Bebekleri rahat bırakın öpmeyin tükürmeyin

nelfn

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2015
711
371
Böyle bir konu açacağum aklımın ucundan bile geçmezdi.daha doğrusu en büyük korkumdu oldu.bugün bebeğimle arabasıyla dolaşmaya çıktık sakin yerlerde gezinti yaptık sonra bir banka oturdum çok geçmeden karşıdaki banka bir kadın ve çocuğu oturdu kız çeşmeden su içiyor oynuyor filan anne bana şuram ağrıyor filan diye laf veriyor bende Dr git filan cevap veriyorum neyse gözüm kızda belli yaramaz.suyu aldı bardakla bize doğru attı uyardım.bebeğin etrafında dolandı bu sefer her yeri yara belli bi hastalık geçiriyor elinde cips annesi de ikram etsene filan diyor neyse kalktık hemen oradan.sonra bi çay bahçesine gittik yine tenha bir yere oturduk arka masaya bayanlar geldi çok geçmeden birden biri kucağımdaki bebeği almaya çalıştı izin falan yok bende almayın yabancılarda ağlar buradan sevin dedim.bu seferde bebeğimin ağzının dibinden öpmesinmi baktım ağzının üstü tüm yara bide ağzında yara var dedim.sustu kaldı.sanki bebegim gel uçuklu uçuklu beni öp dedi.hemen kalktım sinirle eve geldim bebeğimi yıkadım ben bile ağzının yakınından öpmem.bu ne cesaret.bu bardağı taşıran son damla oldu.tanımadığın bebeği neden öpersin yaralı hemde geçende bir arkadaşla buluştum yanında bi teyze vardı bebeği görünce kadın aniden tu sana diye defalarca tükürdü hava güneşliydi damlacıkları görebiliyordum.onada çok moralim bozulmuştu.evden çıkmaz edecekler beni.herkes kendi çocuğunu öpsün yoksa kocasını öpsün ne bu ya bıktım.iyiki esirgiyorum.beni öpme yazan önlük almıştım takmaya utanıyordum ayıp olur diye bugünden itibaren onsuz çıkmayacağım.esirgersin kıskanıyor derler esirgemezsin mikrop saçarlar.varsın kıskanç desinler.bir daha tahammülüm yok böyle bir şey yaşamaya....

Son düzenleme:
ya benim de 2 arkadaşım doğum yaptı
daha 3 günlük bebeği kucağıma veriyolar
almadım tabi
sokaktan gelmişim ellerim pis
bi de ellemem ya ben elalemin bebeğini
hasta olur bi yerine bişey olur benden bilirler
karşıdan bakarım tamam
ne var kucağa alıp öpünce başları göğe mi eriyor,
ben anne olsam çocuğumu kimseye elletmezdim sanırım.

Emin ol kendi çocuklarını öpmezler ve korurlar... Çocuk büyütürken şunu anladım özellikle belli bir yaşın üstündekiler için söylüyorum kendileri nasıl çocuk büyütmüş unutuyorlar.. Kendileride yaptı bacım kendileride korudu yavrularını. Tersle gitsin yolda bulmadık çocuklarımızı.

Hobileri arasında bebekleri tükürüklemek olan insan olduğunu zannetmiyorum, ama fobisi olan yeni anne dolu etraf, onu biliyorum.

Sakin biraz, kimsenin sizin çocuğunuza garezi yok, düşüncesiz olabilirler ama önleminizi burada yazdığınız şekilde sinirli değil, sakince "alınmayın, kimseye öptürmüyoruz, dikkat edin" diyerek alabilirsiniz.

Neyse ki kimsenin çocuğunu seveyim diye alan biri değilim, durduk yere kız kavgası çıkarmış.

Hobileri arasında bebekleri tükürüklemek olan insan olduğunu zannetmiyorum, ama fobisi olan yeni anne dolu etraf, onu biliyorum.

Sakin biraz, kimsenin sizin çocuğunuza garezi yok, düşüncesiz olabilirler ama önleminizi burada yazdığınız şekilde sinirli değil, sakince "alınmayın, kimseye öptürmüyoruz, dikkat edin" diyerek alabilirsiniz.

Neyse ki kimsenin çocuğunu seveyim diye alan biri değilim, durduk yere kız kavgası çıkarmış.

tü tü tü maşallah diyolar ya tükürerek bence konu sahibi onu diyor
geçen pazarda yaşlı teyzenin biri benim yüzümü yıkadı maşallah size gençler diyerek :/
bize yapan bebeğe neler yapmaz

Yazık ya kıyılır mı bebeğe uçuklu uçuklu

Birazdan değilik yorumlar gelir hazırlıklı ol konu sahibi...

