Bebeklerin göbekleri düştümü

Kızlar merhaba,
vayyy , arkadaşlarr sizin k.validelerden dolayı Allah size sabır versin. Allahtan benim K.validem öyle eski adetlere karşı çıkanlardan.
bizim bebeğimizin göbeği 7. gün düştü. bu arada göbekte düşmeden kanama meydana geldi, k vitamini eksikliği kanamayı tetiklemiş. doğum sonrası yapılan k vitamini eksik geliyormuş, k vitamin takviyesi yapıldı. göbek düştü ama biraz kanama oldu yine. ama çok problem değil. bizim bebeğimiz hastanede 2. gece itibarı ile yıkanmaya başlandı. ve biz hergün bebeğimizi yıkıyoruz. eve geldiğimiz gün itibarı ile hergün yıkıyoruz. göbeğe su gelmemesine dikkat edin. su sıçrarsa kurulayın , bizim dr. acil hekimide aynı şeyi söyledi. bebeğinizin huzurlu ve en önemlisi temiz olması için yıkayın. kontrole gittiğimizde doktor ve hemşireler bebişimizi öpüp kokladı. misler gibi diye. yıkanmayıp getirilen bebekler var inanırmısınız dedi hatta hemşirenin biri . yıkamamazlık etmeyin sakın, bebeğinizin hijeni için.
Be merak ettiğim veya tezat olacak bir durumda netten araştırıyorum, annemde okuyor, beraberce doğrusunu araştırıyoruz
kundak olayına gelince, biz kundaklamıyoruz. çocuğu rahat bırakmak lazım. dr lar kesinlikle tasvip etmiyor.
Biz ELDİVENİ sadece ilk 4 gün taktık, K. validem çıkarttırdı, iyiki de onu dinlemişim ellerini kullanmayı öğrensin kızım dedi, ellerini kullanmayı öğrendi bile, çok tatlı hareketler yapıyor, parmaklarını öyle bir şekle sokuyor ki küçük hanımefendiler gibi. ve eldiveni çıkarıp yüzünü yırtmaya çalışırdı, çıkardığımızdan beri kesinlikle yırtmıyorrr.
EMZİK, bizim hanım parmağını emiyor, dr umuz olsun varsın elini emmesi yalancı emzik emmesinden iyidir dedi.
Allah Size kolaylık versin, ben K. validem yanımda olduğu için çok mutluyum , işte size 3 Kuşak, Babaanne, Gelin, Torun :)

gercı henuz dogum yapmadım ama en azından oglumdan tecrübe sahıbı olduguma ınnaıyorum
göbek düşmeden yıkanması konuusnda ;oglum kışın ortasında dogmustu bıraz da bu nedenle olsa gerek göbeği düşmeden yıkamadık..
Ve hiç uyumamak gibi bır alışkanlıgı vardı . Annemın tavsıyesı ıle cok sıkı olmayan bır sekılde hafıfce kundakladıktan sonra gecelerı uzun uyumaya basladı.bun ben yakınlarda bır uzmandan da dınlemıstım
ellerı ayakları gayrııhtıyarı olarak kıpırdadıkca kendı kendılerını uyandırı dıyordu uzman...haıfıce ellerını ayaklarını aradabır kundaklamak ıyı olur demıstı..
Ve ınşallah kızımı kucagıma alırsam geclerı rahat uyuması ıcın onu da hafıfce kundaklamayı düşüüyorum
tabıı benım kendı fıkrım bu arkadaşlar..

arkadaşlar aman şu eski kafa adetleri yapmayın sakın,bebeği hemen yıkama tereyağ sürme kndaklama vs..hepsi sakıncalı bebişlerimiz için.1 hafta yıkamasanızda bebeğiniz o kadar güzel kokuyor ki anlatamam,o kokunun eşi benzeri yok yani :) kırılacaklar üzülecekler demeyin sakın denilenleri yaptırmayın canlarım.
elfida eldivenleri giydirmiyormuş artık ama ben geceleri bazen giydiriyorum,hem kendini uyandırmasın hem de suratını çizmesin diye.bir de banyo yaptığı gecelerde takıyorum üşümesin diye..

