ben mi ilmiyorum

Neyusa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Mart 2011
546
118
Ay su an öyle sini roldum ki,ben mi abartıyorum.
kaynanam5 gündür yogun bakımda,zaten hasta ve yaslıydı kendisi üzüldük tabi...kayınbabam 5 gündür basında onla birlikte cocukları,amcalar,halalar,dayılar,onların cocukları bu uzayıııııp gidiyo.her neyse

gecen oturdum k.babanın yanına su geldi bu geldi taaaa bilmem kim gelmiş falan filan onu anlatıyo.simdi eşimi aradım o geldi,taaa bilmem hangi köyden kim gelmiş,falan gelmişfilan gelmiş.yaa annesi karısı ölüm döşeginde kimin gelip gelmediğini inceliyolar tuhaf değilmi...üstelik 5 akşamdır caylar börekler yapılıyo maaa aile abartmıyorum 20_30 kişi muhabbet ediyolar,bana mı tuhaf geliyor yoksa tuhaf mı

Hasta kişisi ;

Yeterince hasta değil..

Yeterince sevilmiyor..

Gelenlerin kafası;

Hastalık bahane ortam şahane..

Amaan bı dugunde bi cenazede gorusebılıyoruz zaten..

Bastan çok üzüldüm ama insan zamanla alışıyor herşeye,şu boregın tadına baktın mı ben yaptım..

Evet bekledim hastanede hemde esimle saatlerce, yoğun bak kapisindan ayrilmadan bir lokma bisi bogazimdan gecmeden gelin oldugum halde.Anlatan kimse yok gozumle gorduklerim

Her aksam ayni saatte cayla muhabbete geliyo insanlar.K.babam gunlerdir uykusuz adami bugun eve yollamaya ikna ettik gekenlerin gitmesini bekliyo.Saatlerce oturup kahve ortami var resmen.bence cidden tuhaflar.Cunku yogun bak sadece kaynananam yok birsuru insan var ama nedense onların yakinlari yok ya da kimsesixler

Peki yogun bakımda koloni halinde ziyaretçiye hastane nasıl izin veriyor? Yasak çünkü. Biz bir kişi bile göremiyorduk babamı.

Bunlar giriyo valla bende oyle biliyodum şok oldum zaten.Dusunun k.babam y.bakimin kapisi onunde ziyaretçileri agirliyo

Kaynanami asagi kata emara indirdiler.Bilinci yok kapali zemzem suyu surenimi ararsin,kadinin gozunu acmaya calisanimi ararsin.Anliyorum zor ama bu kadarda degil yaa cok tuhaf

Allah kimsenin basina vermesin orda yatan benim anam olsa ki buyuk konusmuym ne bogazimdan lokma gecer nede geleni gideni takip ederim

Ziyaretcilerin gelmesi ne kadar guzel. Sevilen biriymis demekki.
E gelenler ac kalacak da degiller. bir sey yerler.
Muhabbet de ederler. Maksat ortami yumusatmaktir.
Bizden birinin basina bi sey gelse didisinin didisinin dahi olsa hemen destek icin herkes kalkar gider haaa ulu orta kimse yemek yemez. Ihtiyaclari akrabalar kendi aralarinda toplayip öder zaten dernegimiz var bu konuda. Hep destek olmak icin.
Boyle durumlarda tek olmak cok kötü...

Peki yogun bakımda koloni halinde ziyaretçiye hastane nasıl izin veriyor? Yasak çünkü. Biz bir kişi bile göremiyorduk babamı.

Bunu ben de merak ettim biz anneannem yoğun bakımdayken birkaç dakikacık gösterdiler o da hepimize değil.
Yaşlı artık hayattan elini eteğini çekmiş diye üzülmüyorlardır diyeceğim ama anneannem hastayken ağlaya ağlaya gözümüz çıkmıştı gelen gideni görecek gözümüz yoktu. hele de dayılarım teyzelerim perişan oldular.

Hasta kişisi ;

Yeterince hasta değil..

Yeterince sevilmiyor..

Gelenlerin kafası;

Hastalık bahane ortam şahane..

Amaan bı dugunde bi cenazede gorusebılıyoruz zaten..

Bastan çok üzüldüm ama insan zamanla alışıyor herşeye,şu boregın tadına baktın mı ben yaptım..
:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

Benim bildiğim hastanede olana gidilir hastaya ya da yakınlarına moral vermek için. Giderken de yiyecek içecek bir şey götürülür ki hasta yakınları üzüntüden telaştan yemeye vakit bulamamıştır diye. Gidince de havadan sudan sohbet edilir ki bu da hasta yakınını o kasvetli ortamdan biraz uzaklaştırmak, rahatlatmak içindir. Tuhaflık değil, kadir kıymet bilmek, destek olmak, değer vermektir bu. Kayınbabanız da bunun farkında demek ki, gelenleri siz de bilin, başlarına bişey geldiğinde siz de onlara destek olun diye size anlatmış.

Ama sizin buna takılmanız tuhaf...

hastanede yatan insan ve refakatçi için bir iki günden sonra hayat hep ordaymış gibi normale dönüyor.sadece aralıklı gidip gelene farklı.
hastanede insan kapılara bakıyor biri gelse iki çift laf etsem yada yiyecek güzel bişey getirse diye hastane yemeklerini düşününce

ne mutlu size bu kadar gelen giden varmış hep böyle bir çevrem olsun isterdim

Benimde cok tuhafima gidiyor ne yalan soyleyim. Bir tek esinin ailesi oyle degil. Yas evine gidiyorum saygimdan siyah giyiyorum sifir makyaj ve fazla konusmamaya ve gulmemeye onem veriyorum, bir bakiyorum yandaki kadin gelinini cekistiriyor, digeri torunun nasil guzel markali bir araba aldigini konusuyor falan filan yani.. Yas evinde boyleyse hastanede dunden olur. Artik alistim onceleri kiziyordum ozellikle dayim vefat ettiginde cok uzulmustum millet dedikodu yaparken biz perisandik. Sanirim insanin dogasinda var bu..

demek ki adetleri böyleymiş,takılmayın,üstünüze düşen vazifeyi içinizden geliyorsa yerine getirin yeterli
,boş verin kafa yormayın davranışlarına,muhtemelen acısını bak ne kadar kişi geliyor gidiyor hasta olsak ta sahip çıkanımız çok tarzında dindirmeye çalışıyorlardır,eski insanların kafaları en acılı zamanlarda bile ayrıntıcı çalışır, bu da öylesi ..

X