Ben neden onun annesıne gıdıp kalmıyormusum da sureklı annemlerde kalıyormusum?

Bu eş sitemi olamaz.

tipik bir kayınvalide dolduruşu.

eş uzaktayken annesinin komşusunu düşünmez.

bu sebeple sinyalleri iyi değerlendirin.

Eğer oraya gidip kalmazsanız, büyük kriz kapıda.

erkek annesi bir kadın için oğluşunun bir kızı sevmesi ve eğlenmesi korkulu bir rüyadır.

Torununun olacak olması ( torunu çok sevse bile) kabusdur. Çünkü bu oğluşun o kıza daha da bağlanması demektir.

hele hele gelinin hamileliğini kendi annesinin yanında geçirmesi (geçerli mantıklı sebepler olsa bile) kıyamet alameti gibidir.

oğluş zaten elden gitti. Birde torun gidecek. Zaten anneanne bile olamayacak. Hem oğlan hem torun gitti elden vah vah.

maalesef erkek annesi böyle bir fanusa girebiliyor. En eğitimlisi ve bilinçlisi bile.

eee insan illa deneyim kazanmak için kendi mi yaşamalı?

hayır. durumu bilip ona göre hareket etmeli.

bence gidin kalın, bir klima almalarını rica edin tatlı dille.

torunlarına hizmet etsinler:)

halası tum ailyı sabah kalvaltısına cagırmıs ve kayınvalıdemlerde benı almadan gıtmısler.. esımın babannesı de o kahvaltıda ben olmayınca esımı arayıp gelın ortada yok ne o ayrıldınız mı dıye sormus...
bende annenler benı yanlarına alıp gıtselerdı kahvaltıya bı laflar olmazdı bı arayıp kızım hazırlan senı almaya gelıyoruz deselerdı gıderdım dedım ama ortalıgı karıstıran yıne ben oldum :(((

konuyu okuyunca çook tanıdık geldi bu durum aynısı yaşadım sağ olsun kaynanam yaşattı her dakika eşime laf vurarak nerdeyse ayrılmamıza bile sebep oluyordu cadoloz ama yinede yılmadım annemde kaldım çatladı

halası tum ailyı sabah kalvaltısına cagırmıs ve kayınvalıdemlerde benı almadan gıtmısler.. esımın babannesı de o kahvaltıda ben olmayınca esımı arayıp gelın ortada yok ne o ayrıldınız mı dıye sormus...
bende annenler benı yanlarına alıp gıtselerdı kahvaltıya bı laflar olmazdı bı arayıp kızım hazırlan senı almaya gelıyoruz deselerdı gıderdım dedım ama ortalıgı karıstıran yıne ben oldum :(((

aynen bizimkide gel kal demiyodu ama eşime sürekli burası kimin evi ki bide kalmı diyecez ayrı gayrımızmı var hatta ağlıyomuşta

konuyu okuyunca çook tanıdık geldi bu durum aynısı yaşadım sağ olsun kaynanam yaşattı her dakika eşime laf vurarak nerdeyse ayrılmamıza bile sebep oluyordu cadoloz ama yinede yılmadım annemde kaldım çatladı

ben annemde kalmaya devam edersem bosanma nedenımız olur buyuk ıhtımalle kayınvalıden bana ayrı esıme ayrı konusuyo

dun geceden berı kendımı tıutamıyorum ben bunları hak edecek ne yaptım dıye hayıflanıp duruyorum gozumden yas eksık olmadı.... ayrıca esım dun aksam saat 8 den berı de ne aradı ne sordu :(((

Bırakın aramasın sormasın. Şimdi siz bir mucize taşıyorsunuz, buna odaklanın.
Ağlamayı bırakıp hayatınıza devam edin.
Eşiniz ne söylerse söylesin sakin cvp. verin ama asla uzun uzun açıklamalar yapmayın.
Ben burada daha rahatım, zaten gelip gidiyorum bunun için beni kırmana değmez '' deyin.

Uzaktan sizi yönlendirmeye hakkı yok.
....

Eğer k.validenizle aranız iyiyse, bir sıkıntınız yoksa arada orada kalabilirsiniz.
Bir vantilatör alın yanınıza giderken sıcaksa eğer.
Gece iki kere kaldırmanız gerekiyorsa onlarıda kaldırın.
...

