• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben temizlik yapmayı bilmiyorum galiba veya çok üşengecim ya da beceremiyorum

Bende bekarken hiç temizlik yapmazdım.Hatta şimdide annemin evine gititğimde annem iş yapıyorsa pek yardım edemiyorum:27:Bilmiyorum her evin düzeni farklı olduğundandır belkide.İleride kendi evin kendi düzenin olduğunda içinden gelecektir.Şimdiden yapıp bıktırma kendini zaten:34:

Yok canım, aslında hiçbir zaman beklemedim kimseden.
Ve arkamı toplayan da olmadı aslında hiç.
Babamın eski eşi, sağolsun bana külkedisi rolünü verdi.
11 Yaşımda halı sildiğimi biliyorum. Hatta 15 yaşında filanken de, camları silerdim baya böyle dışarı çıkıp çıkıp...
O yüzden bıktım zaten. Çok küçüklükten beri temizlik yaptığım için :6:

11 Yaşımda halı sildiğimi biliyorum. Hatta 15 yaşında filanken de, camları silerdim baya böyle dışarı çıkıp çıkıp...

bosver canim ya gecti gitti gencliginin tadini cikar evlendiginde rahata erersin INSALLAH dogru insanla karsilasirsin tum kalbimle diliyorum bunu:16:

Bende kendi odamı ve dolabımı vs. toplardım ama öyle evin tmizliğine girişmezdim.
Anladım canım Allah sorar o kadından küçücük çocuğun sırtına evin tüm temizliğimi yüklenir.:47:Hemde öğrenci olduğun dönem

bosver canim ya gecti gitti gencliginin tadini cikar evlendiginde rahata erersin INSALLAH dogru insanla karsilasirsin tum kalbimle diliyorum bunu:16:

Amiiiiiiiiiiiin.... Hani böyle belirtmek istedim ya :D Ama şöyle bir şey var, mesela tamam dağıtıyorum çok ama kişisel temizliğe çok önem veririm.

Bir de hem kişisel temizlik açısından kötü + dağınık olaydık napacaağdık :9:

amaaaaan yapanda bir, yatan da bir..:119:
üzülmeye değmez..:129:

Bende kendi odamı ve dolabımı vs. toplardım ama öyle evin tmizliğine girişmezdim.
Anladım canım Allah sorar o kadından küçücük çocuğun sırtına evin tüm temizliğimi yüklenir.:47:Hemde öğrenci olduğun dönem

Aynen canım :) Sorar tabi :16:

Ha haaayt!!! Hangi ev işlerinden bahsediyosunuz ki?
Benim evim KADINLAR KULÜBÜ
Yıka, sil, süpür, topla, katla, ütüle Yooook...
Her zaman pırıl pırıl... Bal dök yala... :kkk: :kkk: :kkk:

Evdeki fazlalıklardan kurtulmakla işe başlayabilirsin.
Fazlalıklar : İşe yaramayan,lazım olur diye saklanan,hatırası var diye kıyılamayan,hediye gelen (veya çeyiz diye verilen) ama dolapta bekleyen eşyalar,giysilerden küçülen-büyük gelen-solan vs...
Bunlar birçok evde gereksiz yer tutuyor.Ev yükü,başka birşey değil.

Fazlalıklardan kurtulunca,sürekli kullandığın eşyalara yer açılacak.
Herşeyin yeri-dolabı belli olursa,toplamak sorun olmaz.

Mutfak halısı olarak,makinede yıkanabilen halılardan kullanabilirsin.
Mutfağın büyükse 2 tane almak çözüm olabilir.

Son düzenleme:
aldığını yerine koymakla işe başlayabilirsin.evde düzeni sağlayabilirsen işin kolaylaşır.benimde küçük çocuklarım var halıya birşey dökdüklerinde hemen leke çıkarıcıyla silip temizliyorum koltukları bende istediğim gibi temizleyemiyorum.bu nedenle dışardan adam getirip temizleteceğim.evin her tarafını kullanma bir oda ve mutfağı kullan hergün oraları süpür sil toz al.mutfağını genelde derli toplu tutmaya çalış.aklıma ilk bunlar geldi canım:34:aslında çocuklu kadının işi bitmiyor ama mümkün olduğunca yapıcağız işte:31:

Evde fazla kullanılmayan eşyalar, çekmece içlerinde ıvır zıvırlar olunca toparlaması zor oluyor yada birşey aradığında bulmak çok zor oluyor.
Evdeki her eşyanın sabit bir yeri olursa ve işi bittiğinde yerine konursa ev dağılmıyor.
Ben düzenli olarak çekmece çekyat altı dolap içi döker kullanılmayanları seçerim.
Evde çok eşya yok mutfak dolaplarımda dahil olmak üzere kullanmadığım hiçbirşeyi belki lazım olur diye saklamam.Bu bana büyük kolaylık sağlıyor.Kullanılmayan eşyan olmayınca kullanılanlarında yeri belli olunca ev dağılmıyor.

