• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben temizlik yapmayı bilmiyorum galiba veya çok üşengecim ya da beceremiyorum

adiyeff

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2010
4.366
39
163
Konya
bu konuyu bayadır açmak istiyordum .benzer konular açılıyordu onları falan da okudum.benim sorunum ,ben temizlik yapmayı bilmiyorum galiba veya çok üşengecim ya da beceremiyorum.tam olarak sorun ne bilmem de benim evim bi türlü düzene girmiyor.yardımcı falan da tutuyorum ama o da olmuyorki.daha doğrusu evi tam toparlayamadığımdan yardımcı tutmak da sorun oluyor.o yüzden sık sık da tutamıyorum.en komiği de kadın geldikten 3-4 gün sonra ev yine eski haline dönüyor yapılan da boşa gidiyor.herkesin fırınına bakıyorum pırıl pırıl.fırını temizleyim diye bi kalkışsam olmuyor temiz falan görünmüyor.halı silsem hiç bi leke çıkmıyor.gücüm yetmiyormu ne.halıları okadar sık da yıkamaya gönderememki.mutfak halısı yıkanıp geliyor ben 1 hafta içinde batırıyorum.koltuk silsem beceremiyorum koltukları da kızım sağolsun sık sık batırıyor.çekmecelerim hiç düzenli olamıyor.zaten düzeltmeyi hiç sevmem.çabuk da dağıtıyorum malesef.of içim sıkılıyor.ben ne yapcam ya.bu duruma çok takıyorum.bana bi akıl verin.diyceksinizki yap o zaman ama beceriksizmiyim neyim.bana bi formül bulun ne bileyim bilmediğim birşeyler varsa öğretin.komik oldu belki ama birilerinden de akıl almak lazım gerçekten

canim kac yillik evlisin? ailenin tek cocugu musun? ailenden uzakta yasadin ki hic evkenmeden once (unv. vs..?)

bu durum bende de var. yardımcı bayan gelmişti bir temizledi of bal dök yala. ben yapıyorum olmuyor toz kalıntıları kalıyor. bi de üşengecim saatlerce temizlik yapamıyorum öyle.

aman nboşver arkadaşım ya. gerekli temizliğini yap gitsin varsın çekmeceler dağınık kalsın çocuklu kadınsın sonuçta ...

:)) :1:yapman gereken sey aldığın seyi yerine düzgün koymak.. sadece 1 dk ayırıp o anda yapabileceğin bir işi yapmaz da biriktirisen içinden cıkılmayacak hal alır.. yani dağılanı o an düzeltmek gerek,yardımcı da alacagın için kolay olur.. fırınını yemek piştikten hemen sonra silmelisin yoksa kurur ve cıkması zor olur leke kalır.. koly gelsinnn

Kafanın içi çok mu dağınıktır kendini bildin bileli ?
Yani düşünceler birbirini mi kovalar hiç dikkat ettin mi ?​

Son düzenleme:
canim kac yillik evlisin? ailenin tek cocugu musun? ailenden uzakta yasadin ki hic evkenmeden once (unv. vs..?)

5 yıllık evliyim daha öğrenemedim.2 kardeşiz de ailemden uzak hiç yaşamadım üniversiteyi ailemin yanında okudum.annem çalışıyordu genelde yardımcı tutardı.tutmasa bile hiç bana yaptırmazdı.of of şimdi çekiyorum.bi de bana kızıyor hiç düzen bilmiyorsun diye

:)) :1:yapman gereken sey aldığın seyi yerine düzgün koymak.. sadece 1 dk ayırıp o anda yapabileceğin bir işi yapmaz da biriktirisen içinden cıkılmayacak hal alır.. yani dağılanı o an düzeltmek gerek,yardımcı da alacagın için kolay olur.. fırınını yemek piştikten hemen sonra silmelisin yoksa kurur ve cıkması zor olur leke kalır.. koly gelsinnn
valla onu yapsam işim baya kolaylaşır ama ben niye dağınık biriyim artık bıktım

bu bağlantıyı nasıl kurdun merak ettim? ben böyleyim de o açıdan ilgimi çekti.

doğru kendi kendime baya bi düşünürüm doludur genelde kafam

:ssz: Benim de kafam çok dolu ve dağınıktır.
Genellikle kararsızımdır. Sürekli bir soru işaretleri filan. Ve ben de dağınığımdır.
Ruh hali ve aklı dağınık+karışık olan kişilerin yaşadığı ortamda dağınık oluyor genellikle.
Ben öyle düşünüyorum.​

