"ben nasıl oldum anne?"

2oglananasi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2014
40
9
37
kızlar büyük oğlum 5 yaşında küçük oğlum 7 aylık... büyük oğlum hamileliğime tanık oldu ve her anını keyifle yaşadık. ancakk sanırım o konuya geliyoruz yavaş yavaş.. oğlum karnına kardeş nasıl girdii diye sordu...
siz neler yaşadınız. neler dediniz çocuklarınızaa :) :KK23:

Gayet doğal. Bilmeyen herhangi bir insana da "karnımda kardeşin var" deseniz nasıl oraya girdiğini, neden orada olduğunu merak eder, çözmeye çalışır.
Çocuğum yok ve düşünmüyorum da ama bana göre en masum ve gerçek anlatım biçimi "Baban ve ben birbirimizi sevdik, evlendik. Büyükler sevip evlenince bebek olabilir." demek. Cinsel eğitim için henüz zaman var gibi.

Gayet doğal. Bilmeyen herhangi bir insana da "karnımda kardeşin var" deseniz nasıl oraya girdiğini, neden orada olduğunu merak eder, çözmeye çalışır.
Çocuğum yok ve düşünmüyorum da ama bana göre en masum ve gerçek anlatım biçimi "Baban ve ben birbirimizi sevdik, evlendik. Büyükler sevip evlenince bebek olabilir." demek. Cinsel eğitim için henüz zaman var gibi.

teşekkür ederimm.

Anne ve baba birbirini çok sever ve bi bebekleri olur sen de öyle oldun
Annenin karnında minik bi bebek oluşur ve zamanla büyür, sonra doktorlar onu alırlar.. şeklinde anlatabilirsiniz
İhtiyacı olduğu kadarını soracaktır zaten
Cinselliğe karşı olumsuz tabular oluşturmaması için ayıplamayın, kızmayın ya da her zamankinden daha anlayışlı bi tavra girmeyin her zamanki gibi gayet normal bi anlatımla anlatın
Bebeğin büyümesi için size ve sütünüze ihtiyacı olduğunu anlatabilirsiniz.
Allah bağışlasın

Cinselliğe girmeden sevdik oldu demek daha doğru sanırım.
Benim 10 yaşındaki erkek kardeşim erkek hücresi spermle kadın hücresi yumurta nasıl birlişiyo diye sormuştu da kalakalmıştık.

kızımda bana sordu bende ona 'biz babanla evlendik sonra ALLAHA dua ettik bi tane güzel bebeğimiz olsun diye dedik ALLAHDA bize seni verdi' dedim onunda çok hoşuna gitti..bence sende bunu dene hem ALLAHIN KUDRETİNİ anlar..

Bu konuyu takip ediyorum
Yorumları okuyunca bi tanıdığımızın anlattığı geldi aklıma
Annesi ve babasının düğün fotoğraflarına bakıp bakıp düğünde ben neden yoktum diye ağlıyormuş yumurcak:KK48:
Onlar da bu doğumu anlatma evresinde gecikmişliğin ceremesini çektiler epey

X