Ben neden onun annesıne gıdıp kalmıyormusum da sureklı annemlerde kalıyormusum?

oraya gitmeniz şart bence...

ordan kaçmak hiç akıllı manevralar olmaz.

mesela annemin gelini geldiğinde öyle yemek seçer, öyle burun kıvırır ki,

annem oğlu yalnız geldiğinde bazen aman iyi ki gelmemşiş gelin der,

evi temizleme derdi yok, yemek derdi yok

oğluna niye yalnız geldin diye sitem bile etmez rahat etmek için:9:

akıllı manevra derken ne yapmalıyım

bence eşinin telefonlarını açma sen hamilesin çocuk etkilenir ozaten anneni ara o zaman sana böyle konuşamaz
arada hiç böyle eşinle bir konuşma olmamış gibi kaınvalidenlere git eşinin sana söylediğini bilmesin kayınvaliden onlarada iyi davran gelip kalamıyorum falan de kalma ne kalıcan boşver eşinde arayınca zaten hep kendini haklı görüyomuş
hehe de geç moralini bozma bu güzel günlerini onlar ve eşin için bozma
Rabbim dünyanın en güzel duygusunu bir canlıyı karnında taşımayı onu kucağını almayı bizlere nasip etmiş erkekler ne anlar dinlen yürüyüş yap ye iç gez
baktın telefonda sana ileri geri konuşuyor kapat telefonu
kendinide ağırdan sat ağrım var falan de güçlü görünme

calısmak meslek sahıbı olmak hıc etkılemıyo onları bende calısıyorum ve meslegım var ama ona gore bunların hıc bı analmı yok... gorev yerıne gıttı sabah saat 9 da kayınvalıdem al karını da annesıgıle gotur ben evı toparlayıp bag evıne yerlescem dedı ve sabahın 9unda ben babamın kapısına esım tarafından getırıldım..

ee madem boyle bırsye yaptı neden sıtem edıyo bazı ınsanlar cok kotu ya:50:

Şuan aynı durumu yaşıyoruz desek inanırmısın :)) benimde eşim iş dolayısla başka şehire gitti 1 aydır ayrıyız aileler aynı mahallede sayılır çok yakınız doğumuma 1.5 ay kaldı ama ben şartlı geldim buraya eşimin ailesiyle pek uyuşmuyoruz beni sevdikleri pek sölenemez eşime dedim doğumumu yapmadan öncede sonrada ailemin yanında kalırım diye çünkü annesi bana karşı samimiytsz önce çıkıştı ama sonra kabul etti tek dert uyumak mı ??? zaten yanlarına gidiyorum arıyorum ANNEMİN evi kadarda rahat hiç bi yer yok helede hamileyiz annen gibi üstüne titreyemez çok şkr şuan bi sıkıntı yok 2 hafta önce neden gitmiyosun diye tartıştık bizde ama haklı olduğum için geri konuşmaya başladık çünkü ben tek başıma bi odada uyuyamıyrm geceleri tek tuvalete gidemiyorum maleseffffffffff :S :( bölede bi takıntım var.Ama yinede bende korku olmasa yine eşim için gider kalırım ara sıra ama şu dönemde kalmamam için bi çok sebep vr eşimde anlayış göstermek durumunda ben yine onlar beni sevmesede yapmacıkta olsa arıyyrm ara sıra gidiyorum bu ağırlaşmış halimle.Bunları dert edip sakın aranızı bozmayın.Şuan senin yerinde olsam bugn kayınvalidemlerde kalırdım inan hiç bişe kaybetmezsin.Sen bilsen yeri geldiği zaman ne patavatsz sözler yiyorum ailesnden :S ama ii yada kötü eşimn ailesi saymak zorundaym onun üzülmesine dayanamam...Benim yuvamın huzuru herşeyden değerli...