Son düzenleme:
su dolap ve kasa duzenini bende sagliyamiyorum 2 yillik evliyim elbise katlamayi hic sevmem :37:

su dolap ve kasa duzenini bende sagliyamiyorum 2 yillik evliyim elbise katlamayi hic sevmem :37:

Ben de; evi makineye tutmayı, bulaşık makinesi boşaltmayı,klozeti temizlemeyi,toz almayı,balkon yıkamayı,kapı silmeyi filan hiç sevmiyorum ! Ha bir de ütü yapmayı... Ve asılı çamaşırları alıp katlamayı. Hiç, hiç , hiç sevmiyorum :26:
Galiba geriye bir şey kalmadı ! :24:
:9::9:

Annem hep der, sosyete kızıymışım ben. Sevmiyorum ya, sevenleri de, her gün evi dip temizlik şeklinde elden geçirenleri de anlamıyorum. :35:

Son düzenleme:
aliskanliklarinizi degistirmeniz lazim. bahanelerle ertelemeyin hicbir isinizi , zamaninda yapin...:)
kolay gelsin:)

Ben de; evi makineye tutmayı, bulaşık makinesi boşaltmayı,klozeti temizlemeyi,toz almayı,balkon yıkamayı,kapı silmeyi filan hiç sevmiyorum ! Ha bir de ütü yapmayı... Ve asılı çamaşırları alıp katlamayı. Hiç, hiç , hiç sevmiyorum :26:
Galiba geriye bir şey kalmadı ! :24:
:9::9:

Annem hep der, sosyete kızıymışım ben. Sevmiyorum ya, sevenleri de, her gün evi dip temizlik şeklinde elden geçirenleri de anlamıyorum. :35:

ne kaldiki zaten utuyu bende sevmem :37:

Ah ah bende aşırı düzenliydim amma velakin şuanda,üşengeçlikmidir nedir sürekli işleri erteliyorum sonrada bakmışın dağ olmuşlar:37:,sağolsunlar eşim ve iki oğlumda ev dağıtma şampiyonlarıdır,artık başa çıkamıyorum..Sinirler söylen nafile artık onlara ayak uyduruyorsun:113:uyuşuk bir hatun oldum yani..üstelik yardımcı tutmak için imkanım da yok,önerilenleri dikkatlice okuyacağım..

aslinda mantik kolay..temizlige baslamadan önce

heryeri topla(kimi insan hemen makina acar ise baslar)

söyle bir bak makinayla almasan ev temzlenmis gibi olur,sonra ac makinayi al artik haftada bir mi cekersin kanepelerin,koltuklarin arkalarini yani bu dip bucak oluyor:)

artik kendine göre zamani ayarla güzelce al,sonra tozu al sonrada sil:=) ben mesela genelde cok savsaklarim annem var ya ama yaptimida iyi yaparim...

sonra gir banyo-tuvalete güzelce yika( normalde pek ev isi yapmasamda wc yi yikarim,bence evin en önemli yeri bana göre bi kadinin temizligi wc sinden belli olur)

dolap ve cekmeceler konusunda birsey diyemeyecem bende hep düzeltirim ama bir haftaya kalmaya..özellikle elbise dolabim annem nasil yapiyor anlamiyorum

hergüün giyer-cikarir asar ama hic dagilmiyor onun dolabi..söyle yik hepsini önüne yerlestir dikkat et ee bi süre sonra dagilabilir ama dikkat edersin süre uzar..sahsen ben aevi temizlersem

o gün cok özeniyorum...

ama üsengecim diyorsaniz biraz kendinizi motive edin :) calisiyormusunuz bilmiyorummda,eger calismiyorsaniz cat kapi biri gelse filan gibi...

bizde hergün makina acilir,haftada bir gün kapilar dahil dip köse temizlenir ama her zaman önce toplama islemi yaparsan gözünde büyümez...

