ben nasıl bir anneyim

yazkarala

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2010
46
0
36
Diğer
merhaba..

o kadar moralim bozuk ki.. kendimden nefret ediyorum şu an.. 3 yaşında bir kızım var, hamileyim ayrıca 6 aylık.. kızımı çok seviyorum herşeyim o benim.. ben sabrı az öfkeli bir insanım. ayrıca çocuk yetiştirme ve psikolojisi hakkında sürekli araştıran. ama bazılarını uygulayamayan!!! buna rağmen kızımı güzel doğru yetiştirdiğimi söyler herkes. öfkeliyim diyorum ya sinirlenirdim çok fazla olmasa da poposuna vururdum, yüzüne vurdum birkaç kez pişman omuştum. ama kendimi yine kontrol edemedim. taşındığım yerde kızımın tek arkadaşı var o da 5 yaşında sevmediğim huyları var çocuktur diyorum ama kızım kapmaya başladı çok hareketini ve kelimelerini. kızıma senin annenin karnında bebek yok ki diyor bizim ki ağlıyor, baban yok senin diyor vs.. ben de sinirlenmeye başladım söz dinlemeyen bir çocuk oldu. ondan öğrendiklerinin aynısını yapmaya çalışıyor yaşı itibariyle.
gelelim konuya yine bugün arkdaşı geldi kızdırdı ağlattı ve gitti. yemek yediriyordum ağzında lokma hiç tutmazdı baktım 10 dk oldu hala geveliyor tutuyor yut dedim şunu yutmadı, tekrar dedim, eline bacağına derken yüzüne vurmaya başladım salladım ve berbat dövdüm. inatlaşmamam gerekirken yemesi için ısrarla devam ettim! kendimi kaybetmişim.. eşimi aradım hemen geldi. sakin biridir. bana da sakin davrandı ama onun aklının ermediğini yine hatırlattı bana ama ben nasıl bir insanım onu anlayamıyorum. evladı olmayan çok insan varken ben kıymet bilmeyen bir vicdansızım o kadar! akşamdan beri ağlıyorum!allaha yalvarıyorum bana az sabır versin diye

Son düzenleme:
merhaba..

o kadar moralim bozuk ki.. kendimden nefret ediyorum şu an.. 3 yaşında bir kızım var, hamileyim ayrıca 6 aylık.. kızımı çok seviyorum herşeyim o benim.. ben sabrı az öfkeli bir insanım. ayrıca çocuk yetiştirme ve psikolojisi hakkında sürekli araştıran. ama bazılarını uygulayamayan!!! buna rağmen kızımı güzel doğru yetiştirdiğimi söyler herkes. öfkeliyim diyorum ya sinirlenirdim çok fazla olmasa da poposuna vururdum, yüzüne vurdum birkaç kez pişman omuştum. ama kendimi yine kontrol edemedim. taşındığım yerde kızımın tek arkadaşı var o da 5 yaşında sevmediğim huyları var çocuktur diyorum ama kızım kapmaya başladı çok hareketini ve kelimelerini. kızıma senin annenin karnında bebek yok ki diyor bizim ki ağlıyor, baban yok senin diyor vs.. ben de sinirlenmeye başladım söz dinlemeyen bir çocuk oldu. ondan öğrendiklerinin aynısını yapmaya çalışıyor yaşı itibariyle.
gelelim konuya yine bugün arkdaşı geldi kızdırdı ağlattı ve gitti. yemek yediriyordum ağzında lokma hiç tutmazdı baktım 10 dk oldu hala geveliyor tutuyor yut dedim şunu yutmadı, tekrar dedim, eline bacağına derken yüzüne vurmaya başladım salladım ve berbat dövdüm. inatlaşmamam gerekirken yemesi için ısrarla devam ettim! kendimi kaybetmişim.. eşimi aradım hemen geldi. sakin biridir. bana da sakin davrandı ama onun aklının ermediğini yine hatırlattı bana ama ben nasıl bir insanım onu anlayamıyorum. evladı olmayan çok insan varken ben kıymet bilmeyen bir vicdansızım o kadar! akşamdan beri ağlıyorum!allaha yalvarıyorum bana az sabır versin diye

