Bebek

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.609
598
Bebek kararı verilir mi yoksa nasipse olur mu?

1 yılı geçti evliliğim, eşimle de 12 yıldır tanışıyoruz. Merhametli bir adam. Baba olur mu, çok iyi olur. Eve şimdi bile yardımcı eminim o zaman çok daha destek olur.

Gel gör ki ben iyi bir anne olabilir miyim?

Kpssye girdim, eski puanlarımızla bir atamamız daha var ona da başvuracağım eğer olursa o kadar rahatlayacağız maddi manevi her türlü.

Şartların iyice olgunlaşmasını mı beklemeliyiz, borcumuz kışa bitecek inşallah.
Bir de 30dan önce anne olmak istiyorum.

Ama kararsızım. Bir ikizler burcu anne olmak için bile mi kararsız kalır bilemiyorum.

Şartlar olgunlaşmadan çocuk yapılmamalı. Çocuk dediğimiz olay oldu doğurdum bitti değil. Doğurmak kadar onu kaliteli beslemek, güzel okullarda okutmak, iyi bir gelecek sunmakta önemli. Böyle bir sorumluluğun altına maddi manevi hazır olunmadığı sürece girilmemeli. Biraz daha bekleyin, emin olun öyle deneyin. Hem pandemi var daha ne olacağı belli değil.

İkizler Burcu olmak kolay değil tabi kendimden biliyorum 😄

Atamalar sonuçlansın biraz rahat edin maddi açıdan. Yanılmıyorsam epeyce zorlandiniz bu sürede maddi konularda.

Korona da izin verirse eşinizle gezin dolaşın biraz.

Sonrasında düşürdüm yerinizde olsaydım.

maddi olarak hazirsaniz cocuk sahibide olmak istiyorsaniz yapmaya karar verilerek yapilir bence.
çunku ben tamam oldum kesin anne olabilirim hissi hiç bir zaman gelmiyor.
ama aman cocuk kismetiyle gelir ne varmis sofraya bir tabak daha koyacagiz bize ne oluyorsa onada o olur diyip cocuk yapilmaz.
maddi manevi her daim yaninda durmaniz gereken iki eliniz kanda da olsa koşmaniz gerekecek bir can getiriyorsunuz dunyaya

İnsan kendini tam olarak hiç bir zaman hazır hissetmez bence. Belirli şeyler var bunlar tamam diyorsanız çocuk sahibi olmak için adım atabilirsiniz.

Bebek kararı verilir mi yoksa nasipse olur mu?

1 yılı geçti evliliğim, eşimle de 12 yıldır tanışıyoruz. Merhametli bir adam. Baba olur mu, çok iyi olur. Eve şimdi bile yardımcı eminim o zaman çok daha destek olur.

Gel gör ki ben iyi bir anne olabilir miyim?

Kpssye girdim, eski puanlarımızla bir atamamız daha var ona da başvuracağım eğer olursa o kadar rahatlayacağız maddi manevi her türlü.

Şartların iyice olgunlaşmasını mı beklemeliyiz, borcumuz kışa bitecek inşallah.
Bir de 30dan önce anne olmak istiyorum.

Ama kararsızım. Bir ikizler burcu anne olmak için bile mi kararsız kalır bilemiyorum.
Maddi manevi hazırsanız bebek düşünün. 30 dan önce hazır değilseniz sırf yaşım geçmesin mantığıyla yapmayın lütfen. Ayrıca bence önce kendi mesleğinizi elinize alın

Çocuk baya oturup ciddi planlama gerektiren bir şey, aman diyeyim haybeye yapmayın. Doğurdum bitti yok, insan yetiştirmek gerçekten çok zor; doğurup nasıl büyürse büyüsün demek yanlış. Dersen ki insan olsun, mesela hayvanları sevsin, doğaya saygı duysun, kibar bir birey olsun işte mesain o zaman başlıyor... hem kendine hem eşine hem bebeğine asla tam olarak yetemiyorsun ama elinden gelenin en iyisini yapmak senin elinde. Bu yüzden ciddi planlama şart, hakkınızda hayırlısı olsun

Uygun şartlar oluşunca düşünebilirsiniz, ilk başlarda insan hamile olduğuna bile inanamıyor zaten aylar ilerledikçe bebek içinizde büyüyünce daha farklı hissediyor insan 😊

İkizler Burcu olmak kolay değil tabi kendimden biliyorum 😄

Atamalar sonuçlansın biraz rahat edin maddi açıdan. Yanılmıyorsam epeyce zorlandiniz bu sürede maddi konularda.

