Bende PKO luyum... hormon testi sonucuma bakar mısınız ?

huzurunsesi

Canımın minik canı sana emanet Rabbim..
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2014
543
194
Bugün doktora gittim ultrason muayenesi ile pko lu olduğumu söyledi hormon testi yaptırdım saat geç olduğu için doktora gösteremedim ama internetten sonucumu görüntüledim lütfen bilgili olanlar hormon testimin sonucuna yorum yapa bilir mi ?

TSH 5,14 0 ,27 - 4,2
FSH 6,33 3,5 - 12,5
LH 8,60 2,4 - 12,6
PROLAKTİN 22,57 6 - 29,9
E2 ( ESTRADİOL) 31,3 12,5 - 166

yandaki değerler benim değerlerim karşıdaki ise normal değerler yarın doktora sonuç için gideceğim ama öncesinde sizlere sormak istedim..
 
Son düzenleme:

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 2107 gün geçti.

huzurunsesi

Canımın minik canı sana emanet Rabbim..
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2014
543
194
bir fikri olan yok mu bayanlar ??
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 2107 gün geçti.

Eses07

Ne mutlu Türküm diyene!
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2013
79.395
57.449
değerlerden pek anlamam ama 3 kadından 2 si pko lu :KK31:
ne tür tedaviye baslıyorsun ve bebek istiyor musun ? :KK49:
 

huzurunsesi

Canımın minik canı sana emanet Rabbim..
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2014
543
194
evet istiyorum 5 aydır yumurtlama dönemşne dikkat ederek denememize rağmen gebel,k oluşmayınca pko dan şüphelendim ve doğru çıktı sonucu doktora yarın göstericem ne aşamadayım ve nasıl bir tedavi uygular bilemiyorum:KK14::KK14::KK14:
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 2107 gün geçti.

Eses07

Ne mutlu Türküm diyene!
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2013
79.395
57.449
evet istiyorum 5 aydır yumurtlama dönemşne dikkat ederek denememize rağmen gebel,k oluşmayınca pko dan şüphelendim ve doğru çıktı sonucu doktora yarın göstericem ne aşamadayım ve nasıl bir tedavi uygular bilemiyorum:KK14::KK14::KK14:

aynı durumdayım cnm daha erken 1 yıl deneyin bakalım.. :KK76:
olmadı asılama denersiniz.. esinin spermlere bakıldı mı ? :KK31:
 

huzurunsesi

Canımın minik canı sana emanet Rabbim..
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2014
543
194
onun testini de yarın yaptırcaz hemen çıkar mı spermiogram sonucu ?
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 2107 gün geçti.

Zeymer57

~`SİZi BANA VEREN RABBİM'E HAMD OLSUN`~
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2012
1.367
322
onun testini de yarın yaptırcaz hemen çıkar mı spermiogram sonucu ?
4 saatte cikiyor canim..
Bugün doktora gittim ultrason muayenesi ile pko lu olduğumu söyledi hormon testi yaptırdım saat geç olduğu için doktora gösteremedim ama internetten sonucumu görüntüledim lütfen bilgili olanlar hormon testimin sonucuna yorum yapa bilir mi ?

TSH Sonuç normalden yüksek 5,14 ,27 - 4,2
FSH 6,33 3,5 - 12,5
LH 8,60 2,4 - 12,6
PROLAKTİN 22,57 6 - 29,9
E2 ( ESTRADİOL) 31,3 12,5 - 166

yandaki değerler benim değerlerim karşıdaki ise normal değerler yarın doktora sonuç için gideceğim ama öncesinde sizlere sormak istedim..
Hormon değerlerini karisik yazmissin canim pek anlayamadım ama gordugim kadarıyla bütün değerlerinden gözümecçarpan FSH ve TSH
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 1170 gün geçti.

huzurunsesi

Canımın minik canı sana emanet Rabbim..
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2014
543
194
4 saatte cikiyor canim..

Hormon değerlerini karisik yazmissin canim pek anlayamadım ama gordugim kadarıyla bütün değerlerinden gözümecçarpan FSH ve TSH

canım şimdi düzenleyip kendi değerlerimin altını çizdim yandakiler ise en alt ve en üst değer
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 2107 gün geçti.

