Bebeklerin göbekleri düştümü

ecenas

Canım Kızım _EceNas_
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
873
1
96
İstanbul
Kızlar bebeğinizin göbeği düştümü?
Benim bugun 5 ci günüm kurudu ama düşmedi,düştükten sonra neler yapılacak,ve banyo yaptırdınız mı?

cnm haftasına düştü elvin'in göbeği. göbek düştüğü gün deil ertesi gün yıkayacaksın,dru öle demişti. düştükten sonra birkaç gün daha alkol sürdüm ben.bir de bezini göbeği düşünce göbek üstünde bezini sıkı bağla ağladıkça göbeği dışarı çıkmasın diye ,çok sıkma tabii de.

maşallah ya büyüyorlar göbişleri bile düşmüş kuşların
geçmiş olsun nihan darısı başına arzu(göbiş yani)
biz de daha doğuracağız bakalımsüprizzzzz

kızlar çok teşekkürler bu bilgi için kayınvaldemle bugün bu banyo konusunu konuştuk o dogunca sık sık yıkanır dio göbegin düşmesi beklenmez bende sizin gibi göbek düşdükten sona banyo edilecegini duymuştum sizlere bu konuyu soracaktım bende önce davranmışın arzucum teşekkürlerrrr....

ayy aynı şekilde elifçim benim kayınvalidem de bebek öyle durur mu eve gelince yıkıcaz diyo.:1shok:bende okumuştum göbek düşmeden yıkanmaz diye.:1no2lmaz dedim bende... :jeyyar:gelde anlat yaaa.ben su değdirmem göbeğine.3 torunumda da yıkadım diyoo.offffyasakkelime

ya ben de göbeği düşmeden yıkanmıyor diye biliyorum.niye karışıyorlar ki bukadar?

bende temmuz annisim yazmadan gecemedim,benim oglumun 5.gununde dustu gobisi,bana kimse soylemedi yikanmaz felan diye,ama iyilesmesi gec oldu suan 15 gunluk ancak bugun kurudu gobisii bebegimin,hep devamli kanadi bilseydim yikamazdim yaa.alkolle devamli sildim ama gec kurudu,

kızlar doktorlar göbek düştükten sonra yıkamayı tavsiye ediyo ve artık herkes hemen hemen göbeğin düşmesini bekliyo ayrıca bebekler yıkanmasa bile misler gibi kokuyolar arzucum nihancım siz bebişlerinizi aldınız kucağınıza öyle değilmi valla bebekler hiç yıkanmasada çok güzel kokuyolar bence....

benim arkadaşım göbeğine strec filmler var ya onlardan sarıp yıkamıştı. ama burası gibi 1000 derece sıcakta da napılır bilemiyorum
biz de tam tersi ben yıkarız diyorum annem manyak mısın diyor????? ben biraz kocakarı kafalı mıyım nelaelaelaelaelae

Benim kiziminda düştü 5. Gününe ertesi günü yikadik 1 gün hafif kan gördük ama bidaha gelmedi çok şükür şimdi de hemen hemen hergün yikiyoruz

:sm_confused:

valla bilmiyorum canım niye karışıyolar...yıkanmaz tabi daha geç iyileşir.öle biliyorumm..

ayy canım ne etcez böle bilmiom onlar başka dio ben başka kalplerinide kırmak istemiom ama sonuçta bebek benim bebeğim tamam onlar bizden daha tecrübeli ama artık heşey eskisi gibi deil ben bütün çocuklarımı ve torunlarımı yıkadım bişi olmadı dio... bide enteresan adetleri var bebeği yıkayınca boynundan tutarak kaldırırlarmış boynu kısa olmasın die bende dedim kesinlikle benim bebeğime öle bişe yapmayın sizinkilere belki bişi olmadı ama ya benimkine olursa benim annem bana öle bişi yapmamış benim senin çocuklarından ne eksiğim var biraz kırılır gibi oldu ama ne yapayım... bide bebeğin burnu tıkanınca toplu iğnenin tepesi kadar tereyag koyarlarmış burnuna kolay temizlemek için bende olmaz dedim zaten benim bebegimin ciğerleri rahatsız bide nefes borusuna tereyag kacarsa ne olur..... yanımızda olmaları bi yandan güzel baya faydası oluo ama şöle eskiden kalma batıl şeyleri yapmaya çalışıyolarya moralim bozuluyo şuan istediğimi diyorum ama bebek ogunca yanlış anlarlarmı bilemem....

