• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben minik kızımı(köpeğimi) nasıl ellerimle başkasına verebilirim ? :'(

Ayyy Oğullarının birbirini kıskanıp duvara işemesi gözümde canlandı hehe :) Çok tuhafff... Ben de ilerde yerim olursa birçok köpek besleyeceğim :) Sokaktaki köpekleri bile severek geçiyorum . Zaten aslında geçen gün, öğüre öğüre kakasını çöpe attı gazete ile :) Biz gazetesini küçk tuvalete sericez ya bakalım hayırlısı :)

düşün yani canım 2 tosun duvarda işiyolar :9:

sokaktaki canlar bizim bebeklerimiz kadar şanslı değiller ne yazıkki...

canım her akşam kapının önüne bi kap su bi kap mama ya da yemek artığı bırakmanı tavsiye ederim, sokaktaki evlatlarımızın buna çok ihtiyacı var..

düşün yani canım 2 tosun duvarda işiyolar :9:

sokaktaki canlar bizim bebeklerimiz kadar şanslı değiller ne yazıkki...

canım her akşam kapının önüne bi kap su bi kap mama ya da yemek artığı bırakmanı tavsiye ederim, sokaktaki evlatlarımızın buna çok ihtiyacı var..

Ben bırakıyorum zaten hehe :))) Kızımın yemediği mamaları veriyorum gariplere. Bayatlamadan.

Hep birlikte inşallah.Bizim evde de kim önce kalkarsa yüzünü bile yıkamadan hemen tontişimi doyuruyor.Eğer maddi durumunuz sürekli veterine götürmeye yetmiyorsa bağlı olduğunuz belediyenin veteriner işlerine ya da size yakın bir barınakta aşılarını,kısırlaştırmasını bile bazen bedavaya bazende çok cüzi bir fiyata yaptırabilirsiniz.Aklınızda bulunsun.Aylık aşılarını bu şekilde karşılayabilirsiniz.Keşke herkesin içinde hayvan sevgisi olsa,duyarlı,bilinçli davransa.Dilerim içinizden hayvan sevginiz hiçbir zaman eksilmez :34:

Konunun başlığını okuyunca herkes gibi ben de kızın sandım. Hararetle okudum.
Haklısın bağlanabilirsin. Benimde kuşlarım vardı. Ben de senin gibi çok bağlandım.o da can sonuçta.
Çocuğunuz gibi seviyosunuz madem herşeyiyle ilgileniyosunuz yemesiyle içmesiyle hastalığıyla . Bu kadar düşünüyosuuz.
Niye kısırlaştırıyorsunuz hayvanlarınızı. Kendi çocuğunuza yapabilir misiniz bu kötülüğü.
O onun tek zevk alanı.
Biliyorum tepki vereceksiniz bu yazdığıma ama düşünün lütfen elinizi vicdanınıza koyuppp.

Haklısın bağlanabilirsin. Benimde kuşlarım vardı. Ben de senin gibi çok bağlandım.o da can sonuçta.
Çocuğunuz gibi seviyosunuz madem herşeyiyle ilgileniyosunuz yemesiyle içmesiyle hastalığıyla . Bu kadar düşünüyosuuz.
Niye kısırlaştırıyorsunuz hayvanlarınızı. Kendi çocuğunuza yapabilir misiniz bu kötülüğü.
O onun tek zevk alanı.
Biliyorum tepki vereceksiniz bu yazdığıma ama düşünün lütfen elinizi vicdanınıza koyuppp.

Ne kısırlaştırması ? Kim kısırlaştırmış anlamadım. Ben köpeğimi kısırlaştırmayı hiç düşünmedim. Hatta uygun olan yaşta çiftleşecek. O kadar yavruya bakmamız çooooook zor ama onun için 2 kere bu duruma katlanacağız. Ama belli bir yaştan sonra kısırlaşmasında sorun yoktur. Veterinerimizden öğrendiğim kadarıyla. Çünkü inanın kısırlaştırmazsanız, hayvan için eziyete dönüşüyor belli bir süreden sonra. Çünkü dönemindeyken zaptetmek çok zor. Bir kaza sonrası kim ister 9 tane hatta 11 tane yavru. Her insan bakamaz, işi var gücü var. Onları sahiplendirmesi var. İyi birilerine sahiplendirmek var. Biz 2 kere yavruları olsun diyoruz. Bu bir de olabilir. En uygun yaşta yavruları olacak ve en uygun yaşta da kısırlaştırmayı düşünüyoruz. Veteriner e göre hareket edeceğiz.

Son düzenleme:
bende çocuğu zannetmiştim ya
tövbe tövbe...

