belki de daha fazlasını hakediyorumdur

ikigomlekbiceket

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2015
536
456
29
Bu zamana kadar kimi zaman elimdekilerin kıymetini bilerek yaşadım kimi zaman da bencilce davranıp çok daha fazlasını hakettiğimi düşündüm. Ama çoğunlukla olduğum şeyi sevdim.
Ergenlikteyken herkes gibi ailemde beğenmediğin noktalar oldu ki kabul etmek gerekirse hala var.Ama öğrendim ki aileni seçemezsin,doğduğun yeri seçemezsin,fiziksel özelliklerini seçemezsin.Bunlar senin alın yazındır.Ama geri kalan herşey senin elindedir,kaderimi ben yazarım.

Keşkelerle yaşamaktansa iyikilerle yaşamam gerektiğini de öğrendim.Ama hazmedemediğim noktalar çok oldu.Kendime patladığım anlar çok oldu.Bişeyleri elimde sanmazken ve buna isyan ederken acı çektiğim şeyler aslında Allahın bana hediyesi olduğunu farkedemedim.Yaklaşık 19 aydır bir kişiye saplanıp kalmam benim hatamdı.
6 aydır ayrılık acısı yaşamam kendime attığım en büyük kazıktı.Başkalarına bakarak haketmeyen çoğu insan birlikte peki ben neden acı çekiyoruk diye Allaha isyan etmem çok aptalcaydı.
Artık biliyorum ki ben o kişiden daha fazlasını hakettiğim için onunla değilim.
Herşeyine eyvallah deyip devam da edebilirdim.Karşımdaki insan o kadar yanlışmış ki nasıl bu kadar kör olabilmişim? Babamın karşısına çıkaracağım insan nasıl o olabilirdi?
Yargılamıyorum ama en ağır antidepresanları kullanan,öfke kontrolü olmayan va bana fiziksel zarar veren insan ne kadar doğru olabilirdi?
Her gün televizyonda sırf ayrılmak istedi diye öldürülen kadın ben olabilirdim bundan yıllar sonra.
Abartmıyorum gerçekten abartmıyorum.
Oysaki ne aptalmışım geri dönecek ve ben o pişmanlıkla içimi rahatlatacağım diye.
Ne kadar aptalmışım ayrıldıktan sonra hiç umursamadı beni diye.

Ben o kişiyle devam edemedim çünkü ben daha fazlasını hakettim.Gerçekten sevilmeyi hakettim.
Biliyorum ki iyi bir insanım.Ve arkamdan kimse kötü demez.Ama onun arkasından kiminle tanışsam senin gibi birinin onunla ne işi vardı sorusu geliyor.
Hep içimden gelse ne derim senaryoları kuruyordum.Attığı tokattan daha fazla canını yakacak cümleler arıyordum.
Umarım gelmez. Umarım bana bela olmaz ve sonsuza dek beni unutur.
Ve o gelse diyeceğim cümleleri buraya bırakmak istiyorum.
"
Gerçekten problem değil yani artık sorun etmiyorum söylediğin yalanları,umut verip kırmalarını.Çünkü ne yaptıysan ben büyüdüm,olgunlaştım.Sen beni fazlaca yanıltmış olabilirsin ama bu demek değil ki senden sonra insanlara inancımı yitirdim.Aksine artık daha farklı bakıyorum,senden sonra gelecek insan o kadar iyi birisi olacak ki çünkü bunu hakediyorum ve onu asla incitmeyeceğim.Sen sadece bir istasyondun ve benim gittiğim yer dönüp arkama sana bakacağım kadar umutsuz biryer olmayacak.
Biliyorum hala kesin dönsem kabul eder rahatlığın var çünkü bunu sana ben verdim.
Ama zaman değişti,ben de değiştim.Senin istediğin çok uzaklardı bende seni serbest bıraktım ve ardından o limanı yaktım.Artık dönebileceğin biryer yok.
Umarım başkalarına da bana yaşattıklarını yaşatmazsın.Kendine iyi bak diyeceğim ama bunu zaten sen çok iyi yaparsın.Hoşçakal "

Sadece içimi dökmek istedim.

İyi yapmışsın ayrılmakla... Allah korusun seni bırakmak istemeyebilirdi ve kötülük yapabilirdi sana... çünkü hasta bir insan... Şükretki başına bela olmamış çok geçmiş olsun... Bundan sonra zaten hatalarından ders aldığın için herşey senin için çok daha güzel olacak... Allah yardımcın olsun...

Kendi kıymetini bilen ve kendini ezdirmeyen kadınlar baş tacıdır.Bırakın artık o ağlasın...

İnsan çok uzun zamandan sonra anlıyor yapması gerekenin gerçekten bitirmek olduğunu.
Hakkında hayırlısı olsun.

Bayılıyorum "ben kıymetliyim"i destur edinmiş kadınlara. Çok çok mutlu olmanızı, tüm kadınların olmasını dilerim. Dimdik durdugumuz müddetçe elbette hakettiğimizi alıcaz.

☺ben şu söze takıldım "Başkalarına bakarak haketmeyen çoğu insan birlikte peki ben neden acı çekiyorum diye...." bunu cok yakin bi arkadasimdan duyduğumda çok gulmustum. Bunu nerden biliosunuz kimin hakedip haketmedigini ayrica her ilişkinin dinamiği farklıdır ve içsel olarak ne hissettiklerini ne yasadiklarini bilemezsin.. Simdide tebessüm etmemi sagladin teşekkür ederim :) buarada malesef bahsettigim arkadaşımin o cok sevdigi kavga bile etmediği iliskilerinin sorunsuz oldugunu dusundugu iliskisi bitti.sevgilisi onu terketti yillar gecti evlendi hala o cocugu unutamadi cocukta başkasiyla evlendi hala perisan. :KK43:( cocuga hasta derken simdi kiz hasta oldu. cok uzulurum hep ona...
ayrica surekli daha iyisini hakettiginden bahsetmissin tamam iste o da seni bu yüzden bırakmış zaten daha iyilerine layıksn diye ... Inşallah hakkinda hayirlsi olur canım.. hayata farklı bir pencereden bakman ümidiyle...

yani seni döven, tartaklayan, hakaret eden insan (!) kapına gelse ona bunları söyleyeceksin ve anlamasını mı bekleyeceksin?

ilginç..

