ben özür dileyecek ne yaptım?

Oruç tutmak sadece bedenin aç susuz kalmasından ibaret değil. Sabrı öğretiyor. Bir kabahatiniz varsa bile -ki bence yok- sabretmeli güzellikle söylemeli. Böyle oruç tutuyorum diye etrafı darmaduman eden insanlara tahammülüm yok. Yaptığın Allah'a ibadetse neden ekstra pohpoh bekliyorsun? Eşiniz tek çocuk ya da tek erkek mi ailesinde?:31:

allah aşkına bu gibi insanlara sırf namaz kılıyor diye allah korkusu var demeyin.allah korkusu olan insan ince düşünür.bir lafı kırk kere düşünür bir kere söyler.ayrıca namaz kılıyorsada kendi için kılıyor.allahın onun namazına ihtiyacı yok.asıl allah rızası için tuttuğu oruca dikkat etsin.iftarını bu şekilde zehir etmekle allah katında ne duruma düştüğünü bir düşünsün.insan olan ve içinde allah korkusu olan iftara 1,5 saat kalmış,mutfağa gelir hatun ne eksik yardım edeyimde masayı hzırlayalım der.allah ıslah etsin.

Aslında bence özür dileyin. Anladığım kadarıyla eşiniz özür dilemeyi sevmiyor ve bunu bir külfet olarak görüyor. Siz özür dileyin ve utandırın onu. Hem belki böylelikle özür dileyince bir şeyin eksilmediğini anlar.

Zaten Allah "korku"su olmasın "sevgi"si olsun insanda. Belki o zaman ailesini, eşini ve alemi nasıl sevmesi, nasıl davranması gerektiğini de öğrenir.:16:

Aslında bence özür dileyin. Anladığım kadarıyla eşiniz özür dilemeyi sevmiyor ve bunu bir külfet olarak görüyor. Siz özür dileyin ve utandırın onu. Hem belki böylelikle özür dileyince bir şeyin eksilmediğini anlar.

şöyle özür dilemesi lazım ama bence.kocacım özüür dilerim benle ilgilenmeyip pcyi tercih etttiğin için.özür dilerim bana hakaretler ettiğin için,çorbama meyve suyu döktüğün,iftarımı zehir ettiğin için özür dilerim.

eşimle sorunlarımız var.şiddette gördüm.boşanmaya kadar gittik sonra barıştık.

aslında anlatacağım olay şu dün eşim işten geldi.iftara 1.5 saat kala.bilgisayarda oyun oynamaya başladı.bende koca gün onu bekle sohbet ederiz tv izleriz diye düşündüm.sonra artık bırak oyunu dedim.bırakmadı.iftara yakın bıraktı.eşim salatayı güzel yapar.salatayı hazırladı.ben pas vermedim.ama gerçekten kızdım.gün boyu zaten onu bekledim.ezana yakın kızmaya hakaretler etmeye söylenmeye başladı.çok yorgunmuşta benim alttan almam gerekirmiş de tuttuğum oruca bile laf etti.masaya oturduk inanın hala sinirli kızıyo bağrıyo ellerim çorba içerken titredi o derece dayanamadım kalktım masadan.başka odaya geçtim.sonra benim yediğim tabakları yere attı kırdı.....
ertesi gün hiç konuşmadık.iftar saati geldi.masayı hazırladım çorbayı koydum mübarek gün hatrına.oturdum o da geldi.birbirimizle konuşmuyoruz.yemeğimizi yiyoruz sonra ben meyve suyu koydum kendi bardağıma.o da aldı pet şişeyi bana baktı sen bana nasıl koymazsın dedi önümdeki yemeğin içine boşalttı.sonra benden özürdilemen gerek hala böyle davranıyorsun dedi.iftar masasından kalktım ayrı odaya çekildim.