tek bu derdı ceken ben değilmisim o zaman :(( Allah hepımıze sabır versın ne deyım kı ne ıster bu ınsanlar gelınlerden konussak suc oluyo konusmasak suc oluyo :((

kızlar dun yasananlar kabus gıbıydı

esımın taynı cıktı daha lojman bosalmadıgı ıcın daha evı tasıyamadık ve kendı gıttı öğretmen evinde kalıyo bende 4.5 aylık hamıleyım ve ailemın yanında kaılıyorum kı esımın aılesı ve benım aılem aynı ilçede oturuyolar..
esım gıdeli yaklasık olarak 20 gun fılan oluyo ve kayınvalıdemler bıze gelmek ve bız onlara gıtmek kosulu ıle gorusmelerımız oldu... ancak dun esım patladı ben neden onun annesıne gıdıp kalmıyomusum da sureklı annemlerde kalıyomusum???

hamıleliğim bıraz sorunlu gectıgı ıcın kızlar devamlı hastaneye gıdıp gelıyorum ve malum oruc tutumuyorum sureklı bıseyler yemek zorundayım ayrıca havalarda cok sıcak annemlerın evı serın oluyo kayınvalıdemlerın evı son kat ve yanıyo resmen orda uyumam ımkansız... kı onlara yuruyerek gıtmem bıle bu sıcaklarda ımkansız....

derken ben kayınvalıdemlere gıtmedıgım ıcın mıllet guya laf cıkarmıs ayrıldılar kımse gelıp gıtmıyo dıye esım dunyanın lafını soyledı bana ne ınsanlıgım kaldı ne gelınlıgım kı daha 1 yıllık evlıyız...

moralım cok bozukkk yardım edın n:((((

malesef eşin kayınvalidenin dolduruşuna gelmiş.1. ey kaynana huzur bozdunda eline ne geçti?2.bu insanların hiç işi gücü yok mu böyle saçma sapan dedikodularla uğraşıyorlar.en sevmediğim insan çeşitleri:
1-kaynana
2-görümce
3-dedikodu yapan mahalle kadınları

üzülme canım sonuna kadar haklısın.umarım eşin de anlar hatasını kısa zamanda...

esım suclu olsa bıle hep haklıdır zaten

calısmak meslek sahıbı olmak hıc etkılemıyo onları bende calısıyorum ve meslegım var ama ona gore bunların hıc bı analmı yok... gorev yerıne gıttı sabah saat 9 da kayınvalıdem al karını da annesıgıle gotur ben evı toparlayıp bag evıne yerlescem dedı ve sabahın 9unda ben babamın kapısına esım tarafından getırıldım..

benimkide bu güne kadar hiç bi hatasını kabul etmedi nerdeyse çoğu erkekte bu problem var
sadece şuanda yapman gereken eşinin öfkesi dinene kadar sen nasıl istersen şeklinde olmalı birlik olmalısın sorada en ufak bi boşlukta denedim ama olmadı inşallah o zaman kadarda lojman boşalır bu olaylar dediğim gibi evliliği yıpratıyor ben direndim ama eşimle aram açıldı sana şu kadar sölim eşim güvenimi sarstı sebebide kayınvalidem:14:

bence eşinin telefonlarını açma sen hamilesin çocuk etkilenir ozaten anneni ara o zaman sana böyle konuşamaz
arada hiç böyle eşinle bir konuşma olmamış gibi kaınvalidenlere git eşinin sana söylediğini bilmesin kayınvaliden onlarada iyi davran gelip kalamıyorum falan de kalma ne kalıcan boşver eşinde arayınca zaten hep kendini haklı görüyomuş
hehe de geç moralini bozma bu güzel günlerini onlar ve eşin için bozma
Rabbim dünyanın en güzel duygusunu bir canlıyı karnında taşımayı onu kucağını almayı bizlere nasip etmiş erkekler ne anlar dinlen yürüyüş yap ye iç gez
baktın telefonda sana ileri geri konuşuyor kapat telefonu
kendinide ağırdan sat ağrım var falan de güçlü görünme

ben hıc kusluge dargınlıga dayanamam o benım kens-dısının aaryacagımı zannedıyo

yüzünüz güldüyse ne mutlu bana.

