Bekar anneler,çalışamayan anneler,boşanamayan anneler,dıkkat

Lilibett

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2014
435
286
Yerı gelmısken paylasayım dedım,arkadasın konusunda denk gelınce,,,belkı umut olur çalışan bır anneye..

Çalışma Bakanlığı, 1 ile 6 yaş arasındaki çocuklarını kreşe gönderen çalışan annelere 400 liralık kreş bakım desteği sağlamayı gündemine aldı.Kadın (KAGİDER) ile Çalışma Bakanlığı’nın ortak çalıştıkları yeni sistem ile devlet çalışan annelere maddi destek olacak. Kamu, çocuğunu kreşe veren çalışan annelerin masraflarının bir kısmını ödeyecek.
Çalışan anneye kreş yardımı anneye nakit olarak değil, doğrudan kreşe ödenecek. Yardımı alabilmenin en önemli şartı ise kadının çalışma hayatında kalması olacak.
Yeni sistem ile 1-6 yaş arasında çocuğu bulunan çalışan kadınların kreş maliyetinin 300-400 lirasını kamu ödeyecek. Böylece kadınların iş hayatında aktif şekilde rol almasının önünün açılmasının planlanıyor. Yeni kreş sistemi devreye girdiğinde, çalışan anneler mahallelerindeki kreşe çocuklarını gönderecek. Kreş ücretinin ödemesini yaptıktan sonra faturayı işyerine verecek. İşveren bu parayı kamudan alıp anneye ödeyecek. Projeye göre “Eğer kreş ücreti 300-400 liradan daha fazlaysa, üstünü çalışan anne verecek”

22082014011253.jpg
Eğitim - Öğretim Desteği / Kreş Yardımı

Kreş Yardımı Başvurusu için son günler!

Uzun zamandan beri beklenen özel okul yardımı kılavuzu Milli Eğitim Bakanlığı ’nca yayınlandı. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında özel okullar için verilecek eğitim öğretim teşvikine ilişkin ayrıntıların yer aldığı e-Kılavuzda; başvuru şartları, yerleştirme takvimi yer alıyor.

Kılavuza göre destek almak isteyen özel okullar ve öğrenciler, 08 Ağustos 2014-25 Ağustos 2014 tarihleri arasında başvuru yapacak. Eğitim desteği verilecek özel okullar ile destekten yararlanabilecek öğrenciler, 28 Ağustos’ta ilan edilecek. 4 Eylül'de ise destek verilecek özel okul kontenjanları duyurulacak. Destekten yararlanacak öğrencilerin tercihleri 5-9 Eylül'de alınacak. Yerleştirme sonuçlarının 10 Eylül'de belli olmasının ardından kesin kayıtlar bu tarihten itibaren 18 Eylül'e kadar yapılacak.

Dikkat !!! Özel okullara başvuru destek süresi uzatıldı.

Okul türlerine göre toplam 250.000 öğrenciye, 2014-2015 eğitim öğretim yılında geçerli olmak üzere toplam 1 milyar TL eğitim ve öğretim desteği verilecek.
Özel Okul Öncesi Kurumları da Destek Kapsamında!

İstanbul da 21.791 okul öncesi öğrencisine kreş yardımı yapılacak. Ankara için 5.240, İzmir için ise 5.517 okul öncesi öğrencisine kreş yardımı yapılacak. Toplamda 50.000 okul öncesi öğrencisine eğitim-öğretim desteği olarak kişi başı 2500TL eğitim ve öğretim yardımı adı altında kreş yardımı yapılacaktır. Bu destek bakanlık tarafından özel okula ödenecektir.

Eğitim ve öğretim desteği; yörenin kalkınmada öncelik derecesi ve gelişmişlik durumu, öğrencinin ailesinin gelir düzeyi, kardeş sayısı, eğitim bölgesinin öğrenci sayısı, desteklenen öğrenci ve öğrencinin gideceği okulun başarı seviyeleri ile öncelikli öğrenciler gibi ölçütler ayrı ayrı veya birlikte dikkate alınarak belirlenecek. Her bir kritere belli bir puan verilecek.

Destek alan öğrencilerin durumu da her yıl yeniden gözden geçirilecek.

Kreş Yardımına nasıl Başvurulur?

• Okul öncesi eğitim kurumlarında (anaokulu ve ana sınıfları) öğrenim görecek yaşları 48-66 ay arasında olan öğrencilerin velileri, teşvik için resmi okullardan e-Okul'daki (*) Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü üzerinden başvuru yapabilecek. (https://e-okul.meb.gov.tr/ )

• Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmak isteyen ve herhangi bir okulda kaydı görünmeyen okul öncesi öğrencilerin velileri, okul öncesi eğitim yapılan resmi okullara aday kayıtlarını yaptırarak eğitim ve öğretim desteği için e-Okul'daki Özel Kurumlar Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü üzerinden başvuracak.

• Veliler/vasiler, eğitim ve öğretim desteği alacak öğrencinin birlikte yaşadığı aile bireylerine ait 2014 yılı Haziran ayı toplam gelir durumunu gösteren vergi dairesi, muhasebe birimleri veya ilgili kişi, kurum ve kuruluşlardan alınacak belgeyi başvuru esnasında okul müdürlüğüne teslim edecektir.

• Veliler/vasiler, üniversitede öğrenim gören diğer kardeşlerin öğrenim durumunu veya üniversitede okumaya hak kazandığını gösteren belgeleri başvuru esnasında okul müdürlüklerine teslim edecektir.

• Eğitim ve öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin velileri/vasileri 5-9 Eylül 2014 tarihleri arasında e-Okul üzerinden en fazla 15 okul tercihi yapacaktır.

Okul Öncesi Öğrencileri için Başvuru Şartları

• T.C vatandaşı olmak

• Eğitim ve öğretim desteği almak istediği okul türünün kayıt ve nakil şartlarına haiz olmak

Aslında tam da burası, Çünkü BDv hep bir şekilde çocuklar yüzünden sabretmek zorunda kalan bebeklerini bırakacak yeri olmadığı için çözüm bulamayan annelerle dolu.
burası değil. çünkü bu bir haber. ve bdv kurallarına göre burada olmamalı

X