anneliginizden şüphe etmeyin , eger bu durumu normalkarşılasaydınız şüphe etmeniz gerekirdi sizde biliyorsunuz yanlış oldugunu , bazen olabilir böyleşeyler, üzmeyin kendinizi

bazen olur, sınır patlaması felan dıyemıcem ben nedense
şuan sınır olan bırı varsa o da benım, sızı cıdden anlıyamıyorum, anlamak da ıstemıyorum

küçük masum ve karşılık veremeyen bı çocuğa vurmanız ne kadar doğru anlamıyorum
vurunca ne olacak yanı? o lokmayı anında yutacak mı?
sabırlı olmanız gerekıyor
ve destek almanız şart

merhaba..

3 yaşını doldurduysa devletin anaokulları alır, yarım gün yolla mutlaka bence, hem sana hem ona iyi gelir

Dayak iyi bir yol degil çocuk kesinlikle bu şekilde cezalandırılmamalı,hele yüzüne vurmak,tokat..cidden kalıcı hasarlar bırakabilir psikolojik bakımdan..Lütfen sakin olmayı deneyin ve istemediğiniz davranışları olursa farklı türde cezalar uygulayın ve bir tavsiye daha anlatın anlatın anlatın!!!kaç yaşında olursa olsun çocugunuzla konuşun....

3 yaşını doldurduysa devletin anaokulları alır, yarım gün yolla mutlaka bence, hem sana hem ona iyi gelir

hep düşündüğüm birşey bu ama yaşadığım yer doğuda sizin tahmin edemeyeceğiniz kadar mahrumiyet bir bölge. ve biz ilçeye epey uzak! bir lojmandayız.dağdan başka birşey göremiyoruz burada

Dayak iyi bir yol degil çocuk kesinlikle bu şekilde cezalandırılmamalı,hele yüzüne vurmak,tokat..cidden kalıcı hasarlar bırakabilir psikolojik bakımdan..Lütfen sakin olmayı deneyin ve istemediğiniz davranışları olursa farklı türde cezalar uygulayın ve bir tavsiye daha anlatın anlatın anlatın!!!kaç yaşında olursa olsun çocugunuzla konuşun....

çok haklısınız ben de bunların hepsi bilincindeyim ama kendimi kontrol edemiyorum maalesef. genelde konuşrum ben onunla ve klasik oturma cezalarımız vardır ama cezaya kalmadan bazen vurabiliyorum

hep düşündüğüm birşey bu ama yaşadığım yer doğuda sizin tahmin edemeyeceğiniz kadar mahrumiyet bir bölge. ve biz ilçeye epey uzak! bir lojmandayız.dağdan başka birşey göremiyoruz burada

taşının o zaman canım eğer evhanımıysan, doğum yapınca nolcak, iki küçük çocuk, sinirlerin dahada yıprancak, en azından biri yarım gün okulda olsa biraz dinlenmiş olursun
eşin biraz zahmet çeker işe giderken ama olsun değer bence
tabii şartlarınızı ne iş yaptığınızı bilmiyorum
mümkünse taşının bence

Son düzenleme:
benim tavsiyem diğer 5 yaşındaki çocukla görüştürmeyin,
hem yaşıtı değil, hem de kötü huylar kaptı demişsiniz.
sizi anlayabiliyorum bazen çocuklar sabrımızın sonuna getiriyolar,
popoya hafif bi şaplak neyse de siz bayağı dövmüssünüz, yazık sinirinizi ondan çıkarmayın.
kreşi düşünebilirsiniz,
hem sizin yükünüz azalır, hem de çocuğunuz yaşıtlarıyla biraraya gelip sosyalleşmiş olur.