hamilikte mutlu olursanız, bebek de mutlu bebek olacaktır.

o yüzden çok da stres yapmaya gerek yok...

ben bunları yaparsam zaten kayınvalıdem kendı ellerıyle benı annemlere getırır :))) yuzumu guldurdunuz tesekkur ederım :))

benimkide bu güne kadar hiç bi hatasını kabul etmedi nerdeyse çoğu erkekte bu problem var
sadece şuanda yapman gereken eşinin öfkesi dinene kadar sen nasıl istersen şeklinde olmalı birlik olmalısın sorada en ufak bi boşlukta denedim ama olmadı inşallah o zaman kadarda lojman boşalır bu olaylar dediğim gibi evliliği yıpratıyor ben direndim ama eşimle aram açıldı sana şu kadar sölim eşim güvenimi sarstı sebebide kayınvalidem:14:

yarın gıdeyım dıyorum kayınvalıdeme zaten dun aksam ordaydım.. gunduz otururum gece gerı gelırım olmazsa ne yapayım esım de ıster ararsın ıster araası zaten anasından haberlerı alır

Kızlar haklıyız kesinlikle ama eşe tavır yapmak ailesini kaydeye almamak çözüm değil bende istesem rest çekerim ailesine ama ne için eften püften sebepler için mi annem yıllarca ne eziyetler görmüş ve şuan kayınvalidesi yatalak ona bakıyor biz olsak hayatta ellemezdik herhalde.Malesef herşey gönlümüzce olmuyo eşlere gelince onlarda arada kalıyor bizim annemiz kötü olsa atabilirmiyiz atamayız.Bir çoğumuz bi kaç yıllık evliyiz ve en şanslı nesilleriz.Bazen düşünüyorum eşim bana ailesi hakkında taviz verdikçe dahada üste çıkmaya çalışıyorm :S ne kadar yanlış değilmi o benim ailemi sayarken ben bazen bi alo demek gelmio içimden ama karar verdim artık ne olursa olsun SADECE EŞİM için saygıda kusur etmicem ama ailesiyle mesefaler çok olacak aramızda...

yarın gıdeyım dıyorum kayınvalıdeme zaten dun aksam ordaydım.. gunduz otururum gece gerı gelırım olmazsa ne yapayım esım de ıster ararsın ıster araası zaten anasından haberlerı alır

aman canım sakın eşinle aranda bir iletişimsizlik yaratmasın bu konu onun için gidip kalıpta neden anlatmayacan her saniyeni anlatki desin benim için nelere katlanıyor ha bu arada ikinciye hamile kalsam yine sırf inadımdan annemlerde kalırım orasıda apayrı zaten yaşatabileceğinin en kötüsünü yaşattılar

sakın gitme binpişman olursun.bırak millet ne derse desin.
millet laf çıkarmış diye sen kendinden , bebeğinden VE psikolojinden olma.

eşimin sözünü dinlicem diye ömür boyu köleleri olma.sonra devamı gelir.eşinle açık açık konuş ya çok mu zor ?

gitmek zorunda değilsin.

bişey yesen laf ederler.hizmet görmen gerekiyor senden hizmet beklerler , iğneleyici konuşurlar .açıığnı bulup laf ederler.senin yanında aileni iğnelerler.psikolojin bozlur erken doğum yaparsın.

erken doğum yapmak istemiyorsan gitme ,söylenenleri de takma kafaya .belki de ilk ve son gebeliğin olacak.belki bi daha doğum yapmicaksın.

ilk doğumunu da ailenin yanında geçir sakın kayınvalidene gitmeyi düşünme.gidenler binpişman (bknz : ben ) psikolojik tedavi görüyorum birde üstüne reflü oldum. tecrübe konuşuyor.

sakın gitme binpişman olursun.bırak millet ne derse desin.
millet laf çıkarmış diye sen kendinden , bebeğinden VE psikolojinden olma.

