Ben şimdi ne yapacağım ?

Böyle bir şey nasıl anlatılır , nasıl açıklanır bilmiyorum.Ama öyle bir olayla karşı karşıyayım ki ne yapacağımı , nasıl Bi yol izleyeceğimi şaşırmış haldeyim.

Ablam......

Öğretmen olmasına 2 sene kala okulunu dondurup ailemizi çiğneyip evlenmişti.ilk bana söyledi evlendiğini.o zaman da afallamıştım
şimdi nasıl çıkıcaz bu işin içinden,ne yaparız ? Diye kara kara düşünmüştüm 3,4 ay .Sonra Bi gün sana Bi resim atıcam diyip yeğenimin resmini attı.bilmiyodm hamile olduğunu ,ablam toplu Bi kız hiç şuphelenmedik ,bize bayramlarda bide finalleri bitince gelir 1,2 gün kalıp hemen acil işim çıktı ,çalışıyorum , evi su basmış filan diyip her seferinde i bahaneyle çekip giderdi. Anlayamadık.üniversite yıllarının ilk iki senesi ailem gidip gelirdi o zamandan güven vermişti.Birde akrabalar tarafından çok sevilen örnek gösterilen Bi kızdı.kimse ondan beklemez di,ummadık taş baş yardı resmen.3.sene ailem gitmedi ,ben sene ortasında gidince öğrenmiştim evlendiğini.sonra dediğim gibi bebek resmini attı 2.şokumu yaşadım, Ben daha saf ablamı ikna etmeye çalışıyodm bebekten habersiz ,gel annemlerden istesin kim nerden bilsin evli olduğunuzu.düğününuz olur ,kimse bilmez öncesinden evlendiğinizi dedim.ama hiç ikna olmuyodu,erteliyodu. Anlatma bekle diyodu.Bebeği öğrenince beklemedim.bi şekilde aileme büyükleri araya sokarak anlatmıştık.ilk çok ağladılar.. Canım babam .. O kadar üzüldü yıkıldı ama kızını yine de gururunu ayaklar altına alıp korudu. Reddetmedi. Soğuktu ilk zamanlar ama hep destek oldu .sonra soğukluğu da gitti.

Artık herkes kabullendi 2 yıl geçti.Eşiyle arasında ailesel kültürel ve eğitim farkı var.. anlaşmazlıklar ,sorunlar çıkıp duruyo.Tom ve jerry gibiler.ayrılmalarını inanın en çok ben istiyorum.ama söylemiyorum bunu ona tabi. Mutsuz anlıyorum ama.Ayrılmıyo da.

Şimdi en büyük Şokumu yaşadım. onun mesajlarını okuduğumu ve neyle karşılaştığımı bilmiyor.Haberi yok. Bugün onun telefonundan kendi telefonuma yeğenimin resimlerini whatsapptan atıyordum. Konuşmalarda Bi adam .belkide adam dememeliyim. mesajlaşmışlar.açıp bakmazdım aslında ama en son görünen mesaj Beni okumalısın diye bas bas bağırıyodu bana.ve son zamanlardaki hareketlerinden şüphelendiğim için okudum.
Neye uğradığımı şaşırdım. Bunu nasıl yapar anlamıyorum. Nasıl korkmaz Allahtan.eşinden bizden.Bebeğinin yüzüne nasıl bakıyo bilmiyorum ki. Zor günler geçiriyor , Eşi hiç istediği gibi biri değil , Anlayışsız kaba, kültürsüz, ama bu onu haklı çıkarmaz, ayrıl kurtul. Niye evliyken bunu yapıyor ki ? Anlamış değilim . Yeğenime bakıp bakıp gizlice ağlayıp dua ediyorum. Dün çok dua ettim mübarek gün evliliği hakkında hayırlıysa ne olur kurtar mutlu olsun değilse bitsin Allahım diye.Bugun de o adamla yazışmalarını okudum. Ben ne yapacağım ? Alıp karşıma konuşmak istiyorum ama ya utanıp yanlış bişey yaparsa . Aileme anlatsam anlatamam.ne olacak bu böyle . Çıkmazdayım..
ablan eşini mi aldatıyor anlamadım

Okumaniz hata bence, madem okudunuz artik olan olmus, ablanizla konusun derim.

sen hiç birşey yapma,kendi hayatına bak. benim ablam da aileden izinsiz evlendi ilk yılları hırgürle geçti hatta kaç defa boşanma kararı aldı ama boşanmadı.3-4 yıl bize bir sürü sıkıntı yaşattı. evde sorun eksik olmuyordu sayesinde hepimizin hayatı bundan çok olumsuz etkilendi.o kadar zaman cehennem hayatı yaşadık resmen.
sonuçta ne oldu biliyo musun şimdi ondan kıymetlisi yok bizimkiler çocuğunu okutuyo,ev aldılar ona babam 15 yıl boyunca sigortasını ödemiş bizden gizli. tabi ben öğrenince kıyamet koptu.evinde ne eksik varsa annem koşar alırdı. biz de kendi çabamızla herşeyi yapmaya çalıştık,o hazıra kondu.
bırak ne hali varsa görsün,herkes kendi yaptıklarından sorumludur.

hem sadece sizi kandırmamış,sizi kandırıp evlendiği eşini de kandırıyor şimdi yani buna meğilli bir insan belli ki. sen kendi hayatını kotarmaya çalış.

Ablaniz nasil bu kadar dusuncesizce hareket edebiliyor? Ne kadar rahat... Enisteniz gorse mesajlari yada adamla yakalasa cinayet cikar yahu. Hepsini gectim yeni bir anne o daha nasil yapabiliyor bunlari? Ablaniza soyleyin hareket etmeden bir seye karar vermeden once yapacagi seyi beyin kivrimlarinda bir dolastirsin bakalim yaparsa ne olur sonucu nasil olur falan. Allah akil fikir versin.

şişman olsada nasıl anlamadınız hamile olduğunu enteresan.Ablan çok cesurmuş

hamileliğinin son 4, ayı gormedik ki onu zaten. Hep Bi bahanesi vardı,dersler yoğun,part time çalışıyorum.ozel ders veriyorum filan. 5. Aylarında gördük. Toplu ya ,ne kadar kilo almışsın diyorz. Hamilelik aklıma gelmedi. Evliliğini bana açıklayan hamile olsa söylerdi mantıken düşününce de.ama onu söylemedi bana,doğurduktan 1 hafta sonra Bi resim attı.

X