bazen olur, sınır patlaması felan dıyemıcem ben nedense
şuan sınır olan bırı varsa o da benım, sızı cıdden anlıyamıyorum, anlamak da ıstemıyorum

küçük masum ve karşılık veremeyen bı çocuğa vurmanız ne kadar doğru anlamıyorum
vurunca ne olacak yanı? o lokmayı anında yutacak mı?
sabırlı olmanız gerekıyor
ve destek almanız şart

anlamanız için çocuğunuzun olması şart! dayak atmayı değil annenpişmanlığını! bilmem anlatabildim mi

taşının o zaman canım eğer evhanımıysan, doğum yapınca nolcak, iki küçük çocuk, sinirlerin dahada yıprancak, en azından biri yarım gün okulda olsa biraz dinlenmiş olursun
eşin biraz zahmet çeker işe giderken ama olsun değer bence
tabii şartlarınızı ne iş yaptığınızı bilmiyorum
mümkünse taşının bence

doğudayım diyorum yer belirtmeme luzüm varmı. hani şu tv de izlediğiniz şehitlerin verildiği yerlerde ve yüreği ağzında yaşayanlardan! yani bu durumda öyle yola çıkmak falan mümkün değil size anlatabileceğim. ben asker eşiyim kısacası. öyle bir çözümüm olsa memur hayatı yaşasak bunlar bizim için sıkıntı olmaz hiç bir zaman gidilir gelinir

anlamanız için çocuğunuzun olması şart! dayak atmayı değil annenpişmanlığını! bilmem anlatabildim mi

yooo küçük bı çocuğa dayak atmanın kötü bırşey olduğunu anlamam ıçın
çocuğumun olması şart değıl
bunu nerden çıkardınız
pışman olabılırsınız, ama bu ılerde çocuğunuzun psıkolojısını daha ıyı yapmaz

ağır bı travma bu
Bılmem anlatabıldım mı :34:

Bence pskıloga gıtmelısınız . 3 yasındakı çocugu bu sekılde hırpalamanın normal bı sınırle oldugunu sanmıyorum .
ki ssebep yemekgı agzında tutması .öfkenızle ılgılı sorunlarınız var bence .

Ve eger bunu bı kaç kez daha tekrarlarsanız ileride liseye geldıgınde kızınızı size mesafeli,saygısız ve acımasız
olarak bulabılırsınız . tecrubeyle sabit

doğudayım diyorum yer belirtmeme luzüm varmı. hani şu tv de izlediğiniz şehitlerin verildiği yerlerde ve yüreği ağzında yaşayanlardan! yani bu durumda öyle yola çıkmak falan mümkün değil size anlatabileceğim. ben asker eşiyim kısacası. öyle bir çözümüm olsa memur hayatı yaşasak bunlar bizim için sıkıntı olmaz hiç bir zaman gidilir gelinir

canım niye kızıyosun, şartlarınızı bilmiyorum diye belirttim ya

benimde 3 yaşında bi kızım var ve şuanda 4 aylık hamileyim...
bazen öyle duruma getiriyolar ki canım insan ne yaptığını nasıl davrandığını bilemiyor.
seni çok iyi anlıyorum.bende yapıyorum arada böyle hatalar.
sonra vicdan azabı çekip pişman oluyorum o uyurken gidip ona konuşarak ağlıyorum...
hamileykende zor oluyor.diş ağrısıydı,baş ağrısıydı,devamlı uyku hali ve aynı zamanda bir çocuk büyütmek...
gerçekten çok zor.yaşamayan anlayamıyor maalesef.
sadece sabredecez,daha dikkatli olacaz.canlarımız onlar bizim.herkesden önce biz isteriz iyiliklerini....

lütfen bunu ona da kendinize de yapmayın, lütfen destek alın...sarsmışsınız, vurmuşsunuz...ya kendinze gelemeseydiniz? ya ters bir yerine denk gelseydi... fiziksel şiddetin acısı geçecek, hatta bu yaptığınızı hatırlamayacak bile ama ruhunda açtığınız gedik kapanmayacak. hem de ne için? on dakika ağzında yiyecek tuttu diye...evet, istemediğiniz huyları olacak, evet taklit de edecek onun kişiliği gelişiyor çünkü... öfke kontrolünüz zayıfladıysa destek alın tekrar söylüyorum...üstelik bir birey daha katılacakmış ailenize. bunu en kıymetlileriniz için yapın.
kızınızın beğenmediğiniz davranışlarını görmezden gelin, beğendiklerinizi pekiştirin. bi süre sonra beğenmediklerinizde artış olacak ama bakacak ki sizin dikkatinizi çekemiyor onları bırakacak.öğrencilermden de biliyorum bunu.işe yarar.