☺ben şu söze takıldım "Başkalarına bakarak haketmeyen çoğu insan birlikte peki ben neden acı çekiyorum diye...." bunu cok yakin bi arkadasimdan duyduğumda çok gulmustum. Bunu nerden biliosunuz kimin hakedip haketmedigini ayrica her ilişkinin dinamiği farklıdır ve içsel olarak ne hissettiklerini ne yasadiklarini bilemezsin.. Simdide tebessüm etmemi sagladin teşekkür ederim :) buarada malesef bahsettigim arkadaşımin o cok sevdigi kavga bile etmediği iliskilerinin sorunsuz oldugunu dusundugu iliskisi bitti.sevgilisi onu terketti yillar gecti evlendi hala o cocugu unutamadi cocukta başkasiyla evlendi hala perisan. :KK43:( cocuga hasta derken simdi kiz hasta oldu. cok uzulurum hep ona...
ayrica surekli daha iyisini hakettiginden bahsetmissin tamam iste o da seni bu yüzden bırakmış zaten daha iyilerine layıksn diye ... Inşallah hakkinda hayirlsi olur canım.. hayata farklı bir pencereden bakman ümidiyle...

Evet bazı insanlara bakarak ben daha iyi daha karakterli bir insanım ve gerçekten bir insanın elini tutup gulecek kadar hak etmediğini düşündüğüm oluyor.
Ben eski erkek arkadaşım hasta diyerek terketmedim onu birşeyler bitti diye terkettim.Düzeltebilirim diyerekte çok uğraştım. Ama o bunu istemedi ve kendini dibe çekti.

Bayılıyorum "ben kıymetliyim"i destur edinmiş kadınlara. Çok çok mutlu olmanızı, tüm kadınların olmasını dilerim. Dimdik durdugumuz müddetçe elbette hakettiğimizi alıcaz.
Ben hep eziği oynadım bu zamana kadar.Herseye eyvallah diyen taraf oldum.Mutlaka eksiklerim vardır ama ben hep alttan aldım.Sonuçsa bu.

İyileşme aşamasına geçmişsin, artık o defteri kapat ve çıkarttığın ders doğrultusunda ilerle. Hayat sana güzel şeyler sunacaktır emin ol.

İyileşme aşamasına geçmişsin, artık o defteri kapat ve çıkarttığın ders doğrultusunda ilerle. Hayat sana güzel şeyler sunacaktır emin ol.
İnşallah inanıyorum ki ben olumlu yaklaştığım surece hayatta bana güzel gelecek.
Karamsar yaklaşmakla hiç bir yere varamadım ve bundan artık kurtulduğumu düşünüyorum

İyi yapmışsın ayrılmakla... Allah korusun seni bırakmak istemeyebilirdi ve kötülük yapabilirdi sana... çünkü hasta bir insan... Şükretki başına bela olmamış çok geçmiş olsun... Bundan sonra zaten hatalarından ders aldığın için herşey senin için çok daha güzel olacak... Allah yardımcın olsun...
Evet bende artık bu açıdan bakıp sukrediyorum.
Gerçekten beni gazetelerde felan gorebilirdiniz.
Bundan bir önceki ayrılmamızda 4 ay sürmüştü ayrılığımız ve barışınca sormuştum ya başkası olsaydı hayatımda diye.Öyle birsey olması imkansızdı ikigomlekbiceket olsaydı o zaman görürdük demişti.
Ama artık arkadaşlarımın dediğine göre ikimizde istediğimiz insanlarla gorusebiliriz arkadaşlık edebiliriz demiş.

hayatta insana en çok acı veren şey "keşke"lerle yaşamak. zaten kendine dersler çıkarmışsın bu olaydan.artık geriye dönüp bakma, hep ileri bak,iyi şeyler olacak inanıyorum de.ve lütfen bir daha kimseye kendini ezdirme

İnsan neyi hak ettiğine inanırsa karşısına o çıkar. Bu kafadan kontak adam neyime yetmiyor deyip oturursan orada kalırsın. Ama daha iyisini hak ettiğine inanırsan etrafına daha iyisini bulmak niyetiyle bakarsın. Başkalarından daha iyi misin bilemem, mutlu olmak için kimseden daha iyi olmak zorunda değilsin. Sen kendin için en iyisini iste yeter.

İnsan neyi hak ettiğine inanırsa karşısına o çıkar. Bu kafadan kontak adam neyime yetmiyor deyip oturursan orada kalırsın. Ama daha iyisini hak ettiğine inanırsan etrafına daha iyisini bulmak niyetiyle bakarsın. Başkalarından daha iyi misin bilemem, mutlu olmak için kimseden daha iyi olmak zorunda değilsin. Sen kendin için en iyisini iste yeter.
Çok güzel yazmışsınız ve evet insan nasıl bakarsa onu görüyor. Kendine umutsuzluğu kambur ettiğimden iyi yönüyle bakmamışım hiç etrafa.
Umarım bundan sonram çok güzel olur

Sen güzel olmasına karar verdiysen öyle olur. :KK50: (Mübarek ramazan günü kadehlere takma, şalgam o şalgam)

X