eşimin sözünü dinlicem diye ömür boyu köleleri olma.sonra devamı gelir.eşinle açık açık konuş ya çok mu zor ?

gitmek zorunda değilsin.

bişey yesen laf ederler.hizmet görmen gerekiyor senden hizmet beklerler , iğneleyici konuşurlar .açıığnı bulup laf ederler.senin yanında aileni iğnelerler.psikolojin bozlur erken doğum yaparsın.

erken doğum yapmak istemiyorsan gitme ,söylenenleri de takma kafaya .belki de ilk ve son gebeliğin olacak.belki bi daha doğum yapmicaksın.

ilk doğumunu da ailenin yanında geçir sakın kayınvalidene gitmeyi düşünme.gidenler binpişman (bknz : ben ) psikolojik tedavi görüyorum birde üstüne reflü oldum. tecrübe konuşuyor.

bende gitmedim doğru iğneleyici bi ton laf falan filanda annemlerde doğurdum kadın orayada gelip falan filan doğurdu kalktı ıyyyyyyyyyyy ömrümü yedi eeee ne oldu bende tedavi gördüm gitsen de kalsanda durum aynı bence önemli olan eşinle aranın iyi olması galiba sen en iyisi bana bi ev tut de

Ay Allah bu konuda hepimize sabır versin nedir bu kaynanaların derdi anlamadım gitti.Ya kayın valideniz kal demiyormuş zaten size olmazsa akşamüstü hava biraz serinleyince gidin iftardan sonra filan dönün annenizin evine geri azcık gönülleri olur belki.Benzer bir sorunu daha geçtiğimiz cumartesi günü ben yaşadım.Annemler ile kayınvalidemler aynı yerde yaşıyor hatta evlerinin arası 10 dakika falan.2 yıldır evliyiz ve ben annemde yalnızca 2 kere kaldım. her seferinde kayın validemlerde kalıyoruz.ben ilk zamanlar bunu pek sorgulamadım herhalde herkes öyle dedim ama bir de baktım ki kimse öyle yapmıyor.bu arada benim annemle babam ayrılar ve annem anneannemle beraber yaşıyor, derdini sıkıntısını paylaşabileceği benden başka kimsesi yok,kardeşim falan da yok tek çocuğum.bu gidişimde annem çok sıkıntılıydı ve dertleşmek istediğini biliyordum.ama bir yandan eşim de kendi annesinin evinde daha rahat eder diye düşünüyorum anneannemin evinde kalmak istemeyebilir sonuçta.ben bu gece annemde kalabilir miyim dedim(ki nezaketen soruyorum,sormak zorunda değilim) annemle babam çok tuhaf karşılıyorlar ama sen bilirsin istersen kal dedi.ben de sinirlendim.Ne yani annenler tuhaf karşılıyor diye ben ömrüm boyunca annemde kalamayacak mıyım dedim.sustu kaldı,cevap veremedi.2 yıldır sadece 2 gece annemde kalmışım ailesi çok tuhaf karşılamış,sanki ben tamamen onların malı olmuşum evlendikten sonra.kaldı ki saygıda en ufak kusur etmem,sevmesem bile bir günlüğüne katlanıyorum.sofralarını kurar kaldırırım,bulaşıklarını yıkarım,kahvelerini,çaylarını,çerezlerini,meyvelerini ayaklarına getiririm ki hiç alışık olmadığım bir ev düzenleri var.bir de dengeyi sağlamak adına o gece annemde kalacağım için günümün büyük kısmını kayın validemlerde geçirdim.öğleden sonra gittim gece 12 de annemin yanına döndüm kadıncağız uyuyacaktı neredeyse:)buna rağmen tuhaf karşılanıyoruz.siz de gününüzün bir kaç saatini ayırın hiç olmazsa eşinizle tatsızlık yaşamaktan iyidir diye düşünüyorum.

Kızlarrrrrr sinirinizi anlıyorum ama öfkeyle kalkan zararla oturur kayınvalide için eşle huzur bozmaya değer mi ya ????