Sizi strese sokmak istemem. Şuan 3 yaşında kolay unutucak bi yaşta şu yaptığınızı çok kolay tedavi edebilirsiniz ona olan yaklaşımınızla..
Ama kendinize hakım olun ve birdaha yapmayın.

Bakın benim yaşım 23 annemden küçükken çok dayak yedim. Çok dudağımı patlattığını hatırlarım. Üstelik yemek yemiyorum diye çoğuda..
Şu yaşıma kadar annemi hiç arkadaş olarak görmedim halada görmem göremem.
Derdim olsun kapısını çalarım dediğim insanlardan biri değil.
Arada dolar niye benimle hiç sohbet etmiyosun insan gelir sarılır annesine falan der.
Bi kac kez dayanamadım dedim çocukken sen bana çok sevgi verdin ya şimdi karşılığını mı istiyosun diye..
Ağlar her defasında ama giden gitti bende açtığı yaraları hala taşırım içimde..

İnsanlar hep biraz soğuk olduğumu söylerler sevgisini göstermiyo sessiz derler. Bilmiyorlar ki sebebini!
Sevgilimlede çok sorunlar yaşadık bu yüzden insan diyemiyo ki sevgi göstermek nedir bilmiyorum diye..

Her çocuk benim gibi olucak diye bişeyde yok ama sabredin ne olursa olsun..

benimde 3 yaşında bi kızım var ve şuanda 4 aylık hamileyim...
bazen öyle duruma getiriyolar ki canım insan ne yaptığını nasıl davrandığını bilemiyor.
seni çok iyi anlıyorum.bende yapıyorum arada böyle hatalar.
sonra vicdan azabı çekip pişman oluyorum o uyurken gidip ona konuşarak ağlıyorum...
hamileykende zor oluyor.diş ağrısıydı,baş ağrısıydı,devamlı uyku hali ve aynı zamanda bir çocuk büyütmek...
gerçekten çok zor.yaşamayan anlayamıyor maalesef.
sadece sabredecez,daha dikkatli olacaz.canlarımız onlar bizim.herkesden önce biz isteriz iyiliklerini....

beni anlayan biri olduğuna sevidnim yanlış anlamayın yani pişmalığımı anlayabilen birini. yaptığının ne kadar yanlış olduğunu ama kendini kontrol edemeyebilen bir anneyi..
ben de ona sarılıp ağlıyorum pişman oluyorum helei ki bu kez gerçekten çok pişmanım..
sabır diliyorum allahtan.. brirleriyle paylaşmam ve yargılanmam gerekiyordu bunun için de çareyi burada burada buldum diyebilirim

Sizi strese sokmak istemem. Şuan 3 yaşında kolay unutucak bi yaşta şu yaptığınızı çok kolay tedavi edebilirsiniz ona olan yaklaşımınızla..
Ama kendinize hakım olun ve birdaha yapmayın.

Bakın benim yaşım 23 annemden küçükken çok dayak yedim. Çok dudağımı patlattığını hatırlarım. Üstelik yemek yemiyorum diye çoğuda..
Şu yaşıma kadar annemi hiç arkadaş olarak görmedim halada görmem göremem.
Derdim olsun kapısını çalarım dediğim insanlardan biri değil.
Arada dolar niye benimle hiç sohbet etmiyosun insan gelir sarılır annesine falan der.
Bi kac kez dayanamadım dedim çocukken sen bana çok sevgi verdin ya şimdi karşılığını mı istiyosun diye..
Ağlar her defasında ama giden gitti bende açtığı yaraları hala taşırım içimde..

İnsanlar hep biraz soğuk olduğumu söylerler sevgisini göstermiyo sessiz derler. Bilmiyorlar ki sebebini!
Sevgilimlede çok sorunlar yaşadık bu yüzden insan diyemiyo ki sevgi göstermek nedir bilmiyorum diye..

Her çocuk benim gibi olucak diye bişeyde yok ama sabredin ne olursa olsun..

üzüldüm bu duruma ama ben öyle sevgisini göstermeyen biri değilim sıcak kanlı ve oldukça kızımla oyunlar oynayan eğelnceli bir anneyim. kızım bana anne demez aşkım der. bana daha düşükündür. babasını hiç aramaz ama beni ev içinde bulamasa basar çığlığı. herşeyi benimle yapmak ister.

Back
X