"Sanki tek senin bebeğin var"
"Yedik mi bebeğini"
"Kimse bebeğe tükürmez siz abartmışsınızdır"
"Zamane annesi/İnternet annesi" bik bik vik vik

Emin ol kendi çocuklarını öpmezler ve korurlar... Çocuk büyütürken şunu anladım özellikle belli bir yaşın üstündekiler için söylüyorum kendileri nasıl çocuk büyütmüş unutuyorlar.. Kendileride yaptı bacım kendileride korudu yavrularını. Tersle gitsin yolda bulmadık çocuklarımızı.
Çok haklısın biz onlara gül gibi bakarken elalem Mıncık Mıncık ediyor.yaptıktan sonrada iş işten geçiyor.sadece yabancılar değil tanıdıklarda öyle maalesef.en iyisi önlük.bide baştan söylemek.onların bunu düşündüğü yok.

Yazık ya kıyılır mı bebeğe uçuklu uçuklu

Birazdan değilik yorumlar gelir hazırlıklı ol konu sahibi...

"Sanki tek senin bebeğin var"
"Yedik mi bebeğini"
"Kimse bebeğe tükürmez siz abartmışsınızdır"
"Zamane annesi/İnternet annesi" bik bik vik vik
Hepsine hazırım bebeğim sözkonusu.öyle yorum yapanı uçuklu kadınlar öpsün.ama sanmam buradaki anneler bilinçli.

tü tü tü maşallah diyolar ya tükürerek bence konu sahibi onu diyor
geçen pazarda yaşlı teyzenin biri benim yüzümü yıkadı maşallah size gençler diyerek :/
bize yapan bebeğe neler yapmaz
Görgüsüz dolu etrafta o ayrı, ama kabul edelim konu sahibi olmayabilir ama bazı anneler abartıda sınır tanımıyorlar. Pimpirikli olabiliyorlar hasta olacak diye. Pimpirikli olanların da çocukları hep hasta olur.
Bir çok kişinin sokağında, çocukluğunda olmuştur; bilmem kaç kardeştirler, anneleri ilgilenmez hiç, çamurlu suda oynarlar, yalın ayak koşarlar, her yerleri pis ama hiç hasta olmazlar. Azıcık terledi diye 40 kere havlusu değiştirilenler de hastalığa doymaz.

O teyzeler bebek gibi güzel buldu sizi demek, poponuzu kaşıyın :KK66:

Ne münasebet!Tanımadığımız insanları nasıl bu kadar yaklaştırıyorsunuz çocuğunuza? Biri kucağınızdaki bebeği almaya çalışıyor siz sakince cevap mı veriyorsunuz pes!

Aynen sana katiliyorum.
Sinir oluyorum boyle insanlara

Uçuklu uçuklu öpme konusunda haklısınız ama çocuğunuxu çokta esirgemeyin. Bağışıklık sisteminin gelişebilmesi için doğayla ve insanlarla temas halinde olmalı. Yada şöyle söyleyim ne kadar esirgerseniz esirgeyin kreşe başladığı anda her türlü mikrobu alacak zaten.

En yakınımın çocuğunu bile öpmem... severim başından okşarım gülümserim bebek de olsa saygılı davranırım... kardeşimi, yeğenimi de öpmemiştim. Belki başından minik (kuru yani tükürük içermeyen ) saygılı bir öpücük kondurabilirim, abartmadan tabii ki... Kendi bebeğim olunca da lütfen öpmeyin demeyi düşünüyorum.... Bir keresinde bebek seven bir akrabamı görmüştüm resmen bebeğin memişlerini emdi emdi sapık mıdır nedir dedim içimden çok iğrendim o kişiden çocuklarına da çok acıdım... bebek de olsa karşındaki bir insan.... Mesela bebekler beni çok sever düzgün davrandığım için herhalde... hayvan gibi sevenleri görünce yüzlerini ekşitiyorlar o kişilere gulmuyorlar....

Ne münasebet!Tanımadığımız insanları nasıl bu kadar yaklaştırıyorsunuz çocuğunuza? Biri kucağınızdaki bebeği almaya çalışıyor siz sakince cevap mı veriyorsunuz pes!
Sevmek için istediğini anlayabildim kibarca reddettim.biraz sevebilirmiuiz diye isteyenlerde oluyordu onlarıda reddediyordum.vermedim zaten olduğu yerde aniden öptü.bağırmak mı gerekiyor illede sakın öpmeyin tükürmeyin.defolun.o zamanda bana ne derler.

