ben nasıl bir anneyim

bana ve başkalarına saldıran sizsiniz! yani sizin gibi psikolojik sıkıntıları olan insanlar! size ne anlatsam boş nato kafa nato mermer! allah biraz merhamet versin size yazık

bence Allah sana merhamet versın 3 yasındakı cocuktan hıncını cıkarmıssın besbellı senın sorunların var

Ayrıca sunun ayrımını yapın . burda kımse siz KÖTÜ ANNESİN demiyor diyemezde zaten annelik kutsaldır.

burda yaptıgınızın yanlıs oldugunu öfke kontrolu sorunu yasadıgınızı ve bır yardım almanızı öneriyor .

gerisi size kalmış . zaten sizde bunun hata oldugunu kabul edıyorsunuz buda iyi birsey buda yolun yarısını katetmıs demektır.

ama bu kadar fevri davranmanıza gerek yok .

Şimdi ne alaka ya kimse keyfınden gitmiyormus pskolga ben ne dedim ? keyıf catmayamı gidin dedim.
tabıkı yardım almak ıcın gidiyor yanı benım yorumumla bu dedıgınızın arasındakı bagı kuramadım yanı saçma !.

Ben size asla annelık dersi vermıyorum . ne haddıme .? ayrıcada banane siz ılerde görursunuz zaten ektiginiz tohumun meyvelerini ve yada dikenlerini :)) . tabiki sabrımız tasıyor ama bu 3 YASINDAKI COCUGUN popusuna bacagına vururken yuzune gelıp 2 kez tokat atmakla sarsmakla olmuyor ! kusura bakmayında BENIM SABRIM BÖYLE TAŞMIYOR. evet anne deilim ama benımde annem var bende kucuktum kardesımde kucuktu kuzenımde arkadasımda ama biz böyle bişey görmedik.

Buyrun siz robot olmayın hanım efendı . bebegınızı cocugunuzu yerı geldgnde kırpalayan 2 tane yapıstırın .
çunku siz ROBOT DEILSİNİZ .

Pkolog alakasını söyleyeyim size...Konu sahibi de keyfinden gidip vurmamış çocuğuna,iyi değilim diyor,yaşadığım yer iyi değil diyor ve kötü olmasının gerekçelerini sıralıyor...Pkoloğa gidende keyfinden gitmiyor diyorum yani...Genel yazdığım birşeydi sadece size cevaben değil...

2 tane yapıştırmadım çocuğuma henüz yapıştırmam da.Anne olmadığınız için bu kadar acımasız eleştiri yapıyorsunuz zaten...Ben çok keyif aldım zaten çocuğuna vurmasından...

Anlamadığınız şey benim konu sahibinin pskolojisni anladım,vurmasına iyi yapmışsın demedim...Herkesin sabrı taşar diyorum...

Ki konu sahibi kendimi kaybettim vurdum eşimi çağırdım diyor...Yani o an sizin gibi mantıklı düşünemiyor....İŞin özeti bu aslında.........

Son düzenleme:
Okumam yazmam olduğu gibi anlayışımda da problemolduğnuu düşünmüyorum.
Yorum yaparken de amiyane tabirle sallamıyorum. Gerçekten düşünüp, konusahiplerine değer verip yazmaya çalışıyorum. Laf olsun diye değil yani.
Direttiğim nokta nedir onu da anlayamadım.
Sadece bu hata. Bunu kabul edin. Ve yapmamaya çalışın.
Yeni bir bebek gelecek. Bu büyük çocuk için travma olacak. Daha zor günleriniz olacak. Önleminizi alın mesajı vermek için yazmak mı?
Şöyle mi olmalıydı.
Evet hamilesiniz zor günlerinizdesiniz. Çocuğunuz da yaramaz. Bakın yutmamış. Siz yanlış yapmışsınız ama üzerinde durmayın. Vicdanınız rahat etsin. mi demeliydim.
Yok.
Diyemem.
Diretirim.
Çok zor günler olacak. Öyle kolay değil iki çocuk büyütmek. Sabır lazım, özen lazım. Anlamak lazım.
Kişilikleri gelişen çocuklara, varlıklarını ispatlamaya çalışan evlatlarımıza sabırlı olmak ZORUNDAYIZ....