''Herkes hamile kalıyor'' cümlesini kuran erkekleri tamamen hadsiz buluyorum.

aynen bizimkide gel kal demiyodu ama eşime sürekli burası kimin evi ki bide kalmı diyecez ayrı gayrımızmı var hatta ağlıyomuşta

kayınvalıdem bana kal da demıyo gundurzlerı gel baban aksam gerı annenlere gotursun dıyo ana bunu oğluna soylemek ne mumkun zaten gunah kecsı ılan edıldım tum suc bende

hak edecek hiç bir şey yapmadınız...

ama maalesef bu iş büyür,

eğer siz akıllı manevralar yapmazsanız..

dun geceden berı kendımı tıutamıyorum ben bunları hak edecek ne yaptım dıye hayıflanıp duruyorum gozumden yas eksık olmadı.... ayrıca esım dun aksam saat 8 den berı de ne aradı ne sordu :(((

sonuç olarak canım bu insanlar haksızda olsa haklı çıkıyolar ve hayatı zindan ediyolar eşim hergün söylenirdi ve aramız açılmıştı biras daha kalsaydım annemlerde adamı nerdeyse evlenme moduna sokacaktı çünkü hergün tartışır olmuştuk eşimle sonuç olarak yıprandık sana tavsiyem git oraya bi güzel yat sorada eşinede söylenirlerse eminim anne bu seferde geldi başka sorun çıkarmayın de

Bırakın aramasın sormasın. Şimdi siz bir mucize taşıyorsunuz, buna odaklanın.
Ağlamayı bırakıp hayatınıza devam edin.
Eşiniz ne söylerse söylesin sakin cvp. verin ama asla uzun uzun açıklamalar yapmayın.
Ben burada daha rahatım, zaten gelip gidiyorum bunun için beni kırmana değmez '' deyin.

Uzaktan sizi yönlendirmeye hakkı yok.
....

Eğer k.validenizle aranız iyiyse, bir sıkıntınız yoksa arada orada kalabilirsiniz.
Bir vantilatör alın yanınıza giderken sıcaksa eğer.
Gece iki kere kaldırmanız gerekiyorsa onlarıda kaldırın.
...

''Herkes hamile kalıyor'' cümlesini kuran erkekleri tamamen hadsiz buluyorum.

o mucızenın tadını bıle cıkaramadım :(((( kızım olacak benım dıye havalar ucan ben yerın dıbındeyım resmen sebep sacmalık

o mucızenın tadını bıle cıkaramadım :(((( kızım olacak benım dıye havalar ucan ben yerın dıbındeyım resmen sebep sacmalık

ben çalıştığım halde ayaklarım yere basarken bile laf geçiremedim eşime
aslında başta eşim bıraktı sen burda rahat edersin demişti sora sora dola dola adam artık sudan sebepten kavga çıkarıyordu düşün anası hergün ağlıyomuş karşısında seni yine gündüz çağırıyolarmış bana tenezül edip napıyosun demiyodu mücadele edip inat ederek eşimle aramda inanılmaz bi uçurum yarattım bir yıldır düzeltmeye çalışıyoruz

sonuç olarak canım bu insanlar haksızda olsa haklı çıkıyolar ve hayatı zindan ediyolar eşim hergün söylenirdi ve aramız açılmıştı biras daha kalsaydım annemlerde adamı nerdeyse evlenme moduna sokacaktı çünkü hergün tartışır olmuştuk eşimle sonuç olarak yıprandık sana tavsiyem git oraya bi güzel yat sorada eşinede söylenirlerse eminim anne bu seferde geldi başka sorun çıkarmayın de

esım suclu olsa bıle hep haklıdır zaten

hımmm ok kalın madem.

tüm koşulları hazırlatın kendinize.

klimanız olsun, internetiniz olsun, haftada 1 sizi arabayla hastaneye götürsünler,

oraya arkadaşlarınız çağırın,

annenizi her gün çağırın

aş erin kayın pederden abuk sabuk şeyler isteyin

kayınpeder haber seyrederken "babacağım kanalı değiştirelim, bebeğim etkileniyor. belgesel seyredelim, entellektüel bebeğim olsun"

deyin.

ellerine çocuk bakımı ve psikolojisi hakkında kitap tutuşturun.

evde klasik müzik çalsın sadece " annecim babacım torunuz zeki bebek " olacak deyin.

evin şeklini değiştirin." Mobilyalar 35. meridyene 45 derece açıyla durmalı. yoksa huzursuz bebek olur. zaten hamileliğim riskli " deyin.

hep birlikte yoga yapın sabah güneşi doğmadan, salonun ortasında. " evdeki kötü titreşimler yok olacak, hamilelikte şart" deyin.

kayınvalideye özel diyet listesi verin.

ama gramaj ayarı olsun. 225 gram somona, 140 gram brokoli gibi...evde yemek pişmesin. çünkü mideniz bulanıyor.