Çocuğum olsa mutlu mu olacaktınız ? Değil işte sevinin. Ben burda yorum bekliyorum yargı değil.
Ayıp ya size, ben de bir şey var zannettim, yazık tüh tüh vah vah diyen biri,bir insanın duygularını küçümsüyor. Siz onu alıntı alabiliyorsunuz. Benden de size koca bir TÖVBE TÖVBE.Ayrıyetten pes !

Kızım zannedildiği için yazının altında özür diledim ! Yorumlarım içerisin de 2-3 kez belki 4 kez özür diledim. Halaaaaaaaaaaaa bu yönden eleştiri yağmuru.Bu kadar mı zor anlamak ?

Benim için bir şey var sonuçta, sizin zannedip zannetmemiz bu durumda benim dışımda kalıyor.

Son düzenleme:
O onun tek zevk alanı.

izninizle yorumunuza ben cevap vermek istiyorum..

sokaktaki canların yaşadıklarını görmeden evvel bende sizin gibi kısırlaştırmanın yanlış olduğu kanaatindeydim..

hatta kısırlaştırmanın zararlarını anlatıp dururdum ki tek zararı obezite..

ancak tecrübeli bi vetin elinde kısırlaştırmanın hayvana bi zararı olmaz, ek olarakda düzenli beslenme ile..

ardından sokaktaki canlarla tanıştım..

öncelikli olarak şunu söylemem gerek bilinçsizce çoğalan yavruların çoğu sokakta..

bizim halkımız ırk köpek seviyor, pet shoplardan para karşılığı alıp sonra terkediliyorlar..

barınaklardan köpek sahiplenenlerin oranı çok düşük..

barınaklar ölüm kampı ya sokaklar ?

barınakları hiç anlatmıyorum..

sokaklarda ise hayvancıklar birazcık yiyecek bulabilmek için aç sefil dolaşıolar, peki ne oluyor..

ya çöp poşetlerini yırttıkları için tekmeleniyor, ya da daha iğrenç durumlarla karşı karşıya kalıyorlar..

siz hiç tecavüze uğramış bi köpek gördünüz mü..

ben gördüm..

mahallemde hiç olmayan küçük ırk dişi bi köpek buldum..

yaşı vardı, ama cinsi küçüktü..

hayvanı yedirdim, sonra veterinerime götürmek için kucağıma aldım çığlıklarını duymak istemezdiniz..

boynuna tasma taktım veterinere götürdüm..

hayvan evden atılmıştı belliydi halinden..

veterinere gidince farkettim regl dönemindeydi, kanaması vardı..

peki başka nesi vardı..

vajinası şişmişti ama ne şişme, veterinerim hayvanın başına geleni anladı tabi..

neyse o şimdi çok mutlu yuvalandırdık, ancak ya diğerleri..

neler görüyoruz bi bilseniz..

siz sanırım kısırlaşınca cinsel yaşamının yok olacağını sandınız..

hayır, hayvan kısırlaşma sonrası aktif olarak cinsel yaşamına devam eder..

bebekleri olmaz, buda demektir ki sokaktaki tehlikeler onlar için yoktur..

diyeceksiniz ki annelik duygusu hayır belli bi dönem sonra o duyguyu unutuyorlar..

hayvanlarda doğum kontrolü yok nasıl bizler korunuyorsak onlarında korunmalarını sağlamamız gerek..

ülkemizde pet shoplar kapatılsa, insanlar bilinçlense, barınaklar, sokaklar canlarla dolmasa bizde köpeklerimizi kısırlaştırma gereği duymasak nasıl olurdu ???

izninizle yorumunuza ben cevap vermek istiyorum..

sokaktaki canların yaşadıklarını görmeden evvel bende sizin gibi kısırlaştırmanın yanlış olduğu kanaatindeydim..

hatta kısırlaştırmanın zararlarını anlatıp dururdum ki tek zararı obezite..

ancak tecrübeli bi vetin elinde kısırlaştırmanın hayvana bi zararı olmaz, ek olarakda düzenli beslenme ile..

ardından sokaktaki canlarla tanıştım..

