• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben temizlik yapmayı bilmiyorum galiba veya çok üşengecim ya da beceremiyorum

genelde aileden uzaklasmamis kendi basinin caresine bakmayi ogrenememis kisiler ileride ev duzeni tutturmada sorun yasayabiliyor ki senin de annen calisiyormus ve eve yardimci geliyormus size de yaptirmiyormus bisey..

ben de ailemin tek cocuguyum evde biseyi alip bi yere koymazdim cunku hep arkami toplayacak annem olurdu ya da yardimci bayan..

unv gittim ev tuttuk evi idare etmek zoruma gitti temizlik falan ozel yurda ciktim...

calismaya basladim her hafta yardimci aliyordum utuyu bile kendim yapmiyordum dusun yani..

yavas yavas alistim ben.. cay demoeyip ictigimde bitince demligi oylece birakmak yerine dokup temizlemeyle basladim.. sonra yemek yaptiktan sonra firini silmeyi aliskanlik haline getirdim..

utu yapmaktan hala nefret ediyorum ama herseyi (hatta abartip esimin boxerlarina coraplarina kadar) herseyi utuluyorum.. ve bi kiyafete ihtiqcim oldugunda giyecegimde ya da esim istediginde utulu utulu terrtemiz duzenli giymek-giydirmek bi sure sonra zorlamayken hosuma gitmeye basladi..

ama hala yenemedigim seyler var benim de..

mesela hayatta hali - cam silemem,silmem. ne genckizligimda ne calisirken silmedim rahata alistigimdan hep kadin siler..

sanirim basamak basamak ilerleyen bi aliskanlik ya da beceri bu ev temizligi isi...

ama ev hicbirzaman yardimcinin temizledigi gibi olmuyor ben de sinir oluyorum buna ben toz alirim silerim supururum iki saate toz olur yine uyuz olurum kadin geldimi iki gun toz tutmaz ev :)

bravo ben de değişsem artık.benim ütülerim hep bir yığın halinde oluyor.bi de komik olan hergün de süpürür toz alırım.çocuk tozlu ortamda olmasın diye ama evin hali dağınık olunca yaptığım görünmüyor bile.mutfağın,oturma odasının halısı lekeli lekeli ama hep süpürülüyor.kitaplığın üstünde birsürü saçma sapan şeyler doluşmuş.of ne bileyim işte şimdi yatmam gerekiyor ama yarın hemen gelcem buraya.soracağım çok şey var gerçekten.

Ben de; evi makineye tutmayı, bulaşık makinesi boşaltmayı,klozeti temizlemeyi,toz almayı,balkon yıkamayı,kapı silmeyi filan hiç sevmiyorum ! Ha bir de ütü yapmayı... Ve asılı çamaşırları alıp katlamayı. Hiç, hiç , hiç sevmiyorum :26:
Galiba geriye bir şey kalmadı ! :24:
:9::9:

Annem hep der, sosyete kızıymışım ben. Sevmiyorum ya, sevenleri de, her gün evi dip temizlik şeklinde elden geçirenleri de anlamıyorum. :35:

ay cok tatli geriye birsey kalmadi zaten :)

bende makianyi bosaltmayi sevmiyorum,özellikle bardakalri filan digerlerini hopidi hopidi aliyorum ama bardak ve kasiklari i ihh...

ama wc yikamayi seviyorum yani sevmek derken temiz oluyor ya kullanirken :) o acidan

koca bi yığın ütüm var nası yapcam gözümde büyüyor :S kk kızları toplanıp bana bigün ütüye gelir misiniz :)

:ssz: Benim de kafam çok dolu ve dağınıktır.
Genellikle kararsızımdır. Sürekli bir soru işaretleri filan. Ve ben de dağınığımdır.
Ruh hali ve aklı dağınık+karışık olan kişilerin yaşadığı ortamda dağınık oluyor genellikle.
Ben öyle düşünüyorum.​

harika bi tespit,gercekten oyle..Hayatlarimiz daginik..Evimiz nasil toplu olsun:50::50:

ay cok tatli geriye birsey kalmadi zaten :)

bende makianyi bosaltmayi sevmiyorum,özellikle bardakalri filan digerlerini hopidi hopidi aliyorum ama bardak ve kasiklari i ihh...

ama wc yikamayi seviyorum yani sevmek derken temiz oluyor ya kullanirken :) o acidan

Hihihi, beni yi :23:

Yarım saattir sevdiğim tek bir şey düşünüyorum bulamadım. :17:

koca bi yığın ütüm var nası yapcam gözümde büyüyor :S kk kızları toplanıp bana bigün ütüye gelir misiniz :)

valla benimde ev temizliği işini düzene koydum mutfagımıda artıık her an toplu tutabiliyorum ama şu kirli camaşırlar ve ütü ye bi çözüm bulamadım. yeni evliyim ama o kadar camaşır birikiyorki anlatamam şu hergün carşaf değiştirmek beni çileden cıkarmaya başladı. renklilerin beyazların siyahların birikmesini bekle derken ooooo bi bakıyorum almış başını gitmiş sonra bi hafta sırf çamaşır yıkıyorum. sonra bi bakıyorum ütü dag gibi offfffff offffffff şuan hiç kirlim yok ama ütüm baya gözümü korkutuyor cagre bulmam gerek

Son düzenleme:
İşte bir şey kalmadı zaten :50:
Sevdiğim bir şey düşündüm şuan, gerçekten yok evle ilgili.
İnşallah evlenince düzelirim. Yoksa :25:

ogrensen iyi olur yoksa cok zorlanirsin,
bende evlenmeden once hep annem yapardi her isi birsey yapmazdim,
sonradan cok zorlandim ama alistim simdi temizlige evi kirli oldummu uzerime geliyor aklim hep evde oluyor,
ama dolaplarim hep daginiktir yine esimin tarafi duzenli ama kendi tarafim karisik :17::17:

Öff ben temizilik hastası insanlara imreniyorum diyicem deli misin diyecekler.Nasıl istiyor canları her gün aynı şeyleri yapmak:44:

korkmaa, yalnız degilsin..

20 yasında ınsanım ama pasaklılıgım yüzünden hala kafama terlik yiyorum annemden ama elimde degil..misal: kıyafet dolabımı düzenlıyorum..herseyı yerlı yerınce..rengıne göre fln ayarlıyorum ama aksam olmadan yine darma dagın :23: yada yemek yedim mesala buluskları makıneye yerlestırmem saatlerı bulur :D yüz kerede giderim o mutfaga .. yada odamı süpürürüm ama toz almaya üsenirim.. napiym ama huy mudur, karakter midir cözemedım ben :31:

ogrensen iyi olur yoksa cok zorlanirsin,
bende evlenmeden once hep annem yapardi her isi birsey yapmazdim,
sonradan cok zorlandim ama alistim simdi temizlige evi kirli oldummu uzerime geliyor aklim hep evde oluyor,
ama dolaplarim hep daginiktir yine esimin tarafi duzenli ama kendi tarafim karisik :17::17:

Yok canım, bilmediğim bir şey yok zaten.
Her bişeyi yapabiliyorum, yaptım mı da bal dök yal olur. Ama sürekli bu modda gezemiyorum.
Sıkılıyorum temizlikten :50:
İleride kendi evimde çok temiz olur ama babamın evde durum çok sıkıcı :10:

bazen benimde hiç canım istemiyor,bırakıyorum..
hergün yemek,ütü,toparlamak pffff...
mecburiyetten yapıyoruz işteee...
bütün pasaklılar ,üşengeçler mi buraya toplanmış yoksaa:27::27:

apartmanda yüksek elektrik su faturası bana, birde bi kaç kişiye gelir..:8:
e bende bunu titizliğime yoruyorummmm:52::9::9:

Her bişeyi yapabiliyorum, yaptım mı da bal dök yal olur. Ama sürekli bu modda gezemiyorum.

bosver babanin evinde yapma su evdeki hatun yapsin:37:

bu konuyu bayadır açmak istiyordum .benzer konular açılıyordu onları falan da okudum.benim sorunum ,ben temizlik yapmayı bilmiyorum galiba veya çok üşengecim ya da beceremiyorum.tam olarak sorun ne bilmem de benim evim bi türlü düzene girmiyor.yardımcı falan da tutuyorum ama o da olmuyorki.daha doğrusu evi tam toparlayamadığımdan yardımcı tutmak da sorun oluyor.o yüzden sık sık da tutamıyorum.en komiği de kadın geldikten 3-4 gün sonra ev yine eski haline dönüyor yapılan da boşa gidiyor.herkesin fırınına bakıyorum pırıl pırıl.fırını temizleyim diye bi kalkışsam olmuyor temiz falan görünmüyor.halı silsem hiç bi leke çıkmıyor.gücüm yetmiyormu ne.halıları okadar sık da yıkamaya gönderememki.mutfak halısı yıkanıp geliyor ben 1 hafta içinde batırıyorum.koltuk silsem beceremiyorum koltukları da kızım sağolsun sık sık batırıyor.çekmecelerim hiç düzenli olamıyor.zaten düzeltmeyi hiç sevmem.çabuk da dağıtıyorum malesef.of içim sıkılıyor.ben ne yapcam ya.bu duruma çok takıyorum.bana bi akıl verin.diyceksinizki yap o zaman ama beceriksizmiyim neyim.bana bi formül bulun ne bileyim bilmediğim birşeyler varsa öğretin.komik oldu belki ama birilerinden de akıl almak lazım gerçekten