Anneciğiniz evde yemek pişirmiyordu. miğdeniz bulanmasın diye örenklendirin:27::27:

bu listesini bir kısmı abartı tabi..

ama kendinize uygun taktikleri siz geliştirirsiniz artık:52:

ben annemde kalmaya devam edersem bosanma nedenımız olur buyuk ıhtımalle kayınvalıden bana ayrı esıme ayrı konusuyo

ne bu böyle annende kaldın bizde kalmadın muhabbeti.nerde rahat edersem orda kalırım.birde hamilesin ve zor geçiyormuş eşinin anlayışlı olması lazım ama nerde bizdeki eşlerde..anaları doldurur olan bize olur.

hiç taviz verme aynı sorunu ilk evlendiğim zaman bende yaşadım.eşim görev için yurtdışındaydı.yaz tatilini ailemin yanında geçirdim kaynanamlarda kalmadım diye ne kavgalar ettim.annem dul bi kadın sizinkilerde evde 2-3 tane erkek rahat edemiyorum istediğim yerde kalırım diye resti çektim.o gün bugündür yıllık iznimizde gider bi hafta kaynanamlarda kalır.diğer günlerimi annemlerde geçiririm aramızda anlaştık sorunda çıkmıyo artık.sende taviz verme bu konuda alışkanlık haline gelir tatilin zehir olur..

ben çalıştığım halde ayaklarım yere basarken bile laf geçiremedim eşime
aslında başta eşim bıraktı sen burda rahat edersin demişti sora sora dola dola adam artık sudan sebepten kavga çıkarıyordu düşün anası hergün ağlıyomuş karşısında seni yine gündüz çağırıyolarmış bana tenezül edip napıyosun demiyodu mücadele edip inat ederek eşimle aramda inanılmaz bi uçurum yarattım bir yıldır düzeltmeye çalışıyoruz

calısmak meslek sahıbı olmak hıc etkılemıyo onları bende calısıyorum ve meslegım var ama ona gore bunların hıc bı analmı yok... gorev yerıne gıttı sabah saat 9 da kayınvalıdem al karını da annesıgıle gotur ben evı toparlayıp bag evıne yerlescem dedı ve sabahın 9unda ben babamın kapısına esım tarafından getırıldım..

Şuan aynı durumu yaşıyoruz desek inanırmısın :)) benimde eşim iş dolayısla başka şehire gitti 1 aydır ayrıyız aileler aynı mahallede sayılır çok yakınız doğumuma 1.5 ay kaldı ama ben şartlı geldim buraya eşimin ailesiyle pek uyuşmuyoruz beni sevdikleri pek sölenemez eşime dedim doğumumu yapmadan öncede sonrada ailemin yanında kalırım diye çünkü annesi bana karşı samimiytsz önce çıkıştı ama sonra kabul etti tek dert uyumak mı ??? zaten yanlarına gidiyorum arıyorum ANNEMİN evi kadarda rahat hiç bi yer yok helede hamileyiz annen gibi üstüne titreyemez çok şkr şuan bi sıkıntı yok 2 hafta önce neden gitmiyosun diye tartıştık bizde ama haklı olduğum için geri konuşmaya başladık çünkü ben tek başıma bi odada uyuyamıyrm geceleri tek tuvalete gidemiyorum maleseffffffffff :S :( bölede bi takıntım var.Ama yinede bende korku olmasa yine eşim için gider kalırım ara sıra ama şu dönemde kalmamam için bi çok sebep vr eşimde anlayış göstermek durumunda ben yine onlar beni sevmesede yapmacıkta olsa arıyyrm ara sıra gidiyorum bu ağırlaşmış halimle.Bunları dert edip sakın aranızı bozmayın.Şuan senin yerinde olsam bugn kayınvalidemlerde kalırdım inan hiç bişe kaybetmezsin.Sen bilsen yeri geldiği zaman ne patavatsz sözler yiyorum ailesnden :S ama ii yada kötü eşimn ailesi saymak zorundaym onun üzülmesine dayanamam...Benim yuvamın huzuru herşeyden değerli...

hımmm ok kalın madem.

klimanız olsun, internetiniz olsun, haftada 1 sizi arabayla hastaneye götürsünler,

annenizi her gün çağırın

kayınpeder haber seyrederken "babacağım kanalı değiştirelim, bebeğim etkileniyor. belgesel seyredelim, entellektüel bebeğim olsun"

deyin.

evde klasik müzik çalsın sadece " annecim babacım torunuz zeki bebek " olacak deyin.

evin şeklini değiştirin." Mobilyalar 35. meridyene 45 derece açıyla durmalı. yoksa huzursuz bebek olur. zaten hamileliğim riskli " deyin.

hep birlikte yoga yapın sabah güneşi doğmadan, salonun ortasında. " evdeki kötü titreşimler yok olacak, hamilelikte şart" deyin.

ama gramaj ayarı olsun. 225 gram somona, 140 gram brokoli gibi...evde yemek pişmesin. çünkü mideniz bulanıyor.

Anneciğiniz evde yemek pişirmiyordu. miğdeniz bulanmasın diye örenklendirin:27::27:

ben bunları yaparsam zaten kayınvalıdem kendı ellerıyle benı annemlere getırır :))) yuzumu guldurdunuz tesekkur ederım :))

hımmm ok kalın madem.

annenizi her gün çağırın

deyin.

süpersin caramello

Back
X