öncelikli olarak şunu söylemem gerek bilinçsizce çoğalan yavruların çoğu sokakta..

bizim halkımız ırk köpek seviyor, pet shoplardan para karşılığı alıp sonra terkediliyorlar..

barınaklardan köpek sahiplenenlerin oranı çok düşük..

barınaklar ölüm kampı ya sokaklar ?

barınakları hiç anlatmıyorum..

sokaklarda ise hayvancıklar birazcık yiyecek bulabilmek için aç sefil dolaşıolar, peki ne oluyor..

ya çöp poşetlerini yırttıkları için tekmeleniyor, ya da daha iğrenç durumlarla karşı karşıya kalıyorlar..

siz hiç tecavüze uğramış bi köpek gördünüz mü..

ben gördüm..

mahallemde hiç olmayan küçük ırk dişi bi köpek buldum..

yaşı vardı, ama cinsi küçüktü..

hayvanı yedirdim, sonra veterinerime götürmek için kucağıma aldım çığlıklarını duymak istemezdiniz..

boynuna tasma taktım veterinere götürdüm..

hayvan evden atılmıştı belliydi halinden..

veterinere gidince farkettim regl dönemindeydi, kanaması vardı..

peki başka nesi vardı..

vajinası şişmişti ama ne şişme, veterinerim hayvanın başına geleni anladı tabi..

neyse o şimdi çok mutlu yuvalandırdık, ancak ya diğerleri..

neler görüyoruz bi bilseniz..

siz sanırım kısırlaşınca cinsel yaşamının yok olacağını sandınız..

hayır, hayvan kısırlaşma sonrası aktif olarak cinsel yaşamına devam eder..

bebekleri olmaz, buda demektir ki sokaktaki tehlikeler onlar için yoktur..

diyeceksiniz ki annelik duygusu hayır belli bi dönem sonra o duyguyu unutuyorlar..

hayvanlarda doğum kontrolü yok nasıl bizler korunuyorsak onlarında korunmalarını sağlamamız gerek..

ülkemizde pet shoplar kapatılsa, insanlar bilinçlense, barınaklar, sokaklar canlarla dolmasa bizde köpeklerimizi kısırlaştırma gereği duymasak nasıl olurdu ???

Bu yorum un altına imzamı atarım ... :) Kesinlikle. Biz bir kere deneyeceğiz yavru meselesini. Ama 2.si için bilmiyorum. Bir doğuruşta 9-11 bebek sokakta demek olabilir bu. Dediğim gibi,sahiplendirmek ayrı bir sorumluluk.

Bu yorum un altına imzamı atarım ... :) Kesinlikle. Biz bir kere deneyeceğiz yavru meselesini. Ama 2.si için bilmiyorum. Bir doğuruşta 9-11 bebek sokakta demek olabilir bu. Dediğim gibi,sahiplendirmek ayrı bir sorumluluk.

canım 2 defa regl oluşundan sonra çiftleştirmeyi düşünün..

zaten çok zor bi dönem olacak sizin için yavruladığında, çok dikkatli olmalısınız..

ben yavrularına sahibi dokundu diye yavrularını yiyen köpekde gördüm..

hele sahiplendirme muhakkak ki sözleşme imzalatmalı, sürekli görüşmelisin sahiplenenlerle..

bende kızımın anne olmasını isterdim ama evdeki 2 erkekten biri babası, dğeri kardeşi..

özürlü olma ihtimali var yavruların o yüzden o riske girmiyorum..

canım 2 defa regl oluşundan sonra çiftleştirmeyi düşünün..

zaten çok zor bi dönem olacak sizin için yavruladığında, çok dikkatli olmalısınız..

ben yavrularına sahibi dokundu diye yavrularını yiyen köpekde gördüm..

hele sahiplendirme muhakkak ki sözleşme imzalatmalı, sürekli görüşmelisin sahiplenenlerle..

bende kızımın anne olmasını isterdim ama evdeki 2 erkekten biri babası, dğeri kardeşi..

özürlü olma ihtimali var yavruların o yüzden o riske girmiyorum..

Evet evet, 3.döneminde yavru düşünüyoruz. Ama şartlar gösterecek :) Evet yavrusunu yiyebilir allah korusun. Çok duyarlısınız ne güzel :)

bende bi yorum yapayım dedim,eğer kısırlaştırmayı düşünüyorsanız ki kesinlikle öneririm çünkü bir çok hastalıgın önüne geçebiliyorsunuz bu en başta kanserdir.köpekler çiftleşmeyi zevk almak için yapmazlar içgüdüsel bir olaydır ve sürülerinin devamı için yaparlar.ayrıca ülkemizde bu kadar bası boş köpek varken 8-9 tane daha yavru dünyaya getirtmek ne kadar mantıklı bilemiyorum.en azından illa istiyorum diyorsanız çok iyi sahipler bulun ve takibini yapın.çünkü insanlar o kadar vicdansızki gözlerini bile kırpmadan sokaga atabiliyorlar bu canları.onun için iyi düşünün derim.bide şunu söylemek istiyorum çiftleştirmek için en iyi dönem 18 ay bittikten sonraki dönemdir.çünkü köpeğinizin karakter ve fiziki gelişimi tamamlanmış olur.
minik kuçunuzla mutluluklar dilerim size =)

Evet evet, 3.döneminde yavru düşünüyoruz. Ama şartlar gösterecek :) Evet yavrusunu yiyebilir allah korusun. Çok duyarlısınız ne güzel :)

duyarlı olmak zorundayım canım 3 tane evladım var, ve sokaklardaki canlar var..

keşke toplumumuzda bu kadar duyarlı olabilse..

