- 8 Ocak 2014
- 735
- 288
Ben de bir şey eksik ama ney çözemiyorum. Çocukluğum ve ergenliğimin bir kısmını kapsayacak şekilde, çok büyük alaylara ve aşağılamalara maruz kalmıştım. Siz de bilirsiniz, hani bir suçu olmayıp, diğerlerinden biraz farklı biraz ezik biraz da bebeksi tipler olur da sınıfın kötüleri tarafından göze kestirilip aşağılanır ya hani.. Öyleydim işte bende. Bir nedeni yoktu, ama nedense alaylara ve aşağılamalara çok maruz kaldım. Çirkin de değildim.Biraz kiloluydum sadece. Bir de ergenliğe yeni girdiğim zamanlar kıl-tüy alma işinden pek anlamazdım, bu da sınıfın kötü kalpli o...ları tarafından alaya alınmıştı. Neyse zaman geçti çok değiştim, üniye gidiyorum şimdi 3 senedir sevgilim var. arkadaş çevremde iyi, iki tane kardeş dediğim arkadaşım var okulun başından beri hep birlikteyiz. Çok kilolu olmadığım halde kiloma takıntım vardı. Bu beni özgüvensiz yapıyor derdim, kilo verdim özgüven sorunum gene geçmedi hep bir pısırıklık hep diğerlerinden kendimi daha altta hissetme halim halen devam ediyor. Karın kası yapıcam o zaman kendimi daha iyi hissedicem dedim, az biraz yaptım tatmin olacak kadar ama gene kendimi kötü hissediyorum. Bir de annemle babama çok düşkünüm, her gece yatağa yattığımda onlara bir şey olursa ben naparım, yıllar neden bu kadar hızla geçiyor, hep yanlarımda olsunlar onların acılarına katlanamam diye düşünüp duruyorum ve bu düşünce çoğu zaman uykularımı kaçırıyor. Aynı zamanda vizeye hazırlanırken, ailem hiç bir şekilde baskı yapmadığı halde, çok korkuyorum bir sınava girerken. Ya bütün emeklerim boşa çıkarsa diye kalbim küt küt atıyor sınavdan önce kafayı gözü yiyecek gibi oluyorum. Ne kadar çalışırsam çalışayım tatmin olmuyor, eksiğim var diye gece kalkıp kalkıp tekrar bakıyorum. Bir şeyi unutunca da kendime çok kızıyorum. Sonra gençliğim sürekli stresle geçiyor, hep okula gidiyorum zamanımı değerlendiremiyorum ailemle yeterince vakit geçiremiyorum diye üzülüyorum. Diyeceğim o ki bir türlü kendine güvenli, kendini güzel bulan bir kız olamıyorum. Halbu ki yüzüm güzel, fiziğim güzel ama insanlara bakarken o benden daha iyi, o şu yönden benden daha üstündür düşüncelerim hiç geçmiyor. Bir de akşam üstüme çöreklenen düşünceler de cabası.. Napmalıyım ben akıl verir misiniz bana?