bakın hala aynı şeyde diretiyorsunuz..siz bana dayağı destekliyormuşum gibi davranamazsınız..biraz anlayış ya biraz.. ben yapılan yanlışı desteklemiyorum.. bir daha, üstüne basa basa söylüyorum.. arkadşımız kendisini yanlış ifade ettmiş, duygusunu abartarak söylemiş..kendinden geçerek öyle filmlerdeki üvey anneler gibi dövmemiş cocugunu ki zaten çok pişman, kendisini dizginleyecek bir çözüma arıyor.. ha yaptıgı hafif tokat, popoya vurmakta doğru değil, en önemlisi o da bunu farkında ve kendine çekidüzen vermeye çalışıyor.. küçükken hergün dayak yiyen biri söylüyor bunu..keşke annem sadece yanığıma, popoma vursaydı, pişman olduğunu görseydim de içim bu kadar acımasaydı..umarım bu sefer anlamışsınızdır

Son düzenleme:
Hamilelikte üzerinizde gerginlik yaratmıştır ama küçücük çocuk yemeği yutmadı diye nasıl döversiniz!!! Dolmuşsunuz diyeceğim ama insan çocuğuna karşı dolmaz!!Çocuklar doğaları gereği inatlaşır,bunu siz de biliyorsunuz..O noktada bırakırsınız çiğnesin illa yutacak...

bakın hala aynı şeyde diretiyorsunuz..siz bana dayağı destekliyormuşum gibi davranamazsınız..biraz anlayış ya biraz.. en yapılan yanlışı desteklemiyorum.. bir daha, üstüne basa basa söylüyorum.. arkadşımız kendisini yanlış ifade ettmiş, duygusunu abartarak söylemiş..kendinden geçerek öyle filmlerdeki üvey anneler gibi dövmemiş cocugunu ki zaten çok pişman, kendisini dizginleyecek bir çözüma arıyor.. ha yaptıgı hafif tokat, popoya vurmakta doğru değil, en önemlisi o da bunu farkında ve kendine çekidüzen vermeye çalışıyor.. umarım bu sefer anlamışsınızdır

Anlamayacaklar canım boşver...Biz bayıldık tokat atmasına...Anlamayacaklar...

ya sizin anlayışınızda sorun var sanırım ben burnumu uzatamıyorum dışarı diyorum burda ne psikoloğu ya! savaş alanı her yer.
hepiniz hanımefendisiniz biz burda sizi bekliyoruz!

anlayamadım bu ne demek?! eşinizin görevi nedeniyle doğudaysanz bu tarzınız ne böyle? bizi beklemiyorsunuz,görevinizi yapıyorsunuz. bugün siz ordasınız yarın bizlerden biri..bu bir lütuf değil!

daha önceki yazımda da dedim eğer öfke ile ilgili bir sorununuz olduğunu düşünüyorsanız ve yardım alma imkanınız yoksa ki yok zaten çok güzel kitaplar var onlardan edinin.ki verdiğiniz cevaplardan az-çok anlaşılıyor sinirli yapınız..hiçbirimiz mükemmel anneler değiliz,anne olarak da gelmedik dünyaya..hata yapa yapa öğreniyoruz ama işte yetiştirdiğimiz minik bir beden olunca bazı hataların dönüşü olmuyor..

arkadaşlar yanlış yaptığının farkında ve pişman olmuş bir anne var karşımızda,bece daha fazla abartmaya da gerek yok.

konunun tamamını okumadım ama yanlış yapılmış evet şimdi konuyu okumadığımdan soruyorum bu şekilde vurduktan sonra çocuğunuzdan özür dilediniz mi ??? ona güzelce bir sarıldınız mı ?? yapmadıysanız bence yapın yaptıysanız da son olsun bir daha olmayacak diyin içinizden ve bir daha da yapmayın olur mu ?? neyse sağlıcakla kalın ....