Evet, yemek + tuvalet ihtiyacı. Bir de bebek olduğu için sorun çıkarıyor. Benim babamda tahammülsüz davranabiliyor bazen. Ama dediğin gibi. İçimi dökmek istedim ben. Ama insanlar neden böyle küçümseyiciler anlamıyorum.

Bir köpektee sevgiyi bulmanı çok iyi anlıyorum.Bende hayvanları çok severim.Ayrıca ben küçümsemedim sadece buraya geneldee hanii normal manada dert olabilecek olaylar açılıyor yaa hani bir çok kişi alışmış.Kayınvalidesinin eltisinin yaptığı kötülüklerden tutt taciz olaylarına kadar veya kişinin kendi yaptığı büyük hataları pylaşmalarına kadar hani bu tarzda olaylar paylaşılıyor yaa insanlar alışmış bu tarzda bir dert okumaya normal yanii bende dahil bu durumaa başka dert vermesin diyen arkadaşlar seni küçümsediğinden değil.Çok çok büyük dertler açılıyor ya genelde konu olarak arkadaşlar oyzden dediler sanırım çnkü ben buyüzden başka dert vermesin dedimm.Evet bazenn yalnızlığını bir insanla paylaşmak yerine bir köpekle paylaşmak çok daha farklı duygular yaşatıyor insana köpeğini çok sevmeni ve bağlanmanı anlayabiliyorummm olabilirr.Ben senii küçümsemedim dediğim gibi alışılmışın dışında olduğu içinn başka dert vermesin dedimm.

Evet, yemek + tuvalet ihtiyacı. Bir de bebek olduğu için sorun çıkarıyor. Benim babamda tahammülsüz davranabiliyor bazen. Ama dediğin gibi. İçimi dökmek istedim ben. Ama insanlar neden böyle küçümseyiciler anlamıyorum.

Bir köpektee sevgiyi bulmanı çok iyi anlıyorum.Bende hayvanları çok severim.Ayrıca ben küçümsemedim sadece buraya geneldee hanii normal manada dert olabilecek olaylar açılıyor yaa hani bir çok kişi alışmış.Kayınvalidesinin eltisinin yaptığı kötülüklerden tutt taciz olaylarına kadar veya kişinin kendi yaptığı büyük hataları pylaşmalarına kadar hani bu tarzda olaylar paylaşılıyor yaa insanlar alışmış bu tarzda bir dert okumaya normal yanii bende dahil bu durumaa başka dert vermesin diyen arkadaşlar seni küçümsediğinden değil.Çok çok büyük dertler açılıyor ya genelde konu olarak arkadaşlar oyzden dediler sanırım çnkü ben buyüzden başka dert vermesin dedimm.Evet bazenn yalnızlığını bir insanla paylaşmak yerine bir köpekle paylaşmak çok daha farklı duygular yaşatıyor insana köpeğini çok sevmeni ve bağlanmanı anlayabiliyorummm olabilirr.Ben senii küçümsemedim dediğim gibi alışılmışın dışında olduğu içinn başka dert vermesin dedimm.

Canım benimmm... Sana demedim zaten ben. Bir kaç yorum var. Onlara dedim. Bazıları allah başka dert vermesini aynı senin dediğin niyetle ama bazıları küçümseyici demiş. Mesajları belli zaten. Sakın yanlış anlama :) Olur mu öyle şey :) Ama hazır sen değinmişken, şöyle deyim. Ben burada birkaç bir şey anlatırım ve herkesi burada ağlatırım. Ama ben o dertlerimi, buraya ve ya kendi hayatımdaki dostlarıma bile anlatamıyorum. Çünkü unutmak istiyorum o dertleri. Herkes gibi benimde çok derin ailevi acılarım oldu. Ama buraya anlatmaya hazır değilim. Ve roman gibi olur 17 yılı anlatmak. 22 yılımın 17 yılı tam bir film çünkü :) Ben seni nick olarak biliyorum denk geliyorum. Küçümsemeyeceğini de kesinlikle biliyorum.

