bebek sahibi olmak için

htys

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2014
1.631
1.474
Arkadaşlar merhaba kafam çok karisik hamile kalmak istiyorum kalmadan önce de folik asit için diyorlar alicam ama hangisini ne kadar icmem lazim ne kadar kullanmam lazim bilmiyorum doktora biraz uzagim doktor gözetiminde mi hamile olmak daha iyi yoksa kendi cabalarim mi yorumlarinizi bekliyorum ilgili bölümde cevap bulamadım şimdiden sagolun :oops::oops:

konu takibimde:KK66: Bu arada doktora uzağım derken neredesin ki bu kadar uzaksın

Elbette bi doktora görünmende fayda vaR. Bir problem varsa boşa beklemiş olursun. Bebek için doktora gidip tahlillerimi yaptırdım .Folic 1 verdi bana doktor günde bir tane içiorum. 3 aylık kutu 20lira civarı

Ayrıca adetlerini ovülasyon tarihlerini takipte ol.Yumurtalama gününden önce ve sonra 3 günlük bi dönemde gün aşırı ilişki tavsiye ediorlar haberin olsun:-D

Yani eğer bir rahatsızlığınız, bebeğin olmasına engel bi durum yoksa doktorun gözetimine gerek yok.
Bu durumu eşinle, romantik bir şubat akşamında sıcacık yatağınızda halledebilirsiniz.
Folik asit içinse evet folbiol alabilirsin günde 1 adet tok karna.

Rastgele..

Ben bi keresinde ultrasonda yumurtaliklarima baktirmistim bekarken doktor hic biseyin yok demişti esiminde bi problemi yok ama içim rahat değil istanbuldayim ulaşım biraz zor ozel hastanede ne kadar bilmiyorum

Bence öncesinde doktora gitmen daha sağlıklı olur. Çünkü demir eksikliğin ya da farklı vitamin eksikliklerin varsa önce onları düzene koymalısın.Aynı eksiklik bebeğe de geçiyor. Diş sorunların varsa dişçiye de gitmeni tavsiye ederim,hamilelikte diş çürüğü çok sık yaşanıyor.Sağlam diş bile gidiyor

Pek hangi ilacı içtiğim fark ederim folic 1 mi folboil mi arasında fark varmı hangisi daha iyi birde kilo yapıyor mu bu ilaclar

Arkadaşlar merhaba kafam çok karisik hamile kalmak istiyorum kalmadan önce de folik asit için diyorlar alicam ama hangisini ne kadar icmem lazim ne kadar kullanmam lazim bilmiyorum doktora biraz uzagim doktor gözetiminde mi hamile olmak daha iyi yoksa kendi cabalarim mi yorumlarinizi bekliyorum ilgili bölümde cevap bulamadım şimdiden sagolun :oops::oops:

Ben gebelikten 3 ay önce başladım folic plus günde 3 defa ister sabah öğle akşam 1 tane al ister hepsini tek öğünde, folibol var bide o günde 1 tane

bence de doktora git tüm tahlil ve kontrollerini yaptır.ben de konuyu takipteyim 1 hafta sonra adet olucam.sonra da doktora gitmeyi düşünüyorun

Canım bence folic ilacını kafana göre alma. Çünkü tüm arkadaşların kullandığı folic farklı. Dr bunu vücudunun gereksinimine göre belirleyip veriyor. Örneğin benim içtiğim günde 1 tane. Bazı arkadaşlar daha yoğununu kullanıyor plus günde 3 adet. Bunun için Dr a git önce derim. Zaten yeni bebek düşünüyorsan 1 sene dene olmazsa gel diyorlar. Bana öyle yaptı mesela. Alttan muayene etti. Birde gittiğimde kanamam vardı onun şikayetiyle gitmiştim. Gebelik testi yaptı negatif çıktı

O zaman doktora gideyim ayyy napicami şaşırdım valla
Bence muhakkak once doktora gorunmelisiniz. Bende ilk 3 aylik evliyken gittigimde daha cok yenisin 1 sene dedi. Ultrasonla karnima bakmisti yumurtaliklarin tertemiz olur demisti. Ama ben duramadm tabi evliligimin 5. Ci ayinda yani gecen ay gittm megersem prolaktinnim yiksekmis hormon tahlillerini yaptrp ogrendm. Bunu yapmak isterkende doktora 8 aylik evliyim demistim sende boyle yapabilirsin

Hamile kalmadan önce başlanan folic asit fix günde bir adet diye biliyorum ben folbiol kullanmıştım
hamileliği düşünmeye başlayınca başlamıştım içmeye. 2010 Temmuzda başlamıştım ama korunmayı Eylülde bırakmıştım. Hemen olmaz diye düşünüyordum. 5 Ekime randevu almıştım doktordan rutin testlerim yapılsın diye. İyiki de randevuyu almışım ilk bebişimizi o gün görmüş olduk meğersem ilk aydan gelmişti aceleci kızım. Zaten zamanınında beklemedi 4 hafta erken doğru büyük kızım.

Doktorların çoğu hamilelik düşünen kişilerin bilinen bir şikayeti yoksa 6 ay yada bir sene denemelerini eğer olmazsa kontrole gelmelerini söylüyor. İlla baştan doktora gitmenize gerek yok. Ama troidlerinize baktırıp bir tam kan sayımı yaptırmanız faydalı olabilir. İstanbulda oturup doktora uzak oluşunuzuda anlamadım açıkçası. Her semtte bir sağlık ocağı var oraya bile gitmeniz yeterli sizi hem tahliller hemde vitaminler konusunda yönlendireceklerdir.

Özel hastane rakamlarına gelirsek bu inanın çok değişkenlik gösteriyo. SSK anlaşmalı bir hastanede 20-30 TL muayne ucreti vererekde bi doktora gidebilirsiniz nişantaşında özel bir muaynehanede 450-500 TL muayne ücretide ödeyebilirsiniz bu tamamen kendi imkanlarınıza göre kendinizin belirleyeceği bir durum.

Buraya yeni geldim sayılır daha sağlık ocağına kayıt olmadım ama kan degerlerime bakıldı kansizligim falan yok ya da aksi bir durum hemşire olan kuzenimle görüştüm direk folbiol al başla dedi bakalım artik hayırlısı

Ben günde 1 adet folic plus kullanıyorum. Bencede öncelikle bir doktor muayenesi ve rutin tahliller yapılmayı bunların sonucunda herhangi bir problem varsa öncelikle o problemin çözülmesi gerekir veya doktor ilaç vs verebilir. Sonra zaten en az 1 yıl geçmesi gerekiyor doktorların müdahale edebilmesi için. Doktor muayene ücretleri 150-500 arası değişiyor. Eğer sgk anlaşmalı bir özel hastaneye gidersen 75 gibi bir rakam tutabilir. Sana yakın olan hastaneleri arayıp fiyat bilgisi yapabilirmisin. Sgk varsa eğer devlet hastanelerinde hiç ücret ödemeden muayene ve tahlillerini yaptırabilirsin.

X