şuanki psikolojini bilemem ama hata yaptığını ergeç anlıyacaksın...bazen anne olarak çileden çıkabiliyoruz..benimde 6.5 yaşında oğlum var önceleri bende çok sabırsızdım...kızdığım çok olmuştur. halada oluyor ama ben vurmamaya gayret ediyorum..
senin çocuğuna yaptıkların eften püften şeyler bunlar için bu kadar tepki niye...o anki sıkıntını,mutsuzluğunu ondan çıkaramazsın..yazık günah değilmi..
çok sinirleniyorsan o an onun yanından ayrıl, başka bir şeyle uğraş, yaptıklarını görmemezlikten geliyormuş gibi davran konuşa konuşa sorunlarını halletmeye çalış inan vurmaktan daha iyi, ve çocuk die önemsemiyorsun ama inan bizleri öyle bi anlıyorlarki...
bak benim oğlum hipeeraktif tedavi görüyor son sabrıma kadar dayanıyorum onunla tatlı dilden konuşarak sorunumuzu çözmeye çalışıyorum..her zaman böyle olmuyor tabiki vurmak hariç kızdığım oluyor oda bana kızıyor :) bana bu nasıl bir annelik diyor :) o an ikimizde ayrı noktalara gidioruz 5 dakka geçtikten sonra ikimizde kötü şeylere sebeb olmadan sakinleşmiş oluyoruz:)
benim eşim çok sinirli bir yapıya sahip oğluma küçüklüğünden beri her kızmasında tokat atardı çocukta artık tik oldu ne zaman babasıyla bi sorun yaşasa hemen iki eliyle yüzünü kapatırdı.. eşim bunun farkına 5 yaşında vardı ve şuan ona o şekilde davrandığı için çok pişman..artık herşeyi yoluna koyduk gereken sadece sabır
benim o sinir küpü eşimm artık oğluyla konuşarak sorunları hallediyor bence sende bi destek alıp hatanı düzeltmelisin...benden sana tavsiye dayat çözüm değil çocukları dahada hırçın ediyor,dahada inatçılaştırıyor,

kızına bir davranışı neden yapması gerektiğini açık bir şekilde anlatılmalısın istenen davranışı göstermesi konusunda başarı düzeyini arttırır. Yani çocuğuna nedeni açıkça belirtdiğin sürece o davranışı gösterme konusunda daha yatkın olacaktır..

Anneniz sizi döver miydi?
Anneleri tarafından dövülen kadınlar içlerinde annelerine karşı gizli ya da açık bir kızgınlık/kırgınlık/nefret beslerler, anneleri tarafından gereken özenin gösterilmedigini ya da deger verilmedigini kabullenmek yerine bu davranısı 'normal' sayıp aynını çocuklarına uygularlar. Burda amaç 'aslında annem bana deger veriyordu, bu cok normal, bak ben de cocuguma deger veriyorum ama dövüyorum da' dır.
Babaları tarafından anneleri dövülen erkek çocukları da annelerine çok üzülür, babalarının onlara deger vermedigini, hırpaladıgını kabul etmek istemezler, 'bu deger vermemek degil, her kadın dayak yer' anlayısıyla eşlerini döverler, boylelikle hem babalarının kusurunu örter hem de annelerinin ezilişini 'normal' sayarlar.