şimdi ben nerde yanlış yapıyorum özürdileyecek o mu ben miyim yorumlarınızı eleştirileriniizi bekliyorum

işte yukarıda kırmızıyla çizdiğim yerde yanlış yapıyorsunuz.boşanmaya kadar gittiyseniz ya boşanacaktınız ya da durumu oraya kadar götürmeyecektiniz..iki taraflı tabii.eşiniz boşuna oruç tututyor bence..onunkisi ibadet değil bedeni aç susuz bırakmak..iftar sofrasında karısına bin türlü hakareti yapan bi adam..ne özürü Allah aşkına!

benim esimde ayni :-(
daha dün iftar sofrasini kurmadan aramizda gerginlik oldu,
tartistik, sofraya oturduk bende ne moral ne bisey,
benimle konusmuyoda bende masayi terkedicektim fakat
sonrasini dusunemiyorum:-( kiyamer kopardi herhalde
ben yinede konusmaya calistim o sus desede,
kendisi cok inatci ve buyuzden hep ben alttan aliyorum,
onceleri bende cavap vetiyodum tepki veriyodum ayni sizin gibi fakat hersey dahada kotuye gidiyodu,

bence alttan almayi deneyin,
kus tutmayin esinize,
hersey dahada kotuye gidiyo yoksa,
sofra terk etmek cok zoruna gider dahada sinirlenir ve hakli dzruma cikmak ister,
esinize kizgin oldugunuzda gece yatmadan
sakin sakin derdinizi anlatin birdaha tekrarlamamisini soyleyib,
cok uzuldugunuzu falan filan bence o zaman hersey duzelir ;-)

Bence eşiniz sizi sindirmeye çalışıyor.Şuna inanın ki alltan aldıkça daha çok yüz buluyorlar ve bu davranışlar alışkanlık haline geliyor. Özür dilemeyin ama oturup karşılıklı konuşun kendi davranışının da yanlış olduğunu aynı hareketi sizi ona yapsanız hoşuna gidermiydi yada kendisi bu durumda özür dilermiydi.Yani empati kurmasını sağlayın..Hatta ikinizde bir birirnizden özür dileyip bir daha bu gibi durumların tekrarlanmamasını isteyin.Bu arada erkekler asık suratlı bayanlardan da hoşlanmıyorlar.

ben yiyorum ya o yemeği o tabaktakini de ben yedim ondan kırdı.eşimi gerçekten anlamıyorum.namaz kılar içinde Allah korkusu var ama bu yaptıkları ne.beni bile inaç konusunda yargılar.bu mu müslümanlık.iftar sofrasındayız insan bekler yemekler yeni çekersin kenara konuşursun 2 gündür evde bu şekilde orucumu açıyorum

Oruç başına vurmuş adamın, böyle yaparak sizi üzerek günaha gireceğine hiç tutumasın oruç daha iyi. Bir gün önceki iftarda tabağınızı kırıp, dökerek yaptığı terbiyesizlik karşısında o gün Allah rızası için iftar sofrasını hazırlayıp tabağına çorbasını koyduğunuza şükretsin ama yok illa meyve suyu da konacak bardağına !!! Zıkkımın kökünü içsin. Bugün yemek de koymayın öyle adama.

Arkadaşım şuan senın agzından dinlıyoruz bunları.Belli ki eşinin içinde seninle alakalı kafasında soru işaretleri var. Erkekler böyledir her zaman onu evde üstünmüş gibi görünmek isterler.Özür mü istiyor dile. Meyve suyu mu ıstıyor koy bardagına.Eline mi yapışır sonucta kocan o senın.Onun sözü geciyor gorunsun ama aslında senın sozun gecsın evde.Bu da hemen olmaz baslarda sıkıntı herkes ceker.En yakının annene bile sor o neler neler söyler sen şu haline şükredersin.Kımse armut piş agzıma düş yaşamıyor.unutma..

