Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Sanırımk mesele ilk günden itibaren başlıyor.
Oğlum dörtbuçuk aylık ve önümüzdeki ay işe başlayacağım için ek gıda alıştırmalarına başladık.
Günde bir defa elma veriyorum iki haftadır.
Elmayı cam rendede eziyorum ve suyunu pütürünü birlikte kaşıkla veriyorum.
İlk gün elmayı cam rendeden geçirdim, sadece suyunu kaşıkla verdim. İkinci gün suyunu verdim ama bazı kaşıklara minik pütürler ekledim. Üçüncü günden sonra hiç ayırmadan veriyorum. Tabi başta tedirgin oldum, her lokmadan sonra baktım yutabiliyor mu diye, ama hemen ben de alıştım o da alıştı.
Biraz cesaret demiş bir arkadaş, doğru. Çocuklara ilk günden itibaren herşeyi sıvı yerine pütürlü verince onlar da kaşıkla gelen şeyin katı olacağını biliyor en baştan.
yemezse yemesin diye bişey yok arakadaşım..yutkunma refleksi gelişmiyor ve ilerde çocuk yemek yeme alışkanlığı edşnemiyor.benim görümcemde çocuğuna aynı şeyi yaptı...herşeyi blendırdan geçirip verdi..çocuk yutkunmaya yutmaya gevelemeye alışmadığı için yemek yşyemedi..annesi her defasında yeşil fasulyeyi bile blendirdan gçirdi..sonuç şimdi ilk okula gidiyor..yemek yemiyormu yiyorr..ama lokmayı bir saat dolandırıyorr..ve yedği yemekler sayılı..bir tabak yemek yer bitirirse evde neşe kaynağı oluyorr..ve değişik bişey hyerse ballandıra ballandıra anlatılıyorr..oyüzden dilini dişini kullanmasını öğrenmeli..erken zamanda kazanacakları bir refleks o..ilerde zorluk çekersinizz..
Sanırım sizaman yemeyen bi bebekle karşılaşmasının benim bebeğim ağzını katlıyor ve asla yemiyor ne yapmamı önerirsiniz ağzını mengeneyle açayım mi mesela
Sanırım sizaman yemeyen bi bebekle karşılaşmasının benim bebeğim ağzını katlıyor ve asla yemiyor ne yapmamı önerirsiniz ağzını mengeneyle açayım mi mesela
Merhaba. 2 sene gecmis postunuzun uzerinden. Bebeginiz nasil ve ne zaman yemeye basladi guzel birsekilde. Benimde bebegim ayni durumda da suan merak ediyorum. Tesekkurler
belki yemegi sevmiyordur kokusundan da anliyorlar cunku
baska yemekler deneyin ama yemiyor diye vazgecmeyin alisir insallah cocugunuz
yemedigu zaman zor oluyor cunku

Merhaba. 2 sene gecmis postunuzun uzerinden. Bebeginiz nasil ve ne zaman yemeye basladi guzel birsekilde. Benimde bebegim ayni durumda da suan merak ediyorum. Tesekkurler
Ne kadar da üstüne gelmiş yazınız belki inanmayacaksınız ama bir haftadır başladık pütürlü yemeye :) bu zamana kadar hep hep çatalla ezip vermiştim.
Burda vence en önemli şey çocuğun iştahı nasıl yani benim oğlum iştahsız bir çocuk değildi ama kaşıkla pütürlü yemiyordu.
Ve inanılmaz inatçı bir çocuk. Bu zamana kadar sürekli biseyler denedim. Pür e halinde kahvaltıda yediği şeyleri normalde yemesi imkansız yumurta peynir tereyağ pekmez bisküvi vs.
Çözüme gelecek olursak oğlum artık büyüdü ve dediklerimi anlıyor bunları yetmezsen başka mama yok diyorum. Şimdilik sadece istediği şeyleri veriyorum ve asla zorlamıyorum. Biliyorum 1 ay içinde herşey düzene oturacak. Sabahları tost ekmeği aldım üzerin e tereyağ bal veya krem beyaz peynir bal sürüyorum 4 tane zeytinin çekirdeklerini ayırıp yarıya bölüyorum onları yiyiyor. Bugün haşlanmış yumurtadan ısırdı ama sevmedi yemedi. Eskiden omlet yerdi şimdi yemiyor ama zorlamıyorum biliyorum biraz alışsın yiyecek.krep yaptım üzerine yine bal vs. Sürüp verdim.
Öğlenleri muzlu sütü ezip veriyordum. Şimdi okey zarı büyüklüğünde kesiyorum ve biraz oyunla onu yediriyorum. Akşamları henüz çok aktif değil çünkü inanılmaz seçici.
Ama inanın bunları yemeyi kabul etti etmeseydi asla yemezdi.
Çok uzun oldu 1 ay sonra tekrar yazarım. Ben hergun arıyordum internette ne yapabilirim diye çok üzülüyordum şimdi daha iyiyim birde birçok çocuk beslenme uzmanına şahit oldum önce anne kararlı olmalı diyor.