Evde fazla kullanılmayan eşyalar, çekmece içlerinde ıvır zıvırlar olunca toparlaması zor oluyor yada birşey aradığında bulmak çok zor oluyor.
Evdeki her eşyanın sabit bir yeri olursa ve işi bittiğinde yerine konursa ev dağılmıyor.
Ben düzenli olarak çekmece çekyat altı dolap içi döker kullanılmayanları seçerim.
Evde çok eşya yok mutfak dolaplarımda dahil olmak üzere kullanmadığım hiçbirşeyi belki lazım olur diye saklamam.Bu bana büyük kolaylık sağlıyor.Kullanılmayan eşyan olmayınca kullanılanlarında yeri belli olunca ev dağılmıyor.

Mutfak halısı her evde sık kirlenir ama bir haftada kirlenmesi normal değil.Bir haftada kirlenmesi için yemek yaparken sebze ayıklarken yere birşeyler dökülüyor olması lazım.:44:Biraz dikkatle bu sorunuda çözebilirsiniz.

Halıların silince temiz olmaması da ya kullandığınız halı şampuanından yada halının naylon karışımı olmasından kaynaklanabilir.

Bende bekarken hiç temizlik yapmazdım.Hatta şimdide annemin evine gititğimde annem iş yapıyorsa pek yardım edemiyorum:27:Bilmiyorum her evin düzeni farklı olduğundandır belkide.İleride kendi evin kendi düzenin olduğunda içinden gelecektir.Şimdiden yapıp bıktırma kendini zaten:34:

canım evın de cok esya varsa ee bır de cocuk oldun mu gercekten hıc toplu gorunmez o ev .
benım yengemın de evınde cok esya var .bıblolar sus esyaları tablolar vs.... kadın cok temız ama
hep dagınıktır evı .

canım evın de cok esya varsa ee bır de cocuk oldun mu gercekten hıc toplu gorunmez o ev .
benım yengemın de evınde cok esya var .bıblolar sus esyaları tablolar vs.... kadın cok temız ama
hep dagınıktır evı .

Evde fazla kullanılmayan eşyalar, çekmece içlerinde ıvır zıvırlar olunca toparlaması zor oluyor yada birşey aradığında bulmak çok zor oluyor.
Evdeki her eşyanın sabit bir yeri olursa ve işi bittiğinde yerine konursa ev dağılmıyor.
Ben düzenli olarak çekmece çekyat altı dolap içi döker kullanılmayanları seçerim.
Evde çok eşya yok mutfak dolaplarımda dahil olmak üzere kullanmadığım hiçbirşeyi belki lazım olur diye saklamam.Bu bana büyük kolaylık sağlıyor.Kullanılmayan eşyan olmayınca kullanılanlarında yeri belli olunca ev dağılmıyor.

Mutfak halısı her evde sık kirlenir ama bir haftada kirlenmesi normal değil.Bir haftada kirlenmesi için yemek yaparken sebze ayıklarken yere birşeyler dökülüyor olması lazım.:44:Biraz dikkatle bu sorunuda çözebilirsiniz.

Halıların silince temiz olmaması da ya kullandığınız halı şampuanından yada halının naylon karışımı olmasından kaynaklanabilir.

evden ıvırzıvır, kullanılmayan şeyleri atınca amma rahatlıyorum..:52:
atıyorum atıyorum, bi süre sonra nasıl oluyorsa yine birikiyor..:44:

evden ıvırzıvır, kullanılmayan şeyleri atınca amma rahatlıyorum..:52:
atıyorum atıyorum, bi süre sonra nasıl oluyorsa yine birikiyor..:44:

Bende bende:13::13::13:
:52::52::52::52:
Hatta annem bazen beni sırf bu ev içinden çıkılmaz bir hal aldı gel ne var ne yok at diye çağırıyor hiç acımam atarım ohhhh çok rahatlıyorum valahi herkese tavsiye ederim.:21::21::21:Benim annemde hiçbir eşyasına kıyamaz ananeme çekmiş ikiside aynı ama ben onlara çekmemişim.Bazen yanıma gelir bakar ayy onudamı attın ben karışma anne sen git otur ayağını uzat derim:34:

Bende sürekli atmama rağmen birikiyor bir şekilde yada ben çıkarıyorum her temizlikte illaki bir torba çöp çıkarıcam

Son düzenleme:
Back
X