Atarax şurup için 10 ekim 2015 den beri birşeyler yazılmamış yazılanlarda esas kullanıcı yorumundan öte daha ziyade ilac hakkında bilgi almak isteyen kişilere dair..
Öyleyse ben size Atarax' ıdönem dönem çocuğunda kullanmış biri olarak büyük tecrübelerimle yazayım.
9 aydan büyük uyumayan,gergin,anormal uyku düzeni olan,uyumayan bebeklere MUTLAKA İÇİRİN.neden mi?
Anlatıyorum.
Ben ve arkadaşım aynı dönemlerde doğum yaptık.İkimizinde erkek bebekleri oldu evlerimiz yanyanaydı bebeklerimizi beraber büyütüyorduk.
İkimizinde bebeği hiç uyumuyordu ben rezene içiriyordum oda.. Ama 2-3 aylık oluncaya kadar bebeklerimiz günümüz gecemiz zindan gibiydi bebekler uyumadığı için.sonra o dr gitti ona dr bebeği 9 aylık olunca içirmesi için bebeğin sakinleşip uyuması için atarax vermiş ben ilaca karşı olduğum için ne dr gittim ne de uyku ilacı istedim.
Neyse her gece uyu artık lanet olası diye cinnet geçiren sabahın 3ü 4 ü uyanıp nerden doğurduk biz bu çocuğu diye depresyona girmiş Anne gitmiş yerine bir anda mışıl mışıl uyuyup çocuk büyüten hatta gündüz bile rahat etsin esra erol izlesin diye çocuğuna şurub içirip uyutan söz değimiyle musmutlu anne gelmişti.
Tabi bende o arkadaşımı yüzüne demesemde içimden suçluyor çocuğunu geçiçi süreliğine gözünün önünden kaldırıp şurup sayesinde rahat ettiğine kızıyor bebeğe acıyordum.Kendim ise rezilliği yaşamaya devam ediyordum ne sallayınca uyuyordu oğlum ne gezdirince ne yedirince ne sıçınca..
Yinede yavrum kıymetli deyip şurubu vermiyordum.Bu durum oğlum 2 yaşına gelip uyku düzeni düzelinceye kadar devam etti.
Arkadaşım ise 2 yıl aralıksız ataraxla uyutmuştu bebeğini hem gece hem gündüz.
Sonra onun çocuk kedi köpeğe pist dedi,kuş dedi,konuştu vs..
Benim ki de konuşmaya uğraşıyordu ama o kadar stres dolu,gergin,uykusuzluktan sinir uçları hassaslaşmış,kaygılı,endişeli,bir anda herşeyi düşünen ama zor ifade eden,etmeye çalışan,uykusuz olduğu için yemek düzeni de bozuk olan bir çocuk olmuştu çocuğum.
Gergin,stresli,oturduğu koltukta bile sanki borc içinde gibi sıkıntılıydı.
Gece yanına yatınca yada sabah yanımda uyanınca saçlarımı yolmaya başladı.
Gerginlikten tikler,kafa sallama haraketleri geliştirdi.
Arkadaşımınsa 2 sene ilaç müptelası olmuş çocuğu gül gibi büyüyordu sonra çocukları kreşe verelim çalışalım dedik.
Onun Çocuğu zaten Anne görmediği 3 yıllık ömrünü uykuda geçirdiği için gayet sakin,rahat bir çocuktu.
Kreşde hiç sorun yaşamadı.
Gelişimi aynen yaşına uygun devam etti.
Benim ise atarax içirmeye kıyamadığım ama 2 sene boyunca uykusuzluk ve aşırı gerginlikten sinir sistemi etkilenmiş oğlum kreşde yerinde durmuyor,oturduğu yerde oturmuyor,kimseyi dinlemiyordu.Tabi kreş bizi attı.Sonra başka bir kreş,başka bir kreş...
Çocuğumu oyun parklarına,yazın denize,yani rahatlatıcı her yere götürüyordum ama inanın oyun parkında bile oynarken gerginlikten mutlulukla karışık gerginlikten garip bir bağırma kahkaha sesi çıkarıyordu.
Sonra eczanelerde reçetesiz satılan bu ilacı bende denemeye karar verdim mecburdum çünkü yaşadığım ilde atılmadığımız kreş kalmamıştı çocuğum sakin olmadığı için masa başı etkinlik yapamıyor oyunlara uyum sağlayamıyordu.
Sinir sistemini önceden yatıştırmış olmamamız bize pahalıya mal oldu.
Bu arada ATARAX NEDİR?
Bebeklere uyku için
Küçük çocuklara kreşde uslu durması rahat ve sakin durması için verilir.
Özel bir anaokuluna başlatıp oğlumu ataraxa başladım.Sabahları kreşe giderken 1 tatlı kaşığı verdim.Uzun vadede yani 1 yılda %40 oranında oğlumum üzerindeki ciddi gerginlik,stres hali,kaygı,düşünceli halini giderdi.Tabi bu sıkuntılar azaldıkça çocuk benle daha çok yakınlaşmaya,paylaşmaya,konuşmaya,mutlu olmaya başladı.
Arkadaşın çıcuğumu?
Hiç sormayın şeytan gibi cin gibi.
Çok gözü açık bir çocuk.
İşte bu yüzden ataraxı bebekken vermediğime çok pişmanım.
Çünkü ciddi gergin,stresli,problemli bir bebekse bebeğiniz ilacı verin yoksa sinir uçları etkilenip herşey çamura saplanıyor hayatınızda.
Uzun vadede kullanımında fayda ve zararlarından söz edeyim.
Çocuğu büyüdükçe sakinleştiriyor.
Hiperaktif bir çocuk için kreşe verirken içirirseniz 6 yaşında ilkokul 1 e geldiğinde sınıfta kalkma gezme derdi olmaz.
Ama 3 yaşında kreşe giderken atarax içirmezseniz ilkokul 1 de öğretmenler inanın hiç acımıyorlar o zamanda atarax kesmiyor.Ağır santral sinir sistemi ilaclarına mecbur kalıyorsunuz.
Kötü yönü ise,
Az verirseniz işe yaramaz çok verirseniz sersemlik yapar.
Uzun vadede kullanımında en kötü etkisi dalma problemi.
Kar zarar karşılaştırın derim.