Mutfak halısı her evde sık kirlenir ama bir haftada kirlenmesi normal değil.Bir haftada kirlenmesi için yemek yaparken sebze ayıklarken yere birşeyler dökülüyor olması lazım.:44:Biraz dikkatle bu sorunuda çözebilirsiniz.

Halıların silince temiz olmaması da ya kullandığınız halı şampuanından yada halının naylon karışımı olmasından kaynaklanabilir.

yok canım ya ne deterjanlar kullanıyorum.ama temiz olmuyor.bu da silmeyi bilmemekten ya da gücümün yetmemesinden.ona sinir oluyorum ya

kimi yapmadığından yakınır kimi (misal ben )çok yaptığından
bende biraz rahat olmayı öyle çok isterdimki :ssz:
mutfagının halısı çok kirleniyosa makinede yıkanabilir halılardan al ben öyle yaptım sürekli elimde bez halı siliyodum yoksa :37:
eline bi sepet al çocuklar çok dağıtıyorsa her odanın dağınıklığı toplayıp yerleştirirsin işin daha kolay olur
diğer şeyleri arkadaşlarda yazmış zaten
aman hee fazlada kasma sonra benim gibi tedavi görürsün :27:

yok canım ya ne deterjanlar kullanıyorum.ama temiz olmuyor.bu da silmeyi bilmemekten ya da gücümün yetmemesinden.ona sinir oluyorum ya

canım lekeyi hemen silmezsen temiz olmuyor.ne yapsan boş suyla fırçayla yıkanmadıktan sonra temizlenmiyor.yani halı silme işi bana boş geliyor lekeyi hemen sileceksin yoksa bende temizleyemiyorum:50:

canım evın de cok esya varsa ee bır de cocuk oldun mu gercekten hıc toplu gorunmez o ev .
benım yengemın de evınde cok esya var .bıblolar sus esyaları tablolar vs.... kadın cok temız ama
hep dagınıktır evı .

bak o konuda iyiyim işte.hep atarım.asla fazla birşey olmaz evde.kıyafet ayakkabı torba torba çıkarırım.şunu da belki giyerim şurda falan diye hiç düşünmem.evim çok sadedir zaten.annem evine bir değişiklik bir süs yap, stüdyo gibi diyor çok gülüyorum.annemle 2 saatlik mesafede oturuyoruz.bana geldimi durmadan temizlik yapar evi pırıl pırıl eder.allahım şunu bozmuycam derim.birkaç gün sonra bozulur.

makinede yıkanabilen halı demişsiniz valla mantıklı geldi.çok da hoşuma gitti.aslında öyle yapsam ya.kilim gibi birşey mi ki.kızlar bi de mesela ben öğretmenim.öğlenciyim.şimdi bir saat sonra evden çıkıcam.sabah çocuğu kahvaltı yaptır yemek yap geçiyorzaten.akşam da 6 da çıkıyorum.yorgun da oluyorum.yemek yiyoruz topla dinlen derken.8 i buluyor.o saatten sonra da yapabildiğim kadar yapıyorum çocukla da olduğu kadar işte.eşim de normalde yardımcı olur.ama hafta içi iş yapma.oturalım işte diye tutturuyor.oturuyoruz bi güzel.ev gidiyor tabi.hafta sonu yapabildiğimiz kadar yapıyoruz.bi yerlere gidildimi o da kalıyor.of böyle gidiyor hayatım

halıları temizlemek kolay bir iş değil zaten,temizleyememeniz normaldir,bizimkilerde yeni yıkandı ama hiç yıkanmamış sanki hemen kirleniyor,çocuklu evde zor bide,bugün toplasam 2 gün sonra aynı :100: benim çok eşyayada hastalığım var,aynı sizin gibiyim hep toplu olsun istiyorum ama olmuyor,dolapların içindeki görünmeyen eşyalara bile kafamı takıyorum :52: çekmecelerin içini düşünüyorum,mutfak dolaplarını,heryeri heryeri :1: az eşya olsun derli toplu olsun istiyorum ama olmuyor,dağınıklığı hemen toplamak gerekiyor biriktimi daha kötü oluyor hakkaten...fazlalıkları atıp çeki düzen getirmek lazım sanırım :50:

5 yıllık evliyim daha öğrenemedim.2 kardeşiz de ailemden uzak hiç yaşamadım üniversiteyi ailemin yanında okudum.annem çalışıyordu genelde yardımcı tutardı.tutmasa bile hiç bana yaptırmazdı.of of şimdi çekiyorum.bi de bana kızıyor hiç düzen bilmiyorsun diye

bu anneler zaten çocuklarına hiç sorumluluk vermesin yataklarını pijamalarını bile onlar toplasın yemeklerını ağızlarına versinler...sonra sen hiç düzen bilmiyorsun..

ya bir kadının çocuğuna öğretmesi gereken 1.şey hayatta kalmayı, tek başına başının çaresine bakmayı öğretmesidir yoksa çocuğunun hizmetçiliğini yapmak iyi birşey değildir ama bu türk kadınları hizmetçi ruhlu olduğundan kocasının çocuğunun hizmetçisi olur çocuklarına bir yemek yapmayı öğretmez .... ve bundan da takdir edilmeyi bekler...

üniversiteye giden oğlunun kızının hiç birşey bilmemesi nedir yaaa? çok kötü...
birde oğullarının donuna kadar toplayan kızlarına da köle muamelesi yapan enteresan zekalı anneler var ki onlara hiç birşey demiyorum...

konu sahibi senin anneni kastederek konuşmuyorum genelleme yaptım...

evet mutfağa kilim alabilirsiniz,makinada yıkanan ince halı tarzı şeylerde var ölede olabilir,ben kilim seriyorum,kirlendimi rahat oluyor

Yemek pişirdin hemen canım kullandıklarını yıka ve yerine kaldır.. Mutfağına kilim alabilirsin... Ya da bak halın varsa eğer küçük mü büyük mü bilmem ama genelde hani tezgah önü boşluk kalır ya halını daha arkana alıp o tezgah önüne ufak minik kaymaz kilim tarzı şeyler alabilirsin..

Evdeki fazla ve luzümsuz eşyalardan kurtul canım dağınıklığı onlarda sağlıyor... Dolabında misal iki göz ayır birincisi yıkanmış temiz olanları bir rafa diğer daha henüz kirlenmedi dediklerini bir rafa kaldır.Alışkanlık haline getirmeye çalış canım kıyafetlerini katlayıp kaldırmaya ...

Her şeyi aldığını yerine kaldırmayı alışkanlık haline getirirsen bir bakmışsın ki oluverdi... temizlik paklık deterjandı şuydu buydu ile olmuyor.. :)

Birde gelen kadının da canım paklığı önemlidir.. Yani kadın gelir evini düzeltir kendince gider.. Sana da temiz gelir .Öyle değil ama olay o ev senin sen düzenini kendin kuracaksın canım ..Sıkma canını... )

bende 5 yıllık evliyim bende bir türlü düzene sokamadım evi evim küçük 1+1 olduğu içinmidir nedir hemen dağılıyor bıktım her hafta sonu dip köşe yapıyorum yine toz yine toz çocukda olunca hep dağınık malesef :(

bu anneler zaten çocuklarına hiç sorumluluk vermesin yataklarını pijamalarını bile onlar toplasın yemeklerını ağızlarına versinler...sonra sen hiç düzen bilmiyorsun..

ya bir kadının çocuğuna öğretmesi gereken 1.şey hayatta kalmayı, tek başına başının çaresine bakmayı öğretmesidir yoksa çocuğunun hizmetçiliğini yapmak iyi birşey değildir ama bu türk kadınları hizmetçi ruhlu olduğundan kocasının çocuğunun hizmetçisi olur çocuklarına bir yemek yapmayı öğretmez .... ve bundan da takdir edilmeyi bekler...

üniversiteye giden oğlunun kızının hiç birşey bilmemesi nedir yaaa? çok kötü...
birde oğullarının donuna kadar toplayan kızlarına da köle muamelesi yapan enteresan zekalı anneler var ki onlara hiç birşey demiyorum...

konu sahibi senin anneni kastederek konuşmuyorum genelleme yaptım...

anladım canım.benim annemin durumu ayrı.kardeşim fen lisesinde okurdu.kardeşim erkek.hafta sonları gelirdi yazık çocuk.ablan çok zayıf oğlum hadi bulaşıkları sen boşaltıver bilmemne çocuğa iş yaptırırdı.hala öyle.adam mühendis şimdi.bekar ama annemlere gittikmi başlıyor yine abla yemek koy dese onun çocuğu var zayıf zaten sen koyuver demeye başlar.gerçi oğluna da kıyamaz hiç de annemde öyle bir durum var galiba bu kıyamamalar sonucu ben iş yapmayı bilmiyorum iştee.bir yandan da kızıyor bana bi de düzenli değilsin diye.neyse okula gidiyorum kızlar akşam görüşürüz

Back
X