Ben geçen durduğum yerde kayınbabamdan çok dengesizce güya espiri yapıyo laf yedim sustum ama eşimle paylaştım bilsin diye 2 gün sonra beni kayınvalidem aradı toplu yemek yenilecekmiş yaylada gelirmisin dedi gittim bende :) uzattım ayaklarımı yedim içtim keyfime baktım eşimde aradı napıyosun diye böle böle dedim dayınların yaylasındayız çok mutlu oldu o mutlu oldu ya gerisi UMRUMDA BİLE DEĞİL onların seviyesine düşüp canımın canından olamam çünkü eşimi ölesiye seviyorummmmmmmmmm :16: :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

kızlar dun yasananlar kabus gıbıydı

esımın taynı cıktı daha lojman bosalmadıgı ıcın daha evı tasıyamadık ve kendı gıttı öğretmen evinde kalıyo bende 4.5 aylık hamıleyım ve ailemın yanında kaılıyorum kı esımın aılesı ve benım aılem aynı ilçede oturuyolar..
esım gıdeli yaklasık olarak 20 gun fılan oluyo ve kayınvalıdemler bıze gelmek ve bız onlara gıtmek kosulu ıle gorusmelerımız oldu... ancak dun esım patladı ben neden onun annesıne gıdıp kalmıyomusum da sureklı annemlerde kalıyomusum???

hamıleliğim bıraz sorunlu gectıgı ıcın kızlar devamlı hastaneye gıdıp gelıyorum ve malum oruc tutumuyorum sureklı bıseyler yemek zorundayım ayrıca havalarda cok sıcak annemlerın evı serın oluyo kayınvalıdemlerın evı son kat ve yanıyo resmen orda uyumam ımkansız... kı onlara yuruyerek gıtmem bıle bu sıcaklarda ımkansız....

derken ben kayınvalıdemlere gıtmedıgım ıcın mıllet guya laf cıkarmıs ayrıldılar kımse gelıp gıtmıyo dıye esım dunyanın lafını soyledı bana ne ınsanlıgım kaldı ne gelınlıgım kı daha 1 yıllık evlıyız...

moralım cok bozukkk yardım edın n:((((

eşin çok ayıp etmiş insan hamile karısına bu kadar yüklenir mi, ayrıca bahaneyede ihtiyacın yok bence, insan kendini nerede rahat hissediyorsa orada kalmalı ki zaten küs değilsiniz bişey değilsiniz görüşüyosun kaynananla. ayrıca senin öz annen mi iyi bakacakmış sana bakalım kaynanan mı sorunlu bi hamilelikte, kimse kalkıpta kaynananda bakar demesin yani
ayrıca erkekler bu konuları bu kadar ayrıntılı düşünemez, ben eşini kaynananın doldurduğunu düşündüm
üstelikte ayrısınız daha çok özleyip, karım nerde rahatsa orda kalsın diyeceğine...
ne diyim sakin olmaya çalış, kendini anlatmaya çalış anlar umarım

Son düzenleme:
Kızlarrrrrr sinirinizi anlıyorum ama öfkeyle kalkan zararla oturur kayınvalide için eşle huzur bozmaya değer mi ya ????

Ben geçen durduğum yerde kayınbabamdan çok dengesizce güya espiri yapıyo laf yedim sustum ama eşimle paylaştım bilsin diye 2 gün sonra beni kayınvalidem aradı toplu yemek yenilecekmiş yaylada gelirmisin dedi gittim bende :) uzattım ayaklarımı yedim içtim keyfime baktım eşimde aradı napıyosun diye böle böle dedim dayınların yaylasındayız çok mutlu oldu o mutlu oldu ya gerisi UMRUMDA BİLE DEĞİL onların seviyesine düşüp canımın canından olamam çünkü eşimi ölesiye seviyorummmmmmmmmm :16: :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Hep esimizi sevdigimizden kaynaklanmiyo mu bunlar hep

Back
X