bende bi yorum yapayım dedim,eğer kısırlaştırmayı düşünüyorsanız ki kesinlikle öneririm çünkü bir çok hastalıgın önüne geçebiliyorsunuz bu en başta kanserdir.köpekler çiftleşmeyi zevk almak için yapmazlar içgüdüsel bir olaydır ve sürülerinin devamı için yaparlar.ayrıca ülkemizde bu kadar bası boş köpek varken 8-9 tane daha yavru dünyaya getirtmek ne kadar mantıklı bilemiyorum.en azından illa istiyorum diyorsanız çok iyi sahipler bulun ve takibini yapın.çünkü insanlar o kadar vicdansızki gözlerini bile kırpmadan sokaga atabiliyorlar bu canları.onun için iyi düşünün derim.bide şunu söylemek istiyorum çiftleştirmek için en iyi dönem 18 ay bittikten sonraki dönemdir.çünkü köpeğinizin karakter ve fiziki gelişimi tamamlanmış olur.
minik kuçunuzla mutluluklar dilerim size =)

Çok teşekkür ederim :) Bakalım canım. Napacağımıza...

Hayvan sevgisini tatmayanlar sizi anlayamaz. Alt tarafi kedi, köpek der gecistirir. Ayrica neden konu sahibinin derdinin kücük bir dert olarak görüldügünü anlayamiyorum. Illaki kaynana veya koca derdimi olmasi lazim gercek dertten sayilmasi icin? Tabiki hayatta daha kötü durumlar var ama insan o köpegi "köpek" olarak degilde bir evladi, bir can dostu olarak gördügü icin ayrilmasi cok cok zor oluyor. Sayin leonela sizin babanizla oturup dogru düzgün konusmaniz gerekiyor bence. Duygularinizi babanizla acikca paylasirsaniz ikna olacagini umuyorum..:ssz:

İzmir Güzeli :) Hemşerim. Ben de İzmir'deyim. Evet babamla konuşacağım zaten bu durumu :) Çok teşekkür ederim duyarlı konuşmanız için. Benim şimdilik tek derdim bu. Çünkü derslerime, hayattaki herşeye gücüm yetiyor şükürler olsuun. Büyük dertlerimi hayatımın geçmişinde bıraktım ben.:)

İzmir Güzeli :) Hemşerim. Ben de İzmir'deyim. Evet babamla konuşacağım zaten bu durumu :) Çok teşekkür ederim duyarlı konuşmanız için. Benim şimdilik tek derdim bu. Çünkü derslerime, hayattaki herşeye gücüm yetiyor şükürler olsuun. Büyük dertlerimi hayatımın geçmişinde bıraktım ben.:)

Izmirliyim ama yurtdisinda yasiyorum. Neyseki cennet Izmirime dönmeye az kaldi..:16:
Benimde bir kizim var ve o benim biricik bebegim. Patilerini yerim ben onun..:nazar: Onun icin sizi bu kadar iyi anlayabiliyorum. Internetteki vahsetleri görünce gidip hemen bebegime sariliyorum, ödüm kopuyor ona birsey olcak diye. Insanlarin nasil bu kadar kötü olabildiklerini anlayamiyorum..:47:
Bu dünya menfaat dünyasi. Insanlarin menfaatinin olmadigi yerde isi yok, o yüzden bizi karsiliksiz seven can dostlarimiza daha cok sarilmamiz gerekiyor..
Yüce rabbim size yardim etsinki, bebeginizle birlikte daha nice mutlu güzel günler yasayin..:34:

Izmirliyim ama yurtdisinda yasiyorum. Neyseki cennet Izmirime dönmeye az kaldi..:16:
Benimde bir kizim var ve o benim biricik bebegim. Patilerini yerim ben onun..:nazar: Onun icin sizi bu kadar iyi anlayabiliyorum. Internetteki vahsetleri görünce gidip hemen bebegime sariliyorum, ödüm kopuyor ona birsey olcak diye. Insanlarin nasil bu kadar kötü olabildiklerini anlayamiyorum..:47:
Bu dünya menfaat dünyasi. Insanlarin menfaatinin olmadigi yerde isi yok, o yüzden bizi karsiliksiz seven can dostlarimiza daha cok sarilmamiz gerekiyor..
Yüce rabbim size yardim etsinki, bebeginizle birlikte daha nice mutlu güzel günler yasayin..:34:

Aminnn.... İnşallah ALLAHIM yardım eder :) İzmirrr vazgeçilmezzz :) Siz de kızınızla çok mutlu olun inşallah... Böylesine iğrenç menfaatçi insanlar arasında , bir köpeği sevmek ve onun sevgisi başkadır. Yaşayanlar bilir :)

Back
X