arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim..geçen ay yine çocuk cerrahına gittik. yine kolon grafisi çektirdik bağırsak genişlemesi var ama hirscprung hastalığı belirtisi bulmadı doktor..tabi kesin teşhis için rektal biyopsi şart ama önermedi doktor henüz... çatlak olmuş poposunda,bağırsak genişlemesi de olduğu için kaka yapma süresi uzuyor..çatlak tedavisi uyguluyorum bu aralar..oturma banyosu yaptırıyorum her kakadan sonra..kakadan önce anestol sürüyorum.. her gün 1 yemek kaşığı zeytinyağı veriyorum.. bir de SOKOL diye bir şurup var..bağırsaktaki su emilimini azaltıyor ve kakanın sulu olmasını sağlıyor böylece yumuşak yapıyor..sabah akşam veriyorum bazen çok cıvık olunca 1 kere veriyorum..çok şükür çok ağlamıyor..sanırım çatlak canını çok yakıyordu...yine her gün yapmıyor ama 2 güne kadar düştü çok şükür...tavsiyelerinizi deneyeceğim..Allah razı olsun...önemli olan kıvamı dedi doktor..yani 3 günde de yapsa yumuşak olduğu zman sorun olmaz dedi..sizlere de çok geçmiş olsun..bu tedavi uzun olacakmış düzelmezse biz de biyopsi yaptırmak durumundayız..