genelde aileden uzaklasmamis kendi basinin caresine bakmayi ogrenememis kisiler ileride ev duzeni tutturmada sorun yasayabiliyor ki senin de annen calisiyormus ve eve yardimci geliyormus size de yaptirmiyormus bisey..
ben de ailemin tek cocuguyum evde biseyi alip bi yere koymazdim cunku hep arkami toplayacak annem olurdu ya da yardimci bayan..
unv gittim ev tuttuk evi idare etmek zoruma gitti temizlik falan ozel yurda ciktim...
calismaya basladim her hafta yardimci aliyordum utuyu bile kendim yapmiyordum dusun yani..
yavas yavas alistim ben.. cay demoeyip ictigimde bitince demligi oylece birakmak yerine dokup temizlemeyle basladim.. sonra yemek yaptiktan sonra firini silmeyi aliskanlik haline getirdim..
utu yapmaktan hala nefret ediyorum ama herseyi (hatta abartip esimin boxerlarina coraplarina kadar) herseyi utuluyorum.. ve bi kiyafete ihtiqcim oldugunda giyecegimde ya da esim istediginde utulu utulu terrtemiz duzenli giymek-giydirmek bi sure sonra zorlamayken hosuma gitmeye basladi..
ama hala yenemedigim seyler var benim de..
mesela hayatta hali - cam silemem,silmem. ne genckizligimda ne calisirken silmedim rahata alistigimdan hep kadin siler..
sanirim basamak basamak ilerleyen bi aliskanlik ya da beceri bu ev temizligi isi...
ama ev hicbirzaman yardimcinin temizledigi gibi olmuyor ben de sinir oluyorum buna ben toz alirim silerim supururum iki saate toz olur yine uyuz olurum kadin geldimi iki gun toz tutmaz ev :)
bravo ben de değişsem artık.benim ütülerim hep bir yığın halinde oluyor.bi de komik olan hergün de süpürür toz alırım.çocuk tozlu ortamda olmasın diye ama evin hali dağınık olunca yaptığım görünmüyor bile.mutfağın,oturma odasının halısı lekeli lekeli ama hep süpürülüyor.kitaplığın üstünde birsürü saçma sapan şeyler doluşmuş.of ne bileyim işte şimdi yatmam gerekiyor ama yarın hemen gelcem buraya.soracağım çok şey var gerçekten.