En yakınımın çocuğunu bile öpmem... severim başından okşarım gülümserim bebek de olsa saygılı davranırım... kardeşimi, yeğenimi de öpmemiştim. Belki başından minik (kuru yani tükürük içermeyen ) saygılı bir öpücük kondurabilirim, abartmadan tabii ki... Kendi bebeğim olunca da lütfen öpmeyin demeyi düşünüyorum.... Bir keresinde bebek seven bir akrabamı görmüştüm resmen bebeğin memişlerini emdi emdi sapık mıdır nedir dedim içimden çok iğrendim o kişiden çocuklarına da çok acıdım... bebek de olsa karşındaki bir insan.... Mesela bebekler beni çok sever düzgün davrandığım için herhalde... hayvan gibi sevenleri görünce yüzlerini ekşitiyorlar o kişilere gulmuyorlar....
Aynen ısıranda oluyor.arsızsa lütfen öpmeyinide takmazlar.ben öpmek yasak diyorum.gülerek yine öpüyorlar.anlamadım milletin bu öpme merakını.

Böyle bir konu açacağum aklımın ucundan bile geçmezdi.daha doğrusu en büyük korkumdu oldu.bugün bebeğimle arabasıyla dolaşmaya çıktık sakin yerlerde gezinti yaptık sonra bir banka oturdum çok geçmeden karşıdaki banka bir kadın ve çocuğu oturdu kız çeşmeden su içiyor oynuyor filan anne bana şuram ağrıyor filan diye laf veriyor bende Dr git filan cevap veriyorum neyse gözüm kızda belli yaramaz.suyu aldı bardakla bize doğru attı uyardım.bebeğin etrafında dolandı bu sefer her yeri yara belli bi hastalık geçiriyor elinde cips annesi de ikram etsene filan diyor neyse kalktık hemen oradan.sonra bi çay bahçesine gittik yine tenha bir yere oturduk arka masaya bayanlar geldi çok geçmeden birden biri kucağımdaki bebeği almaya çalıştı izin falan yok bende almayın yabancılarda ağlar buradan sevin dedim.bu seferde bebeğimin ağzının dibinden öpmesinmi baktım ağzının üstü tüm yara bide ağzında yara var dedim.sustu kaldı.sanki bebegim gel uçuklu uçuklu beni öp dedi.hemen kalktım sinirle eve geldim bebeğimi yıkadım ben bile ağzının yakınından öpmem.bu ne cesaret.bu bardağı taşıran son damla oldu.tanımadığın bebeği neden öpersin yaralı hemde geçende bir arkadaşla buluştum yanında bi teyze vardı bebeği görünce kadın aniden tu sana diye defalarca tükürdü hava güneşliydi damlacıkları görebiliyordum.onada çok moralim bozulmuştu.evden çıkmaz edecekler beni.herkes kendi çocuğunu öpsün yoksa kocasını öpsün ne bu ya bıktım.iyiki esirgiyorum.beni öpme yazan önlük almıştım takmaya utanıyordum ayıp olur diye bugünden itibaren onsuz çıkmayacağım.esirgersin kıskanıyor derler esirgemezsin mikrop saçarlar.varsın kıskanç desinler.bir daha tahammülüm yok böyle bir şey yaşamaya....

Aynı şeyden yakınırken burada karşılaştık yine :)
Beni öome yazan önlük engel olmaz hiç sanmıyorum canım. Geçen gün marketteyiz yağmur arabasinda adam yanimizdan geciyor bi baktim dudagina agucuk yapar gibi dokunuyor.ani bir tavırla dokunmayın yüzüne dokunamazsınız dedim, adam mal mal baktı yüzüme. nasıl sinirlendim ama o adam tuvalete gitti ellerini yıkadı mı vs vs.
Mesela gecen hafta da metro bekliyoruz kadının biri birden atladı dayanamıcam daha fazlaaa diye ayagini tutup bacagini öptü. Buradan bir sey olmaz dayanamadim dedi bir de, bir sey demedim ben de. Eline bile dokunmadı agzına goturuyorsundur eline de dokunamam dedi hatta. Ama herkes düşünmüyor iste.
Çok esirgemiyorum ben de ama bazen bazıları abartıyor, yanaginı öpmemek icin elini öpüyorlar ama elleri hep agzinda.

X