- 10 Mart 2015
- 36
- 14
- 40
- Konu Sahibi justtmoonlight
Hocam Merhaba ben 31 yaşındayım 2 yıl önce bir düşük başlangıcı nedeniyle 6.5 haftalıkken kürtaj oldum sonrasında 6 ay korunduk. 6 ay sonunda tekrar bebek düşünmeye başladık ama benim adetlerim çok düzensizdi 2.5-3 ayda bir adet oluyordum. Kürtaj sonrası psikolojik olarak iyi hissetmediğim için tedavi de istemedim. Yaklaşık üç ay önce doktora gitmeye karar verdim. Hormon sonuçlarım E2 : 38.00 - Prolaktin: 45.2 - LH: 10.32 - FSH: 4.56 Doktor Prolaktin hormonumun yüksek olduğunu söyledi ve bir ay ilaç kullandım. Sonra bebek tedavisine başladık. İlk ay klomen kullandım adetin 16. günü 2 yumurtam vardı biri 16 diğeri 13.5 mm. Doktorum ertesi gün çatlatma iğnesi vurdurmamı söyledi. O ay hamile kalamadım. Bu ay serophene kullandım adetin 13. günü 2 yumurtam vardı ikisi de 16 mm di ve ertesi günü çatlatma iğnesi vuruldum yine. Ve bu ay da hamile kalamadım. Hocam netten araştırdığım kadarı ile 16 mm küçükmüş ama benim doktorum en ideal ölçünün 16-18 arası olduğunu söyledi. Şuan benim kafam çok karışık tedavime nasıl devam edeceğimi bilmiyorum sizden yardım istiyorum. Ayrıca pıhtılaşma sonucuma da bakarsanız sevinirim. Doktorum değerlerimden birinin çok az yüksek olduğunu hamile kalırsam günde 1 tane bebe asprini içmemin yeteceğini söyledi. Sizce aspirin yeterli mi? Pıhtılaşma oranım nasıl? Cevaplarınızı bekliyorum hocam bu şartlar altında ne yapmamı tavsiye edersiniz? Aşılama yada tüp bebek mi denemeliyim? Eşimin sperm değerleri çok iyi 115 milyon %70 normol hücre ve hızlı hareketli sayısı %50.