bakın hala aynı şeyde diretiyorsunuz..siz bana dayağı destekliyormuşum gibi davranamazsınız..biraz anlayış ya biraz.. ben yapılan yanlışı desteklemiyorum.. bir daha, üstüne basa basa söylüyorum.. arkadşımız kendisini yanlış ifade ettmiş, duygusunu abartarak söylemiş..kendinden geçerek öyle filmlerdeki üvey anneler gibi dövmemiş cocugunu ki zaten çok pişman, kendisini dizginleyecek bir çözüma arıyor.. ha yaptıgı hafif tokat, popoya vurmakta doğru değil, en önemlisi o da bunu farkında ve kendine çekidüzen vermeye çalışıyor.. küçükken hergün dayak yiyen biri söylüyor bunu..keşke annem sadece yanığıma, popma vursaydı, pişman olduğunu görseydim de içim bu kadar acımasaydı..umarım bu sefer anlamışsınızdır
ben seni anlıyorum emos bende annemden dayak yerdim. sankı burdakılerden kimse annesınden bir fiske bile yemedı. kadın burda pişmanlıgını zaten dile getirmiş siz üstüne gittikçe gidiyorsunuz. dayagı zaten kımse savunmaz ! kimse cocuguna vurmak istemez!

Anneniz sizi döver miydi?
Anneleri tarafından dövülen kadınlar içlerinde annelerine karşı gizli ya da açık bir kızgınlık/kırgınlık/nefret beslerler, anneleri tarafından gereken özenin gösterilmedigini ya da deger verilmedigini kabullenmek yerine bu davranısı 'normal' sayıp aynını çocuklarına uygularlar. Burda amaç 'aslında annem bana deger veriyordu, bu cok normal, bak ben de cocuguma deger veriyorum ama dövüyorum da' dır.
Babaları tarafından anneleri dövülen erkek çocukları da annelerine çok üzülür, babalarının onlara deger vermedigini, hırpaladıgını kabul etmek istemezler, 'bu deger vermemek degil, her kadın dayak yer' anlayısıyla eşlerini döverler, boylelikle hem babalarının kusurunu örter hem de annelerinin ezilişini 'normal' sayarlar.
benim annem beni döverdi. hasta anımda kötü gunumde yanımdaydı bi beni cocukken dövdü diye KÖTÜ ANNEMİ OLDU. Allah askına abartamayın. aksine ben annemi babbamdan cok ama cok severim. canımı bile verırım onun için!

benim annem beni döverdi. hasta anımda kötü gunumde yanımdaydı bi beni cocukken dövdü diye KÖTÜ ANNEMİ OLDU. Allah askına abartamayın. aksine ben annemi babbamdan cok ama cok severim. canımı bile verırım onun için![/QUOT
iyi ya da kötü anne yorumu kişiden kişiye göre degişir ama kusuru vardı ve kendi cocugunu dövmek bu kusuru kapatmaya çalışmaktan başka bir sey degildir
hiçbir anneye iyi ya da kötü demek haddim olamaz!

Son düzenleme:
içinde bulunduğunuz şartları, yaşamı anlıyorum.zorluğundan ve size olan psikolojik etkisini de az çok tahmin edebiliyorum .. pişmansınız bu da çok güzel bir duygu, umarım tekrar bunlar yaşanmaz ki yaşanmasını zaten sizde istemezsiniz.. ama sakın bir şeyi kaçırmayın .. sizin tercih ettiğiniz bir yaşam bu .. yani eşinizin asker olmayı seçmesi, sizin bir asker eşi olmayı seçmeniz, kızınızı dünyaya getirmek, hatta o 3 yaşındayken ikinci çocuğa da karar verip hamile kalmanız .. o yüzden bütün bu seçimleriniz, seçimlerinizden doğan sıkıntılarınız hiçbiri sizin 3 yaşındaki kızınızın sorumluluğu değil .. sizin sorumluluğunuz.. öfke kontrolünüz olmadığının farkındasınız biraz internette araştırın size yardımcı olacak şeyler mutlaka bulursunuz .. değişmek zordur biliyorum .. ama lütfen önce kendiniz daha sonra 2 çocuğunuz için öfkenizi kontrolünüzün altına alın .. ne kendinizi ne de yavrularınızı üzmeyin yaralamayın ..

"biz burada sizi bekliyoruz" demeseydiniz keşke .. orada beklemeyi siz tercih ettiniz bunu cümlelerle buradaki insanları bastırmak için vicdanlarını acıtmak için bu şekilde ifade etmeyin .. bu şekilde bu durumun bir kutsallığı kalmıyor inanın ..

Back
X