Bilgisayarda mı takılıyor takılsın.Ama o takılırkende sen otur surat as konuşmamazlık yapma.Git süslen minilerini giy topuklu ayakkabılar al.makyaj yap.evlendın dıye salma kendini.Bir bılgısayar basında kalır ıkı kalır ucuncude zaten sıkılır.Orda şıkır şıkır bı hatun varken sap gibi oturmaz bır sure sonra.Yemekler yap hatta yemekler yaparken sen sakrak sarkılar söyleki senin neşen ona da bulaşsın. Kadın her zaman akıllıdır..Sen bu şekilde davranırsan o da kalkar senın neşeni merak eder gelir senın yanında sana yardım eder.gulersınız konusursunuz sureklı gul..O sorar neyın var der bu ne nese der bozma moralını içimden gelıyor dersın.Bı sure sonra sendekı nese yuvana da esıne de yansır.

Eger evde konusamıyorsanız dısarıya cıkın bı yerlerde oturup konusun dısarıda hem sıddet de gosteremez.Sende odana cıkıp gıdemezsın..Dinlersınız birbirinizi.konusursunuz ama suclayıcı deıl.sen soyle yaptım ben bunu yaptım susunu dedı otekı bunu dedı olmasın..Guzel guzel eskı defterlerı acmadan sıkmadan bırbıırınızı gelecekten bahsedın.Gelecekten konusmak her zaman ıse yarar kardesım.ilk günlerinizden bahsedın heyecanınızdan bahsedın...Ona da sor de kı benım de hatalarım var ama ama senın de hataların var herkesın hataları olur.Zor gunler gecırdık evet ama bak kımseye bı daha laf vermeyelım bak aılelerımızde uzuluyor seklınde yaklas aklını kullan.Hem onun kafasındakı soru ısaretlerı gıder hem senın.İnatla huysuzlukla güç gösterisiyle bi yere gelemiyorsunuz bak kendın de gözlemliyorsun bu durumu.Erkek daha güçlü onun üstünlügünü kabul edeceksın yapacak bısy yok.....Ama kadın da daha zeki....Düşün ki koca imparatorluk bi kadın yüzünden yıkılmıstır...Kaldı ki sen bi adamı mı idare edemiyceksın pehh..Çantada keklik göreceksin.

İnsanlar konusur bosan da derler ama sen kendını dusun arkadasım.Bosanıp baba evıne donmek senın bekarken yasadıgın ev olmaz.Onlar senı baslarının uzerınde de tasısalar da olmuyor..Boşanmak kolay olanı tercıh etmektır.Bosandın dıyelım (kı hemde cok sevıyorsun esını) bu sekılde davrandıgından bosandın..eee nolacak yenısı bunları yapmıycak mı eee her sıkıntıda bole bosanalım..yanlış...bir seylere caba gostermezsek hıçbirsey olmuyor.Sen bıraz fazla cabalıycaksın belki ama bi şekilde oturtacaksın.kafana koyacaksın.Çünkü o senın esın ve sana ait.Düşün ki elınde hamur var ve onu şekillendırecek olan sensın.Ve sende kadınsın yaparsın. Düşünsene sen nelerın ustesınden geldın.Bunu da aşarsın.Kendini önce mutlu edeceksın kendıne bakacaksın işveli cilveli olacaksın.. kendıne bakım yapma kadınları her zaman mutlu eder. Temiz bakımlı güzel bır bayanın kocasıda kendını ıyı hısseder.

Unutma sen cok güzelsin.Kocan da kımmış sana bu sekılde davranacak sen onu öyle bir sekıllendıreceksın ki dunyanın en iyi kocası olacak.Sana bakmaya kıyamayacak.yaa caddelerde sokaklarda gormuyormuyuz ne bıcım kadınlar ne erkeklerı pesınden kosturuyor yanından ayırmıyor.Sen onlardan daha şanslısın senin kocan elinin altında. Yuvan senın elinde kimseyi dinleme..Hadi bakalım...

