Tuvalet Eğitimi bende babaannede cıldırmak uzereyız yardım!!!!!!!!!! lutfen

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

entelliye

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2008
1.401
0
116
Diğer
kızlar 34 aylık oglum herseyı normal yasıtları ayarında hatta bazı zıhınsel gelısımlerı cok cok ıyı buyuk ınsan gıbı anlasıyoruz 2 yasından berı ama tuvalet yok tam bır hafta oldu evın her tarafından cıs kaka temızlemekten sınırlerımız harap oldu gunuduz ısteyken babaanne akşam ben zaten cok yoğun bır ıs hayatım var o kadar yıprandım kı aglamamak ıcın zor tutuyorum kendımı kaka yı yerlere yaptıgında bıle asırı bır tepkı vermıyoruz tuvalete yapsaydın daha ıyı olurdu sende bende ugrasmazdık dedım ama umutsuzluga kapılıyorum artık 1 haftada en azından bırazcık gelışme gostermesı gerekmezmıydı?

kızlar 34 aylık oglum herseyı normal yasıtları ayarında hatta bazı zıhınsel gelısımlerı cok cok ıyı buyuk ınsan gıbı anlasıyoruz 2 yasından berı ama tuvalet yok tam bır hafta oldu evın her tarafından cıs kaka temızlemekten sınırlerımız harap oldu gunuduz ısteyken babaanne akşam ben zaten cok yoğun bır ıs hayatım var o kadar yıprandım kı aglamamak ıcın zor tutuyorum kendımı kaka yı yerlere yaptıgında bıle asırı bır tepkı vermıyoruz tuvalete yapsaydın daha ıyı olurdu sende bende ugrasmazdık dedım ama umutsuzluga kapılıyorum artık 1 haftada en azından bırazcık gelışme gostermesı gerekmezmıydı?

canım bıraz sabır gerektıryor malesef
ıkınız ıcınde zor
ama uzulme etrafında hıc altına yapan bırı var mı?yok tabıkı
emın ol oda ogrenecektır er yada gec

bıraz ara verıp tekrar deneyın demek kı hazır degıl daha

canım bıraz sabır gerektıryor malesef
ıkınız ıcınde zor
ama uzulme etrafında hıc altına yapan bırı var mı?yok tabıkı
emın ol oda ogrenecektır er yada gec

bıraz ara verıp tekrar deneyın demek kı hazır degıl daha

canım sorunda bu 3 yasında oldu 2.5 tan berı farklı zamanlarda denedık ara verdık yaz sonu okula başlayacak artık bu sefer ogrenmesı ıyı olur ama cok zorlanıyoruz dedıgın gıbı enınde sonunda ogrenecek ama zorlamıyorum onu sıkmıyorum kendı halıne bırakıyorum amaben yıpranıyorum cok hafta sonu denemeye devam edecegım

Ortaya çiş, kaka yapıyor demişsiniz de altı açık mı geziyor, öyleyse alıştırma külotlarını öneririm. Bizimki külodu varken yapmıyor ama altı açıksa yaparken izlemeyi, farklı yerlere yapmayı sevdiği için halıya falan işiyo baya:) Belki eserini görme için yapıyordur.

Alistirma kulodu fikrine ben de katiliyorum. Her cocuk farkli. Benim de buyuk oglum 37 aylik. Hala tik yok. Arada deniyoruz falan da pek orali degil. Altini degistirmeyi de sevmiyor. Cisini kakasini yapsin, bez hep altinda kalsin. :) Ama bu arada gorebileceginiz en temiz cocuklardan biri..eli asla pislenemez. yemek yerken elini elli kere yikiyoruz siliyoruz. Ustune yemek dokulsun hemen temizlencek. Oyle camura elleyeyim, su neymis bakayim..yok asla. Ama cik kaka popomda dursun. :) Erkek cocuklari iste. Bu yaz denize gide gele ogrenir diyorum artik.