YOk canım yok bu koca karılar delirtecek bizi, yaa öyle şeymi olur hiç teryağı hiç duymamıştım benim kızımında burunları tıkanıyor doktor okyanus suyu verdi tuzlu suymuş cok tuzlu deil ama ben tadına baktım :) bundan damlatıcan 3er damla her deliğe dedi,gözüne kulağına kaçsa sorun olmaz korkma dedi,damlatınca ters cevir elinin üsünte bebği dedi gösterdi,gercekten de işe yarıyor,neymiş o öyle tereyağı, bu arada o sallama olayını bende duydum ne sacma sapan şeyler bunlaryaa,birde son olarak kundak meselesi dün misafirler vardı yok bunu kundaklayın bacakları carpık olcak,felan filan deliricem yaaa,

banada göbeği düşmeden yıkama dediler.eve çıkınca göbegini ıslatmadan yıkadaık kızımı.zaten 3. günde de düştü göbeği.artık iki günde bir yıkıyoruz.

ayy canım evet yaaa bizimkide kundak felan dio ama illada yapaız diemio ben kızarım diee benim bildigim ayaklarının ayrık durması kemik gelişimi açısından daha saglıklıymış ben çocuk gelişimi kursuna gittigimde hocamız bu hazır bebek bezleri bebeklerin ayaklarını ayırıyo ya o yüzden daha ii kemikleri gelişir diodu hem benim annem bizide kundaklamış ama kız kardeşimin ayaklarıda bebekken yamuktu dr. 1 yaşındayken güneş olan bi yerde legene su koyun bebegide içine koyun o güneşin vitamininden ayaklarıda düzelir dedi gerçektende düzeldi yoksa kundakla alakası yok....

benim kaynanam da şimdiden başladı kundaklıcam diye. ben de kundak istemiyorum dedim, neymiş efendim bacağı çarpık olurmuş, yok tutması zor olurmuş falan. aman ben onlar tutsun diye doğurmadım ya, ilk günlerinde ben tutcam, emzircem, bakıcam zaten. ben göreve başlayınca kaynanama vericem, o zamana kadar da inşallah toparlanmış olur miniğim...

ayy hepimizin başında aynı dertt..... benim kaynanamda kundaklarız dedibende ne kundağı dedim.ağustos sıcağında bi de bebeği sımsıkı sarcaklar yaaa.zaten kemikleri ne kadarcık tam gelişeceği zaman da..ay bilemiyorum .herşeye karışılırsa yandıkk.bide hastanede hemen emzik veririz dedi.bende emziği koymadım valize....sonra bebek anne memesine alışamıyomuşş..

mavişcim ben yalancı sancı çekerken hastanede, kadının birisi kundak yaptı, kayınvalidem sen de getirdin değil mi dedi, ben de yok dedim ne kundağı, ben kundaklamıcam, battaniyesine sarıcaz dedim. ay inan ki böyle şeyler hiç çekilmiyo, eşim askere gitmeseydi, evimde olurdum, o da fazla karışmazdı, neyse inşallah çok da karışmaz bana, çünkü en sinir olduğum şeydir işime karışılması..

valla arkadaşlar iyi hoş yazdıklarınız da en azından bebeğinizle ilgilenen kayınvalideleriniz var.
ben 9 aydır bir kez arandım o aramada 15 sn sürdü cinsiyeti dahi sorulmadı.
şikayet etmeyin valla anneciğimle ikimiz her şeyin üstesinden gelmeye çalışıyoruz. karışsınlar varsınlar sonuçta destektir. olmasaydı daha iyi anlardınız

Kızlar birşey diyeceğim...Benim annem de kayınvalidem de karışmaz, zaten isteseler de karışamazlar, ikisi de yanımızda olmayacak :)))
Ama ikisi de ayrı ayrı, aman şimdiki nesil daha bilinçli, okuyorlar, anlıyorlar danışıyorlar falan diyo...

Kayınvalidenizle, annenizle birliklte internetten baksanız, onunla beraber okusanız, ya da doktorunuza sorarken o da olsun yanınızda...İkna etmenin en iyi yolu bence... Sonuçta annenize karşı gelmek için tersini savunmuyorsunuz ki...bir bildiğiniz var sizin de...

Kalb kırmayalım diyerek, çocuğunuza istenmeyen şeyleri de yaptırmayın...unutmayın bunların da anneleri sizsiniz, siz nasıl isterseniz, öyle olacak!!!

ben de burada doğum ve sonrası kursuna gittim, bebek nasıl yıkanır göstermişlerdi... Ayrıca göbekli bir bebeği göbeği düşene kadar, kafasını yıkayıp, sonra sarabilir (saçları kuruması için) ardından kaynatılmış (steril) duru suya pamuğu bandırıp, gövdeden kollara ellere doğru, gövdede, bacaklara ayaklara doğru silin diye tavsiye eymişlerdi...
Ayrica mis gibi bebekler 1 haftada bitlenecek değil ya, yıkanarak büyüyeckse, 1 haftadan sonra da büyür...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…