Kendine güven bol şanşlar.

Son düzenleme:
ayip etmis gercekten, bu kadar da olmaz ki :( o gün size gicik kapmis, yoktan bahane ariyor iste...

siz de madem huyunu biliyorsunuz artik, isten gelince rahat birakin, üzerine varmayin, dedigi gibi yogun gecmistir,
ne yaparsa yapsin, oyun oynasin, uyusun, stres atiyordur oyunla birlikte...

benim esim de dün isten gelince merhaba nasilsin? iyimisin? sonra tv karsisina gecti oyun oynadi bir saat boyunca iftara kadar,
ben de sofrayi hazirladim, stresini atsin diye de bisey demedim, sonunda ezan okundu sofraya oturduk...

cocuk gibiler iste ya...
artik yalniz kalmak istedigini anlayinca, baska islerle mesgul oluyorum...
ilgi de istiyorsa kendi geliyor zaten o zaman da ben pas vermiyorum :33:

karşılıklı hoşlanmadığınız tavırları sergilediğiniz için huzur uzağınızdan gidiyor..eşinizin elbetteki tavırları normal değil,tasvip edilemez asla.insanın surat asması bu tarz davranışlardan sonra çok normal ama onuda dozunda bırakmak gerekir,yeni kavgalara gebe olmaması için. özür dilemek dilememek bu kadar önemli değil,alt tarafı dille yapılan kelime oyunu olacaktır.asıl özür hareketlerle olur..ne kendi orucunuzu nede eşinizin orucunu harcanmasına izin vermeyin..yapabileceğiniz başka çözüm yokken eşinizin sinir olduğu durumları,kavga nedenlerinizi anlayıp o yönde ilerlemeyinki asıl sizin canınız sıkılmasın..alttan almak eşi pohpohlamak yada yaptıklarına onay vermek değildir kendi sıkıntınızı hafifletmektir..ılımlı,olumlu,iyi zamanında hoşlanmadığınız tavırlardan,kırıldığınız noktalardan bahsedin kavgaya dönüştürmeden.Allah sabır versin,güç,kuvvet versin..

Arkadaşım şuan senın agzından dinlıyoruz bunları.Belli ki eşinin içinde seninle alakalı kafasında soru işaretleri var. Erkekler böyledir her zaman onu evde üstünmüş gibi görünmek isterler.Özür mü istiyor dile. Meyve suyu mu ıstıyor koy bardagına.Eline mi yapışır sonucta kocan o senın.Onun sözü geciyor gorunsun ama aslında senın sozun gecsın evde.Bu da hemen olmaz baslarda sıkıntı herkes ceker.En yakının annene bile sor o neler neler söyler sen şu haline şükredersin.Kımse armut piş agzıma düş yaşamıyor.unutma..

Bilgisayarda mı takılıyor takılsın.Ama o takılırkende sen otur surat as konuşmamazlık yapma.Git süslen minilerini giy topuklu ayakkabılar al.makyaj yap.evlendın dıye salma kendini.Bir bılgısayar basında kalır ıkı kalır ucuncude zaten sıkılır.Orda şıkır şıkır bı hatun varken sap gibi oturmaz bır sure sonra.Yemekler yap hatta yemekler yaparken sen sakrak sarkılar söyleki senin neşen ona da bulaşsın. Kadın her zaman akıllıdır..Sen bu şekilde davranırsan o da kalkar senın neşeni merak eder gelir senın yanında sana yardım eder.gulersınız konusursunuz sureklı gul..O sorar neyın var der bu ne nese der bozma moralını içimden gelıyor dersın.Bı sure sonra sendekı nese yuvana da esıne de yansır.