Korona da izin verirse eşinizle gezin dolaşın biraz.

Sonrasında düşürdüm yerinizde olsaydım.

Aynen maddi olarak epey bi dar boğazdan geçtik. Çok şükür önümüzü görebiliyorum. Pandemi den dolayı ben özel okullara başvuruda bulunamadım. Yoksa iki üç aya kalmaz çok rahatlardık. Atamamız bir an önce olur inşallah en çok dua ettiğim şey bu.

Planlarınız varken once onlari yoluna koyun..gebelik sonraki düşünceniz olsun..
Karar sizin hakkinizda hayırlısı olsun

Çok dua edin atamamız bir an evvel olsun. Aslına bakarsanız aklıma takılan en büyük konu o. Ya atanamazsam. Ama bebek gerçekten istiyorum ama korkuyorum.
İnşallah bir an evvel istediğiniz yere atanırsınız. Bebek istemenizi anlıyorum ama o gelecek bebeğe güzel bir gelecek sağlamakla görevli olacaksınız.Bunun için de çalışmanız şart. Geleceği için daha çok korkacaksınız yoksa. Daha yaşınız genç elbet anne olursunuz ama önce şartlar iyileştirilmeli.

İyi bir puanın varsa atanacağını düşünüyorsan bekle ama eğer atanamayacağını düşünüyorsan boşuna zaman kaybetme bence çocuk 30 dan önce olursa daha iyi çünkü sabrın ve tahammül seviyen gençken daha yüksek olur enerjin de olur. Kaç çocuk yapacağına ve kişi için en doğru zamanın ne olduğuna sadece kadın karar verebilir.

Bebek planlı yapılmalı. Nasibiyle gelir diyenlere inanmıyorum açıkçası. Hayatınızı maddi manevi yoluna koymadan bebek düşünmemeli çiftler. Daha bir senedir evliymişsiniz o da çok erken, kaç yıldır tanışıyor olduğunuz önemli değil evlilik flörtten çok farklı bir durum. Benim şahsi fikrim birkaç sene daha beklemeniz yönünde

genç anne olarak atamanız olsa da bebeğinize bakabileceğinize inandım ben. Başka yorumlarınızı da okudum, oldukça mantıklı ayakları yere basan birisiniz. sadece aralıktaki atanmayı bekleyin, daha doğrusu borçlarınızı bitirmeyi bekleyin, sonrasında fazla vakit kaybetmenize gerek yok, çok iyi bir anne olursunuz, atansanız dahi ilk başlarda 6 aylık izin süt izinleri vs bebeğinizle rahat rahat ilgilenebilirsiniz, atanmanız bunlara engel değil. Borç harç durumları ise ikiniz de çalıştığınız için, ya da şöyle söyleyeyim sizin de çalışma potansiyeliniz çok yüksek olduğu için zamanla çözülür. Benim fikrim bu. Benzer kararsızlıklarla yok şu borç bitsin yok arabamı alayım yok şirketimi kurayım derken 43 yaşında doğurabildim, bahaneler hiç bitmiyor. Şimdi ise dünyada böyle bir mutluluk varmıymış, keşke daha gençken olsaydı diyorum, gençken olsaydı 3 çocuk isterdim mesela, ama şimdi 1 çocuk, başka çocuk için artık uygun değilim

genç anne olarak atamanız olsa da bebeğinize bakabileceğinize inandım ben. Başka yorumlarınızı da okudum, oldukça mantıklı ayakları yere basan birisiniz. sadece aralıktaki atanmayı bekleyin, daha doğrusu borçlarınızı bitirmeyi bekleyin, sonrasında fazla vakit kaybetmenize gerek yok, çok iyi bir anne olursunuz, atansanız dahi ilk başlarda 6 aylık izin süt izinleri vs bebeğinizle rahat rahat ilgilenebilirsiniz, atanmanız bunlara engel değil. Borç harç durumları ise ikiniz de çalıştığınız için, ya da şöyle söyleyeyim sizin de çalışma potansiyeliniz çok yüksek olduğu için zamanla çözülür. Benim fikrim bu. Benzer kararsızlıklarla yok şu borç bitsin yok arabamı alayım yok şirketimi kurayım derken 43 yaşında doğurabildim, bahaneler hiç bitmiyor. Şimdi ise dünyada böyle bir mutluluk varmıymış, keşke daha gençken olsaydı diyorum, gençken olsaydı 3 çocuk isterdim mesela, ama şimdi 1 çocuk, başka çocuk için artık uygun değilim

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için. 💕

Back
X