Zeymer57

~`SİZi BANA VEREN RABBİM'E HAMD OLSUN`~
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2012
1.367
322
canım şimdi düzenleyip kendi değerlerimin altını çizdim yandakiler ise en alt ve en üst değer

Anladm canim benim dediğim gibi FSH çok az yuksek benim tahlilime gore benim ki 3.60 TSH 1 kusur ddiğerleriyakin ddeğerler... Doktorun bana normal demişti tahlillerime ona gore konuşuyorum...
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 1170 gün geçti.

huzurunsesi

Canımın minik canı sana emanet Rabbim..
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2014
543
194
Anladm canim benim dediğim gibi FSH çok az yuksek benim tahlilime gore benim ki 3.60 TSH 1 kusur ddiğerleriyakin ddeğerler... Doktorun bana normal demişti tahlillerime ona gore konuşuyorum...

anladım canım sağol ilgin için.. :KK16:
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 2107 gün geçti.

belinay42

Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2013
71
15
31
Bugün doktora gittim ultrason muayenesi ile pko lu olduğumu söyledi hormon testi yaptırdım saat geç olduğu için doktora gösteremedim ama internetten sonucumu görüntüledim lütfen bilgili olanlar hormon testimin sonucuna yorum yapa bilir mi ?

TSH 5,14 0 ,27 - 4,2
FSH 6,33 3,5 - 12,5
LH 8,60 2,4 - 12,6
PROLAKTİN 22,57 6 - 29,9
E2 ( ESTRADİOL) 31,3 12,5 - 166

yandaki değerler benim değerlerim karşıdaki ise normal değerler yarın doktora sonuç için gideceğim ama öncesinde sizlere sormak istedim..

bende gittim doktora yumurtlaman yavaş dedi.bu tahlili adatin üçüncü günümü yaptın. benim alakasız bi gündüde..:KK15: pko oldugunu lh/ fsh oraına bakılıyor özellikle 3 ten büyükse bu oran deniliyor pko diye biliyorum.benim üçe yakında pko demedi ama yumurtlaman yavaşla aynı şey sanırım
 
Son düzenleme:

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 2173 gün geçti.

huzurunsesi

Canımın minik canı sana emanet Rabbim..
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2014
543
194
bende gittim doktora yumurtlaman yavaş dedi.bu tahlili adatin üçüncü günümü yaptın. benim alakasız bi gündüde..:KK15: pko oldugunu lh/ fsh oraına bakılıyor özellikle 3 ten büyükse bu oran deniliyor pko diye biliyorum.benim üçe yakında pko demedi ama yumurtlaman yavaşla aynı şey sanırım
evet adetin 3. günüydü ama benim asıl sorunum hipotiroid ultrason ve kan tahlili sonucuna göre guatr teşhisi konuldu sanırım yumurtlamaya engel teşkil edip pko yu tetikleyen de oymuş onun tedavisine başlayacağım
FSH yumurta rezervini gösterir. o normal . Biraz TSH yüksek troid ile ilgili.
Bunun dışında detaylı bilgiye
http://www.saglikekibi.com/can/kadi...apilan-hormon-testlerin-normal-degerleri.html

ulaşabilirsin

evet tirod yüksek ultrasonda nodül de çıktı
 
Son düzenleme:

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 2107 gün geçti.

ayse4968

Güzel Günler Göreceğiz
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2013
3.163
967
Bugün doktora gittim ultrason muayenesi ile pko lu olduğumu söyledi hormon testi yaptırdım saat geç olduğu için doktora gösteremedim ama internetten sonucumu görüntüledim lütfen bilgili olanlar hormon testimin sonucuna yorum yapa bilir mi ?

TSH 5,14 0 ,27 - 4,2
FSH 6,33 3,5 - 12,5
LH 8,60 2,4 - 12,6
PROLAKTİN 22,57 6 - 29,9
E2 ( ESTRADİOL) 31,3 12,5 - 166

yandaki değerler benim değerlerim karşıdaki ise normal değerler yarın doktora sonuç için gideceğim ama öncesinde sizlere sormak istedim..

sadece tsh ın yüksek canım ...buda bir troid problemin olduğunu gösterir bunun tedavi edilmesi lazım
 

Hamilelik günlüğü : Doğumdan bu güne 2043 gün geçti.