ben mi çok hassasım da abartıyorum hatunlar?

sohrabbb

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2014
1.680
766
slm arkadaşlar; kayınvalidemle alakalı daha önce de konular açmıştım az çok iyi geçiniriz yani ben bi saygısızlık yapmam oda bana karşı evladı gibi yaklaşmaya çalışır (çalışır diyorum çünkü ne kadar da olsa öyle içten olmuyor gelin-kaynana ilişkileri)
geçen gün evine gittik diğer gelini oğlu kızları vs de var ben tabi küçük gelin olarak hep ayakta hizmet ediyorum ama mutfakta ki büyük işleri hallettim çay doldurma getir götür işiyle görümcemin kızı ilgilendi ben mutfakta ki işleri bitirince oturdum görümcemin kızı devam etti çay servisine eşim bu durumu görüp benim iş yapmadığımı hep oturduğumu düşünmüş. Kaynım geç geldi yemek yememişti onun hizmetini de benim yapmam gerekirmiş karısı otururken ki hiç bi iş yapmadı başım ağrıyor diye. neyse bi tek o çay içiyor eşim bi kaç kez gözüme baktı çayını tazeleyeyim diye ama ben oralı olmadım çünkü kocaman kızı var bi zahmet doldursun diye düşündüm sonra eşim sesli bir şekilde hatun çayı tazele dedi kaynım içmeyecem deyince o zaman bardağı mutfağa götür sehpayı da silip kaldır dedi kaynımın falan yanında ben buna çok alındım moralim acayip bozuldu burda haksız mıyım?
onlar gidince surat yaptım yüz vermedim geldi özür diledi. bizim ailede bunlar önemlidir sen yeni gelinsin kimse sana laf etsin tembel desin istemiyorum dedi ama ben yumuşamadım oda beni yatakta bırakıp namaz kılmak için gitti birazda annesiyle konuşmuş ve annesi neden sohrab ın suratı asıldı deyince anlatmış benim saftirik oda ayıp etmiş demiş başka ne dedi bilmiyorum.
ertesi gün biz büyük kaynıma gittik orda hiç oturmadım nerdeyse her işi yapmaya çalıştım laf etmesin eşim diye. sofra kuruldu o kadar acıkmıştım ki tam oturdum büyük eltim benimle biraz fazla ilgilenince küçük olan kıskandım falan dedi şaka yollu bende ; yenge ben küçüğüm diye böyle biraz eskiyince aynı oluruz kıskanma dedim öyle şakalaştık aramızda. Kayınvalidem herkesin ortasında ( başka tanımadığım misafirlerde vardı) KÜÇÜK GELİN EN HİZMETLİ OLANDIR NERESİ KÜÇÜK GELİN BÖYLE Mİ OLUR KÜÇÜK GELİN dedi. Öyle zoruma gitti ki anlatamam aç oturduğum sofradan iki bişey alıp kalktım ve o günden sonra kaynanama olan bütün iyi niyetim gitti :KK43: bana göre o gün eşime surat yaptığım için o lafı edip oğlunun intikamını aldı ve o gün anladım asla annem olmayacak hep kaynanam olacak. biraz uzun oldu kusura bakmayın yorumlarınız için şimdiden telşekkürler.....

gerizekalıyız, net. prenses muamelesi gördüğümüz baba evinden çıkıp, adam tarafının yedi sülalesinin ayağının altına serilmek için evleniyoruz çünkü. evlilik bu çünkü.

çok sinirliyim.

yemin ediyorum aynı şeyi düşündüm o gün

Alinganlik falan yaptığın yok. Haklısın. Ne kadar lüzumsuz şeyler bunlar. Gelinlik mi yapacakmissin. Onlar kim ki gönülleri hoş olsun diye kosturasin. Ben evime misafir geldiğinde hiç oturmam gerekirse ama baska yere gittiğimde sadece yardım ederim. Eşimin annesine gittiğimde o evin sahibi odur benim evimde de ben. Bu sınırı çizmek gerek. İnsanlar ogullarıni evlendirdiklerinde kendilerine hizmetçi aldiklarini zannediyorlar. Ayrıca kayininin eşi dururken niçin sen hizmet edecekmissin. Ayıp ya hu!