Eger evde konusamıyorsanız dısarıya cıkın bı yerlerde oturup konusun dısarıda hem sıddet de gosteremez.Sende odana cıkıp gıdemezsın..Dinlersınız birbirinizi.konusursunuz ama suclayıcı deıl.sen soyle yaptım ben bunu yaptım susunu dedı otekı bunu dedı olmasın..Guzel guzel eskı defterlerı acmadan sıkmadan bırbıırınızı gelecekten bahsedın.Gelecekten konusmak her zaman ıse yarar kardesım.ilk günlerinizden bahsedın heyecanınızdan bahsedın...Ona da sor de kı benım de hatalarım var ama ama senın de hataların var herkesın hataları olur.Zor gunler gecırdık evet ama bak kımseye bı daha laf vermeyelım bak aılelerımızde uzuluyor seklınde yaklas aklını kullan.Hem onun kafasındakı soru ısaretlerı gıder hem senın.İnatla huysuzlukla güç gösterisiyle bi yere gelemiyorsunuz bak kendın de gözlemliyorsun bu durumu.Erkek daha güçlü onun üstünlügünü kabul edeceksın yapacak bısy yok.....Ama kadın da daha zeki....Düşün ki koca imparatorluk bi kadın yüzünden yıkılmıstır...Kaldı ki sen bi adamı mı idare edemiyceksın pehh..Çantada keklik göreceksin.

İnsanlar konusur bosan da derler ama sen kendını dusun arkadasım.Bosanıp baba evıne donmek senın bekarken yasadıgın ev olmaz.Onlar senı baslarının uzerınde de tasısalar da olmuyor..Boşanmak kolay olanı tercıh etmektır.Bosandın dıyelım (kı hemde cok sevıyorsun esını) bu sekılde davrandıgından bosandın..eee nolacak yenısı bunları yapmıycak mı eee her sıkıntıda bole bosanalım..yanlış...bir seylere caba gostermezsek hıçbirsey olmuyor.Sen bıraz fazla cabalıycaksın belki ama bi şekilde oturtacaksın.kafana koyacaksın.Çünkü o senın esın ve sana ait.Düşün ki elınde hamur var ve onu şekillendırecek olan sensın.Ve sende kadınsın yaparsın. Düşünsene sen nelerın ustesınden geldın.Bunu da aşarsın.Kendini önce mutlu edeceksın kendıne bakacaksın işveli cilveli olacaksın.. kendıne bakım yapma kadınları her zaman mutlu eder. Temiz bakımlı güzel bır bayanın kocasıda kendını ıyı hısseder.

Unutma sen cok güzelsin.Kocan da kımmış sana bu sekılde davranacak sen onu öyle bir sekıllendıreceksın ki dunyanın en iyi kocası olacak.Sana bakmaya kıyamayacak.yaa caddelerde sokaklarda gormuyormuyuz ne bıcım kadınlar ne erkeklerı pesınden kosturuyor yanından ayırmıyor.Sen onlardan daha şanslısın senin kocan elinin altında. Yuvan senın elinde kimseyi dinleme..Hadi bakalım...

:46::46::46:bravo diyecek şey bulamıyorum :71:

var bi yerde bi sıkıntı....

ya bu adam rahatsız ruh hastası
yada sen adamı o noktaya getiriyorsun

ortası yok..ikisinden biri ..adam hastaysa tedavi olacak ,sen kusurluysan eğer kusurunu düzelteceksin..:34:

Bizler istiyoruz ki, işten gelince sohbet edelim, tv izleyelim, şakalaşalım vs. Ama erkekler çok yorgun! İki tarafta çalışsa evdeki sorumluluğun büyük kısmı hatta çoğu zaman tamamı kadına ait. İyi biz süsleniyoruz püsleniyoruz onların ilgisini çekiyoruz; sonra...Onlar hiçbir şey yapmıyor. Güzel gecelikler, süslenmeler; sonrasında kendini bir şey sanıyor. Onlarda bakım sadece tıraş olmak...Bilmiyorum ama erkeğin içinde olacak sanırım...Eğer romantikse şanslısınız, ev işlerine yatkınsa şanlısınız, şakacıysa sohbetciyse şanslısınız. Bu özellikler olmadan oldurmaya çalışan ben mesela, çok yoruluyorum. Veren taraf hep kadın...Arkadaşımın yaptığında da bir şey yok, sonuçta küs veya unutmuşta olabilir. Meyve suyunu tabağa dökmek ne demek? İş olsun, kendini gösteriyor...İnsanların ters zamanları vardır, açlık, stres veya bambaşka özel şeyler...Eğer çok nadir oluyorsa bu kabaca tepkiler hoş görmeye çalışabilirsin, özür dilemene gerek yok, kendisi sakinleşince anlayacaktır hatasını...Sürekliyse konuşmak, anlatmak bi şekilde uzlaşmak gerekiyor.

Ay süper yazmışsınız...Yazınıza şöyle bir başlık buldum....'Hürrem Sultan Taktikleri' :)):34:

Valla giyindim güzel oldum üstümden çıkarttırdı.
saçlarını kestir dedi kestirdim. güzel olmamış dedi.
hangi düğüne nişana gittiysek şıkır şıkır oldum ama hep tek kaldım.
sülalesi bana bayılır herkes allah bize de böyle gelin versin der ama yaranamam.
kendi annesi babası dedsini,babannesini sormaz ben senede 3 kere 600-700 km yol gidip köy hayatına alıştım ama yok yaranamadım.
kardeşi 27 yaşında ben uyurken odama girer çıkar evde yatar kalkar. dolapta bişey bırakmaz yer içer. onun iç çamaşırından üstüne kadar giyer kirli donlarını da sepete atar gider.
daha birgün gık demedim yaranamadım.
her gün çalışırım haftanın 3-4 günü kaynama giderim ben kapıdan girince ocakta boş tencere aaa bende tam yemek koycaktım saat kaç ki.
e hadi sen yapıver. salatada yap,cacıkta yap, kekte yap 4 yıldır yaptım yaranamadım.
onların cenazesine önce biz yetiştik. benimkinde işi varmış.
onların bebeklerini hastaneye görmeye gittik benim kardeşim doğurdu 10 gün gidemedik. yorgun,yoğun.
daha yazsam roman olur da neyse.
odundan adam olmuyo. özü odun işte.

Valla giyindim güzel oldum üstümden çıkarttırdı.
saçlarını kestir dedi kestirdim. güzel olmamış dedi.
hangi düğüne nişana gittiysek şıkır şıkır oldum ama hep tek kaldım.
sülalesi bana bayılır herkes allah bize de böyle gelin versin der ama yaranamam.
kendi annesi babası dedsini,babannesini sormaz ben senede 3 kere 600-700 km yol gidip köy hayatına alıştım ama yok yaranamadım.
kardeşi 27 yaşında ben uyurken odama girer çıkar evde yatar kalkar. dolapta bişey bırakmaz yer içer. onun iç çamaşırından üstüne kadar giyer kirli donlarını da sepete atar gider.
daha birgün gık demedim yaranamadım.
her gün çalışırım haftanın 3-4 günü kaynama giderim ben kapıdan girince ocakta boş tencere aaa bende tam yemek koycaktım saat kaç ki.
e hadi sen yapıver. salatada yap,cacıkta yap, kekte yap 4 yıldır yaptım yaranamadım.
onların cenazesine önce biz yetiştik. benimkinde işi varmış.
onların bebeklerini hastaneye görmeye gittik benim kardeşim doğurdu 10 gün gidemedik. yorgun,yoğun.
daha yazsam roman olur da neyse.
odundan adam olmuyo. özü odun işte.

ayy sinirlendim yazdıklarınızı okuyunca...
ne sabır sizdeki...
birgün çok kötü patlarsınız konuşmazsanız...
Allah yardımcınız olsun....

Allah hepimize çirkin,pasaklı şansı versin:)

Back
X