kilo alsın haftası önden gitsin diye hiçbir çabam yok siz ne düşünüyorsunuz bu konuda

20 kilo alan kendine alıyor bence. Ben öyle düşünüyorum. Ben doğuma +11 kilo ile girdim. Aman aman yemedim hatta dikkat ettim, bebeğim 37. Haftada 3 kilo 735gr doğdu. Doktor 40. Haftayı görseydik bu bebek 5 kilo doğacaktı dedi. Sağlıklı dengeli beslenmek en önemlisi. Alacak olan bebek her türlü alıyor besleniyor zaten senden

20 kilo alan kendine alıyor bence. Ben öyle düşünüyorum. Ben doğuma +11 kilo ile girdim. Aman aman yemedim hatta dikkat ettim, bebeğim 37. Haftada 3 kilo 735gr doğdu. Doktor 40. Haftayı görseydik bu bebek 5 kilo doğacaktı dedi. Sağlıklı dengeli beslenmek en önemlisi. Alacak olan bebek her türlü alıyor besleniyor zaten senden
Benim çocuğumun kordonu yarısı tıkalıydı damarın doktor beslenmene dikkat et normal bebeğin yarısı kadar kilo alır dediği için 20 kilo şeklinde bana döndü 3120 doğmuştu o yemeyle normal bebek 6 kilo olur gibi hesaplayabilirsiniz maalesef herşey elimizde değil ama doğduktan sonra şunu anladım doğum sonrası da çok çabuk kilo alıyormuş bebekler o yüzden aşırı takmamak lazım sanırım ilk olunca o zaman aman küçük olmasın diye kafamda çok takmıştım

Bende bizim yememizle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Tabi ki de sağlıklı beslenicez orası ayrı. Ben kilolu hamile kaldım -2 kiloyla doğum yaptım. Erken doğum yaptığım için tabi 2180 doğdu oğlum (34. Haftada) ama hemen toparladık zaten çok şükür. O yüzden kiloyu problem etmeyin. Sağlıklı beslenmek en önemlisi.

Back
X