5 yıllık evliyim daha öğrenemedim.2 kardeşiz de ailemden uzak hiç yaşamadım üniversiteyi ailemin yanında okudum.annem çalışıyordu genelde yardımcı tutardı.tutmasa bile hiç bana yaptırmazdı.of of şimdi çekiyorum.bi de bana kızıyor hiç düzen bilmiyorsun diye

genelde aileden uzaklasmamis kendi basinin caresine bakmayi ogrenememis kisiler ileride ev duzeni tutturmada sorun yasayabiliyor ki senin de annen calisiyormus ve eve yardimci geliyormus size de yaptirmiyormus bisey..

ben de ailemin tek cocuguyum evde biseyi alip bi yere koymazdim cunku hep arkami toplayacak annem olurdu ya da yardimci bayan..

unv gittim ev tuttuk evi idare etmek zoruma gitti temizlik falan ozel yurda ciktim...

calismaya basladim her hafta yardimci aliyordum utuyu bile kendim yapmiyordum dusun yani..

yavas yavas alistim ben.. cay demoeyip ictigimde bitince demligi oylece birakmak yerine dokup temizlemeyle basladim.. sonra yemek yaptiktan sonra firini silmeyi aliskanlik haline getirdim..

utu yapmaktan hala nefret ediyorum ama herseyi (hatta abartip esimin boxerlarina coraplarina kadar) herseyi utuluyorum.. ve bi kiyafete ihtiqcim oldugunda giyecegimde ya da esim istediginde utulu utulu terrtemiz duzenli giymek-giydirmek bi sure sonra zorlamayken hosuma gitmeye basladi..

ama hala yenemedigim seyler var benim de..

mesela hayatta hali - cam silemem,silmem. ne genckizligimda ne calisirken silmedim rahata alistigimdan hep kadin siler..

sanirim basamak basamak ilerleyen bi aliskanlik ya da beceri bu ev temizligi isi...

ama ev hicbirzaman yardimcinin temizledigi gibi olmuyor ben de sinir oluyorum buna ben toz alirim silerim supururum iki saate toz olur yine uyuz olurum kadin geldimi iki gun toz tutmaz ev :)

öncelikle düzenli olacaksın işlerini pilanlayacaksın bugün şu şu işlerimi yapmalıyım diye kendini o şekilde adebde etmelisin inanki canım düzene alışınca dağıtamassın kolay gelsin.

Haftada bir kapılar dahilmi???maşallah benim senede 3 bilemedin 4kapılar silinir genel temizlikte,ama 15günde bir koltuk altlarını falan yaparım haftanın bir günü heryeri süpürür silerim:21:ayda birde camları silerim duruma göre yamur falan yağarsa kirlenirse arada yaparım..bazen üşengeçliğim tutar birikir işler,ütüyü bende hiç sevmem..Aslında bu temizlik işini abartmamak lazım hergün hergün heryerleri bal dök yala yapınca ne oluyor sanki kendimizi harap etmekten başka madalya verseler anlayacağımda:9:zaten kara kara düşünüyorum,bahar geldi şöyle bir bahar temizli yapmak lazım diye:37:ee bahar temizliği olimpiyatları başlıyor:32:
aslinda mantik kolay..temizlige baslamadan önce

heryeri topla(kimi insan hemen makina acar ise baslar)

söyle bir bak makinayla almasan ev temzlenmis gibi olur,sonra ac makinayi al artik haftada bir mi cekersin kanepelerin,koltuklarin arkalarini yani bu dip bucak oluyor:)

artik kendine göre zamani ayarla güzelce al,sonra tozu al sonrada sil:=) ben mesela genelde cok savsaklarim annem var ya ama yaptimida iyi yaparim...

sonra gir banyo-tuvalete güzelce yika( normalde pek ev isi yapmasamda wc yi yikarim,bence evin en önemli yeri bana göre bi kadinin temizligi wc sinden belli olur)

dolap ve cekmeceler konusunda birsey diyemeyecem bende hep düzeltirim ama bir haftaya kalmaya..özellikle elbise dolabim annem nasil yapiyor anlamiyorum

hergüün giyer-cikarir asar ama hic dagilmiyor onun dolabi..söyle yik hepsini önüne yerlestir dikkat et ee bi süre sonra dagilabilir ama dikkat edersin süre uzar..sahsen ben aevi temizlersem

o gün cok özeniyorum...

ama üsengecim diyorsaniz biraz kendinizi motive edin :) calisiyormusunuz bilmiyorummda,eger calismiyorsaniz cat kapi biri gelse filan gibi...

bizde hergün makina acilir,haftada bir gün kapilar dahil dip köse temizlenir ama her zaman önce toplama islemi yaparsan gözünde büyümez...

Back
X