Küçük gelin değil onun adı hizmetçi! Tavrınızı koyun böyle saçmalık mı olur?
Abarttığınız doğru.. ama alınmakta değil hizmet etmekte.. iyiliği enayiliğe çeviren bir KV niz var ne yazikki.

kayınvalidenle birlikte mi oturuyosun canım?
belli ki ailede böyle şeyler önemli.Eşin de seninle gurur duymak istiyor kendi çapında. Çünkü bu tip adamların egosu böyle tatmin oluyor. Üzüldüm,, allah yardımcın olsun.

oyy iyi ki büyük gelinim :KK70:

yoksa küçük gelin hizmetçidir mantığında olan tüm insanları boğabilirdim

Çok ağır olmuş. Eşinizin de kayınvalidenizin de tavırları gerçekten ağır. Bana da bazen eşim kaş göz işareti yapar ama canım isterse kalkarım istemezse kalkmam. Herkes bilir çok iş yapan koştur koştur bir insan olmadığımı. Kim ne derse desin ben pek takmıyorum gülüp geçiyorum :21: ama siz sanırım pek öyle birisi değilsiniz.

Bu durumu kayınvalidenizle konuşmaz mısınız? Ben şunu şunu yaptım hiç oturmadım ama sen neden herkesin ortasında bu şekilde konuştun ben çok alındım lütfen bir daha bunu yapma aramızda bir sıkıntı olduğunda aramızda halledelim deseniz?

YAPMAYACAKSINIZZZZ.
baştan nasıl alışırsa öyle gider klasik tabirle.
yapmayın arkadaşım lütfen yapmayın.
siz hizmetçimisiniz.
gelinle hizmetçiyi karıştırmış bunlar.
bu durumun değişmesi için bişeyler yapın tavrınızı koyun.
herkesin eli ayağı tutuyor.

Alinganlik falan yaptığın yok. Haklısın. Ne kadar lüzumsuz şeyler bunlar. Gelinlik mi yapacakmissin. Onlar kim ki gönülleri hoş olsun diye kosturasin. Ben evime misafir geldiğinde hiç oturmam gerekirse ama baska yere gittiğimde sadece yardım ederim. Eşimin annesine gittiğimde o evin sahibi odur benim evimde de ben. Bu sınırı çizmek gerek. İnsanlar ogullarıni evlendirdiklerinde kendilerine hizmetçi aldiklarini zannediyorlar. Ayrıca kayininin eşi dururken niçin sen hizmet edecekmissin. Ayıp ya hu!

kayınvalidem yaşlı o yüzden yardım ediyorum zaten oda öyle sürekli iş yaptırmaya çalışmaz bu davranışına anlam veremedim. ben çalışan bi bayanım ve tatil günümde hizmetle mi geçsin diyorum

Küçük gelin değil onun adı hizmetçi! Tavrınızı koyun böyle saçmalık mı olur?
Abarttığınız doğru.. ama alınmakta değil hizmet etmekte.. iyiliği enayiliğe çeviren bir KV niz var ne yazikki.

malesef öyle

Adaletsizlik.
Gelin olabilirsiniz ama insansınız. Herkesin karısı, kızı totosunu yayıp otururken sizein herkese hizmet etmeniz tamamen haksızlık.
Eşinizi de kınıyorum.
Kayımvalidenizide..

kayınvalidenle birlikte mi oturuyosun canım?
belli ki ailede böyle şeyler önemli.Eşin de seninle gurur duymak istiyor kendi çapında. Çünkü bu tip adamların egosu böyle tatmin oluyor. Üzüldüm,, allah yardımcın olsun.

yok ayrı şehirlerdeyiz Allahtan ama oraya gidince direk gelin moduna sokuyorlar

Çok ağır olmuş. Eşinizin de kayınvalidenizin de tavırları gerçekten ağır. Bana da bazen eşim kaş göz işareti yapar ama canım isterse kalkarım istemezse kalkmam. Herkes bilir çok iş yapan koştur koştur bir insan olmadığımı. Kim ne derse desin ben pek takmıyorum gülüp geçiyorum :21: ama siz sanırım pek öyle birisi değilsiniz.

Bu durumu kayınvalidenizle konuşmaz mısınız? Ben şunu şunu yaptım hiç oturmadım ama sen neden herkesin ortasında bu şekilde konuştun ben çok alındım lütfen bir daha bunu yapma aramızda bir sıkıntı olduğunda aramızda halledelim deseniz?

kayınvalide bundan anlayacak gibi duruyor mu?
kör değilse görmüştür zaten.

X