canım valla bu kayınvalidelerin huyudur sanki herşeye karışmak bebeğimiz bizim canımızdan bi parca hiç zarar görmesini istermiyiz artık bebek bakımıyla ilgili bir sürü kitap var yani görmüş geçirmişlikle alakası yok biz bakmalıyız bebeklerimize ki öğrenelim kafamız calışıyo yani bu kadar baskı yapmanın ne anlamı var bilmiyorum ve anlamıyorum...

haklısın cnmcım,onların dediği bazı şeylerde de doğruluk payı yok değil ama bazı şeylerde de koca karı metodu açıkçası :)) dediğin gibi artık zaman değişti,bazı şeylerde ona göre değişiyor tabii ki..

haklısın NİHANCIIIM vallla ben dün kaynanama dedim bebekleri göbekleri düşene kadar yıkanmıyormuş ama bazılarının kaynanası olmaz öyle şey yıkanır bebek diyomuş dedim.kaynanamda bizim zamanımızla sizin zamanınız aynımı kızım hemde onlar doktordan daha mı iyi biliyomuş dedi.doktor ne söylerse onu yapcan dedi bizim zamanımızdada bize doktor ne söylerse onu yaptık sizde ne söylerse onu yapın kimseye aldırmayın siteyede yaz kızım dedi.valla annemde siteci oldu.pazartesi geldi anlattım siteyi bana soruyo şimdi doguran olmuşmu.ne yazmışlar iyilermi valla benden çok siteci oldu anacuuuuuum.ben çok memnunum kaynanamdan allahım herkese böyle melek gibi bi kaynana versin.hepinizi öptüm:lepi:

ay maşallah canım kaynananın kıymetini bil keşke benimkide böyle anlayışlı ve cana yakın olsaydı arkadaş gibi olurduk ben hep eşime diyom çok iyi bi kaynana olucam kesinlikle....:1hug:

kızlar valla benim bebeğim 6 gün boyunca yoğun bakım servisinde kaldı..bana vedikleri epikriz raporunda hergün yıkandığı yazıyor... göbeğide önceki gün düştü(düştüğünde 8 günlüktü) ve annemde dün yıkadı berenimi... doktora sordum iyi kurulandığı sürece hiç bişi olmaz dedi ama bilmiyorum yawww :SSS

bize de çocuk doktoru göbeği düşene kadar hergün yıkayın, göbeği düşünce düştüğü gün ve ertesi gün yıkamayın dedi. öyle yaptık. bugün de göbeği düştü. kundakla ilgili uyurken kundaklayıp uyutunca daha rahat uyuduklarını söyleyen uzmanlar var, ben de denedim gerçekten de rahat uyuyor, çok sıkı değil elleri ve ayakları hareket edip uyandırmasın diye sadece..

kızlar bişi sorcam: göbekler düştükten sonra altta kalan yer nasıl görünüyor sizde hemen kurumuydu yoksa hafif ıslak gibi mi? ya ben daha önce hiç göbeği düşen bebek görmedim, şimdi evhamlanıyorum acaba iyi mi oldu mu olmadı mı diye? biraz dışarı doğru çıkık kenarlar onlar sonradan mı düzelecek? annem normal kafana takma boşuna diyor ama elimde değil? sizinkilerde nasıldı? ne zaman normal göbek gibi görünecek?fisfisfisCADIARZU:bbo:

benim kızın göbeği 7 . gün düştü , alkolle bakım yapıldığı halde , 30 günlüktü , kordon çok güçlüymüş içi kurumadı, ıslak görünmü vardı, işte meğer kurumamış. doktor gümüş nitrat dalattı öyle kurudu, doktoruna göstermelisin canım , banada anormal gelmişti görünümü ama işte bilemedim

ya kızlar bebeimin göbegi hala dusmedi 15 gun oldu ..dr normal dedi...ilk doktor tentirtiyot vermişti...2 gun önce alkol kullanmaya basladık...telaş oldum ben....bu kadar gec göbegi dusen varmı ?yazarsanız sevinirim

saol cnm bugün kontrolümüz vardı, doktor gümüş nitratla pansuman yaptı, çarşamba yeniden gideceğiz gene yapacak. granulom oluşmuş dedi. bebeklerin bazılarında oluyormuş. geçer umarım gümüş nitrat kullanımından sonra

Benim bebegiminde iceride parca gibi bisi var doktor 3gune kurumazsa yakacaz dedi aci verici bisimi bebek icin bi zarari varmi cok endiseliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…