Ama bir iki gun alistirma kulodu giymisti. Cok sevmisti. Gerci pek birsey degismedi ama bizim icin buyuk bir adim olmustu.

alıstırma kilotu burda bulamadım bırazda salladım sanırım gerek yok gıbı ama acaba mı dıye dusunuyorum bu arada dun cok ıyı bır fıkır buldum dısarı cıkarken kavanoz aldık yanımıza bu arada dısarda bır ıkı kez harıc hıc yapmadı gece ıkı gecedır bezsız yatıyor ve bır damla bı sey yok gece kac kere kalktıysam yapmıyor tutuyor heralde uyku tatlı gelıyor ama altınada yapmıyor sabah kalk arada ıyor hadı tuvalete dıyorum gıdıyoruz yapıor dun gece yatarken yaptıramadım gecede yapmadı sabah kalkmış ben ısteydım babannesının yanına gelmıs ama tabı o kada tutmaya dayanamamış koy vermıs korıdora :) altı acık gezmıyor bu arada bazen temızlendıkten sonra kacıyor ole cıplak bı saat gıydıremıyorum bu akşam kakanın bır kısmını wc ye yaptı babası ben ucumuz tuvaletteydık sevıncten havalar uctuk sonra karnım agrıyor deyıp durdu bende sandım kı oyun yapıor meger daha varmıs kalanı korıdora bıraktı :) tabıı bu onun sucu degıl ben onemsemedım kakasını yaptı dıye dun bugun nıspeten ufuktada olsa umut ısıgı var gıbı ınsallah oledır onerılerınız ıcın tesekkurler yenı fıkırlere acıgım zıra daha bayagı ugrasımız var gıbı duruyor

öncelikle kolay gelsin size ve yawrunuza...

benimde oğlum şu an 35 aylık.4 aydır bez derdimiz kalmadı çok şükür..bende alıştırma külotuyla 2 günde hallettim bu işi..ama oğlum kendini hazır hissediyormuş demekki..benim zorlamamla olacak şey değil çünki...2 yaşını biraz geçtiğindede denemiştim o zaman hazır değilmiş hiç oralı olmadı..ama 4 ay evvel bezi bir anda çıkarttım kademeli olarak çıkartmayın,yani bezle alışılmıyor çişi gelince söylemeye..
ve gecede bağlamayın bezi,onun verdiği güvenle deliksiz uyuyuyorlar ve salıveriyorlar çünki...
ben sabah aldım karşıma oğlumu anlattım,artık büyüdün annecim,bez seni çok rahatsız edecek havalar ısınınca,atalım bu bezi kurtulalım dedim ııh mııh dedi ama bak sana köpek resimli çok güzel bi kilot aldım dedim alıştırma külotunu gösterdim hoşuna gitti,giydirdim.yaparsan yerlere gider çiş ve sen ıslak dolaşmak zorunda kalırsın dedim..ve sık sık aldım klozete götürüp oturttum,her yaptığında süpriz yumurtalardan verdim alkışladım ilk günlerde..oda mutlu oldu başardığını görünce...ilk gün 2 kere 2.günde bir kere kaçırdı çişini ve 5 dakika kadar ıslak kalmasını ve yapınca verdiği rahatsızlığı hissetmesini sağladım ,değiştirmedim..ilk gün bir kezde kaka yaptı külotuna..ve yaptığında neler olduğunu ve verdiği rahatsızlığı gördü...maşallah diyeyim bir daha tık yok...şu an altına sıvı geçirmez alez bile istemiyor terletiyor diye...hiç kaçak olmadı o günden sonra...ama biraz sabır gerekyor tabiii..bende sabırlı değilimdir ama allah halime acıdı..okuldan gelip wc işi ile uğraşsaydım uzun bir süre çocukta bende hırpalanacaktık..korktuğum gibi olmadı...inşallah sizinde kısa sürede alışır kuzucuğunuz...

Son düzenleme:
Back
X